Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ariadne

őstag

válasz torma99 #4152 üzenetére

Azt nem mondhatnám, hogy vártam, hogy valakinek ilyen gondja legyen, de sajnos sejtettem, hogy elő fog fordulni. :(

A dolog érdekessége az, hogy Jó boltok topicjában Biznisz Elek nicken jött egy úriember, aki fennen hangoztatta, milyen jó is lesz most, hogy "átalakul" az Alien, és garanciális gondoktól nem kell tartani. Első körben javasolnám, hogy már csak az érdekesség kedvéért is írj neki privit, keresd meg, hogy hol marad az a híres problémamentes garanciális ügyintézés... :U

Amit ugyanis leírtál, és természetesen jogász barátnőd is tökéletesen lát, az az, hogy az Alien létező cég, jelenlegi székhelye 1046 Budapest, Kiss Ernő utca 2. (szépen megcserélték valóban, eddig ugye a Király utcai cím volt az, most viszont már az AB székhelye), tehát ott elérhetőnek kell lenniük. Ha ott nem elérhető a cég és nem intéz garanciális problémákat, lehet a cégbíróságon jelezni, hogy a cég nem érhető el a székhelyén, legyenek oly szívesek törölni azt a cégjegyzékből. :U

A legcélravezetőbb viszont pert indítani a jótállási igény teljesítése iránt, mert ugye annak befejezéséig a Ctv. szerint (94. § (4) bek.) a végelszámolást sem lehet befejezni, így a vásárlóbarát (?) reorganizáció kissé elhúzódhat... A végelszámolót mindenképpen keressétek meg azonnal, ez a legfontosabb, nov. 12-től 40 napig tudtok bejelentkezni (Cégközlöny 2009/46.), a barátnőd tudni fogja, mit kell tenni.

Azért mondom azt, hogy kivételesen tényleg érdemes perelni, mert te innentől már csak a láncaidat veszítheted, ráadásul gyakorlásnak is elmegy barátnődnek. (Én megcsináltam ezt, teljesen hasonló helyzetben, mivel ugye a képviselet ha magam végzem, ingyen van, csak az fmh-ért meg a perré alakuláskor kell pár ezer forintot fizetni.) A helyedben azt hiszem, először megkeresném a végelszámolót és bejelentkeznék (írásban is), majd az Alient megkeresném a mostani hivatalos címén, majd egy tértis levelet küldenék oda, aztán beadnám az fmh-t gyorsan...

És hát mivel végelszámolás, ezért _elvileg_ az összes tartozásra elegendő pénzük kell legyen...

Új hozzászólás Aktív témák