Hirdetés
- HP notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiMedia lejátszók
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
kojak007 #4648 üzenetére
Már többen válaszoltak, de részemről is van néhány kiegészítés.
(2) A Gigabyte alaplap szolgáltatásokban többet nyújt, mint az ASUS. Az eSATA és Firewire jól jöhet még bármikor (nekem ideiglenesen pont ilyen Gigabyte lap van jelenleg a gépemben). A lap nagy hátránya, hogy az 1x PCIe port használhatatlanul rosszul van elhelyezve, ezért ha a diszkrét videókártya mellett TV műsort is szeretnél rögzíteni, akkor ahhoz csak PCI-os tunerkártyát tudsz majd használni. mATX méretben nem igen fogsz jobb lapot találni, ATX méretben is csak +10e forinttal drágábban.
(3) X2 4850e elég, esetleg 5050e, mert minimálisan drágább csak. Ha a DXVA nem megy, izomból elég lesz a processzor.
(5) A HDD-nél nem árt, ha halk, és kevésbé melegszik. Nézd meg a legutolsó PH HDD tesztet, valószínűleg Samsung Spinpoint F1 és WD Caviar Black környékén fogsz kikötni.
(6) Home Premium vagy Ultimate, ha Meedio helyett/mellettt a Media Center felületet is szeretnéd használni. Mivel egy HTPC-hez elég 2GB RAM, ezért jó 32 bites Vista (mondom én, aki 4 GB RAM-ot fog belerakni a gépbe, mert olcsó, és ezért 64 bites Vistát telepít majd
). Telepítés után mindenesetre menjél végig az összes elérhető frontenden, mert lehet, hogy a még nem említett MediaPortal jön majd be a legjobban ...
(7) A Meedio MeediOS átirata ingyenes, ahogyan a MediaPortal is. A Microsoft Media Centere pedig a Vista Home Premium és Ultimate beépített tartozéka.
(8) Szerintem a blu-rayjel várj még egy kicsit, most elég egy filléres DVD író, amit nem fáj majd 1-2 év múlva kidobni.
(9) Többen is gyártanak 3.5"-ös helyre illeszthető memóriakártya-olvasót, de kulturáltan kinézőt (nincsen rajta óriási logó/millió rikító felirat) sajnos még nem találtam.
(11) RAM-ból elég 2x1 GB, típust már ajánlottak közben.
-
Magnat
veterán
válasz
kojak007 #4648 üzenetére
A nagyját ugyan már megválaszolták:
1. Házikó: amelyik szimpatikus, ha nem akarsz előlapot feláldozni a távirányítónak, akkor találsz olyat is, amihez nem kell előlap. Klikk, ugyan ez a bolt már nem műxik sajnos, szal a beszerzés kétséges, de a választékot látod...
2. Deszka: sztem nagyon nem nyúlsz mellé egyikkel sem, én már nem is emléxem, h végül miért a Giga lett, az asztali gépemben speciel éppen Anus van, tökéletesen szuperálnak.
3. Professzor: ahogy már írták, a 4850e tökéletes sztem is.
4. Vga: ha elég egy analóg és egy digi kimenet, akkor nem kell külön (ezt is írták már)
5. Hdd: nem ismerem a legújabb statisztikákat a meghibásodás tekintetében, nekem Samu van benne, az nem hangos, meg van rá 3 év gari. Jó pár éve pl a Maxtorok baromira fütyültek, tehát érdemes meghallgatni vhol vagy utánaolvasni, h amit venni akarsz, nem hangos-e. Sajnos a meghibásodás veszélye mind1iknél megvan.
6. Nekem sima xp van, de még nincs is front-end telepítve, tekintve, h távirányítóm sincs, úh egérrel irányítom (nem olyan gáz, mivel a projektor miatt a gép itt van a fejem fölött egy polcon, simán eltologatom az egeret az ágyon)
10. A wifi kártya jó, de ha be tudod vezetékelni, az mégjobb, persze itt is kérdés, h mennyi adatot fox mozgatni ... ha külön fileserver lesz vagy másik gépre töltesz le, akkor jobb a kábel, ha csak azért kell a hálózat, h legyen rajta net, akkor a wifi is ölég.
11. Ahogy már írták, 2 giga tökéletes, bár sztem 1 giga is az (nekem 2 van)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- HP notebook topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- XPEnology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mobil flották
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest