- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
titán
válasz fi:zi'k #7104 üzenetére
Valószínűleg a fülem alapzaja, de csak zárt térben hallatszik, nyílt téren nem. Ezért is hívom inkább a szoba zajának, mégha nem is valószínű, hogy szobáé.
Nem tudom, hogy más mit hall, de szerintem ilyet mindenki. Nem is túl halk.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Speeedfire
félisten
-
bigmasterg
addikt
FiiO E10 (dac+amp) + ajándék BRAINWAVZ Beta .
Kíváncsi leszek, hogy az E7-hez képest milyen lesz. Számozásban felette van, de árban kb. ugyan annyi.Szerk.:
Ja, hogy ez nem portable.
Akkor megint érdekes lehet, mivel ennyiért nincs túl sok 'asztali' kombó.[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Cowon J3-ról tudunk valami érdemit?
Kaptam ajánlatot DacMagic-ra, miszerint J3+extrák+pénz. árgép szerint jól is járhatok
bmg: 15k-ért használható DAC/amp kombó? Ez igen[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Shufny
őstag
válasz bigmasterg #7108 üzenetére
Valószínűleg az aksi miatt olcsóbb. (bár az alps potira kíváncsi vagyok, hogy mennyire alps)
Igazából az E7 hordozhatóként hasztalan, szóval az nem előny. Laptop mellé ez meg még kisebb is. Jó lenne, ha ezt is lemérné NwAvGuy.baluka26: Csúnyán lekerekedik az alja, de a HD25-1 II 70ohm -jával ez valószínűleg nem ennyire vészes. Ezen kívül faja is, meg népszerű is, csak ha fülessel akarod használni akkor ezt jó tudni.
(#7104) fi:zi'k: Pedig tudományos tény, a létezése.
schawo: nekem is fura, hogy a géped ad ilyet. Telefontöltőkből szoktam hallani, meg "régi" monitorokból standby -ban.
-
contaxg
veterán
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
DEJVID
őstag
Egy Fiio E1 hoz bármilyen hangminőségbeli javulást? (iPod touch 2G+UE TF10)
-
bigmasterg
addikt
Új win-t raktam, így lejátszókat is újrahúztam.
Felraktam egy XBMC-t is.
Elsőre kicsit furcsa volt a kezelése, de szokható. Billentyűzetről pedig minden irányítható.
Túlságosan nem hasonlítgattam foobar-al, de elsőre is van különbség a hangjuk között.
Amin mondjuk meglepődtem, hogy az xbmc nálam sokkal halkabb, mint a foobar.baluka26 :
15ért megveszem.[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
válasz bigmasterg #7116 üzenetére
Tegnap én is feltettem az XBMC-t, most megy a tesztelgetés pár napra. Aztán eldöntöm melyik marad.
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #7116 üzenetére
55?
Most őszintén, mennyit érhet egy ilyen kb?[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
DEJVID
őstag
Köszi mindkettőtöknek
-
Shufny
őstag
válasz baluka26 #7115 üzenetére
Biztos? Ha azt nézzük, hogy gép nélküli lejátszás +100k, akkor jobban jársz, ha megtartod.
Egyébként akkor azt kérdezd mennyiért lehet eladni, viszont ott is csak annyit lehet csinálni, hogy megnézzük, hogy mennyiért ment el mostanában. (+bigmasterg linkek meg ami eszedbe jut) Egyrészt persze függ attól, hogy mekkora. Másrészt mázlitól, hogy kell-e valakinek itthon, mert az valószínűbb, hogy ad érte 50 -et.
Na meg te is tudod, hogy nem akarna cserélni, ha olyan könnyen elmenne 55 -ért, bár nem mondtad, hogy mennyit akar még fizetni, de gondolom nem ~70 eurót. Head-fi -n én úgy látom, hogy cserélik le az ilyen lejátszókat. Vagy valami olcsóbbra, vagy telefonra.
Végül pedig az itteni srácok valószínűleg jobban tudják, hogy mennyire eladható itthon ez.
-
Bodz
nagyúr
Találtam itthon egy külső tápos usb hubot. Holnap hozok a munkahelyről egy adaptert hozzá, aztán meglátjuk lesz-e különbség a HRT-vel.
-
contaxg
veterán
-
bkercso
nagyúr
Az USB táp szabványa 5V +-0,25V, szóval érdemes készíteni egy pontosan 5,25Vos szűrt, stabilizást tápot és azzal megtáplálni a HUBot. Az a lényeg, hogy az adapter feszültsége magasabb legyen, mint az USB tápját ülő zaj maximuma. Kíváncsi vagyok, hoz-e javulást.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bajnokpityu
félisten
-
Bodz
nagyúr
válasz contaxg #7129 üzenetére
Igyekszem majd.
(#7130) Tomi_Sci: Az enyém egy Aten usb hub. Nem tudom, hogy audiofil körökben mennyire elismert.
(#7131) bkercso: Pár SAL akármi állítható feszültségű adapter van a cégnél. Az egyik drágább volt 1000 forinttal, az még stabilizált is lehet. Talán ez az.
-
contaxg
veterán
válasz Tomi_Sci #7130 üzenetére
Nem tudom, hogy Schawo milyen rendszert épített, de minden számít. Az áramkör, a csatlakozók, a táp milyensége. MInnnél feljebb lépünk annál jobban számítanak a részletek.
Én egy ilyen USB HUB-ot szoktam használni, ha egy gyengébb USB-vel megáldott számítógéppel találkozom.
bajnokpityu
A HRT természetesen elvégi a táp szűrését, de egy jó minőségű áramot biztosító táp (szűrve) csak jobb, mint egy vacak áramforrás szűrve. Pár esetben egyébként nem hoz javulást a HUB használata. Ez akkor szokott lenni, ha a laptop USB része tiszteségesen van megépítve. Sajnos volt már olyan, amikor HUB-nélkül elég rossz volt a hang és a gazdi a végén laptopot cserélt. A HRT egyébként nem hiszem, hogy csak ettől lenne jó. Van benne más is (USB interfész, DAC áramkör, stb.), amitől jó kis cuccok lettek ezek. Természetesen egy bizonyos határig.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
Csak szólok!
Az USB csatlakozásonként 500mA-re van tervezve, de vannak olyan eszközök melyek ennek a dupláját igénylik (pl. iPhone)! Ne akarj egy 200mA-es tápot használni egy olyan eszközhöz, aminek 250-300mA az áramfelvétele![ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Az olcsó, nehéz trafós adapterekkel vigyázz! Nagy a belső ellenállásuk (kimenőimpedanciájuk), és üresjárásban egy 12V-os 1000mA-es pl. 17V-ot ad ki. Max. terhelésen (tehát 1000mA-en) ad ki 12V-ot, és az átmenet lineáris. Tehát ha a tied is ilyen gagyi, akkor akár 7-8V is kerülhet a HUBra, amit az vagy stabilizál vagy nem, nem tudom. Én nem próbálnám ki. Tegyél mögé egy 7805-ös stab. IC-t! Ennek aGND lábával köss sorba 3 db Si diódát és úgy kösd a földre (testre), és máris 5,2V-od van, ami valószínűleg elnyomja a gép USBjének zaját.
A kapcsolóüzeműek (kis súlyúak és drágábbak) már stabilizáltak, viszont zajosak lehetnek. Bár annyira csak nem, mint az USB, ki tudja...[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
A Transformer voodoo nélkül is teljesen élvezhetően szól. Ennél kényelmesebben még nem hallgattam zenét amúgy. Nagyszerű páros a HD25-tel.
-
Bodz
nagyúr
válasz bkercso #7137 üzenetére
Én ezt biztosan nem tudom megcsinálni.
Nem jók a SAL adapterek, hiányoznak a fejek. Ami meg rajtuk van, azok pont nem jók a hubba. Megpróbálok majd kérni valakitől.
bigmasterg
Elültetted a fejemben a gondolatot. Most már nem nyugszom, amíg ki nem próbálom.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
skacok, múltkor írtam, vettem ócsó wolsfon dacot,a kinait. ma végre beüzemeltem,de elsőre is azt mondom,simán éri árát. dir9001,wolfson 7840,usbn 16/48at tud,koakszon 24/96ot.
füleslánchoz simán bőven elég.opamp tuning viszont ehhez is szinte kötelező...2111es TI van épp benne,majd játszok ezzel is.
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #7140 üzenetére
Belinkelnéd? Érdekel, de nem találom, hol írtad...
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #7142 üzenetére
az a tervem,h egy válogatottabb alkatrészeből álló JLHval egy közös dobozba építem,és kész az ócsó kicsi kinai mindenegybe
egyébként úgy látom, a táp lesz most is a legdrágább.
nézted,h AC betáp kell neki?
1 hétig szoptam,mire rájöttem,h egyenfesztől torzit...eladó topping dac
-
Speeedfire
félisten
válasz bajnokpityu #7142 üzenetére
Csak én nem értem, hogy egy pcm29**-es ic-nél miért használ dir9001-et, amikor az ic már tudja ezt alapból?
Felkonvertálja a jelet 96-ra, majd a pcm vissza 44.1-re.
Vagy valamit csúnyán félreolvastam.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
bajnokpityu
félisten
válasz Speeedfire #7144 üzenetére
ebben nem pcm van, de az az usbt kezeli. a dir meg ezt, v a digi koaxot konvertalja fel.
eladó topping dac
-
Speeedfire
félisten
válasz bajnokpityu #7145 üzenetére
Értem.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
bmakszim
senior tag
Sziasztok!
Laptopról szeretném zenéimet lejátszani analóg bemenettel rendelkező sztereó erősítőm segítségével. Nem lenne baj, ha a 24/96-os vinyl rippeket nem alakítaná 48kHz-re. Tudom, hogy nem hallani a különbséget, vagy nagyon drága cucc kell hozzá, de na.
Milyen eszközt ajánlanátok a lapos és az erősítő közé? A sima jack-RCA verzió számomra eléggé zajos és gyenge minőségű. Használt és új is érdekel max 30e Ft-ig.
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs