Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gercsa

    senior tag

    válasz G@ben #1884 üzenetére

    Érdemes lenne látni egy eredmény úgy is, hogy nem üreges az a 3-4 réteg fém, mert így több lövedék is már oldalra fordulva csapódott az utolsó rétegbe. Látszik a végén a lövedékeken a deformálódáson.

    Van második része is a videónak, ott FMJ-vel próbálja ugyanezt, és jól látszik, hogy a lövedék bukdácsolás mennyire kiszámíthatatlanná teszi az egészet, ott egy-kettő simán átmegy, némelyik meg nem. A végén szintén mutatja a lövedékeket és látszik, hogy amit a kocsiból szedett ki, az bizony elfordulva csapódott az utolsó réteg(ek)be.

    Ráadásul az is komplikálja a helyzetet, hogy a becsapódási szög sem tökéletes merőleges, eleve lefele lő az illető, de az ajtó belül sem sík, ott is látszik, hogy volt olyan pont ahol pont egy hajlatot lőtt telibe. Ilyenkor meg ugye a beesési szöggel "vastagodik" a fém.

    Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ugyanezen a fémrétegen (de tömören) merőlegesen rálőve átmehet a JHP is. A kérdés inkább, hogy van-e még olyankor ölő hatása.

    A rendvédelmi/hadi feladatokban sem azt vizsgálják feltétlen, hogy adott kaliber átmegy-e xy fedezéken, hanem hogy mögötte elvégzi-e még a dolgát.

    Egy szó mint száz, szerintem fura szitu túl sok változóval. Poénnak jó, de messzemenő következtetéseket ne vonj le belőle.

    Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

Új hozzászólás Aktív témák