Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
Köszi!
Szétkaptam, megfújkáltam, sokkal jobb lett, így már szinte nem is zavar.Az alsó hatod cikk kivételével mindenhol szól a jobb csatorna is.
Van esetleg még Ballistolom (fegyverolaj, hasonló, mint a WD40), azt fújjak még bele, vagy inkább ne?És még egy kérdés, régebben láttam tuning videókat, mindenféle vattákat tömtek a mélynyomóba, hogy jobb hangja legyen. Találtam itthon egy szatyor használt zoknit, azt beszórjam a házba? Nagyon meleg a trafó, nem okoz gondot a hőleadásban?
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Kb 7 éve van egy ilyen 5.1-em, és a hangerőszabályzó tekeréskor eddig is recsegett, viszont most már a legtöbb pozícióban nem szól a jobb első csatorna - egyáltalán. Kézzel és távirányítóval is fennáll a probléma, most már 5-10 perc birizgálás kell neki, hogy szóljon. Nem szoktam a hangfalon állítani a hangerőt, de kb hetente magától is elnémul a jobb csatorna, és megint állítgatni kell.
Van erre valami házi praktika, vagy szervizbe vigyem (vagy nekem is újat kell rendelnem? Látom épp erről volt szó)?
Előre is köszi! -
Global
csendes tag
Sziasztok
Genius sp-hf 2020 hoz kellene segítség
Olyat csinál hogy bizonyos eltelt idő után, véletlenszerűen kb 1 másodpercre elnémul mindha halkan pattana is egyet.. nem tudom eldönteni, hogy rezonanciától valami kontakt, vagy esetleg ha "végfok" igazábol ezekben már nem végfok van
melegszik akkor az viselkedhete így?
Köszi üdv
-
atiman
csendes tag
válasz
gyuszaa #5547 üzenetére
Nekem ilyet sikerült vennem:
ALPS RK16816MG 10KDX6
Igaz ez csak 10 kOhm, de ez nem jelent nagy gondot. 50-est nem találtam sehol. Conrad-ból van a poti csak épp a Nürnbergiből, mert a magyarba nincsen ilyen. (lehet tudnának hozatni rendelésre) Illetve ebay-en beszerezhető és ők ugye postázzák házhoz. 16 euró volt nekem.
-
gyuszaa
őstag
Közben én is informálódtam, Alps RK168 - 732T 50KAX6 -al fel lehet cserélni, kompatibilis teljesen. Csak ezt ügyesen titkolják.
Ilyen fajta nincsen ebayen, kínai oldalon találtam :
Service guide-ból ki lehet nézni a lábakat mi merre, megtudnád mondani te honnan rendeltél? Én is vennék egyet. Köszi
-
atiman
csendes tag
Sziasztok!
Örömmel jelenthetem ki, hogy tegnap este siekresen bekarült egy helyettesítő fő hangerőszabolyozó poti. Tehát van megoldás. ALPS gyárt egy hasonló potmétert, csak 2 láb bekötését kell hozzá felcserélni részenként. Nem nagy ügy szerencsére.
Akit érdekel bővebben írjon rám! -
atiman
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek hangerő-potméter hibás Genius SW 5.1 Home Theater-es szettje? (motoros poti kikopott recseg)
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Van egy ilyen hangfalam: Genius SW 5.1 Home Theater 3600W. ~7 és fél éve megvan, eddig tökéletesen ment, egy hete viszont egyszer csak elsötétült a led, és nem lehetett életre kelteni. Mintha nem is kapna áramot.
A biztosíték jó, a trafót kimérve a primer oldalon nem lehet ellenállást mérni! A transzformátor típusa: CTP-10311U-2
Valaki tud ebben segíteni, hol lehet ilyet kapni? Angyalföldön van szervize, kedden felhívom őket.
Esetleg járt más is hasonlóképpen? (Kapcsolási rajz van róla.)
Előre is köszönök bármilyen jellegű segítséget! -
gyuszaa
őstag
Olvass vissza pár sort, ugyan ez a problémám.
Neked is valszeg potméter a hibás, helyedbe sürgősen visszakérném a pénzt, mert nem véletlenül lett eladva.
Ilyen hulladékot nem ajánlom senkinek, hogy vegyen mert rossz az anyaghasználat. De az egész topic körülbelül erről szól, lapozz vissza 2-3 oldalt, meg mindenkinek azt ajánlom aki utóbbi időben írt ide.
Keresőbe is lehet kulcsszavakat írni : potméter, végfok ic -
dev7
csendes tag
Sziasztok.Egy kis segítségre lenne szükségem.Itt a Harderapron vettem egy ilyen hangfalszettet. Genius.Genius SW-5.1 Home Theater 3600 Watts. P.M.P.O
Rádugtam az erősítőre a hangfalakat és összekötöttem a PCmel de csak a centerhangfal és a mélynyomó szólal meg a többi nem. Realtek 5.1es alapra integrált hangkártyám van és amikor rádugtam a kábelokat a pcre akkor a hangkezelő programban felismerte a hangfalakat hogy Első hangszórók,hátsó hangszórók és a közép hangszóró,de mégsem szólal meg a többi.Mi lehet a gond vagy mit csináltam rosszul?Előre is köszönöm az információt és a segítséget.Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Quadro FX 570 eladó
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest