- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Két üvegpanel és megdöntött front; itt az APNX V1 névre keresztelt miditornya
- Milyen házat vegyek?
- Nyomtató topik
- iPad topik
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Nagyon megszenvedek 2 dologgal, sehogy sem sikerül, talán tudtok nekem segíteni.
Ez az xls: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=63490293315261055730
Az egyik dolog, amit sehogy sem tudok megoldani:
Az "Árukészlet" munkalapon egy üres részre függvénnyel ki szeretném listázni az összes egyedi dátumot az "Értékesítés" munkalap A oszlopából. Szóval 1 adott dátum csak egyszer szerepeljen az elkészített listában.
Így próbáltam, de hibát ír, és nem jövök rá, hogy mi nem tetszik neki:
=IFERROR(INDEX(!Értékesítés$A$3:!Értékesítés$A$500, MATCH(0, COUNTIF($J$9:J9, !Értékesítés$A$3:!Értékesítés$A$500), 0)),"")
(Megcsinálhatnám sima szűréssel is, beállítva, hogy csak az egyedi rekordokat jelenítse meg, de úgy nem frissül, ha bekerül egy új sor az "Értékesítés" munkalapba.)
Miután ez megvan, minden kilistázott dátum mellé oda szeretném íratni az "Értékesítés" munkalap alapján, hogy az adott dátummal összesen mekkora tömeg (Értékesítés!G oszlop) lett eladva.
Egyszerűbben: dátum szerint szeretném kilistázni, hogy melyik nap hány kiló fogyott el a lisztből. Persze automatikusan frissüljenek az értékek, ahogy jönnek az eladások.
Tudtok nekem ebben segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Delila_1 #30820 üzenetére
Igen, köszönöm, ezt először én is így próbáltam, viszont hogyha beírsz egy új értékesítést, egy új dátummal, az nem jelenik meg automatikusan az J-K oszlopban, szóval újra el kell végezni a szűrést, és a K oszlopban lévő SZUMHA függvényt is le kell másolni.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Korreláció számításban szeretném kérni a segítségeteket.
Egy bizonyos dolog hasznosságát 1-5-ig értékelhették az emberek (1=egyáltalán nem hasznos, 5=nagyon hasznos). Vannak a férfiak, akik 1-es számot kaptak a táblázatban és vannak a nők, akik 0-át.
Korrelációt vontam a kitöltők neme és aközött, hogy ki hány pontra értékelte az 1-5-ös skálán a dolog hasznosságát.
Ha a korrelációra az jött ki, hogy mínusz 0,34, az mit jelent? Azt, hogy a férfiak kevésbé ítélik hasznosnak a dolgot, vagy azt, hogy a nők ítélik kevésbé hasznosnak?
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Korreláció számításban szeretném kérni a segítségeteket.
Egy bizonyos dolog hasznosságát 1-5-ig értékelhették az emberek (1=egyáltalán nem hasznos, 5=nagyon hasznos). Vannak a férfiak, akik 1-es számot kaptak a táblázatban és vannak a nők, akik 0-át.
Korrelációt vontam a kitöltők neme és aközött, hogy ki hány pontra értékelte az 1-5-ös skálán a dolog hasznosságát.
Ha a korrelációra az jött ki, hogy mínusz 0,34, az mit jelent? Azt, hogy a férfiak kevésbé ítélik hasznosnak a dolgot, vagy azt, hogy a nők ítélik kevésbé hasznosnak?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Azt hogy tudnám megcsinálni, hogy egy adott cella akkor legyen kitöltve valamilyen színnel, ha a mai nap vagy október 10-től október 30 VAGY november 10-től november 30 VAGY december 10-től december 30?
Van egy táblázatom, amiben felsorolom, hogy mikor milyen költséget fognak levonni a számlámról, és hányadikán. Valamit ugye minden hónap meghatározott napján vonják, valamelyiket minden második hónap meghatározott napján stb. És azt szeretném megcsinálni, hogy az adott hónapban zölddel legyenek jelölve azok az értékek, amelyeket már levontak a beállított dátum alapján, pirossal, amelyeket még nem vonták le a számlámról. Amit abban a hónapban nem fognak vonni, az eleve legyen zöld. Így ha ránéznék a táblázatra, egyből látnám, hogy miket fognak még levonni a hónapban.
Hogyan tudnám ezt megoldani legegyszerűbben? Gondolom, feltételes formázás kellene, de nem igazán boldogulok...
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Küzdöttem vele majd egy órát, de feladom.
Hogy tudom kiírni egy cellába, hogy jelenleg mennyi a tőketartozásom?
Ami adat rendelkezésemre áll:
C4: felvett hitelösszeg (10 000 000 Ft)
G4: kamat (3%)
J4: első törlesztőrészlet (év/hó/nap) (2021.05.15.)
K4: utolsó törlesztőrészlet (év/hó/nap) (2046.04.15.)Ugye minden hónapban egyre nagyobb mértékben fizetem vissza a tőkét, egyre kisebb mértékben a kamatot. De nem értem, hogy ez pontosan hogy működik, és fogalmam sincs, hogy tudnám kiíratni Excelben, hogy jelenleg mennyi a tőketartozás.
Előre is nagyon köszönöm.
-
Brandynew
őstag
válasz Magnat #48700 üzenetére
Szia,
Igen, mert nem sikerült megírni.
Az értem, hogy a kamat (3%) mindig a fennmaradó tőkére számítódik, szóval az első hónapban 10 000 000 / (3/12) = 25 000, amit kamat címszó alatt fizetek és (törlesztőrészlet-25 000), amit a tőkére fizetek vissza.
De hogy ebből hogy jön ki, hogy jelenleg mennyi a fennálló tőketartozás...
-
-
Brandynew
őstag
válasz ny.janos #48709 üzenetére
Ez az ÖSSZES.TŐKERÉSZ függvény nagyon menő, eddig nem ismertem, de most gyakran fogom tudni használni.
Rátaláltam egy másikra is, ha jól értem, ezzel azt lehet megcsinálni, hogy kiírja, hogy adott hónapban mennyi a kamat rész a törlesztőrészletből.
Így próbálom:
=ÖSSZES.KAMAT(3,79/12;3,79*12;83770;11;11;0)
Azért 11;11, mert a 11. hónapban járok a törlesztéssel. Viszont valami nem jó, 1326 Ft-tal kevesebbet ír.
Mit nem csinálok jól? Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Gaming notebook topik
- Apple Watch
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EAFC 25
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest