- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Mini PC
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Nagyon sok az igazság abban amit mondasz, de azért nem teljesen értek egyet veled.
A legjobb példa erre a SoundArt W2-es hangfal. 30.000 forint egy pár, 18.000 forint a Hivox tuning. És kategóriákat ugrik felfelé a hangfal (nem öltem bele pénzt és nem is memóriából kell összehasonlítanom a kettőt ). Máshol meg nem sokat ér a hasonló tuning. Terméke válogatja.
Igen, szoktak mérni is, akusztikai elemekhez elengedhetetlen nagyjából.
Az, hogy fogjuk és vegyük ki az opampot az áramkörből majd rakjunk bele egy teljesen mást, na az szerintem is hülyeség. De vannak olyanok amiket általában lehet egy másikkal cserélni és így tovább...
Szóval egyet is értek veled, de ugyanakkor sarkítod és általánosítod is a dolgokat. Szerintem.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
slfln
senior tag
-
bkercso
nagyúr
Olyan ez, mint a gyógyászat: vannakl sarlatánok, szakik, szakik, akik nem sokat érnek, és van, akinek sikerül meggyógyítania.
Opamp cseréhez le szoktam írni, melyik mit szeret. Egyébként létezik olyan környezet, amiben szinte mindegyik jól érzi magát. De el lehet rontani a tuningot. Viszont Depnerék a méréseik szerint világszínvonalú órát készítenek, így biztos értenek is hozzá. Biztosan be is szerelik a DAC-odba, ha el akarják adni, és nem tűnnek dilettánsoknak.
Gyártásban rengeteg szempont van, ami tuningnál nem annyira szempont: gyárthatóság, selejtarány, alkatrészellátottság biztosított-e, ár. Nehéz feljebb lépni bizonyos szint után szerintem tuning nélkül, mert amely termékekkel egyedileg foglalkoznak sorozatgyártásban, jóval drágábbak, mint a tuningolt gyáriak. De ez csak vélemény, kevés tapasztalat van mögötte, mert nem szoktam készterméket vásárolni audioban...[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #8454 üzenetére
Ha ennyire profik ebbe a témában, miért nem készítenek egy komplett saját DAC-ot?
Jót és jól mérni és jól szólni..nos a kettő nem ugyanaz. Általában a pákászok a hangesztétikáját csak mV-on és dB-en keresztül próbálják értelmezni, ami valószínűleg baromi nagy hiba. Ez az egész nekem inkább iparművészet. Az esztétikára meg nem érvényes az Ohm törvény. Az annál egy picit több...
Hamár a hasonlatoknál tartunk. Nem hiszem, hogy egy Philippe Starck széket sokan szeretnének megtuningolni, pedig az is egy korrekt, sorozatban nyomott iparművészeti termék. Akár egy high-end audió cucc.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bkercso
nagyúr
válasz contaxg #8455 üzenetére
Az árat a kereslet-kínálat határozza meg. Ezért lehet venni jót drágán, meg lehet venni "legjobbat, ami létezik" megfizethetetlen áron. Tuningnál lehet jó kompromisszumot találni, DIY-nél szintén.
Egy óra fejlesztése évekbe telik. Valószínűleg a DAC-ig nem jutottak, vagy nem is céljuk.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #8457 üzenetére
Tuningnál lehet jó kompromisszumot találni, DIY-nél szintén.
Valószínűleg más koordináta rendszerben gondolkodunk zenéről, ill. hangról.Egyébként a képzőművészetben ezt az irányzatot úgy hívják, hogy a "naivok". Csomó izgalmas dolog kerül ki a kezük közül, de ha odateszed egy világklasszis mellé, rögtön láthatod a különbséget.
Talán ezért is...olyan naiv képzűművészről még nem hallottam, aki belepingált volna, mondjuk egy El Kazovszkij képbe és utána bátran kijelentette azt, hogy most ez jobb lett!
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
slfln
senior tag
válasz contaxg #8455 üzenetére
Nem tudom mi ezen a művészet.
Egy jó DAC és erősítő 99% tudomány és 1% varázslat.
Ami tökéletesen teljesít műszeren, az tökéletesen is szól.
Jitter, torzítás, alapzaj, frekvenciatorzulás, rossz damping, clipping, szétesett négyszögjel etc. érdekes módon senkinek sem szokott tetszeni és nem ezekre szokták mondani, hogy 'De jól szól'.(Ne hozzuk fel se a fejhallgatókat, se a hangfalakat kontrának, mert az más tészta, ki milyen színezettségre élvez. Azt se, hogy Lavry zenész/életművész volt és a parkban gitározva találta ki a DA11 kapcsolását, amikor egy vadgesztenye fejen találta. Mert ez sem igaz.)
-
dudika10
veterán
Ahogy bkercso említette például, egy óra fejlesztése nem 1-2 nap.
Teljesen reális, hogy egy terméknél nem fejlesztik külön az összes apró részletet a maximumig.
A Forma-1-ben mindennek a toppon kell lennie például, de érdekes módon mindig van tovább. Én legalábbis még sose láttam olyan nyilatkozatot, hogy a "tavalyi autónk tökéletes volt, be is zártuk a fejlesztő részleget ... ".De még mindig inkább veled értek egyet, ez nem művészet hanem tudomány.
A zeneszerzők a művészek. Itt az a cél, hogy minél tökéletesebben adjuk vissza azt, amit a művészek kitaláltak, ha ezt egy szimfonikus zenekar teszi akkor művészet, de ha analóg és digitális eszközökkel tesszük akkor tudomány.bajnokpityu: azt már megszoktam.
De nézd a forma-1-es példát. Feljebb mindig van.
Minél olcsóbban minél jobbat. Amíg nem értük el a tökéletest addig mindig van tovább, és amíg ezt nem ingyen tettük addig szintén van min csiszolni. Így nem kell bezárni a gyártóknak.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
gond az,h nincs olyan,h tökéletes erősitős,kapcoslás,dac ic sem.ha lenne, többiek bezárták volna a boltot.minden alkatrésznek van erőssége,gyengéje.
a dacoknak van sztem legkevéssé bonyolult kapcoslása,ki kell szolgálni az ICt rövid jelúton,és ennyi.aztán aki jobban ért hozzá,kijavit. de amit irsz messze nem egyezik véleményemmel ű
contaxg:én már meséltem eleget
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
contaxg
veterán
válasz bajnokpityu #8460 üzenetére
Mesélj!
slfln
...mint ahogy egy híd vagy épület sem tisztán funkció és statika, hanem a többség számára inkább és funkció és esztétikum.dudika10
Szerintem megfelelő esztétika hijján csak nagy szerencsével lehet jó erősítőt alkotni. Ez is egy esztétikai kinyilatkozás! Pl. nem akarom, hogy rossz képek lógjanak a szobám falán és a polcomon se szeretnék jól megépített, kítűnő paraméterekkel rendelkező berendezést birtokolni, ha annak a hangbeli esztétikája nem megfelelő számomra.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz dudika10 #8462 üzenetére
A Forma 1 ebben az esetben nem a legjobb analógia erre rámutatni. Ott évről évre szabályokkal szórakoztatják a mérnököket, amit be kell tartaniuk. Más hasmagasság, más köbcenti, más aerodinamika. Itt a feladat mindig "ugyanaz", a digitális jelet kell analóggá alakítani és az analóg jelet kell torzítás mentesen a fejhallgatónak küldeni felhangosítva. - Pongyolán megfogalmazva.
Igen, itt sem áll meg a fejlesztés, de ott van pl. a DAC1. Perpillanat nem igazán van tovább, mert már a füled a szűk keresztmetszet.
A Forma-1-ben 'is' az ember és a biztonság a szűk keresztmetszet, ami miatt évről évre degradálni kell a műszaki korlátokat, hogy ne pusztuljanak bele annyian. Lásd szőnyegrojtos aszfaltra tapadó 200-al kanyarodó, atomturbós szörnyek valamikor a 80'-as években.bajnokpityu: Egy DAC tervezése sokkal összetettebb mint egy erősítőé. A hang szempontjából nagyon is kritikus eszközökkel kommunikál, sok múlik rajta... és könnyű elrontani.
-
Dorian
félisten
Ezt komolyan gondolod? Én hallottam több tuningolatlan Rotelt, nekem is volt 2 is egy darabig. És hallottam Pityu tuningoltját. Süket, akinek nem egyértelmű, mekkora a minőségi ugrás. Hangfaltuningnál szintén. Dacomban csak néhány kondit cseréltek, ott valóban csak annyiból állt, hogy jobb az újak minősége, kisebb a tűrésük.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dudika10
veterán
Akkor nem tetszenek a zenék amiket a zeneszerzők írtak.
"Hű de jól szól a tankcsapda legújabb albuma, ha maxra tekerem a basszust."
Csak akkor nem a tankcsapda albumát hallgatod...A "minél jobb" és a "minél élvezetesebb számomra" nem ugyan az. Lásd múltkori beszélgetés a Sennheiser HD6xx-ről és az AKG-król.
Az egyik objektív, mérhető, a másik meg szubjektív és mindenkinél eltér.[ Szerkesztve ]
-
-
bkercso
nagyúr
Rendel mostanában valaki a Mouser-től vagy a Digikey-től?
Megoszthatnánk a szállítási díjat.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #8472 üzenetére
Értem köszi! Engem a hangja érdekelne, mert én is építek, venni nem szoktam A y2-ben hasonló óra van, mint az enyémben...
-
guppy
őstag
válasz bkercso #8470 üzenetére
Y2-ről nincsenek tapasztalatok a fórumon(legjobb tudomásom szerint), én nagyon akartam egyet építeni, csak az smd alkatrészek miatt meggondoltam magam, az Y1el p_adam viszont már találkozott személyesen.
Milyen sűrűn szoktál a mousertől rendelni, vagy ez most kivételes alkalom ?
-
Bodz
nagyúr
Az ezüst (nem ezüstözött!) ic kábelekről mik a vélemények?
-
bajnokpityu
félisten
nem mindegy,h milyen tisztaságú.nálam 6N és 7N tisztaságú is volt,utóbbi maradt
közben hirtelen ötlettől vezérelve elkezdtem méregetni,milyen ellenállásokat adott a kinai a csomagban. majdnem minden tipus pontos,hát be is építgettem őket...
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #8479 üzenetére
Akkor te jobban jártál mint én
-
szaszayanou
aktív tag
válasz bajnokpityu #8479 üzenetére
Te milyen KIT-et építettél meg?
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
bajnokpityu
félisten
válasz szaszayanou #8481 üzenetére
egy naimot nézett az a kinai tervező fél szemmel,amikor kitalálta a kapcoslást.semmi integrált,csak fet.úgy hivják,h single ended jlm class A headamp.
eladó topping dac
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #8482 üzenetére
ilyesmi ?
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #8484 üzenetére
Valóban jónak néz ki, van relé h védje a fejeseket, és nincs opamp, bár egy kicsit magasnak tűnk a gain .
Majd ha kész összehasonlíthatjuk őket, nagyjából 1 árkategóriában vannak
-
imibogyo
veterán
Ebay-en kívül honnan érdemes még DAC-okat rendelni, ahonnan gyorsan meg is érkezik?
-
imibogyo
veterán
válasz baluka26 #8490 üzenetére
Köszi- Corg-ot már néztem. De egyelőre csak a Zero DAC van onnan betervezett költségvetési keret közelében. Tervezett 40k, Zero 48k.
Linea-hoz egy linket megköszönnék. Hacsak nem a Linea-Research-rol van szó, mert azt megtaláltam. Bár semmi érdemleges nincs a honlapjukon, már ami az én szemszögemből az lenne.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz imibogyo #8491 üzenetére
www.lineas.hu/
contaxg árulja a HRT dac-okat. De ezek is meghaladják a költségvetésed.
Nekem az érdeklődésem mostanában a DIY dac-ok keltették fel.Lassú voltam.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
nah,minden ellenállás 2%on belül volt,legtöbb 1%on belül.elkészült a füles erősitő.de 2 ellenállás hiányzott a csomagból(egy 100k-s meg egy 12k-s), és egy tranzisztorral többet küldtek...
eladó topping dac
-
imibogyo
veterán
válasz dudika10 #8493 üzenetére
és baluka26
Köszi szépen. Azét még gondolkodom ezen a HRT-n is. Bár már bkercso is el kezdte készíteni/tervezni a saját DAC-ját lehet előbb azt kellene meghallgatnom.
Csak már kezdek türelmetlen lenni. Szerdán megérkezik a Presenter és még nincs forrásom amiről hallgassam, csak az alaplapi.
-
bkercso
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs