Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • oriic

  HÁZIGAZDA

  "A háttérben valószínűleg az húzódik meg, hogy maga a Yuzu emulátor egyszerűen túl jól működik, és újonnan megjelent játékokat is képes problémamentesen futtatni egy Switch konzol megléte nélkül, ami a Nintendo számára érthetően problémás."

  Pontosabban ezerszer jobban futtatja őket mint a Switch. 4K/60FPS módban egy Zelda is teljesen más világ az esetleges custom modokról nem is beszélve.

  Live-Die-Respawn

 • oriic

  HÁZIGAZDA

  [link]

  NEW - One week later: Tropic Haze, the company behind Yuzu, and Nintendo have agreed to settle the case.
  - Tropic Haze to pay Nintendo $2.4 million
  - Cease offering Yuzu
  - Hand yuzu-emu dot org to Nintendo

  (still needs judge's ok)

  More to come in today's Game File newsletter...

  Live-Die-Respawn

 • Moby

  addikt

  válasz oriic #1 üzenetére

  Finom túlzás, és csúsztatás, ez a legújabb játékokkal, Tears of the Kingdomot (és minden mást is) teli hibákkal futtatta annak megjelenéskor, egy rakat kódpeccs kell mindenhez, hogy kb hibamentesen fusson. Problémamentesen meg gyakorlatilag semmit soha nem tudott "magától" futtatni, mert gyakorlatilag ugyanaz a shaderstuttering sújtja az egészet, ami a pc játékokra amúgy nagyon jellemző manapság. Az más kérdés, hogy itt viszonylag hamar kialakult a shadercache-ek megosztása (ami pc-n is lehetne az egyik út), így aztán torrenteken egybecsomagolva viszonylag normálisan lehetett mindent futtatni, de ez már eléggé mély kalózkodás, ami nem is csoda, hogy a nintendop bepipult. Attól mindenestre a yuzu (vagy akár a Ryujinx is) nagyon messze van, hogy natív kódokat akár értékelhetően futtasson, ahogy azt Abu cikke félrevezetően sugallja.
  Őszintén csodálkozom, hogy eddig bírta, érdekes projekt volt technikailag, de végeredményben vegytiszta kalózkodásra termett.

  [ Szerkesztve ]

 • Crus

  őstag

  Kit érdekel? Ott a Switch, kb. minden értelmes exclu ingyen játszható rajta, semmiféle kalózkodás nem kell hozzá. Megveszed 2nd hand a játékot, letolod, eladod kb. ugyan annyiért.

  Ahhoz, hogy itt 4k 60 frémekkel dobálózzunk, ahhoz meg nem elég egy potato PC, az többe lesz, mint egy Switch. Ráadásul jövőre jön a szinte biztosan backward compatible Switch 2.0/Pro, ott majd lehet képkockákat hágni... nem mintha a Switch játékok zömének az lenne a lényege, hogy RTX, meg DLSS 3.0 támogatást tud-e. Totál másról szól a NSW... ez továbbra is egy handheld(!), ami nem mellesleg tud dokkolt módot is. Helyén kell kezelni.

  Részemről a BotW-ot NSW-en toltam végig és k. jó élmény volt... meg még vagy 25 N. címet, amik dettó k. jók voltak. Holnap meg jön a Totk...

  [ Szerkesztve ]

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

 • fatpingvin

  őstag

  nyilván nem vehető komolyan, a nintendót el kell hajtani a p*csába az akadékoskodásával. ha nem akarnak third-party emulátorokat látni a piacon, majd lesznek szívesek piacra dobni egy sajátot, addig meg pofa be.

  A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

 • BusinessGuy

  őstag

  válasz Moby #3 üzenetére

  Megjelenéskor lehet. Késöbb viszont gyakorlatilag brutális amit kapsz. Finom csúsztatás az is hogy manapság a pc-re jellemző a stutter. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor futottam stutterba az elmúlt 4-5 évben pedig kb mindenevő vagyok. Ahogyan nem futottam még bele a Yuzu-n se, sőt már droidokra is van emu csak megfelelő tel kell hozzá és ha nem is mindent de rengeteg cimet szuperül lehet tolni telefonon.

  A nintendo meg remélem beszopja. Szánalmas az is amit a Switchel lemüveltek,máig egy fapados fos az egész aminél pénzt kérnek egy egy ősrégi játék futtatásához és még egy szaros filmlejátszásra is képtelen. Közben feltörve kapsz mindent, emulátor hegyeket a régi nintendo játékokhoz amiből manapság már nettó komikum hogy pénzt akarnak látni főleg amennyit akarnak látni. Kapsz személyre szabható menüket háttereket, videólejátszást, miiiindent amit a nintendo megjelenés óta szart beletenni a switchbe- direkt. A legröhejesebb a Tears of kingdom, szétszopatják a hülyéket szaggató fos minőséggel holott annyit kellene engedniük hogy kcisit feljebb kússzon az órajel. Számtalan teszut még a dfoundry-tól is bizonyitotta hogy Overclockolva a Switchet ugyan úgy stabil megbizható gép marad a hő nem emelkedik túlzottan és az olyan szaggató játékok mint a Tears gyakorlatilag megszünnek szaggatni még handheld módban is...Dehát valamivel el kell majd ugye adni a Switch 2-t is....

  [ Szerkesztve ]

 • Moby

  addikt

  válasz BusinessGuy #6 üzenetére

  Fogalmam sincs hogy jön a témához ez a sok ökörség egy tört gépről. Az egésznek egyetlen közös eredője van: a warez. Azt meg nehéz védeni, magyarázgatni sem nagyon érdemes. Nem nagyon jött össze a yuzu készítőknek sem. Ha valami kell, vedd meg. Ha nem kell, vagy nem elég jó, menj el mellette. De ez...Ez legalább olyan felesleges karaktercséplés, mint abban bízni, hogy a nintendo beszopja. Úgy tűnik, hogy ez elmúlt 30 évben bármit beszopott volna? Vagy egyáltalán be kéne? Be kéne szopnia, hogy ellopják, ami az övé? :D

 • fatpingvin

  őstag

  mindig őszintén ledöbbenek amikor a fórumon valaki elkezdi bevédeni bármelyik nagycéget az egyszeri emberekkel szemben...

  csak így tovább hős lovagok, a nagycégek biztosan felfigyelnek majd rá és hálásak lesznek :DDD

  A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

 • Crus

  őstag

  válasz BusinessGuy #6 üzenetére

  Ezek a warez vergődések, mit keresnek itt? Érvnek semmilyen szinten nem relevánsak, miközben a "szétszopatott hülyék" meg boldogon játszanak és vastagon székelnek a kákra meg a frémekre. Egy handhelden még mindig milliók elvannak a 30 - néha annyi se - frémmel, mer' a játék meg közben k. jó és jól szórakoznak.

  A nép zöme meg amúgy is 1 bites telefonos flash szintű szemetekkel tolja a mobilján.

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

 • b.

  félisten

  válasz fatpingvin #9 üzenetére

  Ezt a kommentet te komolyan gondoltad?
  Egyszeri embereknek akkor szabad bankot rabolni is , meg drága telefont is lopni, megbírja az Apple meg a Samu, az egyszeri embernek meg ez jár...
  Én azon döbbenek le ha valaki hülyének teszi magát, hogy ez nem warez meg nem lopás.

  [ Szerkesztve ]

  "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

 • Lokii

  aktív tag

  válasz fatpingvin #9 üzenetére

  Megjöttek a lovagok :K

  Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926

 • affli

  tag

  "okosított" switchek árusítása a hardveraprón nem számít wareznek? :U

  Retro RULZ:)

 • nakos1212

  senior tag

  válasz fatpingvin #9 üzenetére

  Ha a warez az egyetlen modja annak hogy valojaban birtokoljam amiert fizettem (lasd jatekok, szoftverek kulonos tekintettel a Nintendora), akkor maris torom fel a cuccomat hogy rippeljem rola az osszes kib*szott jatekot, ugyanis az EULA amit be akarnak tartatni velem alapvetoen nem erkolcsos (mondjuk a GPL-en kivul nagyjabol semelyik). Minden fajta DRM es copy protextion akarmilyen median felhasznaloellenes, hiszen a torvenyesen letrehozott masolatok (backup vagy egyszeruen csak mas platformomon akarom hasznalni) lehetoseget akadalyozza.
  Ennek ellenere igen, mindig lesznek elvakult talpnyalok, akik eppen fejtegetik hogy miert akarnal nagy felbontasban jarszani egy jatekkal (mert mar egy integralt videokartyas pc-n is gyonyoru szep a BotW felskalazva pl.), vagy hogy miert akarod a jatekipar egyik legpiacellenesebb/legfelhasznaloellenesebb ceget (Nintendo) "megkarositani".

 • #52931072

  törölt tag

  válasz nakos1212 #14 üzenetére

  Szerintem valamit félreértettél, nem kerül a tulajdonodba semmi tőlük, csak megengedik, hogy használd, amíg az nekik jó. Az amit elfogadsz pedig nem is szerződés, hanem ultimátum (aláírod/elfogadod vagy mehetsz a f..zba). Azért gátolják az emulátorok használatát, hogy megkeljen venned azt a fillérekből összetákolt fost. Most is azért késik a következő retek nsw, mert minden évvel csak öregebb lesz az a soc amit nekünk szánnak és még pár centet lehet alkudni az árából. Igazából az üzleti modell sikertörténet, mert kaszálnak ezerrel évek óta.
  Végül is tök mindegy, elvileg mindenki eldönti mire szán pénzt és mire nem, de őket aztán senki nem vádolhatja azzal, hogy vásárlóbarátnak lenne beállítva az üzletpolitikájuk.
  Egyébként szerintem tutira kaszálnak a hardverrel is, mert különben árulnák a játékaikat más platformra is, vagy azért kötnek a saját platformjukhoz, hogy más ne harapjon az ő tortájukból? Ki tudja? Hát ők. :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • prolad

  őstag

  Lehet kalózkodás az emulátor, de a másik oldalon a Switch címek elég kompromisszumosak a dedikált Switch hardveren. Lehessen megvenni a címeket és utána dönthessem el, hogy emulalálom-e vagy a célhardveren futtatom. Sőt, ha a Nintendo ennyire a handheld irányba megy krumpli hardverrel, akkor akár be is szállhatna a Yuzuba vagy készíthetne házon belül emulátort erődebb alternatívának. Engem érdekelne egy-egy játék tőlük, de sose volt és nagy eséllyel sose lesz Nintendo konzolom, nem nekem készül.

 • BusinessGuy

  őstag

  válasz Crus #10 üzenetére

  Warezvergődés? Lol. :) Hol? :C
  Az meg hogy mennyien vannak el rajta - nem érdekel az igénytelenségük. A tört gép pedig =/ warez. Jobbá teszed a gépet amire a nintendo nem hajlandó hogy jobb minőségben told a cuccokat nem igénytelenül. Ez ahogy a múltkori okoskodásodnál is kifejtettem minden csak nem warez, annyira hogy meg olyan oldalak mint a dfoundry is külön tesztet rakott ki róla. De látom a multkori szinten rekedtél, nem gond, több kommentre érdemes sem vagy. :)

  [ Szerkesztve ]

 • nakos1212

  senior tag

  válasz #52931072 #16 üzenetére

  Nem ertettem felre, es pontosan jol leirtad "hasznalati jog berbadasa" meg hasonlo erkolcstelen konstrukciok eseten teljesen normalis reakcio a mely undor es a tracker oldal nyitasa egy forint koltese helyett.

 • bbattila92

  csendes tag

  - a yuzu képes volt nagyon sok mindenre, amire a ninti soha nem lesz.
  - ingyen reklám volt a játékoknak, lehet, hogy Sanyika legutóbb letöltötte a Zeldát, de ha már Sándor lesz, vesz magának Switch 2-t és hozzá játékokat, kiegészítőket (főleg, ha nem 100%-os élményt kapott az emulátortól)
  - a nintendo a legnagyobb ellensége a saját játékainak. nincs visszafelé kompatibilitás, nincs korábban megvett webshopos címek megtartása konzolok között. ha játszani akarok egy régi Marioval, akkor megvehetem ismét, valamint fizessek havonta az online-ért
  - kérleklécci tilcsukbe az aimp-ot, meg pereljük be a windows médialejátszót is, mert ha én illegálisan letöltök egy filmetzenét, akkor azt ő KÉPES lejátszani
  - ha a vásárlás nem jelent birtoklást, akkor a kalózkodás nem lopás.

  szerencsére biztosan készült pár mentés a repository-ról, így a yuzu nem hal meg, csak a rajongók kezébe kerül és tovább alakul.
  u.i.: a drága nintendo maga is emulátorokat és kérdéses forrású romokat használ a mini konzoljain. remélem bepereli magát.

  [ Szerkesztve ]

 • nonsen5e

  addikt

  válasz Crus #4 üzenetére

  Well, ahány ember, annyi preferencia. Én kaptam kölcsön switchet, de 1-2 nap után adtam is vissza, mert lehet az ötlet meg a koncepció jó de nekem (sajnos) nem volt kielégítő élmény, hogy mind az fps-t mind a képpontokat egy kezemen meg tudtam számolni különös erőfeszítés nélkül.

  D4 klán: HunPH - invért privát rám

 • Crus

  őstag

  válasz nonsen5e #21 üzenetére

  Tehát max. 5 képpontot és max. 5 FPS-t számoltál. Máskor érdemes lenne józanul kommentelni. A saját excluik zöme 30-60 között szaladgál, amiben persze bizonyos helyeken vannak/lehetnek dropok, de véletlenül se jellemző az 5 frame... ami egy elég ocsmány hazugság.

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

 • Crus

  őstag

  válasz BusinessGuy #18 üzenetére

  A tört gép = warez. Az, hogy te behaluzod rá, hogy azon majd a pincében fejlesztett 3rd party szövegszerkesztő miatt van törve, az nettó hazugság! Tört gépet csak és kizárólag azért használnak, mert warezolnak rajta, lopott játékokkal.

  A Yuzu sem véletlenül állapodott meg szinte azonnal a Nintendoval, mert mindenki nagyon jól tudta, hogy ipari mértékben károsítják meg a céget.

  A szinted az még mindig a béke feneke alatt tendál kettővel... és ezen sokat nem javít az sem, hogy lopod a játékokat.

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

 • nonsen5e

  addikt

  válasz Crus #22 üzenetére

  Személyeskedés nélkül is lehet egyet nem érteni... :U
  Igen, kötekedjünk a megfogalmazáson, és emeljük ki, hogy hAzUgSáG mert még a végén tényleg elhinné valaki, hogy 5 képpont van a kijelzőn...
  A lényegen nem változtat, hogy 20 alá is esett a másodpercenkénti képkockák száma a zeldában, ahogyan azon sem, hogy olyan irgalmatlan fűrész éle volt a felbontás miatt mindennek, hogy nekem élvezhetetlenné tette a vizuális részét.

  ---

  Az amerikai légierő is biztos warezolt forzát futtatott a linuxos ps3 clusteren.

  ---

  A gyors megállapodás nem feltétlenül jelenti ezt. Nem egy és nem kettő precedens van arra, hogy giga cég olyan ügyet is perre visz a kis konkurense ellen, amiről 100%-ig biztosan tudja, hogy nem nyerheti meg, ugyanakkor azt is tudja, hogy elég csak ideig óráig húznia és fellebbeznie, hogy hamarabb csődbe vigyék a másik felet az ügyvédi költségek minthogy a bíróság kimondja az ítéletet.

  [ Szerkesztve ]

  D4 klán: HunPH - invért privát rám

 • BusinessGuy

  őstag

  válasz nonsen5e #24 üzenetére

  Felesleges.... Tipik 1bit nintendo defense force.
  Tehát a dfoundry is warezt éltet. :C
  Nem is pazarlom rá tovabb az időt mert mindig ugyan az a vége.
  A yuzu meg szépen megy majd tovább csak nem hivatalosan.

 • CRTs

  tag

  Na hát majd ha eljutnak odáig a dolgok hogy nem lehet egylépésben letölteni játékokat mert szerveroldalon lesz eltárolgatva és miért torkolltak oda a dolgok akkor majd el lehet mondani hogy mert szemét volt a nintendó nemlehetett kétpofára tolni emun xD

 • Crus

  őstag

  válasz bbattila92 #20 üzenetére

  Mennyi üres és értelmetlen karakter, miközben csak abba kéne belegondolni, hogy mi lenne akkor, ha TE lennél az adott szoftver szellemi atyja és tulajdonosa. Ja, hogy...

  - A Yuzu arra volt képes, hogy egy, a Switchnél DRÁGÁBB hardveren jobban futtasson valamit, ami natívban az OLCSÓBB és idősebb vason futott.

  - Semmiféle ingyen reklám nem volt. Ez egy ócska kamu. Sanyika, ha letölti a Zeldát, akkor, ha tetszik neki végigtolta a PC-jén és magasról tojt az eredeti játékra és annak készítőire!

  - Le is írtad... ott az online, ott nem kevés classic cím elérhető, éves szinten vicc pénzért. Azt meg nem tiltja meg továbbra sem senki, hogy natív hardvert vegyél, ha retrózni akarsz. Dugig van bele a piac, ahogy játékokkal is.

  - Az Aimp/MP által lejátszott tartalom lehet saját pl. dashcames, drónos videó, a szintiden bepötyögött dalaid, meg a mikrofonba beletolt vernyogásod. Ezzel szemben a Yuzu egy olyan gépet emulál, amit arra találtak ki 100%-ban, hogy játékokat futasson! Minden egyes NSW játék mögött áll egy fejlesztő és egy kiadó, akik abból élnek, hogy játékokat fejlesztenek és adnak ki! Totálisan nem egy liga a kettő. Undorító összemosása két teljesen különálló történetnek.

  - A vásárlással a szoftver HASZNÁLATI JOGÁT vásárolod meg! Semmiféle jogalapod nincs arra, hogy azt módosítsd, meg kinyerd, meg warezolj vele. A kalózkodás LOPÁS! Az egyetlen ami még meg van tűrve az a 2nd hand piac. Ha olcsón akarsz Switch játékokkal játszani, senki nem fog érte szólni, ha megveszed, letolod, eladod. Egyelőre ezt megteheted, megengedi a N., de a világ a teljes digitális placc felé megy, így ez a lehetőség is be lesz zárva, ahogy a Sony és az MS is ebbe az irányba száguld ezerrel, a PC meg már rég ebben a világban létezik és teljesen jól működik. (Rengeteg akció, bundle csomag hegyek, ingyen osztogatott játékok tömege.)

  - A Nintendo azt csinál a játékaival amit csak akar, mert az övé! Ha fejlesztesz egy játékot, majd te is azt csinálsz vele amit csak akarsz... remélem majd a "Sanyikák" rommá warezolják a játékod és akkor talán ráébredsz, hogy a szellemi tulajdon fogalma mit jelent.

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

 • Crus

  őstag

  válasz nonsen5e #24 üzenetére

  Ha hazudozol ne várj túl sokat... Ne hazudj és máris normálisabb választ kapsz. Egyszerű.

  A Zelda Totk esetében az esetek zömében fix 30-on vagy, ahol meg nem, ott se 5-re esik le a frame és ha leesik 20-ra mert sok a történés, az még mindig nem elviselhetetlen egy "ősöreg" handheldtől! Mert ez továbbra egy egy handheld, aminek van dokkoló módja is.

  A Zeldán kívül extrém kevés az olyan címek száma a gépen, ami súlyos frame gondokkal küzdene. A Totk-ot már én is inkább a Switch 2.0/Pro gépre adtam volna ki nyitó címként... viszont aki tud várni, annak érdemes lehet már kivárni a jövő évi vas megjelenését és úgy letolni a játékot.

  Az egész világon mindenki tudta, akit érdekelt a téma, hogy a Yuzu, NSW warez játékok futtatására alkalmas emulátor. Eljátszani utólag, hogy de hát ez csak egy ártatlan keretprogram, az ritka gennyes egy dolog, különösen annak fényében, hogy a Yuzu saját oldalán ott van kb. az ÖSSZES NSW játék listája, hogy is fut ezen a bizonyos "keretprogramon"!

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

 • CRTs

  tag

  "Tehát a dfoundry is warezt éltet. "

  a dfoundry contentje (nagyon-nagyon) kevés kivételtől eltekintve* techno-fetisizmus ami nekik forgalmat generál és amire a ninti mindig is x-art.
  *és még az sincs kitárgyalva más oldalakon, csak a kétpofára tolás kategóriás dolgok

 • cami][us

  senior tag

  válasz Crus #27 üzenetére

  A Nintendo azt csinál a játékaival amit csak akar

  A játékokról készíthetsz másolatot a törvény szerint is, ha megvetted. A nintendo dolga olyan drm-el védeni a szoftvereket, ami lehetetlenné teszi ezeknek a másolatoknak a használatát más gépén/emulátorán.

 • bbattila92

  csendes tag

  válasz Crus #27 üzenetére

  Köszönöm! Úgy tűnik, akaratlanul is sikerült téged mélyen megsérteni (bár ezzel nem vagyok egyedül). Sajnálom, nem ellened irányult a hozzászólásom.
  - a yuzu képes volt arra, hogy a switch-nél JOBB hardveren futtasson valamit. ez ma már egy switch-nél olcsóbb kézikonzol vagy egy erősebb telefont is jelentett, meg persze pc-t. mellesleg a switch játékok egy része annyira egyszerű, hogy egy hétköznapi alsó-középk. laptopon is elszaladtak vígan.
  - de
  - oké, hogyne
  - persze. ahogy yuzu-val is használhattál homebrew alkalmazásokat, játékokat. az aimp sem másolta fel a gépedre az illegális empéhármakat.
  - ez világos. ezért nem vásárolom meg. pontosan ez a lényeg.
  - örülök. amúgy terveztem switchet venni, de arra jutottam, hogy ilyen cégnek soha többé nem adok pénzt, inkább nem játszom soha a játékaikat.

 • Crus

  őstag

  válasz cami][us #30 üzenetére

  Abban a pillanatban, hogy a DRM-et piszkálod, megkerülöd, mert bizt. másolatot akarsz készíteni, már bele is tenyereltél az illegális szoftver felhasználás kérdéskörébe.

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

 • Crus

  őstag

  válasz bbattila92 #31 üzenetére

  Talán a 2. jelentősebb vasam gyerekként egy Famicom NES volt. Eredeti játékokkal. Ha játékot akartam hozzá, évente 1x mentünk Bécsbe/Grazba és ha jól húztam az igát, akkor esetleg kaptam 1 db. játékot hozzá. Nyilván a SMB volt az ultimate kedvencem, cirka fél év volt mire végig tudtam vinni (nyilván warp nélkül).
  Az elérhető játékokat MINDENKI szerette. A szüleim, a haverjaim, még a mozgássérült nagynénémmel is nyomtuk, pl. Battle City-t. A Nintendo már akkor is baromi jó, szórakoztató játékokat készített. Eszem ágában nem lett volna lopni tőlük! Fel se merült, hogy a piacokon akkoriban egyre inkább terjedő kalózmásolatokra akár csak rá is nézzek.

  A NES a gyerekkorom szerves része (a C64 mellett). Aztán mindenféle platformon jelen voltam, amikor már belefért, de a Nintendo gépek/játékok mindig valahogy többet adtak. Mindig ott volt bennük a szív, meg lélek, a játékok iránti szeretet és a hatalmas fun factor. Most többek között van Switch (is) és Day1 vevős az utódja.

  A gaming industry rohad! Aki ezt nem látja az vak. Vannak persze szép felvillanások, de rohad az egész, mint minden ezen a világon, amit a pénz irányít. A Nintendo is imádja nyilván a profitot és mégis képek továbbra is igényes, ötletes, szórakoztató, szeretettel és törődéssel, lélekkel elkészített játékokat kiadni.

  Mindeközben a gyerkőcöm is már akkora, hogy játszogat és mondanom sem kell boldog és izgatott attól, ha Nintendo játékkal játszhat, pedig mutattam a korosztályának megfelelő, más istállóból származó címeket is. Arról már nem is beszélve, hogy a mindig komoly (és karakán) nejemből is rendre előjön a gyermek, ha egy Nintendo játékot mutatok neki. Imádják, jól érzik magukat tőle, szeretik a Nintendo játékokat és közben nem hágnak frame-et...

  Ha a Nintendo nem, akkor ki érdemelné meg jobban a pénzem?

  Nem engem sértetek meg (jobb esetben), hanem azt aki ebben a szétrohadó moslék világban még mindig képes kis ékszeresdobozokat alkotni! Nézz már meg pl. egy Mario Wondert, Odyssey-t, Luigi's Mansion 3-at? Értem, hogy van aki ezektől sugárban okád, de ezekben a játékokban abszolút ott van mindaz amiért lehet szeretni a videójátékokat!

  - Senki nem vitatja, hogy a Switch már öreg hardver. Az. A Nintendo teljesen vállalt üzletpolitikája, hogy relatív olcsón és nagy számban legyártható hardveren, minőségi játékok jelenjenek meg és az excluikért a tűzbe mennek! Szarul csinálják? Nem úgy tűnik! Qrva jól működik az üzleti modelljük! Bezzeg az MS meg a Sony... na várjunk csak :-D
  Szóval igen, kell már a Switch utód, de ha megnézed az értékesítési számokat, köszönik szépen, elég kellemesen fogy és fogyott a Switch, az emberek zömének elég az a hw-es teljesítmény amit a vas tud.
  Az emulálásról meg annyit, hogy dedikált GPU nélkül rettenetesen futnak a normálisabb NSW címek emun, pedig ekkor már egy 200 ezres notiról beszélünk...

  - Nem. Egyetlen warezmatyit se ismerek, aki a PC-n, emun letolt játék után rohant volna megvenni az eredetit.

  - Ja, használHATTÁL, de nem arra használtad, hanem arra, hogy NSW játékokat futtass rajta. Talán a Nintendónak is pontosan ebből a hülyének nézésből lett elege... érthető.

  - Ez a jó hozzáállás! Nem tetszik a rendszer, lehet venni Xboxot és tolni a száni Halot, meg Gears of Fost. :R

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

 • Crus

  őstag

  válasz cami][us #33 üzenetére

  És még mindig azt látod, hogy a Yuzu által használt prod keysek használatához semmiféle jogod nincs. Aki azokat kinyerte az ugyan úgy jogot sért, mint az aki használja. Warezolás előtt érdemes esetleg átfutni az EULA-t... már ha meglenne valahol, de gondolom azt is eltüntetik ezekből.

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

 • bbattila92

  csendes tag

  válasz Crus #34 üzenetére

  Őszintén köszi a sztorit és a hozzászólásokat! Öröm volt olvasni, ki honnan érkezett ide, biztos vagyok benne, hogy ez sokat számít a szempontunk kialakításában. Én Ukrajnában, Kárpátalján születtem és első konzolom egy bootleg NES volt, a nyíregyházi piacról, aminek Mega Drive alakja volt. Ilyen :D Fiatal felnőtt koromig nem is találkoztam eredeti kazettával, kizárólag bootleg, néha modolt játékokat lehetett vásárolni. Ukrajnában a Szovjetunió felbomlása után különleges virágkorukat élték a hamisítványok, például már a PC-s időkben vehettél a boltban olyan cd-t, amin modolt GTA 3 vagy Vice City volt, mondjuk szovjet autók mod, benne a crack, kiadó, fólia, rajta a hivatalos hologramos matrica. Vagy kaptam olyan Metallica cd-t, amin MP3-ban rajta volt 4 albumuk, egy koncertlemez, mellette mappában winamp és hozzá crack :DDD Ugyanígy "hivatalos" kiadótól, gyárilag.
  Ettől eltekintve mindig is a nintendo játékok voltak a kedvenceim. Kistiniként is furán néztek rám a haverok, mert (már PC-n) én emulátorral játszottam a SNES és N64 klasszikusokat, míg ők jobban szerették az akkori "AAA" címeket. Miután már egy ideje saját keresetem volt, egyszer vettem egy használt Wii-t, első napon letterbombot kapott és homebrew channelt. Soha nem volt egyetlen hivatalos, dobozos wii játékom sem. Más konzolt nem vettem és nem is tervezek.
  Megkárosítottam a Nintendot? Mondjuk, hogy igen. Tegyük hozzá, hogy ha 2nd hand játékokat vettem volna a wii-hez, abból sem került volna egy fillér sem a cég zsebébe. Mint ahogy a konzol árából sem került. Számukra valószínűleg nem létezem, maximum én veszítettem volna pár élményt.

  Ugyanígy gondolom, hogy a korábban említett Sanyika attól, hogy lenyomta a Mario Wondert a gépén, amúgy nem venne Switch-et. Itt csak Sanyika veszíthet, mert a Nagy Rossz Gonosz Cégnek az ő zsebpénzére is fáj a foga. Je suis Sanyika.
  Más: fiatal felnőtt éveink legelején barátaimmal gyakran nyomtunk "gém nájt"-okat, ami azt jelentette, hogy a kicsit öregecske HP laptopomon s-videón át egy nagy képcsöves tv-n játszottunk több usb kontrollerrel N64 multi játékokat, túlnyomórészt Mario Kart 64-et. Ezek az emberek azóta a világ különböző részein élnek és nappalijukban Nintendo (és más) konzolok csücsülnek legális játékokkal. Tolják a Mario Kart 8-at is. :)

  [ Szerkesztve ]

 • CRTs

  tag

  válasz bbattila92 #36 üzenetére

  Nem igazán kapcsolódik a témához hogy kinek milyen szentimentális kötődése van. Én kiraktam a pénzt gameboyért is meg nemesis shoot em up-ért mikor annak CRT-s képe se volt bürühü. Jelen esetben van egy nintendo nevű "pék" akinek a termékeivel úgylátszik nem lehet betelni (lol) , az hagy az ő ügye legyen hogy kit szolgál ki és mivel. Az amit ti csináltok az a free-loading és azt sehol nem nézik jó szemmel.
  Főleg ha jönnek a free-loader-ek és előadják hogy szar van a palacsintában gyenge a hw stb . VR-esek is megcsinálták, kiszólt a lyuk a gödörből xD

 • Crus

  őstag

  válasz bbattila92 #36 üzenetére

  Na igen... minél keletebbre megyünk (egy bizonyos vonalig), annál inkább jellemző az élképesztő és pofátlan mértékű warezolás. Mondjuk idehaza az 576 kbyte se éppen úgy kezdte, hogy a legális szoftverek éllovasa lett volna... inkább csak simán, újságokban hirdetve árult kalózmásolatokat.

  Ne csak mondjuk, hogy megkárosítottad a Nintendót, hanem nyugodtan jelentsük ki: megkárosítottad a Nintendót azzal, hogy kizárólag warez Wii játékokkal játszottál. Holott a cég lehetőséget biztosított már akkor is arra, hogy a 2nd hand piacról vásárolj. Amíg ezt engedik, addig ebben sok kivetnivaló nincs.

  Anno mikor gyerek voltam C64-en volt pár eredeti játékom, de a zöme másolt volt. Esélyem se volt eredeti játékokat venni, mert nem nagyon volt hol. De az ott és akkor egy totálisan más közeg volt, nem volt ez a kérdéskör rendbe rakva, nem nagyon voltak védettek a szellemi termékek. Aztán gyerekként PC-n is voltak másolt játékaim, de már akkor próbáltam szó szerint ilyen 5-10-20 forintokból a nagy kedvenceket eredetiben megvenni és meg is tettem. Amióta meg keresőképes vagyok, nyilván fel sem merül a játékok lopkodása... értelme se lenne. Ömlenek az olcsó játékok, bundle pakkok, ingyen AAA címek. (GTA V-öt az Epic pl. 1x ingyen adta...)

  Az, hogy a 2nd hand piacról abszolút nincs bevételük, ez nem egészen igaz. Rengeteg játékhoz van ugyanis DLC és azt nagyon sokan megveszik, így ha a teljes játékból csak 1x lát bevételt a cég, a DLC-kből már van profit. De a lényeg az, hogy ezt EGYELŐRE szabad!

  Ha Sanyika lenyomja a Wondert PC-n, akkor azzal egyértelműen kárt okozott a Nintendónak.

  Képzeld már el, hogy van egy könyvelő programod, amit 5 évig fejlesztettél, hitelt vetélt fel, meg jelzálogot a házadra. Elkészül. Értékesíted, mondjuk 25k/db. áron. Erre fél év múlva felkerül belőle egy tört verzió a netre, amit 5000 könyvelő lewarezol. Ez neked 125 milla veszteség! Érzékenyen érintene-e? Hát hogy a f. ne!!!

  Az, hogy a Nintendo eközben egy dollármilliárdos vagyonnal bíró cég az egy dolog. Csak azért, mert gazdag egy játékgyártó cég (mert valamit nagyon jól csinál!), már oké, ha meglopjuk folyamatosan? Ráadásul pont azt, aki a globális rohadás ellenére, még mindig képes értéket legyártani? Valaki lophatna már nekem egy Ioniq 6-ot, vagy egy Teslát...

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

 • bbattila92

  csendes tag

  válasz CRTs #37 üzenetére

  Talán annyiból kapcsolódik a témához, hogy ki miért dönt úgy, hogy a zsebébe nyúl és vesz egy adott konzolt és/vagy játékot.
  A Nintendo szerintem nem pék. Attól, hogy én megkérdőjelezhető feltételek mellett szert teszek egy digitális másolatára egy ninti játéknak, más nem "marad éhen", nem lesz eggyel kevesebb az eladható játékok száma a világban. Nem kérem a Nintendót, hogy kiszolgáljon, feltételezem nem tervezi kiadni a játékait PC-re. A Nintendo monopolhelyzetben van, hiszen konzolt és játékot is fejleszt és a játékai kizárólag a konzolján játszhatóak. Épp ezért nem igazán vannak leárazásaik, ha befejezték egy konzol értékesítését, akkor csá, ennyi volt, oldd meg, barátom. Aztán ha a barátunk megoldja (lásd: Citra 3DS emulátor is lepuffantásra került), akkor perelünk akkorát, hogy a fejlesztők maguk alá csinálnak és feladnak mindent, csak hagyják békén őket.

 • Crus

  őstag

  válasz bbattila92 #40 üzenetére

  Pedig az... leegyszerűsítve egy boltos, aki kiflit árul, meg kenyeret. Nem kötelező se kiflit, se kenyeret enni az a helyzet. Tökre érthető az is, ha valaki utálja, mert gluténérzékeny...

  De ezek a "megkérdőjelezhető feltételek", ezek valójában már rég letárgyalt történetek. Van rá törvény, vannak rá jogszabályok. Nincs ilyen, meg olyan értelmezése, hanem vagy betartod és támogatod azt aki értéket gyárt, vagy nem tartod be és kárt okozol neki.

  Nem lesz eggyel kevesebb, de ha te nem veszed meg azt a Pikmin 1+2-öt, amit az imént átvettem a futártól és fizettem érte 16k-t, akkor 16k mínusz ÁFA, mínusz kisker és hazai disztrib haszna, vagyis kb. 10-11k-val károsítottad meg a Nintendót.

  A N. exclu címek kis mértékű leárazásának az a következménye, hogy a játékaik értéke folyamatosan magasan van tartva. Ha te 3 éve vettél egy Mario Odyssey-t, akkor azt maholnap 12-14k között el is tudod adni és nem ment le kutyába, 1$-os bundle-be... Hát ez nem tűnik így túl rossz dealnek user oldalról se.

  Csak az nem tud előző gen. N. konzolt és hozzá játékokat venni, aki nem akar.

  [ Szerkesztve ]

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

 • bbattila92

  csendes tag

  válasz Crus #39 üzenetére

  "you wouldn't download a car" :D
  Picit árnyaljuk a képet. Van egy könyvelő programom, ami kizárólag az általam értékesített KönyvelőMachine Ultrán fut. A szoftvert lewarezolja 5000 fő. Ebből 10-en terveztek amúgy venni KönyvelőMachine-t, talán, ha leárazom. Az 5000 fő közül 130-an valóban könyvelők, ők profitálhatnak abból, hogy az illegalitás mocskában fetrengtek. Ezek közül 40-en feladják, mert elég bugos az emulátor szoftver, lassú, vagy épp nem kompatibilis az ő gépükkel. Szóval elvileg 2250000 ft-ot vesztettem a 90× felhasználással. Amúgy a mezei Sanyika nem profitál abból, hogy warezolta az új Máriót. Én is használok legális szoftvert, ami többe kerül, mint egy ToTK + Switch + Oled TV kombó. Az munkaeszköz, profitálok vele.

  A Wii-vel kapcsolatban pedig: nem veszek DLC-t. A Wii Shop már bezárt. Ha akarnám, se tudnám ott a pénzem költeni. Ha jól tudom, új Wii-t sem tudok venni. Kérlek mondd meg, hogyan tudnám ebben a felállásban eljuttatni a Nintendónak a pénzem.

  Ide írom a #41-es hozzászólásodhoz is a választ, mert nem szeretném telespammolni a fórumot.

  Nem vettem meg a Pikmin 1+2-t, ugyanúgy mint pár millió másik ember ebben az országban. Nincs switch-em, nem vagyok potenciális vevő. Mi mind megkárosítottuk ~10-11k-val a Nintendót? Ja, le sem töltöttem.
  Ha elmegyek a pékség előtt és nem veszek egy kiflit, akkor megkárosítom a péket?
  A pékségtől kell vennem egy speciális szájat, amivel csak az ő kiflijüket tudom enni?

  [ Szerkesztve ]

 • Crus

  őstag

  válasz bbattila92 #42 üzenetére

  Miért warezolná le bárki a könyvelő programodat, amikor van más konkurens könyvelő program is a piacon? Bugos, lassú, de azért kell és pont ez kell. :-D

  Egyébként no worries, van erre egy ezer éves megoldás, úgy hívják: demo. De még mindig megteheted, hogy megveszed dobozos verzában, tolod 1 órát, nem tetszik, eladod... de megkockáztatom, hogy adott konzolbolt vissza is veszi még aznap és beszámítja neked egy másik játékba.

  Valójában profitál: Élményt szerez. Mert a játékok élményt adnak. Ha nem ezért warezolta le, akkor miért? A vidámparkból se tudod hazavinni a szellemet jobb esetben, hanem ott helyben ijeszt meg. Ezért fizetsz.

  Nyilván nem a Wii-re írtam, hanem a currgen konzolukra. "10" A jelen felállásban vagy veszel egy használt Wii-t + játékokat, "20" vagy veszel egy Switch-et + a rá átírt Wii átiratokat és tolod. Hogy a Wii átiratok listája erősen hiányos az vitán felül áll. Emiatt Goto 10.

  Egyébként ne csak a N-t szedjük szét a régi játékok elérhetetlensége miatt. PC-n is rengeteg olyan játék van, melyet nem lehet megvásárolni. Tolnám az Ecstaticát, mert anno szerettem, megtehetem legálisan, nem? Tolnám a világ legjobb faltörő játékát a Ricochet-et, megtehetem, nem? Reggelig írhatnám hány ilyen játék van, ami beszerezhetetlen, csak warezban létezik. Ergo csak a N-t vádolni ezzel a gonddal meglehetősen demagóg, mert pont így nem tudom tolni PS5-ön a PS1 és PS2-es játékok sokaságát sem. A legnagyobb böszmeséget persze a PSVR 2 szállította azzal, hogy a teljes PSVR 1-es kollekciót kukázhatod, mert nem kompatibilis vele... #just Sony.

  A szerkesztette: Hogy mi? :-D
  Nem arról beszélek, ha nem érdekel téged valami és meg se akarod venni, meg le se akarod tölteni. Arról beszélek, amikor valami félszemű ideológia mentén szeretnél játszani egy játékkal, de nem veszed meg, hanem inkább csak leTYPE-C-zed...

  [ Szerkesztve ]

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

 • fatpingvin

  őstag

  válasz Lokii #12 üzenetére

  pont így :D
  szerk: lyézusom mit ment ez az apró szikra :DDD

  [ Szerkesztve ]

  A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

 • bbattila92

  csendes tag

  Szerintem túltoltuk mindketten már a péket, a könyvelőt és szegény Sanyikát is :)
  Maximálisan egyetértek veled abban, hogy nem csak a Nintendo csinálja ezt, hanem a teljes játékpiac; igaz, hogy az N-ről folyt a beszélgetés/vita, de nem csak őket vádolom ezzel. Biztosan igazad van és nem hangzik egybe az ezzel kapcsolatos törvényekkel, de a véleményem ez: ha egy értékes IP-t ellehetetlenít a kiadója, a licenzei és beszerezhetetlenné válik, az egyetlen módja a megőrzésnek a kalózkodás.
  Borzasztóan szomorú, hogy értékes programok, játékok vesznek el a semmibe a cégek hanyagsága és kapzsisága miatt.
  Köszönöm az eszmecserét és szép napot!

 • Doratov

  csendes tag

  Azért a warez éltetői belegondolhatnának abba, hogy mi van akkor, ha elegendő ember nem vesz meg valamit. Stúdiókat zárnak be, emberek vesztik el a munkájukat. Nyilván ez se egyértelmű, mert van, hogy a warez végül tényleg átfordíthat egy projektet nullszaldósba, vagy profitot termelőbe, de eljöhet az az idő, amikor egy éven belüli eladások nézegetése után a menedzsment lazán szélnek ereszt teljes stúdiókat. Ami azt illeti, már eljött, lásd tavalyi és idei év, amikor pl. egy Insomniacból azután rúgnak ki egy rakás embert, hogy tizenmilliós eladásokat csináltak a játékaik. Ha valamit szeretsz, azt támogasd! Akkor nem fog a kút elapadni.

  És adalékként érdemes megjegyezni, hogy nem volt olyan rég, amikor Nintendonak nem ment olyan jól, a Wii U hatalmas bukta volt a cégnek. De Iwata akkor a vezetők bérét csökkentette, hogy ne kelljen embereket kirúgni, stúdiókat bezárni. Az idő őt igazolta, mert a U játékok átiratai végül sokszorosan visszatermelték Switch-csen a beléjük fektetett munka árát. De ehhez kellettek azok, akik végül megvették a szoftvereket.

  [ Szerkesztve ]

 • Asrach

  tag

  Ez kurva gáz szerintem a Nintendo részéről, miért nem tudtak valahogy megegyezni hogy a programnál ha játszani akarunk a játékkal szükség van annak licenszére is, simán megvenném azt a játékot ami érdekel teljes áron, de nem akarok 720-ben 30 fps-el zeldázni, akkor köszi inkább felejtős az egész játék mikor lehetne 4k-ban 60 fps-el rendes élsímítással + grafikabeállításokkal jobb megvilágítással stb.....
  .

  Persze tudom a választ a probléma az hogy 1000x jobb minőségben fut az emulátoron a játék, mint a natív hardveren :D.
  Csak az a szomorú az egészben hogy ezzel buktak is egy lehetséges vásárlói réteget.

  [ Szerkesztve ]

 • nonsen5e

  addikt

  válasz Doratov #46 üzenetére

  A korreláció nem feltétlen jelent kauzalitást.

  Mindenféle DRM-et nélkülöző játékokkal is tudják gennyesre keresni magukat és rekord eladásokat produkálni fejlesztők (CDPR, BG3, Palworld, etc.), ahogyan lophatatlan védelmes játék is tud két hónap után földbe állni ha rossz (Babylon's Fail lol).

  Ugyanúgy, ahogy főleg az elmúlt pár hónapot nézve, rekordévet maguk után záró tech óriások is rúgják ki ezrével a fejlesztőket, mert a profit csak 170%-kal teljesítette túl a vártat, és így nem tudott a shareholder board 219 új bugattit venni idén, csak 218-at, azt meg valahogy be kell hozni.

  [ Szerkesztve ]

  D4 klán: HunPH - invért privát rám

 • Doratov

  csendes tag

  válasz nonsen5e #48 üzenetére

  Szerintem olvasd el, mit írtam. De abba gondolj bele, mi lenne, ha a ezeket nem vették volna meg elegen. Az egész csak akkor működik, ha elegen rááldozzák az ellenértéket a szoftverre, mert különben a CDPR, Larian, stb. is mehetne kapálni. Teljesen mindegy, hogy a várt profit épp mit fedez, egy indie dev szerény profitját, amivel a stúdió a túlélését biztosítja, vagy az új Bugattit - hoznia kell az adott számokat, és kész.

  Na most, ha valaki nem demozásnak használja az emulátort current-gen játékoknál, hardvere sincs eredeti játékokhoz, akkor ott az a biztosabb, hogy adott generációért a későbbiekben se ad pénzt. Talán hosszútávon, egy remastert megvesz - de ahhoz is be kell ruházni a hardverbe, ám ha a Nintendo technikailag elmaradott gépeket ad ki később, akkor mindig ott lesz az ok, hogy miért ne adjon pénzt a játékokért.

  [ Szerkesztve ]

 • Chiller

  őstag

  válasz Doratov #46 üzenetére

  Elég rég benne vagyok én is az "iparban" már.

  cent1.)
  Ahogy én láttam, általában javarészt nem a konkrét játékeladások, hanem inkább elcs*szett menedzseri döntések alapján zártak be/tettek tönkre/eresztettek szélnek/stb játékstúdiókat. Avagy lefordítva: ha jó a játék, akkor azt a népek zabálni fogják, mint az állat.
  Gondolom itt most nem kell sorolnom az EA vagy más által kicsinált fejlesztőket.

  cent2.) Attól hogy akár Szibériában vagy Kabulban esetleg Haitin, vagy a nemzetközi űrállomáson warezolnak, abszolúte semmi befolyása nem lesz az eladásokra/bevételre, merthogy nem is tudnák megvenni (vagy azért mert nincs infrastruktúra, vagy mert nincs pénz).

  my2cents

Új hozzászólás Aktív témák