Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pferi
senior tag
Pont ugyanolyan RAM modult szerintem nincs sok esély venni. Próbálj ugyanolyan gyártmányút szerezni esetleg, de a legegyszerűbb megoldás az hogy mielőtt megveszed a RAM-ot, kipróbálod hogy megy-e dual módban. Normális számtech boltban nem hiszem hogy gondot csinálnak egy próbából, kb. 2 perces munka.
Videókártya kérdésben sajnos nem hiszem hogy tudnának segíteni, a tiédben sztem nem cserélhető, az integrált VGA meg ennyit tud.
Az én Esprimomban a gyárilag bent lévő Samsung mellett egy Kingmax memória működik Dual channelban. -
INMOTEP
őstag
Üdv mindenki én is hasonló cipőben járok Fujitsu-Siemens Esprimo Mobile V5555 ösöm van és az intel videokártyával nem vagyok megelégedve nincs valami trükk amivel növelhető a teljesítménye ? az se tetszik hogy nincs külön 3 d beállítási lehetőség sem
-
Pferi
senior tag
Ha valaki saját maga szeretné megoldani az Esprimo U9200-as noteszgépében a processzorcserét, egy U9200-as tulajdonosától kaptam egy egész jó leírást hozzá:
4 darab csavart kicsavarsz a gépből (a gépház kijelző felőli sarkán –az oldalán, és az alján)
Kipattintod a billentyűzet és a kijelző közötti műanyag csíkot.
Ki is bírod szedni a billentyűzetet.
Alatta van egy alu profil, 8 csavar ( az enyémben valami miatt csak 7 volt)
Utána már hozzá is férsz.
Egész jó a C2D T5250 ...wifivel 7ből 5ös fényerővel, csak netet használva egy óra után is maradt 75%...
Még egy dolog: A billentyűzettel nem árt vigyázni ha kiveszed, mert a szalagkábel nagyon feszül. Nekem 30 perc volt visszarakni (a kis kezű kínaiak...). Ha rakod vissza az alaplapi csatlakozón lévő foglalat fehér részét először ki kell (kb. 2mm) húzni, utána kábel be, aztán vissza bírod pattintani (trükkös). -
Aquiles
csendes tag
válasz
Rex Mathias #76 üzenetére
HI!
Ismerősömnek Amilo Pi-ja van. Xp-t akartunk rátenni és hasonlót írt ki nála is, aztán Vistával próbálkoztunk. Azóta az fut rajta. Nem is próbálkozunk a későbbiekben XP-vel azon a laptopon.
Üdv.
-
Aquiles
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 1 éve vettem egy esprimo mobile V5515 típusú notebookot. 1 gigás volt, és 64 MB RAMmal működött a videókártyája. Nem rég bővítettem 2 Gigára, és most már 256 MB-os a videokarija.
Ellenben ugyanolyan nehezen futnak rajta olyan játékok is, amiknek elegendő 32 MB-os vkártya is.
Tudna valaki segíteni hogy mit tehetek?Van-e lehetőség videokártya cserére ebben a laptopban, vagy vmi trükk, amivel meg lehetne gyorsítani a teljesítményt?!
http://www.szamitogepbizomanyi.hu/catalog/images/Fujitsu_S_Esprimo_Mobile_V5515_notebook.jpg
-
Tucky
csendes tag
Fúú áá, veszélyes ez a gép
, ilyet még nem láttam... Akinek telepítésnél ilyesmit ír: no system found annak itt a megoldás: -> Biosban letiltottam a sata-t újraindít, satát engedélyez, és láss csodát felkiáltójel eltűnik és máris lehet telpíteni mindenféle rendszert.. hál istennek ez nem az én gépem... + egy észrevétel iszonyat rossz helyen vannak az usb-k oda lóg ki minden ahol a jobb kezem van, balkezesek előnyben. Adok egy jó pontot is neki hamar felpattant rá a jogtiszta xp.
V5555-ről van szó
-
Diego!
senior tag
Sziasztok!
Esprimo U9200-esem van.
Felfedeztem az eszközkezelőbe egy ismeretlen eszközt, és kéne hozzá driver vagy egyáltalán mi ez? Aki tud segítsen please -
-
akoska23
aktív tag
Hello egy Fujitsu Esprimo 5535 laptopot használok 2.2 Intel celeron procival.Nagyobbra cserélném csak nem tudom mekkora a maximális befogadóképessége mert teljesen laikus vagyok. Csak azt tudom hogy 478 MN foglalata van. A kérdés mekkora procit és milyet vehetnék bele esetleg Core2 öt? Segitsetek pontos név tipus kéne mert hollandiában lakom és nehéz az eladokkal beszélgetni köszönöm
-
pe de
csendes tag
http://www.sis.com/products/sism672.htm
Ki tudja hol az igazság? Itt szó sincs dual channel-ről, bazzzz. Azt hiszem inkább a FuSi "használati" lehet félrenyomva, de azért megpróbálom... Az XP-nek mennie kéne, néhány hsz-el ezelőtt asszem pont erről volt szó, sok sikert!
-
pe de
csendes tag
-
saddi
csendes tag
FuSi Esp V5555-re mehet az xp?Sehol nem találtam erre a kérdésemre választ.
-
pe de
csendes tag
Ha esetleg valakinek lenne hasonló, és mondjuk bővítene dual channelre, akár meg is venném tőle a gyárit! Vagy eladnám neki, és vennék két újat bele... A 32bites Vista tényleg nem kezeli a 4GB-t? Nekem XP-vel volt ilyen gondom az asztali gépnél, de a gyári
32-es Vista Ultimate megoldotta...
Még valami:
A SiS Mirage 3+ ugyebár a RAM-ot használja, abból lehet neki leválasztani a biosban 64/128/256-os falatot a működéshez, node: ha az emberfia beruház egy dual-channel mókára, vajon fog-e változni a megjelenítés teljesítménye?Vélemény?
-
pe de
csendes tag
Sziasztok!
T-Home, V5555... Zsír kis gép, semmi gond vele, egy dolog azért hiányzik (csak mert a cégesben van) a touchpad-on nincs oldalt görgető, meg lehet szokni. Van ötlete valakinek honnan lehetne gyári memót szerezni bele duálhoz? (csakhogymámégis) Mintha írt volna egy szervizes kolléga
Ha jól emlékszem Hynix van benne.
Nem tudom mitől függ, gondolom a nagy T csak ilyet rendelt, de utólag lehet belerakni modemet?
Kössze
-
Pferi
senior tag
válasz
Rex Mathias #76 üzenetére
Próbáld meg Service pack 3-as Win XP-t, abban már van S-ATA hdd vezérlő driver ha jól tudom. Ha ez nem segít, a BIOS-ban kikapcsolhatod a merevlemeznek a S-ATA funkcióját, és úgy felismeri a hdd-t.
-
Rex Mathias
csendes tag
Hi all! Egy hete vettem Esprimo v5505 -ös laptopot (Cor2Duo, 2Gb ddr2 ram, WD 250Gb HDD) f*s vista basic-el. Amikor rá akartam tenni a jogtiszta win xp-t közölte velem a telepítő, hogy nincs merevlemez a gépben! Azóta próbáltam már Blad-el is( ami elvileg sokkal több drivert tölt be) de ua a végeredmény. Találkozott már valaki ilyennel, és ha igen van rá megoldás?
Eelőre is kösz! -
brusi
csendes tag
csak saját tapasztalatomat tudom mondani, ami tényleg jó ehhez a vashoz. és ennél a gépnél ott a memo probléma is a 32 bites rendszerrel 3gb-ban, márpedig az xp 64-ese közel sem alternatíva a vistához képest.
a 2gb-al 0,4-el alacsonyabb volt mindkét graphics index (kb, ha jól emlékszem), és bár nem vagyok nagy játékos de gondolom ezzel már elketyeghet nyugdíjas módra néhány
az indexem:
http://prohardver.hu/dl/upc/2009-03/02/197527_wapsjbdg5lvfmg1q_wei_2.jpg -
brusi
csendes tag
-
tukko1
aktív tag
Haverom vette egy v5555-öt! Nálam kiküldtük a képet egy fullhd-s 6-os samsung lcd-re dsubon keresztül, de max. 1600x1200-as felbontást tudtunk választani, de 1366 x 768-ba elég szép képet adot. Hazavitte rádugta az a HDready LG-re és neki csak 800x600-as felbontás van 8 bites színmélységgel!
Mit lehet ilyenkor tenni? A dolgokat asztal/jobbklik/tuljadonságok/beállítások fülnél állítotuk xp-n!
-
Pferi
senior tag
Nem tudom mi lehet a probléma a gépeden, de nálam tökéletesen működik a webkamera és a bluetooth is. A biosban engedélyezve vannak ezek az eszközök?
3 bluetooth-os mobil van a családban, mindet felismeri, bluetoothos egeret használok vele, sőt még a bt-s GPS vevővel is tudom használni navigálásra a notebookot.
A webkamerát az Fn+F7-el bekapcsolom, hangjelzést hallok, és a messengert bekapcsolva használhatom is.
A Bluetooth-ot a hálózati kapcsolatok aktiválása gombbal aktívvá teszem, és máris lehet küldeni az adatokat, az egér automatikusan használható lesz. -
bartucc
addikt
Sis mirage 3-mmal
De amire kell elég, az aksi kibír 2-3 órát, úgy hogy másoltam rá folyamatosan, ami jó pont. Ami érdekes hogy sokan panaszkodnak hogy a laptopjuk hangos.... Én ennek hangját is alig hallom, picit melegecske egy idő után, de egyátalán nem vészes.Xp-vel kaptam, egyenlőre az is lesz rajta, legális szval nem törölgetem.
Én elég szépnek találom a kijelzőt, a CRT mellett is.
-
dan390
aktív tag
ok kössz a valaszt
es megy annyi hogy hogy tudom vagy milyen programmal hasznalni a webcamerat u9200-on?
mert nekem minden progi azt irja hogy nics webcamera a gephez csatlakoztatva
lefuttatam a diagnostics-ot es aszondja hogy PC-CAM driver hiba
tehat a segitsegeteket kerem esetleg drivert hozza, mert a cd-n nem talaltam, pedig mindent feltettem rola
es a blouthoot-ot hogy hasznaljam? semmit sem akart megtalalni pl(telefonom k510i)
lehet hogy itt sem jo a driver, ha valakinek van annak örülnek -
brusi
csendes tag
kívánok hozzá sok örömet!
az aksival nincs gond, kb 3 órát mehet vele, de egyben még nem használtam annyit. inkább csak tápról megy.
milyen vga-val szerelték? és mi az élményindexe ?
nem tudom neked milyen kijelzővel adták, de az 5505-ben az a gyenge láncszem. mellette az amilo kristálya ég és föld
-
dan390
aktív tag
hi
a so ddr2 800mhz-s samsung működik dual-chanelben a-data, vagy apacer, vagy kingston ddr2 rammal fuji u9200 ban? -
bartucc
addikt
Én ma lettem boldog tulaja egy V5555-nek
Nagyon gyors kis gép, a vga tényleg elég gyenge, de nem is játékra kell. Filmezni, netezni nagyon jó kis gép
. Aksiról másnak van tapasztalata?
-
brusi
csendes tag
Elfelejtettem megírni, hogy a v5505-ben mindkét memória a gép alján van, szervízablak kinyitásával hozzáférhető. (anno a support tévedett) Csere fél perc, viszont duálban képesek működni.
4gb-al már érdemes a 64-es vistát használni, csak 3gb-ot látott a 32 bites. Gyors, nagyon stabil, stb. csak kár hogy már nem adja a T.
-
Pferi
senior tag
Én első körben memóriabővítést ajánlanék, az sokkal többet javítana a teljesítményen mint egy kicsivel erősebb processzor. 1 giga ramot már fillérekért bővíthetsz benne.
Őszintén szólva NEKEM bőven elég volt az eredeti Celeron processzor az U9200-asban arra amire használtam, tehát netezésre, letöltésre, filmnézésre, szövegszerkesztésre.
Aki játszani akar, az úgyis a normálisabb integrált videókártyával felszerelt gépet veszi, azok meg 2-3-szor annyiba kerülne mint az U9200, -
Pferi
senior tag
http://sp.fujitsu-siemens.com/dmsp/docs/ds_esprimo_mobile_u9200.pdf
Itt fel van sorolva hogy milyen processzorokkal adták ki az U9200-as notit.
T5xxx-es processzorral nem adták ki ezt a tipust, de ez nem zárja ki hogy nem is működne vele.
Ki kell próbálni a megvásárolandó processzort a gépben, sztem csak így érdemes processzort venni.
Esetleg megbeszélni az eladóval hogy inkompatibilitás esetén visszaveszi-e a processzort. -
twollah
nagyúr
Kijott az nVidia Forceware uj verzioja (v179.48 Beta), ami csak a notebookokhoz hasznalhato.
Bovebb info itt.
-
laszi84
tag
Köszi, szerintem ez lesz. Nekem tényleg elég egy alap noti. Minden másra itt a PC, habár az is cserés lesz lassan...
Max a BlueTooth hiányzik nekem is a teló végett, de van usb-s kütyü majd használom azt. T-home-nál van akcióban, net+laptop csomagban, egész jó pénzért. 2 év garival.
Nem érdekel valakit egy alaplaphibás HP NC 6200?
-
Pferi
senior tag
A F-S V5555 adatai:
• Képernyo átméro: 15,4
• Processzor: DUAL CORE T3200 2.0GHZ
• Memória: 2048 MB
• Merevlemez: 250 GB
• Optikai meghajtó: DVD-RW SUPERMULTI DL
• Akkumulátor: 6 CELLA
• Felbontás: 1280 X 800 (WXGA) 16:9
• LAN: 10/100/1000
• WLAN: IGEN
• Modem: IGEN
• USB: 3 db
• Beépített kártyaolvasó: NEM
• Bluetooth: N.A.
• Firewire: 0 db
• IRDA: N.A.
• FDD: NEM
• Video: SIS MIRAGE 3+
• Hang: IGEN
• Kamera: NINCS
• TV-Tuner: NEM
• S-Video: NEM
• DVI: NEM
• Egyéb csatlakozók: NEM
• Súly: 2,7 kg
• Szállított szoftverek: NINCS
• Mem. Típus: DDRII
• Ujjlenyomat-olvasó: NEMAmire neked kell, tehát szövegszerkesztésre, netezni, e-mailezni arra sztem tökéletesen elég. Igaz, a webkamera hiányzik belőle, engem ez zavarna, de egy külső webkamerát csatlakoztathatsz hozzá. A memóriakártya olvasó is jól jönne néha, mobil, fényképező, pda kezelésekor jól jön hogy csak kikapom a kártyát és bedugom a gép oldalába. A SIS "videókártya" az egyik leggyengébb.
De ha te tényleg csak szövegszerkesztésre, netezésre akarod használni arra az én véleményem szerint megfelel.
A processzor, a memória és a merevlemez elég teljesítményt nyújt ezekhez.
Ha lehet 3 év garanciával vedd, biztos ami biztos -
Pferi
senior tag
Ma ki lett cserélve az Esprimo U9200-as notimban a processzor. Az eredeti Celeron M540-es helyett egy Intel Dual-Core T7250 mobile processzorra (2 GHz / 2M / 800Mhz).
Kemény 15.000 Ft volt, de egész jól megdobja a teljesítményt. -
laszi84
tag
Tervezem egy FujitsuSiemens V5555 laptop vásárlását. Véleményeket szeretnék róla, pro és kontra. Amire kell: szövegszerkesztés, net, e-mail. A t-home-nál van most kedvezményes kamat mentes részletre.
Köszönöm!
-
Pferi
senior tag
Semmi látható nyoma sincs a memória behelyezésének.
Ha meg esetleg valami gond miatt szervízbe kell vinni, előtte 2 perc alatt kiveszed az új memóriamodult belőle
A gépem garanciális még. Egyébként sztem nem lesz garanciavesztés abból ha te magad bővíted a memóriát, de lehet hogy tévedek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Warhammer 40.000
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER - A teljes nyitányt újraforgatták
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BOMBA ÁR CSAK MA!! - Dell Precision 5680 - i7-13700H, RTX A1000, 16", 32GB DDR5, 1TB SSD - 2 ÉV GARI
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Thinkpad P1 Gen 6 I7-13800H, RTX 3500 Ada, QHD+ 165Hz, 32Gb, 1TB
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest