- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #8849 üzenetére
Nem tudok közben megfelelően figyelni, ha szól a zene...
contaxg: Bemérni szoktam, nem behallgatni. Amúgy van elég ember, aki meghallgatja és véleményt mond róla.
Hogy m alapján szól rosszul? Ha 1 hétig hallgatok valamit, aztán cserélek, nemritkán határozottan érzek különbséget. Pl. dögunalmas, mosott vagy élő, pezsgő, élvezetes-e a hang. Mivel átviteli hibák nem szoktak lennei, ennél szofisztikáltabb különbséget nem tudok tenni, AB-ben meg sokszor hamar megszokom a 2 készüléket; és különben sem lelem örömömet abban, hogy azon izzadjak, mik a nüansznyi különbségek. El kell nézni nekem, inkább hallgassa meg más. Magamnak meg elég hetente eldöntenem, mi a jobb.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #8851 üzenetére
És ha valaki azt mondja, hogy ez és ez itt nem ok akkor mi történik?
A Presenter képes meghajtani egy 250 vagy egy 600Ohm-os fejest?
(ezt már nem én kérdem, hanem tőlem is kérdezik)[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bkercso
nagyúr
válasz contaxg #8852 üzenetére
Itt egy kézzel tajzolt mórickaábra, ami a legtöbb fejlesztési munkára igaz, és szerintem az audiótermékek fejlesztésére is. A lényege, hogy kevesebbet kell dolgoznod, ha a műszaki tartalmat jól megtervezed. Ha a próbálgatásra teszel több hangsúlyt, több lesz vele a munka, és nem biztos, hogy jobb lesz (vagy nem lesz jobb). Az idő itt az építés folyamatát jelöli: tervezés, anyagbeszerzés, forrasztás, mérés és hallgatózás.
Ehhez jön még, hogy a hobbiban mindenki arra tesz nagyobb hangsúlyt, amit jobban élvez. Én is.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
kk831228
addikt
válasz bkercso #8851 üzenetére
Ez így van!! Egyszerre 2 dologra se tud az ember agya normálisan koncentrálni!! Érdekességképpen egy pár videó: http://natgeotv.com/hu/megall-az-esz/videok
Nekem a kábel téma addig tartott amíg földel kitömött kábelt adtak el nem tudom hányszoros áron ,na meg ugye a homok meg stb...!! Na meg a digi kábelek ugye azt se értettem sose hogy 2 digi kábel között mi a különbség összekeverednek az 1-esek meg a 0-ák??
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #8855 üzenetére
Szerintem az alap, hogy a műszaki tartalom megfelelő legyen, nem?
Persze, ha azt élvezed hogy tervezel és építesz az tök jó!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bkercso
nagyúr
válasz kk831228 #8856 üzenetére
Ha nem illesztett a digit kábel impedanciája (nincs megfelelően lezárva a küldő és fogadó oldalon), akkor reflexiók keletkeznek, aminek eredményeképpen késleltetve megérkeznek ugyanazok a jelek, "visszhangos" lesz a jelátvitel.
contaxg: hát sokaknál félig-meddig csak alap-lenne, legalábbis a hifishow és az eddigi negatív tapasztalatok alapján.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #8858 üzenetére
valamint hivox,aki nem a rossz füléről ismert ajánlotta,h a szuper ICimet még jobbá tehetném,ha egy köpenyt készitenék köré, amiben meg zsir van.gépzsir.gyakorlatilag ingyé ki lehet próbálni a kábelek rezgésmentesitését.nemtom,h nálam kijönne-e bármi előnye, de biztosan nem hülyézek le senkit ilyenért.namost nyilván boltban ezért a "trükkért" korrektül-eladhatóan biztos nem 2 fillért kérnek.
komolyabb kábeleknél sztem az anyagköltség nagyon pici. a sok kisérletezést, próbálgatást kell kifizetni.ha főd,hát főd.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
kk831228
addikt
válasz bkercso #8863 üzenetére
Nem is vagyok annyira hülye
Nem keresek társakat és nem hülyéztem le senkit Bajnokistván csak olyanokat akiket nem bolondít meg teljesen a hifi bebeszélős hatása. Szerintem próbáld meg a rezgés csillapítást biztos óriási különbség lesz főleg ha hivox mondta. A tápkábelt meg ne rakd le a földre hanem rakj alá papír alátámasztást és úgy dugd be a konnektorba. Ja és a legfontosabb a dac alá tűláb elengedhetetlen!
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
bajnokpityu
félisten
nagy különbség,hogy én max akkor ajánlok másnak is eljárást,ha kipróbáltam és bejött.egyébként odairom,h xy szerint ez vagy az. olyat biztos nem láttál tőlem,h papirt rakjál alá,mert ez kurta jó,hiszen ki sem próbáltam ilyen dolgokat. de majd ha sok időm lesz,kipróbálom, elvből nem vetem el.
egyébként, bejött a naim klón.gyári tuningmentes állapotában is tetszik.valszeg hasonló lehet a presenterhez,leirások alapján.
eladó topping dac
-
baluka26
nagyúr
The USB input sounds better (clearer, hear more of the recording) than the optical input. Not light years difference, but noticeable. Both sound better than coax input through the V-Link."
Ezt írták a Bifrostos topikban. Érdekes.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
-
krichd1
addikt
Helo!
ATH-M50-et hallgatok Creative X-Fi HD Usb hangkártyával, és amint a fejhallgatós topicban leírtam nem vagyok teljesen megelégedve az eredménnyel. Röviden lassú, pontatlan a basszus, nem elég tiszta a közép. Nem tudom hogy a fejhallgató alapból ilyen hangzású, vagy kevés hozzá az X-Fi HD. Azt ajánlották próbáljak ki egy Presenter erősítőt. Ezzel az lenne a gondom azon kívül hogy nem tudom javít-e a hangján, pluszban még akkor kéne egy USB-s DAC. Ahogy nézegettem ez még jó pár tízezres bár nem tudom, hogy a Presenter mit igényel pontosan. Esetleg hajtható lenne az X-Fi vonalszintű kimenetéről, illetve érdemes-e ? Füles csere is eszembe jutott, de fentebb lépéshez valószínű úgyis kéne a fejes erősítő + USB DAC. Várom az ötleteket, véleményeket.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
titán
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #8877 üzenetére
Ok, kíváncsi vagyok már a wolfira. Asztalira is köthető.
Van USB és koax bemenete, 16 bites USB résszel. Aztán DIR9001+SRC4192+PCM1794, aktív IV-konverter LM6172-esekkel. Kondi csak az IV-konverternél van a visszacsatolásnál és a differősítőnél, de ezek se sorosak. Ill. van benne egy Eta200 is, a crossfeedben is van kondi. Mindegyik MKT típusú.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Presenter árkategóriájában van még vmi alternatíva, ami pontos, tiszta, gyors hangú ?
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
imibogyo
veterán
Tegnap elkészült DAC+AMP dobozom. Már csak le kell festenem. Ha többeket érdekel, akkor lesz logout bejegyzés is belőle.
Mondjuk még csak v1.0-nál tartok, de már most van rengeteg ötletem, hogy mivel lehetne tovább fejleszteni. Például belső RCA kábelek elhagyása stb.
[ Szerkesztve ]
-
hotibi
aktív tag
üdv, ha valakit érdkel esetleg egy ilyen DAC [link] privizzen.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz bkercso #8885 üzenetére
Gondoltam, hogy ebbe bele fog sétálni valaki.
Nem a DAC-AMP-om készült el (bár bizonyos értelemben igen), hanem a DAC+AMP dobozom. Természetesen a HRT és a Presenter hazásításáról van szó.
Még nem tökéletes sok munka lenne vele, de egyelőre így marad idő hiányában. Például valószínűleg (értsd biztosan) nem ez a doboz fog maradni. Amint időm engedi én fogok neki csinálni egyet. Picit szélesebb kell majd, mert a jelenlegi RCA kábel ki lesz dobva és közvetlen aranyozott, tiszta fém apa-apa RCA toldóval lesz a két eszköz összeillesztve. Ezzel lényegében megszüntetve az IC kábelt közöttük.
Ezen kivül is még rengeteg ötletem van (belső táp szeparált, árnyékolt részben), csak kevés az időm.
-
-cobra-
aktív tag
válasz bigmasterg #8889 üzenetére
Na jó, vannak ettől drágább és jobb kábelek is, de szerintem egy 15 ezres füles erősítőhöz meg egy huszonezres dachoz nem biztos, hogy megéri 10 ezerért IC kábelt venni. (De ez csak az én véleményem természetesen.)
-
bajnokpityu
félisten
válasz -cobra- #8886 üzenetére
gotham gac3,mint alapszint,utána Pisti is csinált egy tök jó fonott litzét,asszem 5e Ft/1 pár 50cm-es.(hosszabbat nem lehet) utána excalibur IC használtan,majd néhai,valhalla, stb....
és valami miatt mindig visszatérek a kimber herohoz.1 pár ujonnan 55e.ezeket ismerem,hallottam,mindet ajánlom.
eladó topping dac
-
contaxg
veterán
válasz bajnokpityu #8896 üzenetére
Gotham GAC3 - nem egy csoda, de 20-30eFt ig könnyedén partyban van a kábelek nagy részével.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs