Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz lazydog #42908 üzenetére
Olvasd át a téma összefoglalót.
Van lejátszó programokkal kapcsolatos cikk is.⭐ Stella
-
Rick4
félisten
válasz lazydog #35600 üzenetére
Mondom, ha ezek a szakemberek garantálják, hogy egy esetlegesen beköszönő villám nem viszi a raidból csak az egyik vinyót, még ma berakok egy másikat, és tükrözöm azonnal.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz lazydog #35596 üzenetére
Akár az is, de lehet óránkénti, vagy 5 percenként, esetleg azonnali felhőbe szinkron. Nem kell mindjárt a legproblémásabbra gondolni. Minden megoldás jó, ami fizikailag, és földrajzilag máshol található merevlemezek között szinkronizál, és rossz, ami egymás mellett lévőkből próbál meg biztonságot kreálni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz lazydog #35591 üzenetére
Ha a tárhely az én felhasználási szokásaimmal megindokolható, akkor a raid a máséval szintén megindokolható.
Csak ne legyen a szokásos érv, mint pl az a mérhető, de %-os arányban a kifizetett plusz összeggel még véletlenül se harmonizáló sebességnövekedés, vagy ne legyen érv az adatbiztonság, mert ugye abból az aspektusból, ahonnan én nézem egy vinyó helyett kettő, de "egyvinyónyi" tárterülettel az pontosan kétszeres pénz, és villámnál úgyis pukk lesz, vagy egy vinyó helyett 5db 5x-ös pénzért, és cserébe 3x-os tárhely az megint csak elég rossz arányszám, mivel a kifizetett pénz- tárhely- biztonság háromszög közepére eljutni az még mindig az, hogy valamiből engedni kell.
Személy szerint nem is értem a raid dolgokat, sosem használtam, és sajnos sosem tudta a létjogosultságát senki kellőképpen megindokolni. Talán majd most.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz lazydog #35579 üzenetére
Úgy jön, hogy nem vagyok a raid híve, ha két vinyóm van, az egyik biztosan a fiókban pihen, és mentések között semmit se csinál.
1 db 1TB-os a piacon 10K/db =30K, egy új, ami garis is, nullaperces is, 35K. Nem vagyunk egyformák, én szeretem, ha mindenre van garancia, ha minden új, vagy újszerű. Valahogy jobban bízom egy vadonatúj termék működőképességében, mint egy 2 évesében. Azon túl, hogy egy vinyó halkabb, kisebb fogyasztású, és gyorsabb is, 5K befizetésével kaphat a kolléga rá 3 év garit. Kizárt dolog, hogy ha csak ezen utolsó szempont mellett maradunk, és neked bárki rámondaná, hogy a 3 db 1TB-os vinyódra vállal cseregarit 3 évig, és ezért adj 5K-t neki, nemet mondanál. Kifizetted, ez igaz, de ráfizetésnek semmiképp se mondható.
Az oké, hogy ne adjon el csak kettőt, és egyre mentsen, de én a mentős vinyóból is inkább újat vennék. Volt itt egy ilyen mentős vinyóm, egy 1TB-os Seagate pipeline hd2, ez direkt 24 órás használatra videofelvevőkbe lett tervezve, 1.5 évesen 28 óra volt benne, nem volt rá szükségem, mert nincs 1TB-nyi személyes adatom, 14 ezrest úgy kitették érte, mint a huzat, 2.5K-ért vetem egy tökéletes állapotú WD RE4-es 250-es vinyót, ami szintén egy elég megbízható darab, itt van a számítógépasztalban. A nasomban egy 3TB-os red van, ebből 1.2T foglalt, abból 200GB ami kell, a többi bármikor törölhető. Csodálkoznék, ha másnak több valóban fontos dolga lenne.
-
Oszilaci
senior tag
válasz lazydog #35584 üzenetére
ami a polcon ahhoz hozzányúlnak,leesik, leverik útban van stb.
és ha a polcon van akkor meg minek???csak a port fogja.
inkább eladtam őket és vettem egy 4TB és 2TB majd a 2TB is eladós lesz és jön helyette egy 4TBvagy megunom,hogy a i7-es gép megy non-stop és rászánom magam egy kis letöltő gépre is amibe elég a 2TB vagy a 4TB
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz lazydog #35580 üzenetére
Valami zavar van az erőben.
Épp az a lényege, hogy az újabb olcsóbb. Persze meg kell találni az optimális csereidőt. Nyilván most 40GB-osokat eladogatni nem az évszázad üzlete.De ha eladsz 3x1GB-ot mondjuk 3x10-11k-ért és veszel 28-30-ért egy 3TB-ost akkor az jobb üzlet.
De tegyük fel, hogy drágább az új... akkor is ott van az összes felsorolt előnye:
új, garis, nem ment 500 napot, egy hdd zárra a házat és kerreg, 1 hdd fogyaszt.MInden másra f*sság többet tartani, már bocsánat a nyers kifejezését. Hacsak levélnehezékként nincs szükség rájuk.
Nálam legalábbis még nem volt olyan, hogy az új HDD drágább lett volna mint az azonos kapacitású régiek szumma ára.
Tom_tol: A régiekre is van vevőkör. Ha pl. 500-as HDD-t szeretnél és hajlandó vagy használtan vásárolni, esetleg nincs is már újan olyan HDD akkor megérheti azt is megvenni. Hiába olcsóbb a nagyobb ha nincs szükséged rá.
-
Oszilaci
senior tag
válasz lazydog #35580 üzenetére
én is sokat gondolkodtam,hogy megtartsam-e a kisebb hdd-ket ,de arra jutottam,hogy csak a helyet foglalják a gépben,össze vissza mentegettem mindent volt,hogy nem találtam dolgokat amig 3-4 hdd volt a gépben.
most van egy 4TB + 2TB az egyiken tárolok a másikra meg letöltök -
Oszilaci
senior tag
válasz lazydog #35574 üzenetére
most már van külön kis gép filmnézésre ,de még mindig a core i7-es a letöltő gép és onnan is van megosztva minden sajnos a 6TB WD RED nem fért bele a kis gépbe vagy ha nagyobb a ház akkor nem fér oda a TV közelébe ,külön NAS-nak sincs igából helyem meg ha megy a nagy gép így is úgy is akkor minek legyen még 1 gép ami megy folyamatosan?
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz lazydog #35571 üzenetére
Szerintem is tök felesleges megtartani a régit.
Általában (legalábbis eddig, amíg nőttek a HDD kapacitások) olcsóbb fajlagosan a nagyobb HDD.Ha van 3x1TB-om tuti eladom és 1x3-ra cserélem. Ha kell archiválni polcra vagy másik gépbe akkor is eladom és veszek bele egy 3TB-ost helyette. Ha nem akarod 3 felé szétrakni akkor teljesen felesleges a régieket megtartani drágábban, több fogyasztással, nagyobb hanggal/rezgéssel gari nélkül, hosszú futási idővel ÉS általában drágábban, mint egy újat. Minden tulajdonságban az ellenkezőjével.
Nem?Ha 3 gépbe kell vagy raid-re akkor nyilván megkerülhetetlen. De pl. én már a nagy gépben is elvagyok 2TB-al. Mellette ott a HTPC/NAS. Ami a nagy gépre kell cucc azt is ott tárolom. Gigabites hálón elég jól használható így is mint gépen belül.
-
Rick4
félisten
válasz lazydog #35571 üzenetére
2008 se most volt, konkrét esetre meg sajna már nem emlékszem.
De akkor leírom, én mit látok, ebből kikövetkeztethető, miért az a mondandóm lényege, ami.Nálam 2012-ben volt egy villámcsapás, igaz, nem a házba, hanem valahol a közelben csaphatott le, ugyanis csak az elektronikai cuccok szálltak el, de abból gyakorlatilag minden, pedig szünetmentes is volt előttük, egyik azokból is elszállt, de ment a TV, gázkazán elektronika, modem, műholdvevő, stb.. Akkoriban volt egy synology ds212j nasom, úgy 4-5 hónapos lehetett, a villámcsapás következtében elszállt a lan portja, tehát csodálatosan villogott, miközben nem lehetett elérni. Alaplapot cseréltek egy hónap alatt, és minden jó lett, mákom volt, hogy a benne lévő vinyónak nem lett baja, de akkor elgondolkodtam, ha elszáll a rendszer, és mennek a vinyók, lehet nekem bármilyen vinyókonfig, raid 0-raid 6000 között, ugrik minden. Azóta egy vinyó a fiókban, egy meg a nasban, és mentem a fontosakat rádugni rá lehet viharmentes időszakban, mentem, és vissza a fiókba. Mibe4l így heti 1 órát megy, nem használódik annyira, mintha 168 órát ment volna, és semmiféle viharnak nincs kitéve. Ha a raid-nek van bármiféle előnye ezzel a tutival szemben, azt megfontolnám, de eddig senki se tudott olyat mondani, ami minden szempontból jobb lett volna. Lehet felhőbe szinkronizálni, meg minden, de nekem ez kézzelfoghatóbb megoldás.
Hozzáteszem, akkor elkövettem egy hibát, és egy másik nas formázta a vinyómat, vele minden adatomat, egy progival a 95%-ot sikerült helyreállítani, tehát igyekszem eléggé körültekintően eljárni, mégegyszer nem járnék így, ha nem muszáj..
-
Rick4
félisten
válasz lazydog #35563 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz, minden vinyómat elvitték ami csak volt, és 2 év távlatából az a 12-13 db szerintem elég mintavétel ahhoz, hogy ki merjek jelenteni bármit is ezzel kapcsolatban. Most van egy 250GB-os, amit előveszek, és rámentem a fontos dolgaimat, bőven ráférnek. Értelemszerűen fontos adataim vannak, de filmek, programok beszerezhetőek, azt nem fogom lementeni.
Volt, mikor így kerültek fel a hirdetések, tehát találok helyet, de az mások géppben van:49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Skillet
addikt
válasz lazydog #35550 üzenetére
Nincs másik gép, ha rajtam múlik, nem is lesz! miért nem lehet mindent megoldani egy géppel? Bár a "minden", az ugye eléggé szubjektív, mivel nálunk mindent megold, de játékra egyáltalán nem használjuk.
Rick4: maximálisan egyet kell értenem. Jelen esetben nem a többi cuccal, hanem a hdd-vel nyitnék. Megvesz, rámásol, régieket meghirdet, elad.
Ha ez megvan, jöhet minden más, hiszen visszajött a pénz a hdd-kből, káosz is megszűnt és a fogyasztás is jó eséllyel kellemesebb.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
beencee
őstag
válasz lazydog #1166 üzenetére
Az MCE-ről fogalmam sincs, az elég nyűgösnek tűnik, én csak a bill+távirányító miatt használom, egyszerűen szerelmes lettem ebbe a billentyűbe...
A Meedio pluginjei által támogatott távirányítók, IR vevők itt vannak [link] nézz körül itt. Illetve natívan a Meedio is támogat egy IR vevőt, a beállításait a Meedio configuration program, Input fül-->Input plugins fülön jelöld be a myHTPC IR DLL plugin-t és ott próbáld esetleg beállítani a vevődet. A Meedio fórumon szerintem találsz hozzá tapasztalatokat is. -
róland
veterán
válasz lazydog #1124 üzenetére
Legegyszerűbb, ha veszel egy iMON VFD készletet. Ebben van egy VFD kijelző (a paraméterek alapján ez nem LCD), egy távirányító, annak vevő egysége és a szükséges kellékek, szoftverek.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eredeti játékok OFF topik
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Villanyszerelés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet