Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #64052736

    törölt tag

    válasz tomcica #79132 üzenetére

    Nagyon sokat néztem vissza, van egy tippem, persze ez nem fix és nem vagyok edző.
    Szerintem a lépéshossz miatt kapott ki Johnson. Sok aprót lép a végén is Niekerkhez képest. Ő a végén nagyon megnyújtotta a lépteit. Johnson bár fürgébb volt, de kisebb a lépéstávolsága. Az elrugaszkodó lábnál tűnik fel leginkább, főleg lassítva. A kenyai futóknál is ez tűnt fel, hogy nagyon hátralendül az elrugaszkodó láb, nagyokat lökenek így előre magukon. Most nem a sarokemelést értem ez alatt. Ezt próbáltam én is, de még kötött vagyok hozzá. Tényleg gyorsabban lehet így haladni, de nehezebb is, erre szerintem külön edzeni kell. Meg persze ahogy éreztem, ehhez előre is kell dőlni enyhén, mert a súly is visz előre. Testsúly elöl és nagy rugaszkodás. A becsapódás is nagyobb, aszfalton nem túl kényelmes így, csak jó cipőben.
    Lassú tempónál ez viszont nem túl kényelmes, kell hozzá sebesség is. Ilyenkor egy jobban felhúzott térd még löketet ad a lendülő súly miatt, mikor a törzs enyhén előre dől.
    Az afrikaiak ezt nagyon tudják.
    A magasság is számít, meg lehet nézni, hogy Bolt is mekkorákat lépett a többiekhez képest, na nála jött ki igazán. Többen is beszéltek erről, még Bolt is, hogy a magassága előny, mert ezzel ugye együtt járnak a hosszabb lábak is. Jó van olyan is, akinek a törsze hosszabb, de ő arányos.

Új hozzászólás Aktív témák