- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- HTPC (házimozi PC) topik
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
Aktív témák
-
LordX
veterán
Desztillált víz, higgyétek már el!
Van 1671 db HWSW-féle jó hosszú hozzászólás, ami ezen érvemet támasztja alá. Na jó az egész vízhűtésről is van ott szó :D
[lnk]http://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=000433[/lnk]
Abba a fórumba tessék nem belekérdezgetni egyből, henem végigolvasni!!! Nekem 3 hét volt, azóta is csak dagad.. -
sárdna
csendes tag
aszsem nem is korrudál rézel meg pláne
Az nem is de ha aluminiummal kevered a rézt abból túl sok jó nem származik.
Az olajat általában ott használják hűtésre ahol valamilyen kenés is szükséges.
Itthon nem tudom hol lehet kapni de a németektől lehet rendelni. (250ml 1:3 arányba kell higítani a desztvízzel 5-6 euro) -
Szeni
aktív tag
Viszont fagyállóból csak a zöld színűt! Az etilén-glikol (kék) korrodáló hatású több anyagra is.
-
TitiRii
senior tag
azé rakjatok hozá kicsi fagyállot
1-2 ml ter is elég
ugnis a glicerin erősen mérgező
nézz meg egy auto hütölyét
1 gram algát nem látsz benne ;)
amugy nem ezért de ha van benne fagyállo akkor tuti nem algásodik
ha nem raksz bele sokat akkor nem is romlik a hövezető képesség
áramot továbra sem vezeti
és még szép kék szine is lesz :) -
LordX
veterán
Minek szórakozni mással, mint desztillált/ioncserélt vízzel?
nem vezeti az áramot, nagy a hőkapacitása (és azt nem növeli semmilyen adalék sem), nem vízkövesedik, és legfőképpen OLCSÓ. -
törölt tag
Meghajlok a viz elott :)) Aze' a viz az ur :D
-
TitiRii
senior tag
öö iz
nem voltam jeles kémiából de fizikábol se
de emlékeim szerint a tiszta ion cserélt viz magyarul desztilált viz nem vezeti az áramot ugyanis nincs mi vezese benne.. :)
aszsem nem is korrudál rézel meg pláne
fagyálot lehet kis mértékben hozzá önteni abban van gricelin ami védi a dolgokat és akkor tuti nem rozsdásodik :)
az olaj tényleg rosszabb.. -
Szeni
aktív tag
Nagyságrendekkel rosszabb a hővezető/átadó képessége, mint a víznek. A trafóknál azért használják, mert csak az bírja ki azokat a körülményeket.
Desztillált víz + adalék (elsősorban az algásodás miatt).
Egyébként létezik a 3M-nek kimondottan erre a célra való folyadéka, de kis kiszerelésben nincs és kb. aranyárban van (>10.000 Ft/l). -
törölt tag
Olaj. A bazinagy trafokat is ezzel hutik. Csak az meg kicsit mar. Nekem legalabbis lukat csinalt a nacimra :)
-
sárdna
csendes tag
Hi
Lehet kapni adalékokat, amit a desztillált vízhez kell keverni. Javítja a hővezető képességet, és megakadályozza a korroziót is. Ha meg réz és alu is van a rendszerben akkor feltétlen elengedhetetlen. Az olajat nem ajánlanám... eléggé szar a hatásfoka, a tej megalszik:) esetleg csinálj gyémántból hűtőt:D -
guest
veterán
Sajna sok szarrá ment dologról olvastam a kifolyt víz miatt, ha víz akkor desztillált, hogy ne tömítse el a blokkot. De azt tudom, hogya régi hűtőkben használt FCKW megfelelne, de olyat honnan szerezzek?
Láttam riportban, hogy egész PC FCKW-ban álva (bazi nagy akváriumban) minden gond nélkül ment -
Den
veterán
Folyékony nitrogén.
De komolyan, víz. Az a legegyszerűbb. -
guest
veterán
Olyan folyadék kellene ami szigetel, és kellő viszkozitással rendelkezik, valamint jó a hővezető képessége is
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest