Hirdetés
- Megreformálja az otthoni AI-t a Framework Desktop
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #56729 üzenetére
Meg azt hiszem van lehetőség bizonyos BIOS-oknál, hogy USB aktivitásra full kikapcsolt állapotból is bekapcsoljon.
Ez lesz a gond. Ha be van dugva a vezeték nélküli táv vevője akkor egy pillanatra leáll a ventilátor de vissza is kapcsolja magát alvó módból. Ha nincs bedugva vevő és vezetékes billentyűzettel vezérlem akkor leáll a ventilátor is ahogy kell.
Sajna nem találtam a BIOS-ban sem erre vonatkozó beállítást, másik Zotac típusnál látom Youtube-on, hogy USB Wake S3/S4, gondolom ez lenne az. Ezen meg már a legújabb BIOS van, azt is ellenőriztem közben.
USB-s Infrás vevőt használ valaki ilyen gépekhez?
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #56729 üzenetére
Nem néztem még másik rendszerrel. Igazából beállítottam már magát a rendszert is (SD kártyára telepítettem az LE-t) meg a végleges helyére költöztettem, nem volt még kedvem újra megbontani.
BIOS-ban nincs sok beállítási lehetőség, van a smart fan itt a min 20% max meg 80% fordulat és elvileg be lehet állítani, hogy mikor kapcsoljon be talán mert 50C-re állítottam, bár szerintem ignorálja mert nem áll le hanem forog folyamatosan csak a fordulatszámmal játszik, még BIOS-ban is. Meg van a manual ami szerintem fix fordulatszámot jelent, olyat nem akarok mondjuk.
Majd még megnézem gyorsan live Linux-al, hogy ott mit csinál alvóba, ahhoz nem kell megbontani semmit.
Igen, a végső megoldás amúgy a Wake-On-LAN lesz mert tudja, csak telefonon ébreszteni Yatse-n keresztül kicsit fárasztó lesz minden nap, míg a távval csak 1 gombnyomás.
Egyébként nem hangos akkor sem mikor alvóban megy a ventilátor, szerintem pár 100 rpm lehet a fordulat, csak ne menjen már feleslegesen ha nem muszáj. Azért már bő 10 éves gép, nem lenne jó ha megpurcanna a ventilátor, szerintem nem is kapnék hozzá.
Amúgy az LE ilyen szempontból elég fapados, CE alatt nagyon sokmindent lehet állítani rendszer szinten. Azért klasz lett volna ha beépítenek valami kapcsolót ventilátor szabályozásra, mi az a hőmérséklet amin induljon, stb... mert én pl. 50-60C-ig nem is járatnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Megreformálja az otthoni AI-t a Framework Desktop
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest