- Milyen videókártyát?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HTPC (házimozi PC) topik
- Gigabyte alaplap topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Öt hibát korrigál a GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bozso68 #2575 üzenetére
Üdv!
Nem áll szándékomban a hangulatodat rontani a vásárlással kapcsolatban, de csatlakozva Dorian kolléga, meg akkor MasterDeeJay kolléga megjegyzéséhez is, ez a 15 Joule, amit ez a cucc tud, elég harmatos. Nyáron még csak-csak elmegy egy pólót, inget viselő zsivány ellen, de télen vastagabb ruházatnál, már neccesebb lesz.
A klasszikus gumilövedékeseknek sokkal nagyobb, a megállító erejük. Én egy cseh Alfa G030-t, és egy Revenge M 14-et használok [link] [link] , ezek alapból tudnak 55-70 Joule-t. Egy 2 cm vastag bútorlapot simán átlőnek kb. 5 méterről, ahogy a fotón is látszik.
Ezt még lehet fokozni, hogy nem a szabvány 55 shore keménységű gumit használ az ember, hanem pl. 70 shore keménységűt.
A vasporos gumikkal nagy a rizikó, könnyen tönkre vághatja a fegyvert, ezeken a fórumokon van épp elég példa. [link] [link]
A másik lehetőség, amivel én is most akarok foglalkozni majd, hogy beszerezni egy ékszerészmérleget, ami grammra pontosan mér, és a riasztópatronokból kiválogatni azokat, amelyekben több a lőpor, és ezeket elrakni éles helyzetre, gyakorlásra meg azokat, amikben kevesebb a lőpor. -
válasz
Bozso68 #2575 üzenetére
Az inkább pepperball-al lenne az jó önvédelemre.
15J gumisból az a legalja, én biztos nem használnám önvédelemre. Nálam 50J-os Magnum Defender van otthon és kocsiban is, de régebben volt 100J-os Godfater-em is (IZS58M) na az elé nem mernék állni.
Otthonvédelemre kimondottan vannak nagyobb fegyverek 50-100J körül. Nem tudom mik a mostani modellek, régebben Keserű Omerta, Onesta volt 18mm gumikkal. Most valami Zalán vagy mi van, nem követem.
Céllövészetre ne használj gumilövedékeset (vagy csak védőszemüveggel), inkább ha van lehetőséged nyílt terepen gyakorolj.
Élménylövészetre inkább valami táras CO2 vagy táras felső/oldalkaros légpuska szerintem de ez is távolságfüggő, közelre ezek is vissza tudnak pattanni. (kétszer kaptam az arcomba visszapattanó légpuskalövedéket.) -
Bozso68
őstag
válasz
Bozso68 #2574 üzenetére
Végül szemléletet váltottam, egy 15 Joulos HDR68-ast vettem a nejem sugallatára otthonvédelmi szempontokat is szem előtt tartva. Azért .68-as kalibert választottunk, mert ha ütni kell, üssön.
Este a pincében egy ismerkedő élménylövészetet tartottam. Marha nagy ereje, és hangja van, még valamennyire pontosnak is mondható. Elképesztő, hogy ilyen teljesítményt engedélymentesen lehet venni. Méretéhez képest női kézben is komfortosan kezelhető. A gumilövedék pattogását komolyan kell venni, többrétegű kartondobozra rögzített céltáblában gondolkodom, ami golyócsapdaként működik. -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Bozso68 #2572 üzenetére
Ha CO2-es és nincs blowback az esztétikailag nem adja az "eredeti" látványt vagy érzést a fegyverhez. Azonban pozitívuma az, hogy több gáz marad, így emiatt több golyó lőhető ki belőle. A csővel kapcsolatban biztos vagyok benne hogy vannak nálam képzettebbek, így azzal nem okoskodom. Ha szeretnéd az "eredeti fegyver érzést" akkor vegyél blowback verziót, ha számodra csak a cél eltalálása a fontos és nem akarod hogy mechanikailag mozogjon a fegyver a kezedben a szánjával akkor a blowback nélkülit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Jövedelem
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Horgász topik
- PlayStation 5
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged