- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- TCL LCD és LED TV-k
- LG LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacex
tag
Sziasztok!
Videókártya cserén gondolkozok a WoW - Battle For Azeroth nevű játék futtatás érdekében.
Jelenlegi konfigom:
Alaplap: GIGABYTE GA-870A-UD3
VGA: AMD Radeon HD 4850 512 MB
Processzor: AMD Phenom II X4 840 3.2
Memória: 8GB 13
Táp: 400 w
A rendszerkövetelményeknek a videókártya sajnos nem felel meg, így addig nem akarom megvenni az említett játékot amíg kérdeses a futtatása.
A kérdés az lenne, hogy melyik lenne az a belépőszintű videókártya ami elvinné? -
04ahgy
nagyúr
-
Zsocó
aktív tag
Sziasztok!
Van egy GA-870A-USB3 (rev. 3.0) alaplap.
Megoldható lenne, hogy küldenétek egy béta BIOS-t, hogy egy FX-8350-et tudjak a lapban kezelni. ? -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 2.0) alaplapban ne is próbálkozzak új generációs AMD CPU-al? (pl. 6-8 magos FX-ek, stb?) Látom, hogy a támogatott CPU-k listáján nem szerepel, de egyáltalán nem is menne a lapban, akkor sem ha mindent manuálisan beállítok hozzá?
-
OP-ToTo
aktív tag
Sziasztok!
GA-880GM-D2H rev 4.0 alaplapom van. Tud ez Sata3 6gb/set? Várásoltam egy SSD-.t
-
Spanipityu
csendes tag
Lenne egy GA-870A-USB3L alaplapom,és egy Phenom 2 840 x4,3200mhz-es processzorom eladóba garisan 30K-ért. 06705411563 Mosonmagyaróvár.
-
_csocso_
senior tag
válasz
hibavissza #333 üzenetére
Szia! Innen letöltöd az On/Off charge neveztű programot, telepíted, és elvileg tudod kezelni a portokat. Elképzelhető, hogy a driver lemezen is megtalálható.
-
hibavissza
veterán
Sziasztok!
Adva van egy Giga 880 ud2h 1.4 lap. Az a gondom, hogy ha kikapcsolom a gépet továbbra is ad áramot az usb-n. Le lehet ezt tiltani? -
04ahgy
nagyúr
válasz
Spanipityu #331 üzenetére
Egy minőségi 550-es tápnak kis falat csak. Én is a magasabb órajelre szavazok, de az tuninggal is elérhető ám.
HGyu
-
Spanipityu
csendes tag
Helló!
Köszi a választ! Lehet megpróbálkozom a 4170-el,mert azt mondták,hogy a magasabb órajel többet ér,mint a 8 mag,legalábbis a játékok többségénél. Megnéztem egy két benchmarkot,és az is igazolta ezt. Kicsit ijesztő a fogyasztása,és szerintem az 550w-os tápom sem örülne ennek a procinak. Nehéz választás ez. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Spanipityu #327 üzenetére
Csak az a biztos, ami a GA-870A-USB3L Support List táblázatban szerepel. Az FX-8140 valószínűleg menni fog, de az a biztos, ha Te is írsz a Gigabyte Supportnak.
HGyu
-
Spanipityu
csendes tag
Sziasztok!
Valaki online,megvitatni a cpu limitemet a kártyámmal? -
Spanipityu
csendes tag
válasz
Preacher1980 #300 üzenetére
Helló!
Nekem is ilyen problémáim vannak,mármint az információ hiánya a gigabyte alaplap processzortámogatásáról.
GA870A-usb3-L van nekem is,és szeretnék vásárolni egy fx 8 as 95w-os procit. Te próbáltad valamelyiket? Sajnos a 95wattosak még nehezen beszerezhetőek,és nemigen van akalom kipróbálni,ha neten rendelem. Én most éppen egy Phenom 2 x4 840, HD6970,2x4GB 1600mhz Corsair,550 w táppal játszogatok,meglepően stabilan online minden ultrán az MW3-al,és megy maxon a Max Payne is,ha leveszem a gép oldalát,mert ott már melegek vannak. Én egy FX 8140 95w-osat vagy valami hasonlót szeretnék. Ha más nem,van egy eladó alaplapom 15K-ért -
04ahgy
nagyúr
Az integrált HD4290 teljesítménye az ajánlott minimumtól is jócskán elmarad, ennyi. Ezért szaggat.
HGyu
-
-
dedy19
tag
Sziasztok!
Lenne egy ilyen alaplapom GA-890GPA-UD3H,
Az a bajom,hogy ha velrakok egy játékot pl: Prototype2 akkor nagyon szaggat.Elvileg mennie kéne ugye???
Gépigényem:
GA-890GPA-UD3H
Phenom II x2 555 @ x4 B55
Kingmax 4GB DDR3 1333MHZMi lehet a probléma? HELP?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
joker1220
őstag
válasz
Preacher1980 #310 üzenetére
Pff
Akkor maradjunk annyiba hogy ha belerakod és megy benne, akkor királyság
és örülünk, ha pedig nem kezeli normálisan akkor
-
Preacher1980
tag
válasz
joker1220 #309 üzenetére
Szia!
Hát ez az.... Egyébként a GA-870A-USB3 hivatalosan (CPU support lista alapján) a 95W-os FX-8120 procit támogatja, a 125W-osat nem, de a 125W-os FX-6200 procit meg igen.
Egyébként valószínű, hogy ezért írta a Gigabyte nekem, hogy a 95W-os FX-8120 procit támogatja a GA-870A-USB3L annak ellenére, hogy nincs a CPU support listán.
Üdv
-
joker1220
őstag
válasz
Oliverda #307 üzenetére
Köszi a választ!
#Preacher1980:
Egyik barátomnak az említett 870A-USB3 lapja van,
1 hete voltam nála és pont azt nézegettük hogy a memória
foglalatok számától és a kezelt memória mennyiségétől
eltekintve egy az egybe megegyezik a két lap,
legalábbis látszólag.De ezek szerint a proci supportjuk hivatalosan nem azonos,
pedig azon a lapon sincs a fet-eken hűtőborda.http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=3788,3801
-
Preacher1980
tag
válasz
Oliverda #303 üzenetére
Helló!
Érdekes dologról beszéltek: a GA-870A-USB3L alaplap tápcsatlakozása azonos (legalább is a honlapon lévő képek alapján) a GA-870A-USB3 alaplapéval, amelyik támogatja a 125W-os FX-6200 és FX-8120 procikat.
Egyébként írtam a Gigabyte Supportnak, hogy tervezik-e támogatni az október végén érkező FX procik második generációját. Kíváncsian várom a választ.
Üdv
-
joker1220
őstag
válasz
Oliverda #305 üzenetére
Azt írta a srác hogy ki fogják próbálni
Azt szeretném kérdezni hogy esetlegesen van ötleted, honnan tudnék szerezni
az említett hűtőbordából az én lapomra?Ott van a gyári hely is a lefogatásnak, csak borda nincsen
Egyébként a 4+1 Phase Power Design az mennyire mondható jónak?
Nekem sikerült az FX-4100 -t 5Ghz en stabilizálni, csak hűteni nem bírom léggel
sajnos -
joker1220
őstag
válasz
Oliverda #303 üzenetére
Szia!
Mivel nekem nem volt lehetőségem más CPU val próbálni, így a hivatalos tájékoztatásból
indultam ki, az már más kérdés hogy a foglalatba belemenni belemegy,
a puding próbája pedig az evés, effelől nincs kétségemGondoltam hogy a tápellátással kapcsolatos a dolog, nekem is furcsa volt hogy
például az X6 os phenomok azok támogatva voltak amelyek ugye biztosan többet
fogyasztanakKöszönöm a helyesbítést
Akkor viszont az itt leírtak alapján ebben a konkrét esetben is működni fog a dolog!?
-
Oliverda
titán
válasz
joker1220 #299 üzenetére
Akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Működik benne az összes 125 wattos is tökéletesen, csak a tápellátásról lespórolták a hűtőbordát, így nem vállalnak garanciát rá. Ez nem jelenti azt, hogy azonnal megsülne, leégne, vagy bármi hasonló, csak egyszerűen magukat akarják védeni. Nem mellesleg az alaplap támogat még egy rakás másik 125 wattos CPU-t.
Arra pedig kár várni, hogy majd pont a Gigabyte fog támogatást kiadni a következő generációhoz, amikor messze az ő terméktámogatásuk a legrosszabb ilyen szempontból. Jó ha a 900-as chipkészletű lapok emberi időben megkapják a frissítéseket...
-
joker1220
őstag
válasz
Preacher1980 #300 üzenetére
Szerintem várd meg a következő generációs bullokat és ha kijöttek, akkor
kellene zargatni a gigabyte supportot hogy melyikeket támogatja, hátha
lesz belőlük olyan 95W ami beszerezhető és megfelel is neked! -
Preacher1980
tag
válasz
joker1220 #299 üzenetére
Szia!
Köszönöm fáradozásod! Én is írtam a Gigabyte Support-nak és annyi volt a válasz, hogy nem támogatja a 125W-os FX-et, kivéve a 4170-et, de a 95 W-os FX-8120 beletehető annak ellenére, hogy nincs a CPU Support listán. Igen ám, de ez a proci meg gyakorlatilag nem beszerezhető.
Üdv
-
joker1220
őstag
válasz
Preacher1980 #297 üzenetére
Írtam a Gigabyte Supportnak és azt válaszolták hogy az egyetlen 125W-os
proci amit a lap támogat az F5f bios-tól kezdve jelenleg az FX-4170 es.Amit megerősítettek hogy a jelenleg elérhető 8 magos 125W bullok;
8120,8140 és 8150 nem fog benne menni mivel a lap képtelen támogatni őket.Amint lesz új info, frissíteni fogják a proci támogatási listát.
Szó szerint idézem;
,,Thank you for your kindly mail. Regarding to AM3+ 125W CPU, after confirming, GA-870A-USB3L(rev. 3.1) can support AM3+ FX-4170 125W since BIOS F5f so far. We have also confirmed that this motherboard is Unable to support AM3+ FX8150 125W, AM3+ FX8140 125W or AM3+ FX8120 125W three CPUs.
If we have any new CPU information, we will update it to the CPU Support List. You can refer to our online CPU support list for more information. Thank you.''
Best Regards,
GIGABYTE -
joker1220
őstag
válasz
Preacher1980 #297 üzenetére
Ezt a Gigabyte Support tól kérdzed, ne tőlem, mert én sajnos erre nem tudok
neked választ adni. -
joker1220
őstag
válasz
Preacher1980 #294 üzenetére
Sajnos pontosan így van, ahogy mondod!
-
Preacher1980
tag
válasz
Preacher1980 #293 üzenetére
Most nézem a listát!!!!! A 125 W-os FX-ek közül csak a 4170-es van a listán. Akkor ez azt jelenti, hogy a 125 W-os FX 6200, 8120 és 8150 közül egyik sem jó bele még F5F Bios-szal sem?????
Boszi ez #292-re akart volna menni!
-
joker1220
őstag
válasz
Preacher1980 #291 üzenetére
Szia!
A CPU support list-ben mindig benne van hogy melyik procit melyik bios-al kezeli.
FX-ek kezeléséhez F4-es bios kell, elvileg neked már nem kell frissítened!
Viszont azt is vedd figyelembe hogy ez a lap szinte csak 95W-os FX procikat
támogat!Persze az F5f bétát pont azért adták ki mert azzal beraktak még egy-két FX et
a támogatási listába, tehát azért ellenőrízd hogy a te procidhoz melyik kell.Nekem is ugyanilyen lapom van egyébként
Üdv
-
Preacher1980
tag
Üdvözlet az Uraknak!
Az lenne a kérdésem, hogy a Gigabyte GA-870A-USB3L alapon kell-e BIOS-t frissíteni az AMD FX procik használatához. Jelenleg az F4 BIOS van rajta, elérhető egy F5 Béta, de arra nem szívesen frissítenék.
Előre is köszi!
Üdv
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 870A-USB3L típusú lapom F4 es biosra frissítve, és egy kis gondom vele.
A következő a hibajelenség;
Ha az NB és HT Frequency multiplier-t manuálisra állítom, (ezekre auto beállítások mellett 1800Mhz-t ír a bios, viszont van hogy 2000Mhz et
) ( 9x szorzóval 1800mhz, 10x szorzóval 2000mhz) akkor mentés és újraindulás után nem post-ol a gép, nem csippan a csipogó sem.
Minden más beállítás teljesen alap, normál értéken van, tehát semmi OC nincs.
Hiába állítom be ugyanazt az értéket amit a bios auton kiír melléjük, újraindulás után
egyszerűen azt írja ki a monitor hogy nincs jel és elsötétedik.Van valakinek valami ötlete hogy ezt a jelenséget mi okozhatja!?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv, joker1220
-
brooaaf
csendes tag
Sziasztok!
Van egy furcsa gondom egy GA-890GPA-UD3H lappal. 2*2GB g.skill F3-12800CL7D-4GBRM modul van benne.
Nagyon ritkán előfordul kernel panic vagy valami más megmagyarazhatatlannak tűnő jelenség de nem foglalkoztam vele túlságosan. (2 havonta egyszer)
Ami bosszantóbb hiba volt egy egy partíció áthelyezés közben elszállt a gép, aztán újraindítás után újra és újra. Kiszedtem a modulokat csak az egyiket hagytam benn, aztán memtest. 1 órán át minden ok. Másik modul, indulás után azonnal hányja a hibákat.
Ok, gondoltam megvan a hiba. Másnap, betettem a rossz modult és a reggeli bekapcs után rögtön indult memtest. Modulnak egy órán át semmi baja. Visszaraktam mindkettőt, ment a gép egy napig hiba nélkül. Aztán újra nekifogtam partícionálásnak, másolásnak stb. Megint hiba és megint hasonló jelenség. A korábban jónak tűnő modul nem hibázik, a másik viszont a memtest indulásától kezdve.Valami ötlet esetleg?
-
Preacher1980
tag
Köszi a választ (#284 és #285), és mivel stabilan működik a gép, nem is fogok BIOS-t frissíteni, csak érdeklődtem. Az Etron chip-es usb 3.0-át teszteltem usb 3.0 pendrive-val és ASUS O!Play HD2 médialejátszóval + usb 2.0 eszközökkel és nem volt hiba, tökéletesen működött, így ezzel kapcsolatban is megnyugodtam.
Mégegyszer köszi a választ.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Preacher1980 #284 üzenetére
Nézd, az én lapomon, a Gigabyte X58A-OC-n is ez a chip van, ahol a fő hűtőborda hűti őt. Még így is melegszik. Szerintem ezeknek a chipeknek más baja nincs, mint a melegedés, nálam hibátlanul megy.
Tapassz rá egy bordát, áramoljon a környéken némi levegő, és szerintem nem lesznek vele bajaid.
Tapasztalataim ugyan nincsenek a lapodhoz kiadott F5f BIOS-szal, de ha a jelenlegi BIOS-szal problémamentes a géped, akkor a megjelenés tényét akár ignorálhatod is.
HGyu
-
Preacher1980
tag
Megjent a GA-870A-USB3L laphoz az f5f verzió számú BIOS.
Tudunk róla valamit? Vannak vele tapasztalatok?
-
Preacher1980
tag
Sziasztok!
USB 3.0 pendrive vásárlása előtt vagyok, s az lenne a kérdésem, hogy mi a helyzet az Etron EJ168 chippel, mert több helyen olvastam, hogy vannak vele gondok: egyáltalán nem működik vagy driver frissítés után már az USB 2.0 eszközöket hibátlanul kezeli, de 3.0 eszközökkel még van próbléma. Az utolsó driver 1.05 és 2011. augusztus 23-án jött ki hozzá (elnézést ha tévedek), s még október végén is azt írták itt a PH-án, hogy a driver nem tökéletes. Az alaplapom Gigabyte GA 870A-USB3L.
Tehát jó a vezérlő (mik a tapasztalatok) vagy vegyek usb 3.0 PCI kártyát.
Tudom jó lett volna a vásárlás előtt tájékozódni a lapról, de a 120.000 Ft feletti Gigabyte G1 Sniper deszkán is Etron EJ168 (x2) vhip van.
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
-
Gyufaaa
veterán
válasz
petrelli86 #282 üzenetére
Ami a supportban benne van.
-
petrelli86
aktív tag
sziasztok
egy 880-as chipset-tel rendelkező deszkába én rakhatok am2+ foglalatba illeszkedő phenom I-es 9650-es cpu-t? vagy csak ami a cpu support-ban le van írva?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
viperbiker #279 üzenetére
Kingstone HyperX vagy Corsair-ből bármelyik.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
viperbiker #277 üzenetére
Hahhm. Az OCZ-vel már volt pár embernél csúnyaság. A samu ram viszont akkor is csak egyedül van most és Singleben így ráadásul. Ha a hűtőt ellenőrizted, akkor próbáld meg az OCZ-ket megint. Ha most is dobja, akkor ellenőrizd memtestel egyesével a modulokat.
Vagy szerezz be még egy samu modult. A lényeg, hogy DC legyen, mert legtöbb esetben úgy hibázik. -
Gyufaaa
veterán
válasz
viperbiker #275 üzenetére
Még mindig semmi? Ha nincs gond, akkor még teszteld le a memóriáid memtestel egyesével. Milyen márkájú memóriák vannak neked? Milyeneket kaptál kölcsön? Én akkor is megnézném azt a hűtőt.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
viperbiker #273 üzenetére
Igen. Ezt tesztelni kell. Gyilkold meg memtesztel egy kicsit. Vagy prime95 BLEND tesztel.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
viperbiker #271 üzenetére
Az új memóriákkal produkálja?
Szerintem nézd meg azt a hűtőt.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
viperbiker #269 üzenetére
-
Gyufaaa
veterán
válasz
viperbiker #266 üzenetére
Sajnos csak cserével. Vagy még megpróbálhatod azt is, ha megállapítható, hogy melyik részen helyezkednek el, akkor felosztod partíciókra úgy, hogy a hibás rész kiessen belőle és amire a win-t telepíted az hibátlan legyen. Egy lehetőség ez is.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
viperbiker #264 üzenetére
Lehetséges. Ha a szektorok a merevlemez azon részén helyezkednek el, ahol a vinyó dolgozik illetve a rendszered dolgai vannak, akkor igen.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
viperbiker #260 üzenetére
Hibakód alapján valóban. Esetleg még megpróbálhatsz egy kábel cserét a lap és a vinyó között. Bár, ha memtest is elbukott az nem hiszem, hogy "csak" egy vinyó gond lenne. De a hardvereknél sosem tudni. Egy próbát megér szvsz.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
viperbiker #257 üzenetére
Tapasztalatból írtam a dolgot. A ferdeséget nem a hűtő testének elferdítésén értem, hanem a talp nem fekszik tökéletesen fel a procira. Ezt szemmel nem láthatod.
-
viperbiker
csendes tag
-
Gyufaaa
veterán
válasz
viperbiker #255 üzenetére
Szedd le a processzor hűtőt és pasztázd újra. Vagy kevés a paszta alatta, vagy ferdén fogattad fel a hűtőt. A memória vezérlő túlmelegszik a prociban és eldobja magát, ha 2 modult DC-ben szeretnéd használni.
-
viperbiker
csendes tag
Üdv!
Vettem egy :
870A-UD3-at egy AMD Phenom II X6 1055T Box procival párosítottam a RAM pedig:
[link] ez lett csak az 1333MHZes változata
A problémám a következő, instabil a gép 1 napig megy hiba nélkül aztán egyszer csak még a firefox is összeomlik... a biosban a core process boost ki van kapcsolva.Először a memóriára gondoltam és a memtest nevű progival elkezdtem tesztelni és 5%nál már 40 error volt. Kivettem az egyik ramot a másikat benne hagytam, teszt újra de hiba nélkül végigment. Betettem a másikat teszt újra de hiba nélkül végigment... Átettem őket másik slotba és most ismét elkezdődött az instabilitás
megint memtest megint hibát írt ki.
Nyomtam biosban default optimised defaultot és beállítottam hogy a memória ganged legyen most megint stabil. A tápom 550w chieftech a VGA 5770 gigabyte a HHD pedig 1 terrás Hitachi.
Előre is köszi a válaszokat. -
cserkész
tag
Üdv!
Nekem egy 890-FXA UD7 alaplapom van,ehez már létezik olyan bios frissítés amivel már kezeli a bulldozer procikat? Azt mondták a "gugli" a barátom de én nem találtam róla semmit.....
-
mate0314
aktív tag
egy kis problémám akadt a 870A-UD3-as lapommal 2.1-es és F5-ös biossal.
Tehát az x2 555 BE-t lecseréltem X6 1090T BE de csak 4 magot lát?! biosban rendben van minden, 6mag megvan, windows-ban meg 4 van csak. mindenhol, aida 64 rendszer-ről az azt írja mindenhol, hogy 4 mag, de aproci neve ugyanakkor x6 1090T... ez most mi? nem értem :S
-
agressiv
addikt
válasz
agressiv #243 üzenetére
Nos, félig megoldódott a probléma, gondoltam leírom a megoldást, hátha más is hasonló cipőben jár.
Kiderült, hogy a PhysX okozza a hibát és ez nem kizárt, hogy össszefüggésben van az AMD chipsettel, mert eddig ilyen gondom még nem volt az NVIDIA Chipsetes lapokban, hogy inkompatibilitási hiba, vagy szándékos szivatás azt döntse el mindenki maga...
Szóval a nem működő játék továbbra is a Miorror's Edge és az internetet olvasgatva beugrott, hogy egy trükkel nem nagyon foglalkozott senki, mégpedig a VGA driver és a PhysX rendszerszoftver variálásával (NVIDIA kártya esetén persze) ugyanis csak annyit írtak, hogy tegyük fel a legfrissebbet és éppen ez az ami a gondot okozhatja. A lényeg az, hogy felrakhatjuk a legújabb NVIDIA Drivert, de telepítés és újraindítás után le kell törölni az PhysX rendszerszoftvert és a Játék telepítőjén lévő szoftvert kell telepíteni és máris indul a játék. Azért félmegoldás ez, mert ilyenkor csak az a játék hajlandó elindulni, amivel kb egyidős, vagy hozzá optimalizált a rendszerszoftver, ezért minden játékhoz a saját szoftverét kell telepíteni különben nem működnek, mert most is megy a Mirror's Edge, viszont a Mafia2 már nem...
Annyiban elviselhető ez a dolog, hogy egyszerűen törölhető a PhysX szoftver és még újraindítást sem igényel, sem az eltávolitás, sem a telepítés.Sok sikert a hekkeléshez.
-
agressiv
addikt
Tisztelt fórumtársak.
Beszereztem egy Gigabyte GA-870A-USB3 v3 nevű alaplapot és a következő a problémám.
Minden megy benne rendesen, magfeloldás, 4GHz, megy frankón stabilan, viszont a Mirror's Edge a splassh screen után hibát jelez és a vágólapon a következő szöveg szerepel.General protection fault!
History: Address = 0x24a3238 (filename not found) [in MirrorsEdge.exe]
Address = 0x2354d5e (filename not found) [in MirrorsEdge.exe]
Address = 0x2c03caa (filename not found) [in MirrorsEdge.exe]
Address = 0x401585 (filename not found) [in MirrorsEdge.exe]
Address = 0x40170c (filename not found) [in MirrorsEdge.exe]
Address = 0x131308e (filename not found) [in MirrorsEdge.exe]
BaseProcessInitPostImport() Address = 0x7d4e7d42 (filename not found) [in kernel32.dll]Neten utána néztem, hogy mi is ez és ki is próbáltam mindenféle megoldást (alul fesz, másik ram, windows hekk stb). Egyenlőre ez az egyetlen játék ami nem hajlandó elindulni, minden más megy, stabil a gép, minden frankó, de ez a konkrét játék nem hajlandó életjelet mutatni, ami elég nagy baj számomra, mert nagyon szeretem és ezért is vesz az ember ilyen űrtechnika számítógépet, hogy menjenek a játékok gördülékenyen és stabilan.
Konkrétan a gép:
Gagyibájt GA-870A-USB3 v3, AMD Phenom II X2 555 BE @ X4 B55 4.0GHz, Alpenföhn Brocken, 2x2GB DDR3 1333MHz Ramaxel RAM, Zotac GeForce 8800 GT + GT220 fizikára, Sound Blaster Audigy SEEz előtt 4 vason ment a game mindenféle probléma nélkül, és most ami új lett az a ram és az alaplap. Előtte ugyanez a cucc volt egy ASUS M2n32 SLI lapba begyömöszölve és semmi probléma nem volt vele, amióta kicseréltem az alaplapot és a ramot azóta van ez hiba és már kicsit tele van vele a t...m.
Kérdés, hogy találkozott e valaki hasonló hibával és ha igen, akkor hogy sikerült megoldania?
Köszönöm.
-
siriq
őstag
Kiszivargott egy beszelgetes a gigabyte-nal. Keszulni fog egy bios frissites a 890fxa ud 5 2.0/2.1 lapokhoz is. Ezzel megy majd a bulldozer Hatha valakit erint vagy erdekel.
-
AMD Power
titán
Valaki használja a gyári tuning programját?
-
Meridian
senior tag
Most cseréltem le az ASUS alaplapomat egy GA-870A-UD3 rev.3.1-re, mivel gondjaim voltak az ASUS lappal, és másoknak is, ezért típust váltottam, erre.
Az EPU Engine az hiányzik, kényelmes volt, és egyszerű.
De van ehhez hasonló a Gigabyte-nak is, EasyTune6 + Easy Energy Saver.
A DVD-ről feltelepítettem, úgy látom talán a 2011. januári verziót. Amikor mindkettő felmegy, és az EES-ben (Easy Energy Saver) bekapcsolom az energiatakarékos módot, akkor amikor videót vagy zenét játszanék le, időről-időre durván bereccsen a hang... az is nagyon zavaró.
Úgy vettem észre ez a jelenség akkor van, ha a EES-t elindítom és be is kapcsolom... nosza, frissítettem mindkettőt újabbra.
Ekkor is megmaradt a jelenség, továbbá az EasyTune6-ban a CPU résznél hülyeségeket írogat ki, másrészt nem esik vissza a CPU órajele 800Mhz-re... Helyette 3300Mhz-en szalad, HT Link speed 2000Mhz helyett 200Mhz, a Bus Speed 200Mhz helyett 800Mhz(!) a szorzó 4.0x ...Leszedtem az EES-t az EasyTune6 hibajelensége megmarad. Sebaj visszatelepítettem a régebbi (a DVD-n lévő) verzióra, de az EES-t már nem tettem fel.
Így a januári verziójú EasyTune6 rendben műxik terheletlen időszakban a speed visszaesik 800Mhz-re, egy szálú terhelás esetén bekapcsolt a turbo core speed 3700Mhz is, csak ép nem tudom miért nem hajlandó működni az EES-el együtt...?
Ez utóbbi hasonlít az ASUS EPU-jára, szóval jó lenne ha lenne...Nem mellesleg a régebbi easyTune6 valamiért nem kezeli az összes alaplapra dugott ventilátort sem...
A gépem amúgy a fenti alaplap GA-870A-UD3 rev. 3.1, AMD 1100T 6x, 4x2GB G.Skill 1600 DDR3 RAM, Ati Radeon 4850HD, Creative X-Fi hangkártya.
Az alaplapon a legfrissebb BIOS van, a "D" sorszámjelölésű...
Amúgy minden oké lenne (bár az asus lapka designje, tervezése jobb mint ez, mivel az teljes ATX méretű, és így 9 ponton is rögzíthető, míg ez picit keskenyebb, emiatt a memóriamodulok a CPU Cooler bordája alá "szorulva" vannak (éppenhogy elférnek), és csak 6 ponton lehet rögzíteni azaz alaplap jobb széle így alátámasztás nélkül van - de ez annyira nem zavaró, az már inkább, hogy a system FAN csatlakozókat f@sz módjára a lehető legmesszebbre rakták a ventiktől, legalábbis a SYS_FAN1-et igen.
A fenti jelenséggel találkozott már valaki? Meg van valami segédprogram amivel a ventilátorokat jobban lehet szabályozni mint az easytune6-tal? Mert az egyik max speed-el pörög és emiatt szokatlanul zajos lett a gépem - az ASUS konfig néma csendje után...
A másik ami érdekelne, van olyan program amivel kényelmesebben lehet figyelemmel kísérni ép mekkora CPU bus speedje, esetleg terhelése (nem muszáj hogy az össze magot külön mutassa, elég ha annyit mutat CPU 68% 3300Mhz, vagy ilyesmi...)?
-
gagyigeri
csendes tag
Sziasztok skacok!
Nekem is egy hasonló Gigabyte 880Gm d2h lapom van. szeretném rajta használni a COM1 soros portot, de nem akar működni....Már elég sokmindent megpróbáltam, de kezdek kifogyni az ötletekből....
Ehhez a laphoz gyárilag nincs kivezetve a soros port a hátulsó panelra, hanem csak a tüskesor van neki. Erre tettem rá a régi Pentium 200-hoz kapott com 1 csatlakozót, megnézem a lábkiosztást ....Valaki használja ezt a portot...?
Winlircet szeretnék használni egyébként..
-
AMD Power
titán
Vegre jo az uj Catalyst az IGP-hez. Ehhez mondjuk kellett a Win 7.
-
terrion
tag
üdv végigolvastam a topicot
de még mindig nem tudom , hogy mi lehet a baj az unlockkal
a lap giga 880gm-ud2h
a proci sempron 140
nem megy az unlock a beállitásokkal és a bios friissel sem
hozzáteszem a másik gépembe kiprobáltam 890 gpa lappal simán ment elsöre az unlock
szoval a proci tudja .. elvileg a lap is akkor mi lehet a baj?
? -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
kucseranor #233 üzenetére
Két szoftveres mérést nem érdemes egymáshoz hasonlítani, valószínűleg egyik sem a valós értéket mutatja.
-
kucseranor
tag
Üdv!
Van valakinek 870A-USB3L típusú lapja? 10-15 fokkal melegebb benne a proci mint az előző asus lapomban. Bios frissítve lett F3-ra. 1.3 V-ot kap terhelés alatt szóval igen csak magas a 45-6 fok.
-
Hanok
senior tag
válasz
PöpecHolmik! #231 üzenetére
Bírnia kell, nem kell rá másik borda...Ha nagyon szeretnél akkor valami hasonló megoldás biztos jó lehet ha felmegy a lap-ra...Bár szerintem felesleges erre a lapra költeni ennyit...
-
PöpecHolmik!
csendes tag
Hali!
Ilyen lapom van: Gigabyíte GA-880GA-UD3H
Egyszer véletlenül lettem arra figyelmes, hogy eléggé melegszik a chipset hűtőborda. Eddig túlságosan aggódtam magam halálra miatta, de most hogy jön a nyár...
Tudtok valami aktív hűtőt ami rá is megy?Amúgy nincs VGA a gépben, szóval lehet ez is okozza a melegedést.
Köszönöm a válaszokat!
-
siriq
őstag
Az UD 7 mar kapott am3+ bios tamogatast. Remelem most mar az en lapomon van a sor.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
aliasHydrO #222 üzenetére
4 v. 8 GB kit lesz?
Az enyém 8GB 1600, nem megy túl nagy frekire (1666MHz), de ezt ill. a gyári értéket bőven alulfeszelten (1,5-1,55V) és csökkentett időzítésekkel (8-8-8-22/1T) is tudja!
Jobb lenne valami 1866-os, de 8GB-os kit nem nagyon volt értelmes áron, és egyáltalán kapható... Corsair Vengeance lett volna, de majd' 10e. HUF volt a különbség...
És most az X4 úgysem használja ki az 1600MHz fölötti memóriát.
Majd a "Dózer"! -
szaszapi
őstag
Ga 890 gpa ud3h rev 2.1 alaplapom van.Most látom hogy jött ki új beta bios a laphoz,elvileg támogatni fogja majd az új am3+-os procikat.
-
mate0314
aktív tag
Sziasztok!
nem kertelek, leírom mim van
870a-UD3 (2.1)
x2 555BE
2*2gb 1333mhz kingstone
Freezer 7 Pro Rev. 2
Gigabyte HD4670 1gb zalmanHihetelelnül elégedett vagyok a lappal
mindent tud amit tudnia kell
intel keljen a nagymamámnak
AMD 4ever
Foglalják imába annak a nevét aki kitalálta az Auto Unlock-ot
Biosban nem tuningolgatok annyira nem vagyok elvetemült
amd overdrive-al játszogatok
-
fefe9
tag
(#221) satee76; (#222) aliasHydrO: remélem, mindkettőtöknél beválik a kiválasztott cucc, és megelégedéssel használjátok.
-
fefe9
tag
Igen, a rev. 3.1-es, fekete socket-el ellátott lap már az AM3+-os.
Egy gondolatot engedj meg: ha még belefér az anyagi keretbe, érdemes megnézned a GA-870A-USB3 változatot, az L-es kicsit butítottnak tűnik nekem. Már csak a memóriafoglalatok száma miatt is megfontolandó a döntés, az L-esen csak 2 van, a későbbi bővítésnél ez gond lehet.(#217) aliasHydrO: szvsz. mindenképpen érdemes olyan memóriamodult választani, ami szerepel a lap kompatibilitási listájában.
-
satee76
aktív tag
sziasztok !
az lenne a kérdésem, hogy a GA-870A-USB3L lap már valódi am3+ kerettel készül? Mert a színe alapján igen
satee76 -
miresz
veterán
Hi All!
A kérdésem a következő lenne! Van egy GA-880GM-UD2H (Rev 1.3) F8-as bios lap van benne egy PH II. X2 555 BE proci,ami 4 magosítható,és más lapban tesztelve működik is mind a 4 mag,de ebben a lapban nem akar működni sehogy sem ill csak félig. A jelenség a következő Biosban EC Firmware Hybridre állítva,ACC bekapcsolva (All Core),+ minden mag enabled,F10 Aztán a bios azt írja,hogy X4 B55 de csak 2 magot lát már futó rendszer alatt.De ha csak 3 magot engedélyezek akkor is X4 B55-öt ír a bios,de szintén csak 2 mag működik. Na ehhetz kellene nekem segítség ha valaki tud.Előre is köszi.
-
aliasHydrO
csendes tag
Helló mindenkinek!
Most fogok venni egy 870a-usb3 as lapot. Mert szerintem ilyen árban(21k) az éri meg a legjobban, de ha van jobb ötletetek vevő vagyok rá.
A rammal lennék gondba, hogy milyet vegyek, kb 10-14k szánnék rá( 2*2gb 1600as). De visszaolvasva azt vettem ki, hogy nagyon válogatós. Kingston hyperx-et szeretnék, mert az már bevált. De nem nagyon találok olyat, ami típus számban is egyezne a lap által támogatottal. Ezt néztem ami még a legközelebb áll: KHX1600C9D3B1K2/4GX de c11-es van a support list ben. És mivel mindnek GX a vége így az xmp-seket támogatja elvileg. Teljesen nem értem azt se hogy, mi a xmp.Előre is köszönöm a válaszokat.
HydrO
-
Sandrew
őstag
válasz
deathtania #215 üzenetére
Biztosan akarsz te ilyen lapot?
Nem szenvedtél eleget?
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
valami véleményt kérhetek erről a lapról: GA-870A-USB3?
érdemes egy ilyenbe befektetni? ACC-t tud? alap felhasználásra jó lenne? egy 555BE menne mellé, később valami Bulldozer, 2x2GB ADATA 200Mhz-s ram és egy 4850 vapor-x.
-
LCPOWER 750Watt.Ha 4870X2-t birta 1 évig,ezt is birnia kell.Gyárilag 2x8pin pci csati van rajta.
-
Sziasztok!Van egy MA790XT-UD4P alaplapom.Lehetséges,hogy nem bir 1 HD6970-es karit?Ez a második/GigabyteHD6970OC volt az első,a második meg Radeon HD6970/ aminél mindig leáll a driver,majd sikeresen újraindul 20 másodpercenként.A rendszer minősitése fagyáshoz ,vagyis leállásokhoz és driver újraindulásokhoz vezet.Azt mondták,hogy az alaplap a ludas.Lehetséges?
-
Hanok
senior tag
válasz
maxcooper #206 üzenetére
Bár nem ez a Te topicod de ha nem játékra kell a gép akkor jó a helyzet, viszont fordított esetben az a gt 240 nagyon harmatos, főleg egy ilyen proci melett...Én is inkább prociba mennék lejebb, és az athlon mellé egy 5750-et vagy 5770-et vennék attól függően hogy mennyi a pénz...L3-ra költeni felesleges a phenom esetében, játékokban nem hoz sokat.
-
fefe9
tag
válasz
maxcooper #206 üzenetére
Lehet, hogy a nagy guruk megköveznek majd, de csak leírom: VGA terén esetleg nézd meg a Radeon 5670-et, szvsz. a tesztek alapján én inkább azt választanám, mint a 240-et
Vagy inkább kisebb proci, Phenom II X3, és egy erősebb VGA, pl. Radeon 5770 jobban illene a konfigba.
Nyugodtan tedd fel a kérdést a Milyen videokártyát? topicban, szerintem segítenek.
RAM: mindenképpen nézd meg az alaplapoknál a Support List-ben, hogy támogatja-e az általad kiszemelt modulokat.
Alaplap: Giga lapoknál mostanában a BIOS okozza a legtöbb panaszt, nem jeleskednek a srácok ebben a témakörben.
Az általad írt Giga lapnak a rev. 3.1-es változatát keresd, az már AM3+-os foglalatú.
Proci: nagy kérdés, mire használod általában a géped, de én Phenom-ot vennék. (fogok is a héten, ha minden igaz.) -
maxcooper
tag
Sziasztok!
Gépfelújítás alatt állok és a gondom, hogy elég rég nincs időm követem sajos a hardver piacot.
Tanácsot szeretnék kérni a konfigom helyességében:
Gigabye GA-870A-USB3 (vagy ASUS M4A87TD/USB3)
AMD Phenom II X4 955 BE
ASUS ENGT240/DI/1GD3/V2
Kingston 4GB/1600MHz DDR3 HyperX 2x2GB kit (KHX1600C9AD3K2/4G)A gond, hogy árban ennél nagyon fentebb nem akarok menni, de van pár dolog amiben nem tudok dönteni.
Első az alaplap, tudom ez Gigás topic, de azonos árban tudom venni mind 2 lapot. Eddig én is több generáción keresztül Gigabyte-es voltam, nincs okom panaszra a kék lapokkal kapcs.
Másik dolog, felmerült hogy megéri azt a plusz 6k-t ez a phenom vagy inkább az olcsóbb Athlon II X4 645 vagy akár egy kisebb X3-as Phenom II.
Harmadik, a VGA kérdése. Ez mindig idegileg tönkretesz AMDNVIDIA. Ezt sem érzem a legjobb választásnak, de a hasonló árú RADEON-oknál jobbnak találtam a teszteken, de cáfoljatok!
A memória, hát itt nincs tapasztalat csak kingmax-al. ADATA, CORSAIR, nem tudom, milyen 2x2-es kittet érdemes venni, és itt megintcsak nem szeretnék árban elrugaszkodni!
A segítségeteket előre is köszönöm! -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Egy GA-880GM-UD2H alaplap tulajdonosa vagyok, amiben egy igen hosszú vga dolgozik jobb napokon: Sapphire R4870 Vapor-X.
Nos a problémám a következő: a gépemben 4 S-ata drive dolgozik, ami azt eredményezi, hogy a vga vége kicsit feszíti az alaplapba dugott S-ATA kábeleket.
Okozott ez már valakinek problémát? Pl rendszer újraindulásokat?
Részletesebben az ügy a következő: 1. post 2. post
Minden tanácsot szívesen fogadok!
Előre is köszi,
Mosqu!to -
KAPÁL
tag
Szervusztok!
Van nekem egy 870A-UD3 rev.2.2 alaplapom és azz lenne a kérdésem hogy valaki probálta már hasonló lapba a SLi-t vagy a CF-et? Hogy muzsikált?
Köszönöm előre!
-
strek
csendes tag
A válasz a hírben: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motoros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- LG LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged