Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• lala_2

csendes tag

válasz Atla #4745 üzenetére

Én galaxy 7600 GS-t (PCI-E) vettem a múlt héten. Nagy doboz baloldalt piros-sárga ''premium'' füllel, írva rajta, hogy csili-vli stb. és 1.2n-s memóriák. A zalmann tüskék alatt nekem tényleg 1.2-es van, így szerintem egy hasonló megjelenésű GT esetén is ugyanez a helyzet. Ugyanakkor a korábbi verziókhoz (képek a neten) képest ezen nincsenek jumperek és csipogó (a helyük a nyákon megvan) ami valószínűleg költségcsökkentő tényező.
    Ha veszel ilyet, akkor légyszi próbálj válaszolni a 4724. hozzászólás 4. kérdésére.

Üdv

[Szerkesztve]

• lala_2

csendes tag

válasz Komplikato #4729 üzenetére

Köszi, hogy foglalkozol a témával. :) Én is gondoltam hasonlóra ezért kérdeztem meg, hogy a fesz. értékek hogy viszonyulnak másokéhoz. A neten még nem találtam ehhez használható infót.

• lala_2

csendes tag

Hello!

Hosszas tanakodás+pénztárca tartalom+ezen fórum hatására beléptem én is a 7600-asok klubjába. A termék: Galaxy 7600 GS 256 DDR3 1.2n Zalmann hűtővel (csipogó és a tesztekben olvasott 3 színes jumper nincs). Impozánsnak hangzott (a doboza is gigászi) amit kínál azt hozza (500/1400) tudja a GT-t (560/1400) is, de fölötte bizonytalankodik. Ezért írok ide, hátha van másnak is tapasztalata. Tehát hőmérséklet (ATItool 0.25 beta) terheletlenül 45 fok terhelve 57 (venti 100%). A GPU órajelet alapon hagyva a mem húzható kb. 1600-ig (3Dmark2005 lefut hiba nélkül), GPU-t emelve 570-ig még megy (570/1600 '05: 6390 pont), de utána halódik. Egy teszt sikerült 600/1600-on is, a totál szétakadt kifagyott gép és képernyő (640x480 256szín) '05:6596 értéket mutatott. A mért feszültségek: GPU 1,27V (500) - 1,31V (580) memória: 1.93 ingadozás minimális.
    A hűtést levettem, átpasztáztam, lesarkazásvédőket kivettem (jobb felfekvés) a hőmérsékletek nem változtak. A GPU típusa G73-N-B1 !!!.
    A memok tényleg 1.2n-s Samsungok (de zalmann borda van rajtuk).
    Az esetleírás után a kérdések:
    1. A B1-es ennyit tud?
    2. Normálisak a mért feszültségek, vagy ez is vissza van véve?
    3. Van-e vkinek ilyen kártyája (vagy GT)?
    4. Ha van akkor kérdezem, hogy felülnézetből a jobb felső sarokban van a jp3 jumper helye(!) itt nálam az 1-2 pont fixen össze van forrasztva, GT-nél is így van? [ez a jp (amig jp volt) állítólag egy kis overclockra adott lehetőséget]
    5. Tudja-e vki, hogy e galaxyknál pontosan melyik ellenállásoknak kell nekiesni a pencil mod esetén (a fesz szabályozó típusa Semtech SC2621)?
    6. Most éppen a Q3-at nyomom (!) X800-ról váltottam drivert lepucoltam és már nyomtam is be a 7600-ast (84.21, 91.37). Most viszont ha elkezdek játszani egyből csak guggolva tudok pár lépést menni, majd a padlon kereszül lepolyogok alsóbb szintekre végül leragadok. Nem akad kui, csak használhatatlan. q3 reinstall segít (a wint-t nem akarom)?

Bocsi, ha sokat írtam, de nem csak kérdezni, hanem iformálni is akartam.

Üdv

Lala

Aktív témák