- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG PG32UCDM: OLED csúcsmonitor tesztje
- Hisense LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- iPad topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jánó
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki tudna segíteni az nagyon megköszönném.
Van nekem egy GERICOM Bellagio laptopom amiben rossz a képernyő.
Fontos lenne mert ezzel járok suliba és és mindjárt itt az év eleje.
Ha valaki tudna bele 15''-os képernyőt a attól megvásárolnám szivesen.
Ha van rossz géped és jó benn a monitor akkor lécci írj. -
CsatiZsol
aktív tag
-
Macselek
csendes tag
Sziasztok!
Az akku nálam is tönkrement, és hátul a zsanérnál megrepedt a burkolat.. Mennyiért lehetne ezeket megjavíttatni/kicseréltetni? Csak mert pénznek eléggé szűkében vagyok.
Előre is köszi -
tomi07
tag
Ha a gépen minden működik normálisan akkor szerintem ne bántsd a biost. Ha annak a frissítése során valamit elrontasz akkor belefuthatsz egy elég húzós szervízköltségbe.
Alapból addíg amíg valami normálisan működik akármilyen régi is inkább ne piszkáld, mert a végén több kárt csinálsz mint hasznot.
Egyébként ha AMI bios, akkor a honlapjukon van a frissítő program is, csak az a kár, hogy fizetős a frissítés. -
Lejszi
senior tag
válasz
dani0907 #139 üzenetére
én se tok szinte semmit állítani biosban, ugyan ez a bajom.
az enyém is melegedik rendesen, terveztem hozzá egy hűtőpadot, ami elég faszára sikeredett és így 1700Ft-ból megoldottam a dolgot.
a boltban min 5000Ft-ért lehet venni.
nem tudna vki nekem segíteni BIOS frissitésben?
már megtaláltam a hozzáillőt, csak vmi ismeretlen kiterjesztés és fogalmam sincs, hogy hogy meg milyen progival vagy akármivel csináljam?
ebben kérem vkinek a segítségét. -
-
dani0907
csendes tag
Még egy kérdés: ugye az FN+F4 ami ki tudja kapcsolni a kijelzőt. Nekem ez nem megy
valami ötlet?
[Szerkesztve] -
dani0907
csendes tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele de szinte semmi hasznosat nem tudok állítgatni BIOS-ba, lehet hogy minden laptoppal így van ez én nem tudom nekem ez az első.
-
dani0907
csendes tag
Nekem Samsung HDD volt benne mikor vettem és hibátlan
Bár kissé zavar hogy érzem azt a finom meleget a kezem alatt mikor gépelek:S
[Szerkesztve] -
rolcsi24
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a véleményeket a Gericom gépekről és mivel nekem is egy ilyen gépem van gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat! Az én gépem egy Gericom webshox 1.8ghz pentium procis 14'' , 20gb vinyó,...stb. Én 2003-ban hozattam külföldről, akkor került átszámolva 370e-ft-ba. A gép a mai napig tökéletesen működik! Probléma egyedül a dvd-olvasóval volt! A sok használattól 1-éve sajnos tönkrement! Ekkor jött az ötlet hogy dvd-írót kellene venni bele! Elmentem egy szaküzletbe ahol 25e-ért adtak egy írót! Beépítettem a gépbe de a gép nem volt hajlanó felfutni vele! Visszavittem az üzletbe de most már a gépet is vittem magammal. 4 vagy 5 írót próbáltak ki de egyikkel sem volt jó! A pénzt visszakaptam és azzal küldtek el hogy ilyet még soha nem tapasztaltak! Elvittem egy szervízbe ahol ilyen gépekkel foglalkoznak! ott is kipróbáltak több meghajtót de nem jártak sikerrel! azt mondták hogy alaplap hibás, de mivel a gép előtte tökéletesen működött nem hagytam szétszedni! jött a gondolat hogy ugyan olyan meghajtó kellene mint ami benne volt! Ez egy panasonic meghajtó volt! 34e-ft ért hozattam hozzá egy panasonic dvd írót amivel azzonnal tökéletesen működött! Ma is ez van benne! Nincs válasz arra hogy miért csak ez jó bele,de a lényeg hogy működik! Más bajom soha nem volt a géppel, még az akku is az eredeti van benne! kb 40-50 percet bír! igaz mindig vigyáztam arra hogy ne merüljön le csutkára! Egyébként meg vagyok elégedve a szerkezettel! Szerintem nem volt rossz vétel! -
-
tibibi
őstag
sziasztok hány fokosnak kellene lenni egy 1.3 celeron procis notinak internet közben pl.55-60 fok sok?
-
Robeert
csendes tag
válasz
parandroid #131 üzenetére
Köszi!
Robert -
Robeert
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gericom Blockbuster 2 notebookom és rosszalkodik a vinyója.
Ki akarom cserélni csak nem tudom, hogy max mekkorát lehet beletenni.
Nem tudjátok véletlenül?
120 gigást felismeri az alaplap?
Mert alapból max 80-sal árulták!
Köszi!
Robert -
Scenic
tag
A hiba megoldva, azért leírom hátha segít másnak is:
Mivel a túlmelegedés problémája volt a legvalószínűbb, ezért szétkaptam a gépet és leszedtem a prociról a hűtőbordát, ami alatt a zselé keményre volt száradva, így a hőátadása nagyjából a 0-val volt egyenlő...
Mivel éppen nem volt otthon ilyen zselém, ezért átmeneti megoldásként egy kis vajjal segítettem a dolgon, persze csak pár napig, amíg szerzek trutyit, mert a vaj lebomlik gyorsan.
Nagy kő esett le a szívemről, hogy nem kell cserélni benne semmit és használhatom még egy ideig. -
tibibi
őstag
mivel látom itt mindenki csak kérdez én is gericom webgine hütöventilátor kellene nincs valakinek?
-
rage1
csendes tag
Sziasztok!
Gericom Phantom 1440-hez keresek videokártya drivert. Nincs a géphez semmi telepítő CD, a netet is bekerestem de sehol nem találok drivert.
Ha vkinek van átdobná az emilemre? passenger01@vipmail.hu
Előre is kösz! -
Scenic
tag
Gericom notim van (a típusát most nem vágom, de ha fontos akkor utánanézek) aminek sokáig nem használtam ki a hordozhatóságát és asztaliként használtam, de mióta elvittem magammal egy útra, azóta napi 3-4 alkalommal kikapcsol, de úgy mintha kirántanám a tápfeszből a vezetékét!
Nagyon idegesítő már, mert nem tudok velem komolyabb feladatot elvégezni, erősen felpörög a cooler és egyszer csak meghal az egész. Nem lefagy, kikapcsol, mintha áramtalanítanák.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata? T-hiba vagy más lehet?
[Szerkesztve] -
Lejszi
senior tag
sziasztok!
ilyen bios-om van: [link]
es frissiteni szeretnem, de sehogyan sem akar ossze jonni, mert fizetni kene, amit persze nem akarok
tud segiteni vki? -
Lejszi
senior tag
Én vettem meg firefoxer gericom notiját. remélem nem lesz vele semmi gixer.
-
FireFoxer
tag
válasz
Behindblue #121 üzenetére
Az ilyet ha minden igaz vagy BIOS ból, vagy windowson belül ati catalyst->integrated graphics résznél lehet álíltani. gondolom nvidiánál is valahol a driver control panelében lehet
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Egyik barátomnak van egy Gericom Hummer notija ([link])
A gond az, hogy nem kapcsol be, ha pedig nagyritkán mégis, akkor ahogy melegszik a gép úgy kezd szétesni a kép.
Ez milyen hibára utalhat? Megfőtt volna a videókari vagy az alaplap mondott csődöt? Megérné javíttatni? -
CsatiZsol
aktív tag
válasz
FireFoxer #115 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm! Megtaláltam nagyjából. Az enyémnek ez van az aljára írva: N251S5 ez van is a listában csak az enyémben 9700-es ATI radeon van nem 9600-os ahogy ott írják...
Amúgy a képeken látható notikhoz képest az enyémnek pont a másik oldalán van az optikai meghajtó.
Üdv Zsolt -
FireFoxer
tag
Nem tudja véletlen valaki hogy miért melegszik annyira a Gericom Blockbusterembe (2.66 Intel_P4 ,,,HyperThreading ) a prcesszor ? vagy nem e lehet állítani a sebességen, esetleg hűtést jobbat szerezni bele vagy valamit.. csak hogy ne égjen már le :S
előre is kösz -
CsatiZsol
aktív tag
sziasztok!
Megint kérdésem lenne. Már fentebb írtam, hogy van egy Gericom Blockbusterem és meg kellene tudnom a pontos típusát, mert ebből is adtak ki több ''generációt???''. Hogyan tudnám megtudni ezt. Ahhoz kellene, hogy tudjak bele venni ramot, mert hiába próbáltam vaktában nem megy.Kellene bele Aksi is, meg megnézném, hogy mi a legnagyobb proci amit lehet bele rakni, ráadásul repedezik a műanyag a tetején ezért ahhoz is kéne, hogy oda melyik ''generáció'' tetejét vehetem meg.
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm.
Üdv Zsolt -
rvR--
csendes tag
130 is bőven elég, tudom, a különbséget meg abszolut nem látom, csak ha nagyobb a differencia, pl 60 helyett 120, akkor az egér gyorsabb
de kb ennyi
5éves a monitor, amióta megvan játszok rajta 800x600 160hz-n; lehet hogy csökkenti az élettartamát, de szerencsére ezt én még nem tapasztaltamviszont ez a probléma zavar kicsit
ha kiveszem a rendes desktop gépemböl a vidkártyát és az integráltat használom (Abit nf-m2 nview; gef 6150) akkor ugyanugy standby ra teszi a monitort 130 hz fölött. 6600gt-vel meg viszi a 160at... nemértem... lehet nem szereti a monitor az integrált karikat
-
FireFoxer
tag
Valaki tud megoldást arra hogy miért látnak az oprendszerek 2 procit a gericom blockbusterembe ?...ráadásul az everest is :S , és a feledatkezelőben is ketté van szedve a proci terheltség rész...
Miközben csak 1 db intel pentium 4 - 2.6ghz es van benne.
jah és esetleg egy jó proci esetleg ram hűtés található valahol egy ilyen gépbe ? -
rvR--
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gericom Hummer (celeron 2800, 512ram, cd-dvd rw, 60gb, integrált intel extreme2) notebookom.
2 probléma is lenne vele: az első, hogy a cd-dvd combodrive 2 hónappal ezelőttig hibátlanul írt mindent, most már csak cd-ket tudok írni/olvasni vele, dvd-t se nem ír, se nem olvas.... nem nagyon találkoztam még ilyen problémával bevallom öszinténpedig volt már pár hírhedt LG combo-íróm az asztali gépbe, de vagy az egész meghalt, vagy ment hibátlanul a dolog. Vmi ötlet?
A másik probléma, hogy egy LG Flatron 915FT+ra rákötve, nem viszi a monitort a gyári max frissitéseken (640x480@200hz;800x600@160hz;1024x768@120hz;1280x1024@100hz;1600x1200@85hz)
Olyan, mintha 130hz lenne a ''cap'' 800x600ba és 640be, ha 130hz fölé teszem powerstrip-pel, refreshlock-kal vagy bármi ilyen progival, sárga lesz a LED és annyi, pedig ugyanaz az .inf- es monitor driver van fent, mint az asztali gépen, ahol ezeket a frissítéseket hiba nélkül viszi. Az intel extreme 2 driverében a notin a display ki van kapcsolva, csak a CRT van engedélyezve. Windows képernyő settingsnél is default on van, ottis, ha 800x600ban kiválasztom a 160hz-t besárgul a led és annyi.
Vmi elképzelés? -
Daedalus
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy 2002-es Gericom Webboy laptopom van! El kezdett a kicsike hűtöventillátora kerregni és el is romlott!!!
Tudtok szervízeket mondani ahol kaphatok alkatrészt vagy megcsinálnák? Daedalus
-
Cornel
csendes tag
hi
szeretnek venni egy Gericom phantom 31100 tud valaki valamit róla esetleg v valami!!!!
kösz előre isírjatok minnél előbb
-
CsatiZsol
aktív tag
Ha a jelenlegi notebookomban Intel P4 2400MHz-es mobil proci van akkor ebbe Centrinot lehet tenni vagy nem? Ezt hogyan lehet eldönteni?
Üdv Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG PG32UCDM: OLED csúcsmonitor tesztje
- Formula-1
- Windows 11
- EAFC 25
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Battlefield 7
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16" 2021 / M1 Pro / 16GB / 512GB / Space Grey (117)
- 16" m1pro macbook pro minden gyári tartozékával, tökéletes műszaki állapotban, megkímélve.
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest