- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Ha fényképezőgépet akarsz venni, akkor ne a videó alapján dönts...
Ha pedig videózni szeretnél, akkor inkább egy olcsóbb videokamera.
Látszik, hogy a fényképezők nem erre vannak kitalálva, hanem csak egy plusz, nagyon ritkán használt fícsör, amit rá lehet írni a dobozra/reklámra és meg lehet emelni miatta a termék árát.
Nem okostojáskodásból mondom, hanem mert ég és föld a különbség.
A jobb videó képességért (ami még mindig csak gyenge közepes egy videokamerához képest, és egy combosabb memóriakártyára is pár perc fér csak) én nem áldoznék fel a fotóképességekből, illetve ha fotóban ugyanazt hozza, akkor nem fizetnék érte annyival többet.
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
Nem illik másik topikból (igen, a ''Melyiket válasszam''-ból) ctrl-C + ctrl-V -zni, nézzétek most el nekem
Mit tudtok ajánlani az alábbi két felvetésre?
1) Családom hölgytagjainak ajándékba:
- kisebb ár és méret (nem kell ultrakompakt, de mondjuk a s5500-nál, Sony H1-nél kisebb legyen...)
- erős legyen auto módban / témaprogramokban készült fotókban (gomb lenyom, és jó kép készüljön)
- Legyen benne képstabilizátor
- 3x-osnál nagyobb zoom előny, de nem követelmény
- Manuális lehetőségek megléte előny, de nem követelmény
2) Magamnak, Fuji s5500 lecserélésére (vsz. csak ha rám szakad a bank, de szeretnék képben lenni)
- Használható manuális fókuszállítás (gyűrűvel lenne az igazi, de ha gombokkal egyszerűen, kényelmesen, használhatóan van megvalósítva, az is jó)
- Az EVF vagy az LCD elég nagy, de főleg jó képet ad ahhoz, hogy a manuális fókusz pontosan beállítható legyen
- Van benne képstabilizátor
- Relatíve nagy zoom (mondjuk 6x-nál nagyobb).
- Kisszajú CCD
- Az se baj hogy ha sorozatot lövök, akkor mindet el tudja menteni, nem csak az első/utsó hármat mint az s5500.
- Százezer MP nem követelmény
- Vakupapucs, ill. exponálás távirányíthatósága előny de nem követelmény
(de ha hajlandó megjegyezni a 2s-es időzítést és nem kell minden kép előtt beállítani, már az is fél siker)
Szóval itt egyelőre szeretném megtudni, milyen ártartományban lehet gondolkodni, illetve milyen, a fentieknek megfelelő gép van ami nem DSLR... Ha van egyáltalán.
Ha nagyon drága (mintha a fentiek többségének a Pana FZ30 megfelelne, de az pl. már túl drága most), akkor maradok az eredeti ''tanuljunk meg fotózni az s5500zal és ha már kicsit tudunk, akkor fejlesztünk'' tervnél, de ha olcsón megúszható, lehet h cserélek. -
j.bravo
addikt
(újból szabi...?
)
-
j.bravo
addikt
Én csak mint kezdő, egyelőre hobbifotós mondom, de szerintem családi bulik, nyaralás megörökitésére a 3x zoom elég - hacsak nem akarsz valami szép épületről közeli részletet (mondjuk toronyóra számlapja), ilyesmi.
A nagyobbat pedig lehet hogy az veszi, akinek a nagyon kicsi már kényelmetlen.Nekem nincs nagy kezem, de ha túl kicsi a telefon vagy a fényképezőgép, már nem olyan kényelmes kezelni.
-
j.bravo
addikt
válasz
Extremdigita #1338 üzenetére
Na most sok kérdésem lesz egyszerre
Egyelőre Fuji s5500 tűnik befutónak, de nagyon gondolkodom a Canon S1 IS-en is.
A minolta-k árban beleférnek, legalábbis a tegnapi árlista szerint a z3, z10 igen (z20-at nem találtam). A sorozat miben jobb, illetve az a200-nál kisebb rendelhető-e, ha ez lenne a legjobb?
Érdemes lehet-e várni az s5600-ra? Tudható-e, mibe fog kerülni körülbelül?
A fent leirtak mellett (ultrazoom, kb. 70k max) még a gyorsaság avagy sebesség lenne fontos (mind AF, mind amig ''bootol'', illetve feléled a gép), és pozitiv ha van IS, mert nem vagyok egy sebész egyelőre. Na meg ha minél kisebb a lilásodás a nagy kontrasztú képrészeknél (aberráció?).
Sokat akarok egyszerre, mi?
Szóval, ezek közül...?
- fuji s5500?
- canon s1 IS
- minolta z3
- olympus c765 (bár a formája, fogása nem tetszik - mondjuk a minoltának se, bár kézbe azt még nem vettem).
- egyéb?
előtétlencse rakható mindre? (s5500 ill s1 IS-nél lehet hogy kéne makróhoz, bár ez még kiderül).
szerk:most látom csak, mibe kerülnek az előtétlencsék... akkor erről lemondokviszont akkor nem ártana ha használhatóan lehet makrózni a géppel).Tééényleg, a Canonnal mennyire lehet...? Valahol azt olvastam hogy nincs rajta ilyen üzemmód, de mégis lehet
Tényleg?
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
válasz
Extremdigita #1326 üzenetére
Én az out of office auto reply-t is mindeg elfelejtem beállitani az outlook-ban
A kérdéseket visszanézed majd, vagy a szabid alatt feltetteket tegyük fel újra? -
j.bravo
addikt
Ne kövezzetek meg légyszi ha ezt akérdést már feltették
8-10-szeres optikai zoom-os, 3-4 megapixeles gépet szeretnék, nem kell hogy nagyon kicsi legyen. Minél gyorsabban reagál (gombnyomás és expozíció közti idő
minél kisebb) annál jobb, de maradjunk a megfizethető kategóriánál
Fuji s5500-ra, Kodak DX6490-re (utóbbira ismerős ajánlása alapján, aki egy évig használta megelégedéssel) gondoltam, illetve erre a kategóriára kb.
Csak hát hallok ilyet-olyat, hogy ''Fujit ne mert zajos, Kodakot ne mert általánosságban véve másodosztályú, blabla''.
Szóval ebben a kategóriában mit ajánlotok?
Aktív témák
Hirdetés
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest