- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
Szerintem attól, hogy a lap dinamikus a gépeden még benne van a cacheben a cucc.
Bodz
Kurva lusta vagyok csinálni. A meló ezt a részét utálom. De nem én szeretnék lenni a legolcsóbb bolt az országban. Arra ott vannak a névtelen PC kuckók.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
Akkor, hogy a Mézgába tudok a megnézett oldalak között pl a rákeresni a nevedre kikapcsolt wlan mellett??
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
titán
válasz contaxg #8355 üzenetére
Óh, persze, hogy cache-el a böngésző, de mivel dinamikusnak jelöli magát a honlap, a lap újra megtekintésekor (feltéve, hogy van internetkapcsolat) a cache helyett a szerverről tölti be a dinamikus tartalmakat. Képek akkor is cacheből jönnek. De mivel a motor futási sebességével van gond, nem pedig a sávszélességgel, ezért a képek cache-elése semmit sem segít
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
imibogyo
veterán
Na most már a Presenter biztos.
Most jöttem fiz:i'k-től, az esélyes fejhallgatók száma is lecsökkent kettőre (Superlux 668B és 660 (ez jobban tetszik, nem csak hangzás hanem kialakítás miatt is).
A többi annyira nem jött be (na jó katonam AT AD-700-a tetszett, csak kicsit "mély hiányos" volt az én ízlésemnek, de az énekhang nagyon szép volt rajta)).
Már csak DAC-ot kellene találnom. Lehetőleg olyat ami Linux alatt is üzemel (Ubi). Mondjuk még mindig motoszkál bennem a belső hangkártya gondolata is (Xonar STX, D2X, ESI MAYA 44 pci-e), erre rákötve a Presi. Nem tudom. Ebben nagyon tanácstalan vagyok. Fiz:i'k-nél HRT-ről ment a Presenter ami nagyon bejött, de az most sehogy sem fér bele.
Továbbra is olyan 40k van erre szánva, akár hangkártyáról, akár DAC-ról beszélünk.
Prodigy Cube-ról esetleg vélemény?[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz imibogyo #8358 üzenetére
Építek Wow DAC-szerűséget, koax+USB, 20k-ért. De még el se kezdtem tervezni, nem hivatalos az info, 3-5 hétig eltarthat...
Elképesztően tisztán szól az új DAC, teljesen beleszerettem! Igaz, nincs sok viszonyítási alapom, mivel hangtechnikára csak alkatrészszinten költök, és eddig egy egychipes USB DAC-om volt. Az nagyon tetszett, de most már unalmasnak találom.
Na de nem fájdítom senki szívét, inkább építek még egyet belőle, hogy kölcsön tudjam adni...
(Összesen 8 óráig tartott összerakni, mert volt jópár mérés; meg 1-2 töketlenkedés és SSOP-28 tokos IC csere, remélem több ilyen nem lesz. )kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-
bkercso
nagyúr
válasz Cs_Laci #8366 üzenetére
Azt készítettem épp.
Szerk.: Ja hogy csak SPDIF kellett...
Szerintem annak nem sok értelme van, mert ha kiviszed kábelre, máris jitteresedik. Az ASRC-t és a DAC-ot legjobb pár mm-re tenni egymástól, közös órával.Imibogyo: pár hét. Készítek magamnak egy tuningoltat, és a jelenlegit adom majd oda.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Cs_Laci
senior tag
Igen, 340 EUR-ért. Akkor már inkább a 140 USD-s Audio GD Digital Interface, annyival azért nem rosszabb és legalább a Squeezebox SPDIF-jét is újra tudja adott esetben mintavételezni.
amíg nincsenek 1000USD-s komponenseim, szerintem nem ennek kéne a legdrágább komponensnek lennie.
-
contaxg
veterán
válasz Cs_Laci #8370 üzenetére
Szerintem sem normálisak, hogy €340-ért akarnak eladni egy USB kábelt.
Milyen Squezzed van?
Nekem egy Touch, ami meg van szoftveresen piszkálva (Linuxos) és nagyon szeressem!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz bigmasterg #8374 üzenetére
És egyébként mennyit számított? Mert nekem mindig az az érzésem, hogy az árát más komponensek fejlesztésére költve nagyobb minőségugrást lehet elérni.
-
contaxg
veterán
válasz Cs_Laci #8372 üzenetére
Jó lesz az! Eszedbe sem fog jutni, hogy van más a világon (pl. Halide). De nagyon nem mindegy milyen SPDIF kábelt dugsz beléje és a DAC sem közömbös. Egyébként van saját DAC-ja, ami ha nincs más, azért lehet rajta zenét hallgatni.
[ Szerkesztve ]
-
Cs_Laci
senior tag
válasz contaxg #8377 üzenetére
Átmenetileg egy NFB-12 van előtte, de ezt már valahol írtam. SPDIF coaxnak meg egy excalibur-on agyalok.
Az erősítő meg egy Creek Evo 1-es.
Hogy ez most elég jó-e, hogy tényleg egy 340 EUR-os cuccon múljon a hangzás? Hát én nem érzem úgy. Legalábbis szerintem simán van jobb helye annak a 340 EUR-nak ebben a sorban.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Cs_Laci #8379 üzenetére
Ne agyalj, hallgasd majd meg, ha meg lesz a Touch-od!
Néha 100Ft-os kábelek jobb eredményt hoznak mint a neves drága cuccok.
A Halide-t ebbe a rendszerbe magam sem ajánlanám.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz contaxg #8380 üzenetére
Amivel meg mindig szkeptikus voltam, az a tápellátás fontossága. Nehéz elsőre elhinni, hogy drága tápkábelekkel és elosztókkal annyira javulna egy rendszer mint mondjuk jobb komponensek felhasználásával.
pl a Hivox szűrője rém gusztusos, pont jó lenne, csak persze a kérdés megint adódik: ér-e annyit egy rendszerben?
Pl egy DAC profitál a "jobb" tápból?
-
titán
-
Cs_Laci
senior tag
Dac szerintem azért annyira nem gáz...
Az NFB-12-t egy Dacmagic-nál többre értékelem. A Matrix DAC és a Musical fidelity V-Dac környékére szokták rakni, de vegyes a megítélése.
Sokféle módja van, és bár az USB-je nem túl erős, viszont coaxon a megfelelő filterrel kb 60-90K-s DAC-okkal van egy szinten. Nagyon erős a táp része, van benne két Wolfson chip, normális belső alkatrészek és egy egyedi rendelésű alps potméter.
Kb úgy kell felfogni, mint egy jó ár/értékű 150-175 USD-s DAC.
Szóval inkább a transzport első körben..
Viszont a táp kérdés továbbra is nyitott számomra. Mi a legfontosabb? Mit éri meg legelőször? Mi az ami ár-értékben a legtöbbet hozz?
-
bajnokpityu
félisten
melyik kábeled?
Hivoxszal beszélgetve:minden kábel torzit,csak nem mindegy,h páros v páratlan, valamint mely tartományban. kapok tőle is belső kábeleket, azokat, amiket a saját dacában használ. nagyon rendes velem, meg sem érdemlem a sok segítséget, tippet
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
titán
-
bajnokpityu
félisten
aztat pedig dicsérték.
közben kedvem lett tuningolni a gotham kábelét
először összerakom a 935ös rotelt, a nagy dacot, a kis dacot, a naim füles erősitő alkatrészeiből kiválogatom a rosszabbakat majd összerakom azt is.majd után esek a gothamnak.és mindezt jó eséllyel januárban lesz leghamarabb időm elkezdeni...
eladó topping dac
-
titán
válasz bajnokpityu #8390 üzenetére
Akkor csak az maradt, hogy DAC kisjack kimenete vacak. Átalakítom RCA-RCA IC-re, és meglátjuk.
-
baluka26
nagyúr
-
titán
válasz bajnokpityu #8392 üzenetére
Akkor még nem volt xlr-rca átalakítóm, most meg még kábelem nincs hozzá, de csak két forrasztás lenne...
-
bajnokpityu
félisten
-
titán
válasz bajnokpityu #8395 üzenetére
Idő, pákám van. Képzelheted, hogy egyébként nem lenne egy csomó régi fülesem
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #8387 üzenetére
"Hivoxszal beszélgetve:minden kábel torzit,csak nem mindegy,h páros v páratlan, valamint mely tartományban."
Azért ne higyjünk el mindent, amit mondanak. Én Úgy tudom, hogy felharmonikust csak aktív alkatrészek termelnek (persze a réz felületén is van rézoxid, ami félvezető). A kábelnek kapacitása van (~100p-XnF), meg egy kis ellenállása és induktivitása. Szerintem jóval több múlik a csatlakozón és a szigetelés anyagán, mint a kábel anyagán. Pl. a réz riasztókábel szebben szól, mint a réz gagyi olcsó árnyékolt kábel.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #8397 üzenetére
ez is egy vélemény. én meg nem értek hozzá, ellenben nem kerül sok időbe eljátszani ezekkel a dolgokkal. viszont eléggé összecsengett Zoli többi magyarázó elméleti mondata a saját tapasztalataimmal. konkrétan a szinergia elektromos magyarázatával. (golyósor,és társaival próbáltam régebben elmagyarázni)
ha meg azt veszem,h a dac most milyen hangot tud,tekinthetem úgy is, h nagyon sok pénz maradt játszani a belső kábelekkel.
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #8398 üzenetére
Mit gondolsz vagy van-e tapasztalatod: egy PCM1794-es helyett használt Wolfson874X többet javíthat, mint egy ASRC? Tudom, számít a forrás jittere is, de egy átlagosan jó CD-játszóval pl. Nagyon rossz a kérdésem, de mégis, miket hallottál? Mert a tiedben ugye most csak DIR9001 van, SRCXXXX nincs.
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #8399 üzenetére
átlagosan jó CD játszó nálam labdába nem rughatott. egy nagyon jó CD játszónak van esélye.
Roksan 'Kandy' KC1 volt nálam, egyedüli PCM.ezt nagyon jó CD látszónak mondják.
nem verte meg a dacot,de én a wolfit sokkal jobb szeretem hallgatni
kb ami előnye volt az sztem a futómű és a dac közötti távolságon múlhatott.eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.