Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bandiras2

    senior tag

    válasz FireKeeper #2196 üzenetére

    Hát azt én is, de erre felé a posztkommunista reflexek miatt a hatalom még mindig retteg a szabad, fegyveres néptől, mert ha a szavazópolgárok nagy mennyiségű fegyveren ülnek, akkor a népnek van egy kormánya, nem pedig a kormánynak egy népe. Ugye 1956...
    Első lépésben talán azt kellene elérni, hogy jogosítvány, és erkölcsi felmutatásával bárki szabadon vásárolhasson elöltöltős fegyvereket. Akire rá lehet bízni egy 3.5 tonnánál nem nehezebben járművet hogy kivigye az utcára, arra a fegyvert is. Elöltöltős. Legfeljebb 6 golyó. Önvédelemre elég, kiadós lövöldözéshez édeskevés. Nameg némi jogszabályváltozás, mert lenne pár idióta aki magát nagy embernek képzelvén fenyegetőzne/durrogtatna hogy aztán állampolgári kilövetés által ne zavarja a többi állampolgárt. Ilyenkor azt kellene, hogy a yard felveszi a vallomást, és megkéri az érintettet, hogy másnap fáradjon be a kapitányságra a papírmunka végett, és jóccakát. De ilyen értelmes hozzáállást elvárni a sündőreinktől...

    Ezek után jöhetne a fegyvertartás fokozatos liberalizációja, pl középiskolai fegyverbiztonsági oktatással, komolyabb fegyvervizsgával AR-15, és hasonlók. Az emberek is kedvesebbek lennének egymáshoz az első néhány tucat olyan,nagy nyilvánosságot kapott eset után,ahol valaki azt képzelte magáról hogy mindent megtehet másokkal és túlfeszítette a húrt.
    A bűnözés folyamatos csökkenésével az emberek ingerküszöbe is lejjebb menne, mert már nem a folyamatos túlélésre figyelve, figyelmüket felfelé irányítanák a bársony székek felé. Lassan ott is meg kellene tanulni viselkedni... És máris témánál vagyunk, hogy miért is nem lesz az egészből semmi.

    És igen, a bűnözés lejjebb menne. Egy olyan közegben ahol bárkinek lehet fegyvere, egy támadás túl magas kockázattal jár. Te hova mennél lopni? Fegyvermentes területre, vagy Texasba ahol MINDENKINEK van otthon fegyvere az egyszerű íjtól az AR-15-ön át a tekerős Gatlingig meg a polgárháborús ágyúig?
    Persze először lenne egy kiugró tüske a halál esetekben, amíg a polgári agyonlövés által kihalnak a bűnözők, de a szabadságnak ára van.

    A fegyvertelen nép, ha nincs rabszolgasorba taszítva, akkor vagy illúzióban él, vagy pillanatnyi korzavarban, amit majd a környező népek idővel korrigálnak.
    100 milla afrikai szeretne európába jönni khmm...

    [ Szerkesztve ]

    A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Freedmann

Új hozzászólás Aktív témák