- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
retfirg
tag
Hölgyek és Urak,
Egy kis segítséget szeretnék kérni és minden hozzáértő tanácsért előre is hálás vagyok! (Főleg ha több van, mert egy vélemény nem vélemény
)
Milka speciált küldök, ha nagyon hasznos és kimeritő a válaszAzzal kezdeném, hogy a világon semmi problémám nincs, mondhatni pont ez a baj
A sok éve (megjelenés környékén) vásárolt GA-965P-DS4-em [rev 1.0 és F10 bios] remekül működik máig, ezért az idők során szép lassan minden egyre jobb lett benne, a lap meg maradt a 'jólbevált'.
(Két apró gondom volt:
- Egy első szériás 1TB-os Samsunggal, nem ismerte fel cserélték, megoldva
- Már több éve nem műxik a SYS-FAN csatlakozó. Y-al pótolva, nem érdekelt túlzottan
Mindig rendes hűtések voltak benne, kereszt légárammal, takarítva is volt - tehát szó sincs arról, hogy szét lett volna taposva.Jelenleg itt 'fogok' tartani:
Q9400 (rajta egy az alaplappal egy idős Ninja Plus)
2×1 és 2×2 Geil Ultra (a 2×1 C4, a 2×2 C5), vagyis 6 GB
Gigabyte 460 GTX
X25-V 40GB SSD
SpinPoint 1TB
Asus Xonar DG
...és egy szintén lappal egy idős Chieftech táp, aminek már keresem az utódját - nem várom meg, amíg elvérzik szegény. (Egyébként hibátlan)A 460 most került bele, a proci pedig beszerelésre vár.
Mostanában voltak okosok, akik felvetették, hogy cseréljem le a lapot újabbra. Jogos-e a felvetés, és ha igen miért? Világos, hogy már bőven teljesítette ami elvárható, de nem értek hozzá annyira, hogy tudjam hol a szűk keresztmetszet, mi indokolja a cserét?! (Azon az egyértelmű indokon túl, hogy öreg, nem garis, stb.)
Ha pedig indokolt, mi az optimális chipset, amire érdemes lenne váltani?
[Tudom, hogy nem fogja bírni a végtelenségig, a terveimben az szerepelt, hogy 2013 végéig elmenjen ebben a formában.]A megtisztelő és hozzáértő válaszokat előre is köszönöm, ha elégedett vagyok, megy a csoki !
-
retfirg
tag
Konkluzió: Normál esetben (ha vki egyből azzal kezd, hogy OS-t rak rá) nem jön elő a probléma, amúgy meg mondjuk úgy kiküszöbölhető, ha tisztában van vele az ember, hogy mire háklis. De végülis műxik (nem a bios-on múlt), csak rá kell beszélni.
Már csak azt nem értem, hogy ami F6-tól F10-ig tökéletesen működött (húzás) az F11-el miért fagy le azonnal. De aszem már nem is érdekel.
-
retfirg
tag
Felhívnám a figyelmed egy egyszerű különbségre a P35 és a 965 között:
[link]
[link]A P35-höz adtak ki újabb BIOS-t ami hivatalosan is orvosolja aproblémát, így érthető, hogy megoldja a BIOS frissítés.
A 965-höz nem adtak ki ilyet, az egyetlen frissítés az i7-esek miatt volt, tehát nem oldja meg a problémát. Ha megoldaná, akkor 1. oda lenne írva ahogy a másik esetben 2. már megoldotta volna, hiszen mint írtam felraktam és nem segített.Tetszik a leírás, örülök, hogy értem a problémát, de ettől még amit P35-n megoldottak, 965-n nem tették - eddig.
Annak pedig külön örülök, hogy nektek 'tökjól' működik, én is biztos a magas lóról húgyoznám az ívet mindenkire, ha nekem működne, de nem működik ill. nem tökéletesen.
-
retfirg
tag
...akkor vagy nem rev1.0-tok van vagy a forgalmazó nem ért hozzá, mert a mai napon kaptam hivatalos választ:
500GB felett ill. a technológia váltás óta készülő vinyókat nem garantált, hogy kezeli az alaplap. A hiba nem javítható, nem bios kérdése, bele lehet nyugodni - alaplap csere.
Addig látja csak az 1TB-ot, amíg arra telepíted az OS-t. Több partició esetén, az OS látja a többi particiót, de ha átrakod slavenek másik vinyó mellé, már csak az a partició látszik, amin az OS van.
Vagyis "gond nélkül" működik/het, amíg az OS oda van telepítve.Ez a forgalmazó hivatalos álláspontja. Köszönöm szépen a nép nevében...
-
retfirg
tag
Elnézést, de nem olvasok vissza.
GA-965P-DS4 (rev. 1.0) vs. 1TB
F10-es bios. F11-el megnéztem, szintén szar, amúgy sem ezt a célt szolgálja, viszont a húzást elbassza, tehát F10 ment vissza.
Míg más gigabyte alaplapokhoz van bios frissítés, hogy az 1TB-ból ne 32 megát meg hasonló vicceket lásson, ehhez nem találtam - DE nem látja rendesen se a méretet, se a particiókat, se semmit.
Előre is kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest