- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok, gyors segítségre lenne szükségem.
Milyen függvénnyel lehet 5-re kerekíteni, de mindig felfelé?
KEREKÍTÉS(szám/5;0)*5-el tudok 5-re kerekíteni, de a lényeg az, hogy 176-ot 180-re kerekítsen és ne 175-re valamint 51-et 55-re kerekítsen és ne 50-re.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok.
Kapcsolati mátrixból lehet gráfot generálni excellel? -
Heavyrain
őstag
Sziasztok.
A VBA elsajátításához milyen könyvet ajánlotok?
Bár az alapszintű C# ismeret megvan de nem tudom ,hogy azzal mennyire megyek itt, így mindenképpen olyan könyvet/ ingyenes kurzust keresek, ami teljesen az alapoktól kezdi.
Ezt megtaláltam az összefoglalóban, de már 10 éves, gondolom azóta már jópár dolog változott így kicsit frissebbet keresek. Rengeteg angol nyelvű anyagot találtam, és végső soron abból is meg tudnám tanulni, de magyarul sokkal könnyebb lenne. Akár privátban is jöhetnek a válaszok, ha tilos a warez.Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Heavyrain
őstag
Gyors segítséget szeretnék kérni, valószínüleg egyszerű a probléma, de nem tudom megoldani.
Van egymás alatt 3 számom (cellaformátum szerint is számok). Viszont ha összeadom őket, akkor 0-t kapok.Valamilyen adatbázisból lettek kiexportálva. A Ctrl-C és Ctrl-V értékként már megvolt, de úgy sem működik. Akkor sem,ha másik, új táblázatba szúrom be őket. Ha kézzel átírom őket akkor már rendesen működnek, de több ezer celláról lenne szó, nem szeretném újra bepötyögni. Mit lehet ilyenkor csinálni?
Itt egy példa: Link -
Heavyrain
őstag
Sziasztok, interpolálni Excelben milyen függvénnyel kéne?
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok, gyors segítségre lenne szükségem, mert FKERES-el nem tudom megoldani, egymásba ágyazott HA függvényekkel meg nem szeretném, ha máshogy is lehet.
Adott egy ilyen tábla, ahol a keresendő értéket szeretném egy A vagy B vagy C kategóriához rendelni, amennyiben beleesik az adott kategória tartományába. Szóval itt a zöld helyén "C"-nek kéne lenni. Hogy tudom megcsinálni egyszerűen?
Köszönöm! -
Heavyrain
őstag
Van vízszintesen egymás mellett 5 számom:1 2 3 4 5
Én hivatkozni szeretnék a számokra egyenként, pl. egy új munkalapon, de úgy, hogy függőlegesen legyenek egymás alatt:
1
2
3
4
5Ezt hogy tudom megcsinálni úgy, hogy a megkapott függőleges értékek ne tömbben legyenek? Csak a TRANSZPONÁLÁS függvényt ismerem, de az meg tömböt hoz létre.
-
Heavyrain
őstag
Egyéni menüszalagot készítek magamnak, viszont a Solver-t nem találom.
Alapból az Adatok lap Elemzés csoportjában van, de amikor felhozom a menüszalag testreszabása ablakot, akkor már nincs ott és nem tudom hozzáadni a sajátomhoz. A "Minden parancs" között sem találom.
2019-es Excel. Solver aktiválva van.[ Szerkesztve ]
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok,
Lehet egyszerűen megválaszolható a kérdésem, lehet összetett de mindenesetre előre is köszönöm a segítséget!
Szituáció:Nagyon leegyszerűsítve, van két munkalap. Munka1 és Munka2. Táblázatok vannak mindkettőn.
Munka2: Külső forrásból ide jönnek az adatok. Néha ~10000 sor, néha ~5000, folyamatosan változik.
Munka1: Munka1 A oszlopában kéne megjelennie a Munka2 A oszlopának.
Probléma:
Ha Ctrl+Enter-el hivatkozok Munka1 A oszlopában a Munka2 A teljes oszlopára akkor persze az 5-10ezer adatot tartalmazó cella megjelenik de alatta megpróbálja képlettel kitölteni az A oszlop összes celláját amitől összeomlás közeli állapotba kerül az excel fájl a leterheltség miatt. A valóságban van sok munkalap és lefagyna az egész.Lehetséges megoldás: Ha a Munka2 A oszlopában 5872 cella van akkor csak 5872 cellát szeretnék átmásolni és nem szeretném, hogy megvizsgálja és képlettel kitöltse a teljes oszlopot. Ugyanakkor ha az 5872 megváltozik 9000-re akkor meg pontosan annyit másoljon át. Természetesen képlettel szeretném megoldani nem manuálisan. Van erre valami trükk?
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. INDEX-HOL.VAN-al vagy valamivel biztosan könnyen megoldható de nem jövök rá hogyan.
A képen látszódik a leegyszerűsített kiindulási tábla. A számok értéke lényegtelen, mindig pozitívak és egy sorban mindig csak egy szám van.
Ezek a számok máshol nem szerepelnek szóval nem tudok rájuk hivatkozni.Pl. első sor esetében szeretném ha az Excel megkeresné, hogy, hol van nem üres cella és kiírná az ezen cellát tartalmazó oszlop azonosítóját. (E)
A jobb oldali táblát most még kézzel írkáltam be de szeretném ha képlet csinálná.
Előre is köszönöm a megoldásokat!
[ Szerkesztve ]
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok,
Biztos vagyok benne, hogy nektek nem lesz akkora kihívás mint nekem de a segítségeteket szeretném kérni mert már el vagyok keseredve, hogy nem tudom megoldani.
A valóságban sok ezer termékről lenne szó de készítettem egy leegyszerüsített példát.Az első táblázatban termékek vannak és az, hogy melyik országban lehet őket eladni. Mint pl a Termek1-nél is látszódik, egy terméket többször is szerepelhet mert több országban is el lehet adni
A másik táblázatban látszódik, hogy egy termékből hány raklap van. Itt nincs ismétlés, minden termék csak 1x szerepel.
INDEX.HOL.VAN-al nem tudom csak simán a raklapot termékhez társítani mert akkor megduplázza a raklapszámot.Amit meg szeretnék kapni:
Az adott országhoz hány raklap tartozik? (valami olyan formában, hogy abból diagramot tudjak készíteni) Az már csak a bónusz ha a termékneveket is mutatja de nem elvárás.Szóval:
RU 5
RO 4
CZ 1
SK 7
stb.Köszönöm szépen!
Fájl: [link]
-
Heavyrain
őstag
válasz Fferi50 #45454 üzenetére
Elosztás nincsen. Csak egy adott terméknek a raklapszáma. Az ország pedig egy termékhez tartozó törzsadat, hogy hol engedélyezett az eladása.
Szóval az 1 raklapnyi terméket el lehet adni RU-nak és RO-nak is. Nem tudjuk melyiknek lesz eladva mert bármelyiknek lehet.
De most már látom benne a logikai buktatót, hogy miért nem lehetséges.
lappy: Ez jó lenne, de ha termék1 kétszer szerepel akkor kétszer fogja melléírni a raklapszámot. Így meg nem ad valós adatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem gyárt többé modern AI-chipet a TSMC kínai cégeknek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EA Sports WRC '23
- Futás, futópályák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nintendo Switch
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest