Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3D nyomtatás
- Videós, mozgóképes topik
- LG LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nikon DSLR topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozsi80
tag
válasz Janika-1982 #23747 üzenetére
Oké, köszönöm!
Ha sikerül elég gyorsan felkapcsolnod a villanyt, megpillanthatod a sötétséget!
-
Razarus
tag
válasz Janika-1982 #23729 üzenetére
Üdv!
Kicsit utánamentem ennek és úgy fest, hogy többről van szó a hagyományos értelemben vett RAM-ba cache-lésnél.
Egyfelől kevesebb írási művelet jut a SSD-re: csak a tényleges változások íródnak fel (valami ilyesmi), másfelől a gyártó nagyon komoly tempónövekedést ígér és szó se róla, fórumokon is dicsérik a technológiát. Képes SSD-ket "párhuzamosítani" is, ami nyilván még további plusz tempó, de ezt azért megnézném a gyakorlatban is. Egy bibije van: jó sok RAM kell a gépbe, mivel ebből "csíp le" a SW a működéshez.
A program (Plexturbo) még "turbo"-zott adatok elvesztése elleni védelmet is intézi valós időben, áramkimaradás vagy rendszerösszeomlás esetére. (ezt hogy oldják meg?)
A következő, teljes rendszermentés után ki fogom próbálni, ha elég a 2GB RAM hozzá. (kevés lefoglalt RAM-nál a hatás is kisebb, értelemszerűen)
---
Azóta végigzongoráztam a SSD-re ajánlott rendszer beállításokat (Win 10 okosan települt: sok gyárilag is jó volt) és eggyel tovább menve, a Firefox és Thunderbird gyorsítótárat is 0-ra állítottam. Nem vettem észre a hiányuk, viszont így ezek se írnak -túl sokszor- a SSD-re. (IE nincs használva)Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami utána nem válik be...
-
Razarus
tag
válasz Janika-1982 #23708 üzenetére
Tényleg ég és föld a régi HDD-hez képest a tempó... rajta vagyok, gondolhatod
Egy baki azért csak előjött.
Fájlok, könyvárak törlésekor, kétszer előjött egy olyan hibaüzenet ablak, amihez hasonlót se láttam soha. (gugliban se találtam mintát)
Egy teljesen snassz, kb. négyzet alakú üzenetablakban jó hosszú szöveges üzenet, sok-sok, 16-os számrendszerbeli számmal, illetve azonosítónak látszó adattal. A régebbi TC meg is fagyott. Előbb Feladatkezelőben ki kellett lőni TC-t és ezután lehetett eltüntetni ezt az ablakot. Aztán, 1-2 perccel később mégis törölhető volt az adott fájl, könyvtár simán. Programindításokkal, bezárásokkal nincs gond. Telepítések is simán -és villámgyorsan- lefutnak.
Frissítettem a Total Commander-t a legújabb, 32/64 bit-es változatra, azóta nem jelentkezett a hiba. Lehetséges az, hogy a régebbi TC törlési technikája okozta ezt?
Amint újra előjön az ablak, lefotózom.[ Szerkesztve ]
Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami utána nem válik be...
-
Viktor81
senior tag
válasz Janika-1982 #23568 üzenetére
Szia János !
Köszönöm a képeket, jók viszonyítási alapnak. Azóta tovább emelkedtek a hőmérsékletek, a PRO maximuma is 59 fok, de az EVO igazán durva:
, így nyáron biztosan nem maradhat, mert kisül a zsírja.
Írtam a Samsungnak, mi javasolnak, mert hűteni nem tudom. (nem is hiszem, hogy kellene, hiszen azért használok SSD-t, hogy ne legyen mozgó alkatrész a gépemben...)
Várom a válaszukat, mert a Te értékeidet látva cseppet aggaszt a dolog.Üdv.: Viktor
Ui.: Nálad van valami aktív hűtés a gépben, ami átmozgatja a levegőt ?
Még egy fontos dolog: RAID tömbben vannak ? - azt gyanítom, a RAID miatt van a vezérlőknek valamilyen folyamatos feladata, ami miatt nem tudnak "pihenni".[ Szerkesztve ]
-
HollywoodBoy
tag
válasz Janika-1982 #23313 üzenetére
Köszönöm neked is és varmi2-nek is!
Az SSD-t amúgy a SATA_3 csatlakozóba dugtam, mert a SATA_1, és SATA_2 azok a SATA Express port csatlakozói. Vagy ne foglalkozzak vele? Csak a kompatibilitási problémák miatt szoktátok javasolni az első csatlakozót, vagy van valami más jelentősége is?[ Szerkesztve ]
-
Sonarbox
csendes tag
válasz Janika-1982 #23292 üzenetére
Köszönöm a választ
Eladó Joyetech Evic supreme, Innokin Cool Fire 2, Istick 50W
-
rayoliviero
veterán
válasz Janika-1982 #23189 üzenetére
Szia.
Köszi.
-
KRoy19
őstag
válasz Janika-1982 #23079 üzenetére
Igen igazad volt. Lehúztam a hdd.-t és nem volt semmi probléma utána, úgyhogy kicseréltem a hdd sata kábelét plusz át dugtam egy másik sata portra, és most úgy néz ki, hogy minden rendben működik...
Köszönöm a válaszokat!
-
KRoy19
őstag
válasz Janika-1982 #23070 üzenetére
Az első helyre raktam az ssd-t a boot sorrendben, de akkor is fenn áll a probléma.
-
Brandynew
őstag
válasz Janika-1982 #23010 üzenetére
Betöltéskori? Tehát ha mondjuk fájlokat másolok rá, az nem fog gyorsabban menni?
Egyébként SSD mellet lesz ez az SHDD.
-
LámaZ
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Janika-1982 #22793 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez ténylegesen töredezettségmentesítés lenne, nem véletlen, hogy "Meghajtók optimalizálása" néven fut már, ahogy 8.1 alatt is.
-
LámaZ
addikt
válasz Janika-1982 #22774 üzenetére
Töltsd le az aomei partition assistant free verziót, azzal tudod őket buherálni.
Legyen minden jó!
-
Doky586
nagyúr
válasz Janika-1982 #22771 üzenetére
Sajátgépben a lemezek sosem látszanak. Amik látszanak azok a partíciók. Partícionáltad az ssdt? Adtál neki betüjelet?
Adatok csak akkor kerülhetnek rá ha formázva van ntfs fat stb filerendszerre. Formáztad? -
lanw
aktív tag
válasz Janika-1982 #22771 üzenetére
Jobb klikk a start menüre/lemezkezelés/és ott kiválasztod az ssd-t/jobb klikk rámár tudsz is adni neki betűjelet.
To be or not To be
-
adise
őstag
válasz Janika-1982 #11792 üzenetére
windows gyári képmetsző?
-
keke69
őstag
Nem kell hozzá semmilyen képlopó program! Print Screen-el kimásolod Paintbe beilleszted!
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
Kékes525
félisten
A Hard Disk Sentinel nagyon jó erre a célra.
Képlopók, válassz.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Horgász topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest