- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Shufny
őstag
válasz bigmasterg #7050 üzenetére
Kérdés, hogy ezeknél mennyire foglalkoznak például a jitter -rel, a stabil fesz mellett. Én nem lepődnék meg, ha esetedben inkább rontana a hangon.
-
bigmasterg
addikt
válasz fi:zi'k #7051 üzenetére
Akkor már inkább ez, vagy ez. (Mondjuk a DA10ért kicsit sokat kérnek)
De amikor kiírtam -és még aznap lezártam az Apogee miatt- utána jött pm-ben, Benchmark, Lavry és Mytek ajánlat is.
Végül az apogee-t visszamondtam, illetve ajánlottam Schawonak és elhoztam a Mytek-et.
Szóval, ha valaki ilyesmi, stúdiós(?) cuccban gondolkozik, akkor érdemes lehet kiírni, hogy keresek...Shufny:
Jogos.
Hacsak nincs audiofil hub, horror áron. Olyat meg még úgysem vennék.[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz bigmasterg #7053 üzenetére
Csak azért tettem be ide, mert ráakadtam thomannál. Nem tudom a többi hasonló kategóriás cucchoz képest hol áll, illetve megér-e ennyit.
Egyébként thomann 3 év garanciával adja ezt is. Lehet ez is szempont vkinek.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
p_adam
addikt
válasz bigmasterg #7053 üzenetére
Én is még aznap hozzájutottam hogy elkezdtem keresni, furcsa volt. Azért jó lett volna ha kicsit tudok nézelődni bár az így is megy
A Halide-ben amennyire a méret engedi jó a táp (és természetesen galvanikusan izolált is) úgyhogy én biztos nem foglalkoznék vele(ha azt nézzük még egy elemet raksz a rendszerbe miközben a kevesebb sokszor több), ennél már egy szoftveres háttér is többet számíthat. Na megyek is mielőtt még valaki belém köt emiatt
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Deadzone41 #7049 üzenetére
Ha ilyen széles a zenei repertoáron és az AKG-val szeretnél zenélni, akkor az MSII+ a jobb megoldás
Bigmasterg
Az aktív HUB nem minden esetben jelent javulást. Főleg ott segít, ahol gyengébb a számítógép USB rendszere.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
p_adam
addikt
Nem tudom, a Qualia-nak kéne a CEC v. GLite, a HD600 viszont jól elvan a Lavry-val. A HD250-nek valami más kéne.
Valószínűleg megint Stax lesz ebből ha lesz rá lehetőség vagy a Lavry-t egy Metric Halo-ra cserélem mert azt jobbnak mondják de jó áron nagyon nehéz találni.Semmit, a uLilith szerintem teljesen jó.
-
guppy
őstag
válasz bigmasterg #7050 üzenetére
Akad ilyen külső usb táp is (olyan mint egy hub, csak 1 db ajzattal) amit pont erre e célra fejlesztettek ki. - még head fin az music streamet topikban olvastam róla.
-
contaxg
veterán
Az egyik holland beszállítóm 3 hónapja igéri, hogy nekünk is lesz ilyen.
Már képeket is kaptam a termékről, de valahogy nem látom a weblapon ezt a tápot.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Bodz
nagyúr
Mivel a DAC-01A halott ugy mar, sosem ert ide, megvigasztalom magam egy erosen diy szagu erositovel. Eleg olcso, nagy veszteseg nem erhet.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
-
Shufny
őstag
válasz bigmasterg #7057 üzenetére
Tudom, de gondoltam nála a kábel sem véletlenszerűen választott.
-
bkercso
nagyúr
A szerelés szép, a Dale ellenállásokért is külön jó pont jár. A táp stabil, de aszimmetrikus, a be- és kimeneten csatolókondis, de legalább fóliával át vannak kötve az elkok. Én a nyugalmi áramot a Levflight-ban áramtükörrel álltottam be, mert így melegedésre nem mászik el az értéke. Itt diódával van beálltva, tehát ennél várhatóan számít a bemelegedés. így jobb lehet a hang, de erre várni kell + rosszabb a hatásfok. Bár ez utóbbi asztalinál nem számít.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bodz
nagyúr
Gondolom úgy indul, hogy fake Alps...
(#7066) fi:zi'k: Persze, láttam. Bepróbálom ezt is, mint a Takstart. Remélem ez nagyobb csodát mutat.
Amúgy tényleg túl szép, hogy igaz legyen, de ki tudja... Elkezdtem unalmamban 20e alatti erősítőket nézegetni, de magasan ez tűnt a legjobbnak (vagy itt hazudták a legnagyobbat).
Volt itt Muse AT-HA20 fillérekért, Edifier HA11 (ez elég vacak a "tesztek" alapján), mindenféle Fiio, stb.[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
-
bkercso
nagyúr
Ehhez már csak szupravezetőn szabad áramot vinni, olyan kicsi az ESR-je! Ahhoz meg folyékony N2-ben kell áztatni ugye... Mellette az ampot viszont 80°C-os olajban, mert annak meg akkor kicsi a hőtorzítása! Abban viszont már nem lenne szupravezetés (hacsak nem talál vlk addig olyan anyagot). Akkor most hogy is van ez? Lehetetlen jó erősítőt építeni, hiába. A fizika egyszerűen ellentmond neki!
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
titán
Úgy néz ki, sikerült összehozni az ASUS WL500gP embedded linux router + USB háttértár + USB -> SPDIF + mpd médialejátszó + Android grafikus távirányítós zenelejátszó rendszert.
Hangminőségéről egyelőre semmi infó, mert tegnap (ma) hajnali kettőkor az első megnyikkanáskor repültem aludni. Kétszer 6-7 órányi kísérletezés, szenvedés után végre technikailag minden rendben van. Annyira belejöttem a telepítésekbe, hogy az utolsó rendszergyalulás utáni újratelepítéstől számítva húsz perc után már működött is.
Elméletileg minden számottevő formátumot kezel, köztük természetesen FLAC-ot, és online rádiókat is. Ha hazaérek, minden kiderül.
Androidra négyféle grafikus távirányító alkalmazás van hozzá, fapadostól album-artot is kezelő full-feature-ig.
Komoly szívás hegyek, bugok mindenfelé. Már az is sikerélmény, hogy egy 32 MB RAMos, 260 MHz MIPS32 CPUs, 8 MB saját háttértáras routerre sikerült felhúzni a rendszert.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
baluka26
nagyúr
Valódi képek a Bifrostról, hónap végén megindul a szállítás.
12W, nem sok az egy kicsit?
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #7082 üzenetére
Azt nem tudom...de én várnék egy picit a helyedben.
Minimum 10-15%-al drágább minden a gyenge forint miatt.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
titán
válasz Speeedfire #7087 üzenetére
De, OpenWRT-n fut.
Most fogom tesztelni FLAC-kal.
MP3-mal van még némi bug, amit javítanom kell, mert valamilyen oknál fogva átmintavételezi 48 kHz-re. Azt (tehát a hangminőséget) leszámítva minden rendben van.
-
Speeedfire
félisten
Hmm. Akkor még jobban érdekel a dolog ha openwrt.
A flac nem lesz neki túl sok?
Az asusban ha jól tudom 240mhz dolgozik, még a 400-as tplinkkel sem mondanám, hogy megbirkózik vele.Lehet jobb lenne sajátot forgatni, akkor több opció lenne az mpd-ben.
Ebben tudna nekem valaki segíteni?
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
KMT
addikt
válasz Speeedfire #7089 üzenetére
Nyugodtan növelheted a bitmélységet. Talán még jobb is lehet tőle.
-
titán
válasz Speeedfire #7089 üzenetére
Na megbeszéltem vele az ügyet, sikerült meggyőznöm, hogy nekem mindig igazam van. Minden megy 44 kHz-en resampling nélkül.
FLAC lejátszás: 8-14% CPU terhelés, öröm és bódottá'
MP3-mal viszont nem barátok, pattog, reccsen, kihagy. Még próbálgatok más pufferelési beállításokat, hátha ott a gond.
A hangzás a Foobart idézi, nem XBMC-s. Nem nagy szám, de elmegy.
Az SPDIF valószínűleg bitperfect, mert a mixer nem hat rá, nem tudom a hangerőt szabályozni.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
De akkor már a hangképet átalakítja. Vagy nem? Így most felkonvertálja 32bit-re, majd a dac vissza 16-ra. Pedig a dac túlmintavételezés nélküli.
schawo: Többre számítottam a terhelésnél.
A logread nem mond semmit mp3 lejátszás közben?[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
KMT
addikt
válasz Speeedfire #7095 üzenetére
Más a mintavételezési frekvencia és más a bitmélység. Utóbbi növelése tudtommal nem ront a minőségen.
-
titán
válasz Speeedfire #7095 üzenetére
Én is többre számítottam.
mp3 alatt sem nagyobb a terhelés 20-25%-nál. Szerintem az mp3 szakadozás csak pufferelési probléma, mert a FLAC is ugyanilyen volt, amíg nem állítottam a pufferen. De mivel úgyis szinte mindenem FLAC, most nincs is kedvem megjavítani, élvezem a számítógépzaj mentes zenehallgatást. Majd holnap.
Egyre kevesebbet használom a számítógépet. Fórumozni általában telefonról szoktam, most is onnan írkálok, a filmeket a tévé játssza le, most már a zene is független. Lassan kidobhatom a számítógépet.
Holnap írok egy step-by-step instrukciót a telepítéssel, és beállításokkal kapcsolatban, már csak azért is, mert én is elfelejteném, és elég volt egyszer szenvedni.
Egyébként nem olyan a hang mint Windows alatt. A magasak puhák, viszont mély több van, és energikusabb, lendületesebb. Jobb mint foobarral.
(#7096) KMT Így van, hadd menjen a 32bit. Nem fáj senkinek.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Én raktam bele 3 halk ventit oszt kész, de hát Te tudod.
Igazából pont azon gondolkozom én is, hogy mobilisebb megoldásra (laptopra) cserélem, mert teljesítményben sok, hurcolni meg nehéz...
Így nem volna baj ha kevesebbet fogyasztana, de én aludni is simán tudok a gép mellett, nem hogy zenét hallgatni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
titán
válasz dudika10 #7099 üzenetére
A tápom szupercsendes Seasonic S12II, a CPU durván alulfeszelt, alulórajelezett, egy behemót hűtő van rajta, a ventije szoftveres vezérlés alatt áll, és szinte non-stop áll (0 rpm), a VGA-hűtőm is Afterburnerrel szabályozott, más venti nincs is a házban.
Szinte alig van hangja zene nélkül is, de van egy gond, ami miatt nagyon zavar: egy folyamatos nagyfrekvenciás zajt ad ki magából a csomó kondi, és ez engem marhára irritál. Most olyan minden, mintha egy eszközt (erősítő, DAC) sokkal jobbra cseréltem volna, jelentősen kisebb a zajszint, mint eddig. 5000 forintból (új tápot vettem a régi routerhez) "100ezer forintot" javítottam a rendszerem hangján.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest