Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Macros

csendes tag

válasz Macros #4460 üzenetére

Még írok, hátha így könnyebben érthető!

Ha kiválasztom a b1-es mezőt akkor az előtte levő a1-es mezőt kellene hozzáadnom, és az utánna következő c2-es,d2-es,.....L2-es-ig.

Ha kiválasztom a d1-es mezőt, akkor az előtte levő a1,b1,c1-es mezőket kell hozzáadnom és az utánna következő e2-es,f2-es,....L2-ig.

Csak hogy ennek dinamikusnak kell maradnia, tehát én csak egy adatot változtatok meg a képletben az adott 1-es oszlopot (bármelyiket) majd a képlet alkalmazkodik és az előtte levő 1-es számmal ellátott cellákat adja hozzá és az utána következő 2-es cellákat.

Ennél jobban nem tudom elmagyarázni. Ezek a cellák csak számokat tartalmaznak, semmi mást. A jobb érthetőség kedvéért az 1-es számmal ellátott cellákban pl. az elköltött zsebpénzem van a 2-es számmal ellátott cellákban pedig a tervezett zsebpénzem. és én szeretném mondjok "C" évben megnézni, hogy az abban az évben megkapott zsebpénzem plusz az "A" és "B" évben megkapott zsebpénzem nomeg a "D"-től "L"-ig terjedő években tervezetten megkapott zsebpénzem együttesen mennyi pénzt fog jelenteni. De ezt bármelyik évben egyetlen adat megváltoztatásával tudjam kiíratni a rendszerrel!

Remélem így jobban érthető

Új hozzászólás Aktív témák