Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    válasz Sianis #2796 üzenetére

    WEP-et kezeli az iwconfig is.
    Höhö, és még mi? :D

    Az a nagy-nagy bajom, hogy így, jelenlegi formájában a Linux kvázi totálisan alkalmatlan felhasználói szintű Wifi-kezelésre.
    Nézd, az iwconfig jó a WEP-re. De ha átváltom a saját routerem WPA-ra, akkor már wpa_supplicant kell, amit ráadásul nerm is lehet könnyen állítani.
    Ha odateszek egy usert a gép elé, soha a büdös életben nem tudja megoldani a csatlakozást. Első körben jó lenne egy GUI is, ami olyan, mint Windows alatt: scan for network, megtalál, katt, kapcsolódik. És sem a usert, sőt, igazság szerint engem sem érdekel, milyen titkosítást használ, ahhoz milyen program kell. A franc akar ezzel tökölni. Kapcsolódni akarok.
    De nekem még szebb lenne, ha a Gentoo beépített hálókezelése menne. De ez sem megoldható: ha nem tudom előre, egy adott háló WEP vagy WPA, akkor a conf.d/net-ben sem tudom beállítani, hiszen két különböző programmal kell kezelni.

    Jó lenne, ha működne normálisan legalább a NetworkManager, de ezzel a hülye dokkolóikonnal kikészít... Pedig totál jó lenne, hiszen az NM legnagyobb része háttérben futó, láthatatlan dolog, csak éppen nyomtak rá egy GUI-t is. Amiről akár le is mondanék (lévén nem akarom emiatt a fél gnome-ot felpakolni), de nem engedi.

    Sipi

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák