Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #46 üzenetére
..noh, el is mentem, készséges volt a hölgyike, ma meg is csinálják.
Köszi még egyszer.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #46 üzenetére
Hali!
Fu, király, ez közel van
Délután elmegyek hozzájuk.Köszönöm!
Üdv.M -
Szten Márs
nagyúr
20x30cm-ert maximum, nem szoktam nagyobbakat nyomtatni. Mint ahogy 18x24-nél, illetve ennek 2:3 megfelelőjénél, 16x24-nél kisebbeket sem igazán... szóval elég behatárolt méreteket szoktam nyomtatni. Ja igen, minden képerányt kinyomtatnak, csak annak az árát kell fizetni, amiből az adott méretet vágni kell. 16x24-nél a 18x24 árát pl.
-
Cassidey
senior tag
válasz
Szten Márs #46 üzenetére
nalam mukodik, es koszi a linket, ez jol fog jonni nekem is.
csinaltattal mar nagy meretu kepet is naluk? 50x70, 70x100? ha igen szep volt?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
runner 125 #45 üzenetére
Én mindig náluk dolgoztatom ki a képeimet: [link] és igen jók szoktak lenni.
Igaz 7. kerület. Apropó: csak nálam nem működik az árlistájuk most? -
runner 125
nagyúr
Hali all!
Még ma ki kellene nyomtattatnom 2db 50x70-es tablót, TIF-ben van meg, a lehető legjobb minőségben szeretném.
VI. ker.-ben nem tud valaki egy nyomdát pl.?
Köszi.
Üdv.M -
KTTech
veterán
És az sem árt, ha színhelyes, kalibrált a monitor (és esetleg tényleg meg tud jeleníteni normálisan színeket, de ez már kicsit utópisztikus gondolat), amin elő lett készítve a kép előhívásra, megfelelő korrekciókkal, élességállítással, WB korrekcióval stb...
Én elég sok digit képet hívatok elő (van amikor egyszerre több száz db-ot adok le), és érdekes módon mindnél tudják hozni a laborok azt, amit kértem tőlük, vagyis amit a monitoron láttam proofként (értelemszerűen nem a monitoron megjelenő képet akarom viszontlátni a képeken, hanem softproof-al a papírképet állítom a monitoromon megfelelőre a lehetőségekhez képest). Persze ez már meghaladja az átlag felhasználó szintjét.
-
ottkar
addikt
Azt felejtik el sokan hogy amikor a filmekről csináltak fotóeljárással képet az előhívott filmek között nem volt akkora különbség mint most amikor 100 rendelésnél 100 féleképpen van állítva a fehéregyensúly az expo és az érzékenység, de elvárják hogy az egyébként több milliós printer (színes fotóeljárással papírképet készítő gép) mindegyikről kifogástalan képet készítsen kikorrigálja a rossz beállítást. Én aki nagyítottam rengeteg színes papírképet, ezt nem várom el mert tudom hogy lehetetlen, csak érteni kellene hozzá. Aki készített színes papírképet valaha az nem kíván ezektől az egyébként jó gépektől lehetetlent.
-
KTTech
veterán
A szólásszabadság addig van, amíg nem sérted meg az alapelveket. Legközelebb, nem biztos, hogy csak a szöveg moderálásával fogja tolerálni a moderátor a felhasználási elvek megszegését... (akinek nem tetszenek az alapszabályok, azok pedig találnak más fórumot, ahol mások a szabályok).
Fotókidolgozás: nem tök mindegy, melyik technikát használják a cégek? A piacon kb. 90-95%-ban mindenki Fuji Frontier laborgépet használ vagy Fuji vagy Kodak papírral (inkább az elsővel), ez vegyszeres alapú előhívás. Esetleg nincs is laborgép, hanem tintasugaras nyomtatóval (víz vagy pigment alapú tintával) dolgoznak.
Rákerestem erre a kifejezésre a Google-ban: "fotókidolgozás eger" kb. 15 céget dobott eddig ki, és nem minden fotókidolgozó helynek van online szolgáltatása (vagy egyáltalán webhelye)... szóval ha 12 órát ülsz a géped előtt, akkor talán ki is lehetne mozdulni, mert lehet, hogy 2 sarokkal arrébb ott egy fotós bolt vagy fényképész, akinél lehet előhívatni... -
törölt tag
teszkóból, vagy a teszkóból, esetleg a teszkóból.
Setleg járhatsz a lidl-be és gazdagíthatod a fricceket...1ébként a digilabornak van Egerben viszonteladója, vagyis a site-ra töltött képeket leszállítják neked ingyé. pl egy 30x45.ös nagyítás fotopapírra 499, ami nem rossz szerintem.
-
laji64
csendes tag
válasz
philoxenia #38 üzenetére
Értettem. Éljen a szólásszabadság! Tudod, csak az a kár, hogy a ránk minden csapból okádott agymosást nem irtod ki se te, se más. Kicsit egyoldalú semlegesség, nemdebár?
Digitech: köszönöm - talán igazad van. Ugyanis tudni kéne azt is, hogy nem szintén fuji-e ez is - de ez ma kideríthetetlen: a Digitech nem ír róla semmit, az egri ügyfelének meg nincs is honlapja. Másrészt, elég fura, hogy a guglival 30 perc alatt sem találtam meg ezt, pedig nyugodt szívvel állíthatom, hogy tapasztalt guglis vagyok (napi 12 órát vagyok gép előtt). A fuji viszont mindig az elsők közt ugrik elő.
Továbbá: még ha igazad van is: egy megyeszékhelyen, ami vonzáskörzetével együtt bőven 100 ezer felett van, 2 szolgáltató még igen messze van attól, hogy piac. Ettől még a cégérváltás (1989.) előtt is nagyobb volt a választék, pedig akkor bevallottan állampárti rendszer volt.
-
KTTech
veterán
válasz
philoxenia #36 üzenetére
Itt meg egy másik:
http://www.digilabor.net/viszonteladok.html
Szóval az állítás, hogy nincs több szolgáltató enyhén szólva is hamis...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Légy szíves a politikát mellőzni, minden formában:
Az alapelvek kibővültek :
"A Logout.hu és a Gamepod.hu oldalon megjelenő írásokban, továbbá a Prohardver lapcsalád fórumain és blogjaiban nem kívánunk teret adni direkt aktuálpolitikai, faji, kisebbségi kérdéseknek. Az ezekkel a témákkal kapcsolatban születő tartalmakat törölni fogjuk." -
laji64
csendes tag
válasz
philoxenia #36 üzenetére
Köszi! Időközben már tárgytalan lett. További másfél óra kínlódással sikerült feltöltenem a fuji-hoz.
**** egy szolgáltató - eszem a szivüket... Egerben például van fuji, vagy fuji, meg a fuji. (A moslékot meg irdatlan összegekért vehetjük a teszkóból, vagy a teszkóból, esetleg a teszkóból.Nekem ugyanis mindössze 14 kép kell. Ha nem személyesen veszem át, akkor a postaköltség többe van, mint a képek.
Igaz, van még egy lehetőség, utánanézek: az eszeveszett piaci verseny közepette hátha találok egy tisztességes, elfogadható árú fuvarozót. Eddig háromra bukkantam rá: az állami posta, meg az állami posta, és az állami posta.
.
Politikai utalások törölve.[ Módosította: philoxenia ]
-
laji64
csendes tag
Remélem, csak válaszol valaki; régiek már az utolsó hozzászólások, jó lenne valami friss tanács.
Először tanácsom mindenkinek: MENEKÜLJÖN A FUJITÓL, KI MERRE LÁT!!!
Idemásolom, amit a fujinak most írtam:
[I]"Legkevésbé sem tisztelt fuji!
Meglátásom szerint a magyarországi piacon nyugodtan elhagyhatják a fuji-ból az "i" betűt. Így legalább termékeik és szolgáltatásaik színvonala is rögtön egyértelmű lesz.
7-8 éve volt "szerencsém" egy fuji fényképezőgéphez. Egyértelműen hibás, használhatatlan termék volt. Ezt az önök javítószolgálata csípőből tagadta, elküldött a búsba. Fogyasztóvédőkig és bíróságig csak azért nem került az ügy (az önök szerencséjére), mert hazafelé menet ellopták a kocsiból.
Ezek után voltam olyan ostoba, hogy még egyzser próbálkoztam a fuji-val. Fényképeket szerettem volna kinyomtatni. 3 (!!!) órát szórakoztam azzal, hogy feltöltsem a képeket és leadjam a rendelést. Sikertelenül.
Ha egy kóceráj világcégnek próbálja beállítani magát, legalább azt a kb. 20 ezer Ft-ot fektesse bele, amit egy felsőtagozatos iskolás kér azért, hogy mintegy 2 nap alatt összeüssön egy működőképes honlapot. Elvtársak, alapigazság: nem lehet kaszálni, ha még a vetőmagot is felzabálják.
A legcsekélyebb tiszteletet is mellőzve:
..."[/I]Sok szeretettel kérnék valakitől egy ötletet, hol érdemes fényképet kinyomtatni? (Jó minőség, jó ár.) A képeket a hálón tölteném fel, természetesen. Külön öröm lenne, ha postaköltség nélkül átvehetném a kész képeket, vagyis ha lenne szerződött üzletfelük Egerben.
Előre is kösz! Kellemes húsvétot!
-
wwenigma
Jómunkásember
Él ez a topik, vagy hol keressem?
-
Soockit
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan működik a fotó rendelés
Ha megnézem, hogy a gépem (Canon PowerShot S3 IS) milyen felbontásokban készít képeket (2816x2112; 2272x1704; 1600x1200, 640x480, 2816x1584), akkor nagyon nekem egyik képméret sem felel meg!
Minden képet akkor előtte át kell szerkeszteni a nyomtatási mérethez, ha nem akarom, hogy fehér csíkok jelenjenek meg, vagy majd a gép automatikusan levágja azokat a csíkokat!? -
ahojpoblacsek
csendes tag
-
DVD_2_U
senior tag
FujiFilm felszereléssel nem tudjátok véletlenül hol dolgoznak ilyen on-line laboroknál?! Tehát nem KodakRoyal papírra...
-
transzform
csendes tag
Én voksom is az Eurofoto mellett szól.
-
CuKoR
senior tag
Még egy voks a Photohall mellett...én akkor csináltattam mikor volt a regenként 30 kép ingyen... regeltem 5x ...és minden kép fasza lett, meg ingyen is volt !
-
Petyulino
csendes tag
Ma elmentem a képekért az Eurofotohoz. Ez tökéletes én biztos mindíg oda fogom vinni a képeket. Kodak Rolyal papír és olyan jók a színei. Csak ajánlani tudom Mindenkinek.
www.eurofoto.hu -
WiNZO
tag
válasz
Flashcash #22 üzenetére
Igen, csak ha 11x15-ös képet hivatsz, akkor azt hogyan tárolod? Mert az albumok (ebben a méretben) 10x15-ösek!
Én inkább kijelölöm neten, hogy melyik részét vágják le (fotomarket), mert majdnem minden képen meg van az a kb 2 centi felesleg... ha meg nagyon nem, akkor nanál a párnál marad a fehér csík. -
Flashcash
Közösségépítő
Én a Fotomaxnál szoktam előhivatni.
Jó a kidolgozott képek minősége, és előhivathatod a képeket digitális képarányúra is (pl. 11x15cm-es kép) így nem vágnak le a képből.
Bővebben: link -
Smogus
őstag
Hát ritkán hivatok de ha igen akkor azt a Fotexba küldöm (van online is ejfélig elküldöm aztán másnap délután mehetek érte)
én meg vagyok elégedve azzal a minőséggel
persze ha valaki olcsón akar sokat nagyítani akkor kompromiszumot kell kötni -
oettinger01
őstag
jobbra fel...
-
IRON STORM
őstag
Egyébként a Rossmann, az Elektropont és a Drogerie Markt is ugyanazzal a céggel dolgoztat.
DM-nél hívattam elő, nekem tetszett bár ''offline'' cégnél még nem próbáltam... -
ArthurMiller
senior tag
-
dabadab
titán
válasz
ArthurMiller #8 üzenetére
En oda akkor se mennek, ha fizetnenek erte
Eleg maceras a kezelese, es baromi lassu, raadaskeppen meg draga is. Ha csak egy-ket kepet kell elohivni, akkor esetleg jo lehet, de nagyobb mennyisegnel semmikeppen sem. -
DVD_2_U
senior tag
válasz
Ne viccelj... az nem laborgép, hanem nyomtató. Ég és föld a kettő...
-
dexter1979
csendes tag
Én az eurofotonál hivatom a képeimet elő, már több száz képet küldtem be hozzájuk és csak ajánlani tudom. A legjobb választás volt, hogy oda küldted a képeidet.
Most újították meg az oldalukat WEB,FTP vagy itt is személyessen beviheted.
Sajnos kevés olyan hely van ahol jó minőségbe hívják elő a digit képeket, én már sok helyet megjártam: eurofoto -
lesaux
veterán
fotomarket.hu
Sok száz képet rendeltem már tőlük, több tízezer forint értékben, és nincs rájuk panasz. Egyik nap feltöltöd a képeket akár html-es felületen, akár FTP-n, zip-ben, jpeg-ben, tiff-ben, és másnap mehetsz értük. Vagy ha hajnalban küldöd be a képeket, akkor aznap. Küldenek SMS-t is, hogy mehetsz.De be is viheted CD-n vagy memóriakártyán, ha nem bírsz magaddal.
-
erdeya
senior tag
Rossmannál dolgoztattam ki már vagy 200 képet. Eddig semmi gond nem volt. Olcsó is, jó is. Persze ha nincs a közelben rossmann, akkor postaköltséggel drágusabb.
-
Petyulino
csendes tag
válasz
A M.Markt-os képelőhívás nekem nem jön be, nem szinhű képeket csinál az autómata... szerintem...
-
Petyulino
csendes tag
Feltöltöttem a képeket az Eurofoto -hoz, majd meglátjuk mi lesz az eredmény. Maj megírom.
-
simonzé
addikt
Hümm. Egyszer a tar.hu-ról rendeltem képeket, de a 10*15-ös képek helyett valami 9,6*12,3-ast kaptam, ami enyhén szólva nem ugyanaz. Még az arányok is torzultak, úgyhogy azt a párat, amit keretbe tettem máshol újra elő kellett hívatnom.
Viszont nagy piros pont, hogy Debrecenben majdnem minden sarkon van átvételi lehetőség.
Egy csomó lottózó/ajándékbolt/újságárus benne van a hálózatban. Ráadásul a képek 59%-áról ajándék indexképet is kaptam.
Másik próbálkozás: Rosmann. FotoPuzzle-t rendeltem, ami A/4 méretben 2000-ért asszem elég kellemes kis ajándék. A minősége remek, egy apró malőr, hogy eredetileg nem puzzle-t, hanem 40*30-as fotót kaptam a puzzle árában (alig ötször drágább a puzzle...), majd egy héttel később érkezett meg a puzzle, de addigra már elmúlt a szülinapja az ajándékozottnak, szóval ez már csak olyan ''tessék, itt van még ez is...'' ajándék lett.
Fuji fotolabor Db - Malompark - aranyárban mérik az előhívást, a minősége szuper, de a 20 perc helyett 90 perc után kaptam kézbe a két képet, amit megrendeltem... Elég hosszú várakozás volt.
Ja, ott van még a Photohall is... tőlük még nem rendeltem, de bennük nem is csalódtam.
[Szerkesztve] -
DVD_2_U
senior tag
Üdv!
Én is gondolkoztam már, ilyen topic indításon. Nem rossz ötlet. Ha jól emlékszem talán a PH-n, vagy valami másik ilyesmi (HWSW, HoC) oldalon teszteltek is szolgáltatókat.
A MediaMarkt-tól rendeltem már 2x is. Volt az 1ik csomagban a 100-ból 5 hibás kép, a másikban 1 sem. A képek nagyon szépek, jó minőségűek... Kodak Royal papírra készültek.
Ami lényeges, hogy vagy Kodak vagy Fuji gépen, meg anyagra legyen kidolgoztatva...szvsz. Meg persze nem nyomtatott szar, hanem lézeres levilágítással, laborgépen. Amúgy, az Eurofoto-t én is tervezem kipróbálni. -
Petyulino
csendes tag
Melyik Internetes cégnél érdemes kidolgoztatni a digitális fényképeimet? Nézegedtem őket a leg szimpatikusabb az Eurofoto volt. Mi a véleményetek róluk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest