Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz escie #783 üzenetére

Hehe, most olvastam én is a zindexet. :)
    A modulárissal nem sok gond van. unmerge régi xorg, meg legjobb az x11apps, x11miscet is leszedni. Törölni az opengl-es cuccokat, ati- és nvidia drivereket leszedni. Semmi ne maradjno, ami az Xorg dolgaiba tett file-okat.

Aztán unmaszk, majd emerge xorg-x11 (jelenleg asszem, a 7.0-r1-et fogja). Annyi van, hogy hardened gcc-vel egyetlen xf86-input és xf86-video csomag sem megy fel, sem ax xorg-server - ezekhez vanilla kell. Valamint a telepítés során a mesa is felmegy, s nem árt megnézni, átvált-e az xorg-x11 openglre, mert az xorg-server csak ezzel fordul le. Ha fent van, majdnem minden ugyanúgy megy, csak a billentyűzetkiosztrások neveivel variáltak kicsit. Pl. nincs többé 101_qwerty_dot, csak 101_qwerty_dot_dead és 101_qwerty_dot_nodead magyar kiosztás. A /usr/share/X11/xkb/symbols könyvtárban lévő file-okban kell megnézni, az adott nyelvekhez milyen kiosztásokat ismer.

Ezután valahol találtam egy linket, ott volt egy SVN (cvs-szerűség) szerver, ahonnan a legújabb ebuildeket le lehet tölteni. A lokális portage overlaybe kell tenni, majd emerge mesa, cairo, glitz, compiz. Ezek is cvs-ből jönnek le, de az ebuild húzza le őket.
    Ha megvan, át lehet váltani pl. nvidia openglre.

Ezek után annyi a móka, hogy van két X szervered. A régi X-org, és az új X-gl. Ezt kell elindítani, van pár kapcsolója. Erre épül a compiz, mint window/composite manager. Egy leírás szerint az xorg.conf-ban a compopsite extensiont ki kell kapcsolni, mert az xgl alapból kezeli, de máshogy. Az xgl és compiz együtt csak egy kék hátteret ad, de mellé el lehet indítani pl. gnome-ot, kde-t, xfce-t, akármit. Csak ezek WM-je nem indul el. Illetve az ablakok speciális effektjeihez el kell indítani még a gnome-window-decorator programot.
    KDE-integráció tutira lesz, a compizban ott a kód, le is fordul, van kde-window-decorator is. Csak éppen indítás után annyit ír ki, hogy ez még nem működik, majd kilép. :) (Ahhoz képest szép nagy forráskódja van...)
    Sajnos, nem tudtam elindítani a gnome-configot, így nem tudtam kézzel állítgatni a compiz paramétereit.

Sipi

Új hozzászólás Aktív témák