Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- Mikor lesz már jó a Bluetooth? — Bluetooth 6.0 technológia
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asztrofotózás
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Szeretném, ha véleményt mondanátok a következő konfig gyorsaságáról. Vagyis arról, hogyan lesz gyorsabb. Adott egy Asus TUSL2-C alaplap és egy 900 -as Celeron 2- es prockó Win2k oprendszerrel 512MB/133Mhz -es Rammal. A processzort felhúztam - persze csak lassan - 1260Mhz - ig default feszültségen. Ez 140Mhz -es FSB -t és 140Mhz -es Ramot jelent. Próbáltam feljebb is menni, 142Mhz -re, ekkor 1278Mhz -et írt ki a prockónak, de a Ram nem bírta. Állandóan resetelt a gép, vagy amikor kiiktattam, hogy rendszerhiba esetén újrainduljon bedobta a stop errort, ami a Win2k kékhalála és kilistázta a memóriatartalmat. Tehát 1260Mhz -en ment atomstabilan, hangsúlyoznám, feszültségemelés nélkül.
Ezután a Biosban beállítottam a Ratio -nál, hogy ne 133/133/33 legyen, hanem 133/100/33. Ezt is ajánlják akkor, ha valaki 145Mhz fölé akrja emelni az FSB -t. Én pontosan annyira tettem és ekkor 1305Mhz -et írt ki, továbbra is default feszültségen. A Win2k simán bebootolt, semmi gond. Az egyetlen problémát abban látom, hogy a Ram mindössze 105Mhz -en megy jelenleg. Most nincs kedvem se időm megméregetni, hogy hogyan gyorsabba a gép, ezért kérdezem attól, akinek volt már tapasztalata ilyennel: Proci 1260Mhz -en (140Mhz -en futó Rammal), vagy proci 1305Mhz -en (105Mhz -en futó Rammal)? Köszi a hozzászólásokat.
Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Arc Raiders
- Gumi és felni topik
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung LH55CSPLBC 55" LCD monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4647, 100% Akkumulátor
- 2x32GB TESZTELT, hibátlan, GARANCIÁLIS notebook RAM 2666, 3200
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest