- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rusher4587
tag
válasz csaabz #36113 üzenetére
Én 4 éve, mikor ebbe a hobbiba belevágtam, vacilláltam a szenzorméretek között, sok tesztet megnéztem, és konkrétan az akkori szenzoroknál az MFT-hez képest sokkal nagyobb ugrás volt az APS-C, mint utóbbihoz a Full Frame, és gyanítom, hogy ez ma is így van. Élesség, dinamikatartomány, minden terén, és persze azonos látószögű, adott rendszereben hasonló kategóriát képviselő obikkal nézve.
Si vis pacem, para bellum!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz csaabz #36113 üzenetére
Pont írni akartam a privátodra, hogy itt is felteheted a kérdést.
Én nem értek egyet azzal, hogy az MFT-ról az APS-C ne lenne elég ugrás. Hogy más egyebet ne mondjak: A Panasonicot fókuszrendszerben bármelyik mai APS-C MILC megeszi reggelire, még a Full Frame vázaikat is. Olympus (OM) esetén már más a helyzet, de abba meg a videó miatt nem akarok fektetni. Szóval nekem az MFT-ben elfogytak a lépési lehetőségeim, még válthatnék egy G9, GH5, GH6 irányába, de több százezer forintért nem lenne érdemi előrelépésem AF-ben, de kapnék egy nagyon kicsit jobb szenzort, 10-bites videót, nagyobb vázat annál, mint amit szeretnék és ennyi.
Az érzékenység és a szenzorméretből adódó DOF egy dolog, én nem okvetlenül ezért váltanék, de tény, hogy van minimum egy fényérték előnye egy mai modern APS-C váznak az én korosodó G80-amhoz képest (de az 1 EV-nél kicsit több is).
Az X-T30II ötlet egyelőre fiókban van, most inkább a használt X-T3 vázakat nézegetem, de elvileg érkezik a következő pár hétben, de legkésőbb még idén az X-T5 és most már próbálok a seggemen maradni. Mindenképpen az X-T3 mellett szólna a sokkal jobb EVF, 10-bites videó, 4K/60 és az időjárásálló szigetelés. Ha Full Frame-re váltanék, akkor mit kapnék ezekből 1 millió alatt? Hát nem sokat és akkor még objektívem egy deka sincs hozzá.
Az IBIS meg hiányozna és nem is kicsit. Ez tény. Néha odapillantok az X-S10-re is emiatt, de folyton próbálom lebeszélni magam róla.
Szóval a (vissza)váltás Fujifilmre nagyjából eldőlt már. Most inkább csak várom az X-T5 érkezését, hogy kicsit bolygassa meg a használt árakat.
-
Mr.Csizmás
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Windows 7
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest