Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
Sziasztok,
Excelben szeretnék egy legördülő menühöz alkategóriákat létrehozni. Hogyan lehet ezt megoldani?
Értsd pl.: A oszlop Főkategória választás, B oszlop Alkategóriákat jelenítse csak meg.
(Főkategóriából van vagy 5 db., az alkategóriákból meg vagy 15, hogy ne legyenek fals választások a B oszlopban , ezért is lenne szükség arra, hogy szűrve jelenjen meg az alkategória)
A választ/válaszokat előre is köszönöm
-
Soulfly842
addikt
Sziasztok!
Van egy nagyobb táblázatom és a telefonszámokat egységes formátumra kellene hoznom.
Ha egy formátumról lenne szó, akkor átformázás egyszerűbb lenne így viszont komplikáltabb:
36701234567
70/1234567
06-70-123-4567
70-123-4567
70-1234567
0670-1234567
6701234567 (értelemszerűen 0670 lenne csak a nulla lecsippentve, automatice átformázta az excel, mert nem telszám különleges formátumban volt)Ezeket mind az alábbi formára kellene hoznom:
06701234567
Ez csak makróval oldható meg (amiben, ha lehet segítséget szeretnék kérni), vagy van rá más megoldás is?

Előre is köszönöm a segítséget!
-
Soulfly842
addikt
válasz
Fferi50
üzenetére
Köszi, megnézem!
'Rá' nem gondoltam.
A cellák tartalma viszont nem szám, hanem szöveg, és hogy melyik szöveg hányszor szerepel (külsős adatbázisból legyűjtött karakter pontosan azonos tartalmak) elsősorban arra kell a kimutatás. Nem tudom, hogy ez kezeli-e, de valamikor délután átnézem!
Köszi a tippet!
-
Soulfly842
addikt
Sziasztok!
Egy elég nagy (sok-sok ezer soros) táblázatból kellene most statisztikát készítenem.
Arra vonatkozóan milyen függvényt tudnék használni, hogy egy oszlopból kiszűrjem, hogy milyen elemeket tartalmaz (Tehát sok benne az ismétlődő elem, de ahhoz túl nagy a táblázat, hogy egyesével kiírjam, hogy milyen ismétlődő elemek vannak, s hosszútávon sok munka (akkor is, ha szűröm). Egyszerűbb lenne valamilyen függvénnyel.
Tudtok erre valamilyen megoldást?
-
Soulfly842
addikt
Halihó!
Olyanra van lehetőség, hogy egy adott oszlopban csak a páratlan cellákat jelöljem ki valahogy automatizáltan?

Irányított kijelölés több hasonlót megoldott (tömeges objektum kijelölés, üres cellák töltése, stb), de erre nem találtam funkciót

Elég nagy adatbázissal dolgozok, s megkönnyítené a munkámat

-
Soulfly842
addikt
válasz
Soulfly842
üzenetére
Ezzel kapcsolatban esetleg nincs valakinek valami ötlete?

-
Soulfly842
addikt
Sziasztok!
Bármilyen office-t telepítek fel (win 8.1 alatt), amikor egy táblázatba akarok feltölteni adatokat azonnal átdob a Visual Basic-be és emiatt lehetetlen kezelnem a táblázatot. A korábbi Windowsoknál nem volt ilyen probléma... Tudtok ebben segíteni, hogy hogy tudom ezt lelőni, hogy az adott táblázatot tudjam normálisan kezelni?

Több office-val is próbáltam (2013, 2007)
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.