Hirdetés
- Lefőtt a szombati hardverpárlat
- Blu-ray lejátszók
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fujifilm X
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
-
D.Orion
veterán
válasz
D.Orion #6733 üzenetére
Kicsit megszaladt az idő. Majdnem 2óra prime és CoD2-CoD4-Crysis Warhead kínzás után semmi hiba. Asszem stabil.
CoD2-ben nyugalmi illetve kis csetepaté állapotban 1280x1024 max. detail, dx9: fix 250fps
Ha lesz újabb pár órám, akkor tovább is megyek vele, úgy érzem, hogy a 4GHz és a kicsivel jobb memória időzítések sem jelenthetnek akadályt.
Gorneck23: Atomnagy THX, nélküled még mindig a gyári órajeleken állna a proci!
-
-bh-
aktív tag
válasz
D.Orion #6455 üzenetére
ez nagyrészt matek... nagyobb órajelen: lazább időzítés, kissebb fesz/ szorosabb időzítés, nagyobb fesz... (persze nem a végtelenségig..)
persze szintetikus tesztben lényeges különbségek lehetnek....kolléga próbálkozik bátran!!
ami érdekes: ha ez a földelés probléma fennáll (gyártón belül is...), akkor mé' nem tüntetik fel, h ezt főldeld le, te paraszt, v ne,, v ismerjék be, h Elqrtuk.Nem kicsit. ?
-
D.Orion
veterán
válasz
D.Orion #6448 üzenetére
#6448 beállításokkal 1órán át prime és memtest hibátlan.
(#6451): Kettő prime95 és négy memtest ment. Lassú is volt, mint állat.Gondoltam egy merészet és semmin nem változtattam, de a System Memory Multi: 3.20B -re állítottam. Feszeket hagytam és 6-8-8-24
időzítésekkel egyenlőre mennek a ramok 1066MHz-en, proci továbbra is 8x333. Ez csak amolyan kísérlet, de erősen meglepődtem mikor így is betöltődött a windows.
-
Gorneck
legenda
válasz
D.Orion #6444 üzenetére
Azzal nincs semmi baj ez természetes...vdroop/drop-nak hívják...
Vmi nagyon nem kerek nálad...csökkented az MCH refet? Aszhem diegho-nak pont az kellett...
Másik MCH latch nem 333 hanem 400?Jók azok a ramok? Sokan szívnak ahogy látom CSX ramokkal....
A vége az lesz, hogy benézek hozzád...
-
D.Orion
veterán
válasz
D.Orion #6424 üzenetére
F8 BIOS
Egyszerűen nem vágom, hogy mi van. Teljesen random, hogy elindul-e a gyáritól eltérő beállításokkal. Van, hogy emelt fesszel se viszi a 8x333-at manuális beállítások mellett. És van, hogy alapfeszen elmegy így 30percet a prime. Kezdem azt gyanítani, hogy nem bennem van a hiba. Anno a MBarton-t is elhajtottam hideg téli éjszakán 2450MHz-ig.
Amit észrevettem, hogy a gyári 1.225V-os CPU VCore csak a biosban annyi, akárhány progival nézem win alól(tudom ez sem mérvadó), mind ~1.17V értékeket mutat.
1.3V beállítása mellett sem éri el a 1.225V a programok szerint. -
Gorneck
legenda
válasz
D.Orion #6390 üzenetére
Vmi nem jó...
Ezt töltsd ki saját beállításaiddal...:
8*400, 5-5-5-15@standard
Pcie: 100
NB strap (MCH latch): 333
Multiplier: 2,0B
CPU Vcore:1,3V
CPU Termination: normál
CPU PLL: normál
CPU Reference: normál
MCH Core: normálon nem bootolt a a masina...1,2V-ra téve simán...
MCH Reference: normál
MCH/DRAM Reference: normál
ICH I/O: normál
ICH Core: normál
DRAM Voltage: 2,0
DRAM Termination: normál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest