- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- OLED TV topic
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- NiMH akkumulátor
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, tudtok itthon (vagy ami szállít idehaza is) bármilyen helyet, ahol Shure SE215höz lehetne kapni android kompatibilis kábelt mikrofonnal gombokkal? köszi!
-
Madwe
nagyúr
válasz monti0222w #36156 üzenetére
Megjött 2 napja az SE215-öm, egyelőre nagyon meg vagyok vele elégedve, egyrészt vettem hozzá mikrofonos kábelt, és hát, meg kell hagyni, nem úgy néz ki mint amit egyhamar tönkre tudnék tenni Mondjuk el is kérték az árát, de egye fene... A jack csatlakozó része is nagyon tetszik, hogy ilyen 45 fok környéki, erős kialakítású, így az egyeneés és a 90-es előnyeit is hordozza: egyenesét, mert jobb mint a 90es, ami könnyen törik a 90 fok után, hiszen a kábel az egyenesen jönne tovább, ugyhogy mégegyszer van rajta 90 fok, és a 90-es előnyét is, mert ellentétben az egyenessel, ez nem fog megtörni rögtön a csatlakozásnál ha zsebben van tartva és leül az ember pl, mert eleve van benne szög és az csavarodik, nagyon strapabírónak néz ki!
A távirányító gombok kialakítása is tökéletes, jól elkülönülnek és még kesztyűben is lehet használni rendesen, jó a visszajelzés is arról h megnyomtad e vagy sem, soknál nem nagyon lehetett érezni hogy hol van az a pont amikor benyomtad, ennél tökéletesen.
Kicsit sajnálom hogy az eredeti kábel kialakításához képest erről lemaradt a fej környékén levő kábel erősítés amivel be lehet állítani az ívét a kábelnek, valamint a 2 kábelvéget összehúzó csúszka is lemaradt erről, de evvan...
A hangja meggyőző, basszust mondtátok hogy sok benne, de szerencsére nem az a punchi féle mindent elnyomok erőltetett hangom, hanem rendes detailed mély, egyáltalán nem zavaró, minimálisan lejjebb veszem eq-n, hacsak nem vmi 4/4edet hallgatok, mert ahoz pl meg normálon is tökéletes.
BTW 3as metrón ha megy a zene semmit nem hallok a külvilágból, ha nem megy, akkor is csökkenti a zajt rendesen, de a lényeg úgyis az h ha zenét hallgatok ne szűrődjön be az orosz csoda zakatolása (szivacsot használom nem a szilikont, szerintem az jobban zár, de van akinek kényelmetlenebb a fülben, nekem pár perc után fel se tűnik...
Ennyi pénzért mindenképp jó vétel volt, a már tönkrement Klipsch image s4i-mhez képest szerintem sokkal jobb a hangja, az nekem túl erőtlennek, laposnak tűnt, kissebb soundstage-el, ráadásul a kábele kegyetlen gyenge volt - persze egyik előnyeként azt szokták mondani hogy könnyű és kényelmes, hát azért ez se egy nehéz valami, plusz fül mögötti kialakítás miatt nem is terheli annyira a fület, ez se tűnik fel nekem hogy valami húzná, no...
Az SH ie8amnak azért valahogy szebb volt a hangja ha jól emlékszem, sokkal nagyobbak tűnt a soundstage, és kicsivel több részlet jött elő vele, mondjuk lehet hogy az idő is megszépítette az emlékeim, meg az SEnek kell még egy kis burn in...
A LÉNYEG: KÖSZÖNÖM A TANÁCSOKAT, NAGYON HÁLÁS VAGYOK NEKTEK és teljesen elégedett vagyok a vételemmel, ezért az árért ez a füles teljesen jó vétel volt!
-
Madwe
nagyúr
válasz Ati1979 #36066 üzenetére
Füles és lejátszó:
100 ezer alatti fülesek esetében elmondható szerintem, hogy ha rossz is a forrás, a jobban szóló füles szebben fog rajta szólni, egy 80 ezres jobban szól telefonról is mint egy 30 ezres (kivéve ha sh-ról van szó egyesek szerint, hehe) de persze egy jobb lejátszóval jobban kijön a füles ereje. Én legalábbis eddigi füleseim alapján ezt magabiztosan ki merem jelenteni. Viszont a drágább fülesek, egy Westone 4es pl már igényes, neki fontos a jó forrás, gyenge lejátszóval szarul fog szólni.
e miatt szerintem aki a 100ezres keret alatt mozog, annak akkor is megéri a jobb füles, ha csak mobilról hallgatja, és késöbb vehet egy normálisabb forrást, esetleg (mint én eddig) otthon erősítőről hallgathatja teljes pompájában, út közben meg lenyeli a hangzásbeli visszaesést... Aki viszont egy komolyabb fülest akar beszerezni, ott már lényeges a forrás, hiszen konkrétan rosszabb lesz a hangzása egy gyengébbről hallgatva mint egy olcsóbb fülesnek...
Persze erre még rájön az h a forrás-füles párost elötte érdemes meghallgatni, ahogy már elöttem is írták, mert lehetnek furcsa helyzetek.
ha valaki viszont nem losslesst hallgat, akkor mindenképp érdemes meghallgatni a dolgot, mert ha jól olvastam, akkor ott általában az olcsóbb kategória jobban elfedi az mp3 tömörítési hibákat, mert arra optimalizálják, és akkor azzal jobban jár mint egy drágább kiadással, amit losslesshez terveznek...Persze lehet hogy nincs igazam, egy részét így tapasztaltam, de sokat csak
hallottam,akarom mondani olvastam, de konkrétan hallani nem hallottam -
Madwe
nagyúr
válasz Ati1979 #35842 üzenetére
Tudom, de az utcán nem akarok 2 eszközt magammal hordani, elég 1 is, + beérkező hívást pl biciklin akkor kezelni se tudnám hanem félre kéne álljak. Otthon ott van a jó kis erősítőm, ott kijönne fullosan az erejük, de azért egy rendes lossless anyag még egy iPhoneon is jól tud szólni rendesen egy normális fülessel, persze a dedikáltal jobban kijönne, de a kényelem oltárán ennyit feláldozok, illetve 50e alatt költök rá szívesen akkor is ha nem élvezem ki teljesen a tudását menet közben...
-
Madwe
nagyúr
válasz gelbelex #35838 üzenetére
Ilyenekről tudok mint pl ez: [link] ami ráadásul egy kis amp is ami nem árt, de ebben az esetben meg a kábelrengeteg az ami kicsit negatív... Vagy reménykedhetek benne hogy bejelentik az iWatchot, amit eddig pont telibe ***rtam de ebből a szempontból pont jól jöhet, mondjuk attól még a mikrofon kérdése megmaradna...
-
Madwe
nagyúr
válasz Ati1979 #35836 üzenetére
Ebből én sajnos nem tudok engedni, mert megőrülök ha nincs rajta, számléptetés, halkítás-hangosítás, telefonálás, ezek miatt elővenni a telefont mikor nem muszáj... főleg mikor biciklivel megyek (ez a leggyakoribb), vagy épp snowboardozok, akkor meg méginkább jól jön, de a tömött buszon se utolsó szerintem... Az 1 gombos Rock it-tal talán ki tudnék békülni, mert a fő funkció mégiscsak a telefonálás, számok hangerejét ritkán változtatom, de annál kevesebb gombbal nem elégszem meg
-
Madwe
nagyúr
válasz bucsher #35830 üzenetére
Ezt örömmel hallom Igazából az a szint nekem már tökéletes utcára, sőt... Akkor már csak azt kell kitaláljam mi legyen végül, távirányítós gombok mindenképp kelllenek rá, a shure-oknak utánajártam, nem rossz, de a +15 a kábelért enyhe eltántorító erő... Egyelőre azért az játszik, ku-cu ajánlásánát is lecsekkolom, nemsokára döntök mi legyen
Köszönöm az eddigi segítségeket!
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Shure volt az első rendes iemem még talán 2005-7 tájékán, valahol most is megvan csak kontaktos szegény...
iPhone 5ről hallgatnám, tudom nem a legjobb forrás, kis erősítő se ártana mellé, de tapasztalataim szerint azért egy lossless anyaggal megfejelve ebből is ki tud jönni a különbség, legalábbis eddig mindben éreztem h jobb vagy rosszabb a hangzás, fülestől függően, persze lehet full pompájában nem futott egyik sem...
Shureból melyiket javasolnád amúgy? Érdekes módon eddig bármikor néztem füleseket, mindig úgy ítéltem meg hogy a shure nehezen beszerezhető itthon, lehet rossz helyen kerestem? Valamint ha jól sejtem ahoz h mikrofonos legyen a kábel kell venni egy olyat ami kb 10k körül van?
Köszi!
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, keresnék egy olyan fülest ami max 50 000ből kijön (kúszhat feljebb is akár ha indokolt, max nem rögtön veszem meg, de ez az az ár ami rögtön veszem kategória most), itthon is kapható(újfent, ha nem az se baj, csak akkor e miatt kell várjak rá, ha lehet lehessen valahonnan beszerezni itthon is), iPhone gombos (mind3 van rajta) és jónak számít ár-érték arányban. Volt már jópár füleshez szerencsém, volt ami tönkrement (a legutóbbi klipsch image s4im pl...) volt amit elloptak (sennheiser ie8, akkor még fele ennyi volt! pedig most is ilyet vennék dehát 100 000 az azért már túlzás...) A sennheisert eddig semmi se verte, persze olyan hangzást nem is várok el egy ma max fele annyiba kerülő fülestől, de valami kis jószág csak akad amiről nem tudok és ti esetleg bátran ajánlanátok, mert jelenleg a klipsch s4i II (és az x10i - ez megéri a felárat szeintetek? főleg lossless a zenetáram) az amit kinéztem, de nem tudom mennyivel lett jobb a kábelezése mint a réginek, az nagyon hamar tönkrement, pedig nem voltam én oly kegyetlen hozzá... x10i pedig még veszélyesebbnek néz ki ilyen téren... s5i esetleg? annak mennyire máés a SQja mint a 4-esnek? Zenéből én aztán mindenevő vagyok - legrosszabb ilyen szempontból - a komolyzenétől kezdve a metal core-on át a minimal technoig, mondjuk az az igazság menet közben mindig valami bszatós 4/4edet hallgatok manaoság, kell a lendület és a kávé egyre kevésbé hajt itt a nagy nyüzsgések közepette, de attól még szeretném hogy szóljon valahogy a drága a visszafogottabb, normális zenék alatt is.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, egy Klipsch Image S4it tervezek venni az iphoneomhoz, valakinek valami tapasztalat vele? Főleg az érdekelne, hogy mennyire strapabiró, mennyire veszi fel a zajt a kábele mmint a suhogást és persze h milyen a hangképe szerintetek? Mélyei, magasai ésatöbbi... Olvastam reviewkat mielött vki beszólna h jérjak utána, ezért is esett erre a választásom, de ezekre vagy nem találtam még választ, vagy van amiből csak szimplán érdekelne a ti véleményetek is...
Esetleg vmi más alternativát tudtok még javasolni ami jobb lenne? Árban lehet felette is akár 2xese is, a lényeg h birja a strapát ne zizegjen és a énzért a legszebb hangzást kapjam na meg a mic plusz 3 gomb persze kell h legyen rajta... -
Madwe
nagyúr
válasz ponti_ak #8198 üzenetére
Hm azért az észszerüség határain belül költséghatékonyan gondoltam, nem a csúcskategóriára, de ha ajánlotok valamit mit tudom én, ami 40 lenne, és gyakorlatilag kompromisszummentes mert a kábele nem zajos, a hangja kb tökéletes, strapabiro es vannak rajta ezek a funkciók akkor arra spórolnék...
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, az iphoneomhoz keresek uj fülhallgatót, 20-30 ezres kerettel kb, ami fontos, hogy legyen rajta a gyári füleshez hasonló funkció (3 gomb es mikrofon) valamint hogy szépen szóljon, legyen jó basszusa és tiszta magasai, külső zajokat csökkentse (természetesen ie, fülbedugós érdekelne) ebben a kategóriában mit ajánlotok? Ha van fehér kivitel belőle az plusz pont, de a lényeg a plusz funkciók megléte és az elérhető legjobb hangzás a cél ennyi pénzből... Köszi!
-
Madwe
nagyúr
Üdv! Lehet kicsit off a téma de leginkább ide tudnám tenni talán... Naszóval a lényegre is térnék: Van egy sennheiser ie8am, imádom, de tényleg, valami fantasztikus a kicsike. Nos az a helyzet hogy az eddigi mp3 lejátszóm eladom, és egy iphone boldog tulajdonosa leszek lassan. Értelemszerüen azt használnám zenehallgatásra is on the go... Persze az ie8al...
Na az lenne a kérdésem hogy meg lehet oldani valahogy hogy legyen hozzá mikrofon, esetleg egy gomb is hivás fogadásra elutasitásra? Miután elméletileg a kábele cserélhető az ie8nak, hha kontaktos lenne könnyen megoldható legyen, esetleg valaki tud olyan kábelről hozzá ami mikrofonos? Ha nem akkor hegesztéssel/külső kiegészítővel? Köszi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nők, nőügyek (18+)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okos Otthon / Smart Home
- Disney+
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Autós topik
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest