- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz stomi76 #13699 üzenetére
Mennyi pénz van rá? ... mert ez nagyon sok dolgot eldönt.
Egyébként low-power HTPC-nél AMD Brazos, E-350/E-450/E2-1800 lehetőleg. Combosabb HTPC-nél AMD A szériás APU, vagy Intel Ivy Bridge (Core ix-3000 széria).
Ha Sandy Bridge (Core ix-2000), akkor ahhoz mindenképpen szükséges majd DX11-es VGA-t venned, mert az IGP nem támogatja az új videó API-kat, és hibás is a DXVA kezelése, valamint nincs YCbCr és natív 24p.
Nagyjából ezek a lényeges adatok.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
stomi76
tag
Ahogy ez lenni szokott, minnél kevesbből szeretném kihozni
Egyébként az összegen még nem gondolkoztam, egyenlőre meg akarom nézni a lehetőségeket, de mivel nálam a játék nem cél ezért szerintem (lehet rosszul gondolom) elegendő valami olcsóbb alaplapot+procit tenni gépbe.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz stomi76 #13702 üzenetére
Akkor a legjobb, ha felkínálok három lehetőséget:
AMD Brazos opció: [link]
vagy,
AMD A szériás opció: [link] + [link]
vagy,
Intel SB+VGA opció: [link] + [link] + [link]Az árakat össze tudod adni. Nyilván a drágább az jobb. A fogyasztás az ár szerint növekszik.
A többi komponenst nem írom, mert az ugyanaz lenne az egyes termékekben.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
stomi76
tag
Húúú jó sok kérdés, ezek nagy részét még végig sem gondoltam.
Szóval jelenleg egy WD tvlive-ot használok, ezt szeretném kiváltani egy HTPC-vel.
Az aránylag kis méret és a hangtalan üzem elsődleges szempontok, éppen ezért hdd-ét nem is szeretnék bele tenni, az op rendszer függvényében ssd-én vagy egy nagyobb pendriveon gondolkozom, mivel a filmek tárolása NAS-on illetve külső merevlemezen történne (már adottak). Programként az XMBC-ét szeretném futtatni linux alatt.
A mostani film gyűjteményem elsősorban mkv formátumban van (ennek lejátszása gondolom nem okoz gondot). Az MVC3D formátummal pedig bevallom férfiasan idáig nem találkoztam, de azért fontos szempont és akkor most helyesbítek: az ismert és elterjedt videó formátumokat akadálymentesen játtsza le HD minőségbe.
-
Tomix24
addikt
válasz stomi76 #13708 üzenetére
Ha nem ismered az MVC3D-t akkor nincs 3D-s TV-d,vagy half Tab-os mkv-ket nézed. Az ismert formátumokat az E350 Brazos is lejátsza, főleg XBMC szoftverrel, WDTV kis piskóta a megnevezett pároshoz képest tudásban. e350-ben létezik passzív kivitel is ,ha jól rémlik Asus gyárt ilyet. Beteszed egy kis házba(akkorák már mint egy könyv, mellé dobsz egy ssd-t, meg egy 1333-as ramot. Kész is. Win7-el tökéletes lesz. Akadás mentesen megy minden egy Brazoson, csak a megfelelő szoftvereket kell telepíteni. Játékra nem jó egyedül. Volt ilyenem, garantáltan megy rajta minden Mkv
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Enszuke #13709 üzenetére
A jelenleg kész formátumok közül, amit egy mai modernt GPU nem tud lejátszani, azt egy CPU sem tudja. Erre a 10 bitet szoktad felhozni, de valamiért sosem értetted meg, hogy a lejátszás nem egyenlő azzal, hogy folyamatos, vagy közel folyamatos. Azt képminőség szempontjából is hibátlanul kell megoldani. Ha az egyik nem lehetséges, akkor nincs támogatás. Márpedig ma még nincs normális High 10 Profile támogatás a szoftverek oldaláról. És amit szintén elfelejtesz, hogy amint lesz a szoftverek oldaláról támogatás a GPU-s gyorsítása is megoldódik. Vagyis ma se CPU-ról, se GPU-ról nem megy normálisan, de mire menni fog, addigra mindkét hardver támogatva lesz megfelelően.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Enszuke #13712 üzenetére
Azzal sosem volt semmi gond, hogy te nem igényled a minőségi lejátszást. Azzal van gond, hogy erre úgy tekintesz, hogy ami neked megfelel, az megfelel mindenkinek. Ez az ami nem így van.
Azért kódolnak 10 biten, hogy jobb legyen a minőség. És amint lesz normális szoftveres támogatás a decoderek oldaláról jobb is lesz. Addig viszont ez "szarnak a pofon" kategória. De nyilván mindegyik profil így kezdte az életét, és beletelt úgy 1-2 évbe, mire elérte a megfelelő minőségű kategóriát.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Enszuke #13714 üzenetére
Ezen már mi is vitáztunk. Nem sikerül felfognod, hogy van akit ez zavar van akit más.
- 24p-s 1-1 frame-es droppoktól a falra mászok. Barátnőm észre se veszi. Te sem.
- Az erős cpu meg a te mániád. Én azóta se találkoztam olyan videóval amit ne játszana az Ion. (De, hazudok, mert volt egy. Aztán megnéztem az asztali i5-2500-on is cpu-ból és ott is ugyanott akadt: szarul volt kódolva) Szóval ez meg engem/többieket nem érdekel.Ezt kéne megérteni egyszer.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Enszuke #13714 üzenetére
Ki beszél itt 24p-ről? És igen nyilván nagy hátrány, de ezzel más is így van, 40 másodpercenként ne akadjon meg a film 2011-ben. A Sany Bridge előtt az Intel fel sem merült, mint HTPC-re értékelhető alap, szóval nyilván teljesen irreleváns volt, hogy az IGP-je hülye volt, mint a tök. Nagyrészt arra kellett, hogy kirajzolja a desktoppot. Ma már többet is elvárnak az emberek egy IGP-től. Az Ivy Bridge-be az Intel át is tervezte a korábban kritizált részeket.
Senki sem igénytelen barom. Egyszerűen elfogadják a kompromisszumokat, és ennyi, többet nem kell ebbe belelátni. Továbbá a kompromisszumok elfogadásával alapvetően nincs semmi baj, de ez egy HTPC-s topik, ahol valószínű, hogy azért építenek az emberek gépet, hogy ne akadjon 40 másodpercenként a natív lejátszás, és legyen YCbCr támogatás. Ezek must have HTPC fícsőrök.
Te olyan rendszerről állítod, hogy neked jó (Sandy Bridge), amiben nincs is YCbCr támogatás, így csak 8 bit 4:4:4 RGB érhető el. Itt ki is pukkadt az egész jól megy dolog. Maradjunk annyiban, hogy te elfogadod a kompromisszumot. De kérdem én ... más miért tegye? Csak azért mert neked megfelel?[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Halkan hozzátenném, és kövezzetek meg érte, de ugyan én is kisérleteztem a 23.976 FPSes frissítésen a TVn (most is igy van beállitva az XBMC), de valahogy a kapott kép olyan furcsa volt.
Mint ha a pixelek remegnének, a kép olyan volt, mint ha szándékosan bekapcsolnám a dinamikus kontrasztot meg szint a TV opcióiban, olyan túl "izgatott". Ellenben sima 60Hz frissitésen lejátszva a pixelek megnyugodtak, jól elkülönülnek, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb a kép.
Nekem mindkét mód megfelel.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Tomix24
addikt
A 24p a sebességre van hatással, nem a kontrasztra. Amikor vált pl az XBMC 24p-re akkor a TV-t is állítsd be hozzá, majd meglátod hogy oda is kell profil a TV-n(nálam kell). Ráadásként kapcsold be a Real Cinema vagy hasonló nevü társát is hogy tuti 24p-n nézd. AMD ATI esetén pedig nem árt kikapcsolni az összes kontraszt javító,kép elmosót , stb-t a Catalyst-ben.
-
sb
veterán
Ez egy teljesen más probléma. TV beállítás kérdése.
Általában úgy vannak beállítva a TV-k, hogy 60Hz-en váltanak "PC módba". Vagyis ott jelenítik meg a képet úgy, mint a monitorok:
- 1:1 pixel mapping, átméretezés nélkül
- képjavítók, élkiemelők kikapcsolvaA 60Hz-en kívüli más felbontásoknál pedig a fentiek általában automatikusan bekapcsolnak így nem egy éles, pixelpontos kép az eredmény.
Innentől kezdve attól függ a TV enged-e kézi beállítást. A régebbi modelleken volt úgy, hogy nem lehetett mindent ki/bekapcsolni (főleg az 1:1 pixel mappinget), így nem lehetett sima, éles képet elérni. De az utóbbi évek modelljeiben ezt már megoldották és beállítható kézzel. Onnantól pedig a 24Hz is ugyanolyan sima, éles képet ad, mint a 60Hz.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Én megfordítanám, mert fordítva bosszantó igazán a hozzáállása:
Más miért NE tegye, hogy elfogadja a kompromisszumot? A gyenge cpu-t pl a htpc-be szánt, teljesen korrekt konfigokat.Az erős proci az ő szemében musthave... aminek meg is vannak az előnyei, ezt általában mindenki elismeri. Míg amikor jön a 24p vagy csak a DXVA (az erős procival szemben), mint kompromisszum akkor meg mindenki le van hülyézve...
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Egyszerű a képlet. Asztali lejátszót, egy Brazos tud a legjobban helyettesíteni, plusz netezésre és némi gyenge játékra is elég a gép. Ez a videó is bizonyítja hogy elég gyors a net és a filmek(a végén) is gyönyörűen mennek(2 egyszerre) . Akinek Blu-Ray3D kell annak ott a Llano(Ph piacon dobálják az ember után) , és akinek dedikált kari és komoly proci erő kell, azoknak ott vannak az Intel i5-i7 3000 feletti procijai.
-
Peak
addikt
Ezen már túl vagyok, mókoltam 5 órát a TV képbeállításaival. A 60Hz frissítés finomságát 24Hz alatt sehogy nem tudtam elérni. Elfogadtam, hogy "remegősebb".
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
Help!
Win7 x86-on XBMC-t használok. Van telepítve egy DVB-T+Analog Tuner. Milyen megoldással tudnám használni XBMC alatt? Próbáltam a MediaPortal-t feltelepíteni, de a MySQL rész telepítése közben Password beállítási hibával megáll.
-
Tomix24
addikt
válasz Enszuke #13727 üzenetére
Most elbizonytalanítottál. Lehet az A6-3500 volt. Már rég volt.
update, igen Llano A6-3500 volt Itt egy kép
[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
Sziasztok
Adott egy Epia EN15000g mini itx lap + 1gb ram melyet htpc-nek építenék...
Szerintetek az integrált videókártyával alkalmas divix filmek lejátszására? Ha igen milyen rendszerrel? Esetleg htpc multimédia programmal?
Idő hiányában egy meglévő xbmcbuntu - t telepítettem de használhatatlanúl lassú;(
Köszönöm a válaszokat!!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Enszuke #13724 üzenetére
Félrebeszélsz mint mindig, és aztán jössz sírni, hogy mindenki hülyének néz. Nincs is 10 Hz-et támogató kijelző, azt sem fogod fel, hogy miről hadoválsz össze.
Az erős procira is válaszoltak már neked fentebb. Ez a te mániád, de ne vetítsd le, hogy tömeges igény. Valaki médialejátszót szeretne leváltani egy olcsó HTPC-vel. Erre a célra a Brazos a legjobb. Ha ennél több az igény, és van is rá pénz, akkor lehet menni Llanora, vagy Ivy Bridge-re, de semmiképp sem Sandy Bridge-re, ez a termék alkalmatlan HTPC-be.Máig fogalomzavarban küzdesz a 23,976 Hz-cel kapcsolatban, pedig már annyiszor elmondtam neked. És ami a legnagyobb baj, hogy általánosítasz mindent. 23,976 Hz-et nem gyártó, hanem hardver támogatja. Az AMD APU-i közül mindegyik, míg az Intel termékeiből csak az Ivy Bridge. A Sandy Bridge nem támogatja, így 8-10 perc helyett 40 másodpercenként megduplázásra kerül egy képkocka. Ezek tények, fogadd el.
Megint nyomatékosan megkérlek téged arra, hogy fogd fel, hogy a 10 bites kódolást nincs kodek, ami ma normálisan kezeli. Ez nem a hardver problémája, hanem a szoftveres oldalé. Bármin nézel 10 bites filmet kompromisszumot kötsz, mert nincs még normális támogatás rá. Nagyjából úgy egy-két év kell még neki, és akkor a Brazos is gyorsítani fogja, hiszen technikai akadálya nincs.
Maximum a fejedben jött elő még egy formátum.
A 300 k-s HTPC Magyarországon nem realitás.Olcsó VGA-val semmit sem oldottál meg. Max. egy 15-18k-s termékkel. De ugye a HTPC-nél jellemzően számít a fogyasztás is. Egy extra VGA extra fogyasztás. Nem is kevés.
Brazos mellé is tehetsz VGA-t, de igazából felesleges. Amit ma szoftveres oldalról normális minőségben le lehet játszani azt tudja az IGP.Azért vitázom veled, mert álomvilágban élsz. Elárulom, hogy egy HTPC-t építő, magas igényekkel rendelkező vásárló rá sem néz olyan hardverre, ami prociból tud valamit lejátszani, mert szar a képminősége a GPU-s gyorsítással szemben. Ezért hiányoznak a HTPC-s tesztekből a procis lejátszások, mert irreleváns ezt mérni a megcélzott szegmens igényei alapján.
Egy moderátornak joga van bezárni egy fórumot. De egyébként te ezzel jól jártál, mert "szakmai" megítélésed nem csökkent tovább.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huliganboy #13729 üzenetére
Nem tud DivX gyorsítást. A VIA UniChrome IGP.
Inkább Windowst telepíts rá. A VIA konzumer Linux támogatása nem túl jó.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Tomix24 #13726 üzenetére
Nem a rajzfilm miatt nem vetted észre a képminőségbeli különbséget, hanem azért, mert a Hi10P - amellett, hogy nem kiforrott a szoftver oldali támogatás (alkalmazás és driver) - nem csak belső hardvert igényel, hanem olyan kijelzőt is, ami képes helyesen megjeleníteni a tartalmat.
[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huliganboy #13733 üzenetére
XP-vel el, de függ a bitrátától, mindenesetre nem hiszem, hogy túl nagy gond lenne vele. Próbáld ki az XBMC-t, de szerintem ezen a gépen jobban jársz az MPC-HC-vel.
-
törölt tag
Ha már felmerült az ATI vs. Nvidia téma: Asus AT3-ION-T laphoz érdemes VGA-t venni, s ha igen, akkor milyet, mert nem érzem 100 százalékosnak az ION-t. Persze, a tápnak el kéne bírnia.
-
addikt
Az xmbc-ben a jobb gomb/médiatárba kézileg menüpont hova tűnt? Ha van valami amit nem talál meg az imdb-n akkor nem tudom hozzáadni hogy megjelenjen a filmek menüpontban csak ha kiválasztok valamit az imdb listáról ami nem is az? Utána hiába nevezem már át attól még megmarad a másik filmhez tartozó kép, leírás.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
NTX
tag
Véleményetek szerint a legjobb kép és hangminőséget milyen hw+sw kombináció adja egy dedikált htpc-hez? Mivel projektor lenne a megjelenítő ezért a lehető legjobb képminőséget keresem, viszont a távirányítás is alap (lehetőleg ios appal), mert billentyű, egér csak a telepítéskor lenne csatlakoztatva. Gyakorlatilag egy minden tekintetben (ház, zaj, kép, hang, front end) magas minőségű htpc a cél.
-
zsozso1
tag
Én eddig a legjobb képet (106") az MPC-HC+madVR+LAVfilter trióval értem el. Viszont van egy egy hátránya hogy a madVR nem tudja a hardveres gyorsítást tehát prociból kell megoldani. Ezen kívül minden téren (képminőség, frekiváltás, színhűség, stb.) felül múlja a vetélytársakat. Lehet hogy ez monitoron vagy nagyobb tv-n nem jön elő annyira de vetítőn 3m-en már durván jelentkezik a különbség a sokkal természetesebb kép javára.
-
zsozso1
tag
Front end -nek XBMC és ebben megoldható hogy mindent egy külső player játszon le jelen esetben az MPC-HC de lehet akár a TMT vagy PDVD, vagy bármi más.
Távirányítónak én egy compact méretű bill. használok de szerintem az XBMC, MPC-HC-t nagyon sok mindennel lehet irányítani, bár ebben nem vagyok otthon de talán valaki többet tud mondani ezzel kapcsolatban. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #03969024 #13736 üzenetére
Szerintem nem. Ez az Ion platformok közül a legjobb. Egyedül talán a Killa sample és hasonló komoly anyagok fognak ki rajta, de jellemzően elég jó. Egy extra VGA talán segítene egy picit, de nem lenne érdemi áttörés.
-
NTX
tag
válasz zsozso1 #13741 üzenetére
Az XBMCvel normálisan csak azt nem tudtam megoldani, hogy bootolás után mindig az elől maradjon, csak ha 1 percre késleltetve indítottam el.
A VGA milyen volt, ha ati, milyen ccc beállítások a legjobbak? Erről nagyon eltérő véleményeket olvastam, van aki mindent kikapcsol a ccc-ben, van aki használ több képjavítót is. -
zsozso1
tag
Most egy GT520-at használok, előtte HD6450 volt és minden ki volt kapcsolva de nem volt jó. Képpel is hanggal is voltak gondok nem kicsik.
Nem mondom a GT520-al tökéletes (talán olyan megoldás nincs is) de sokkal jobb, úgy hogy ennél maradtam.
Úgy vettem észre valamiben mindig kompromisszumot kell kötni csak az nem mindegy miben és mekkorát, persze ezt mindenki eldönti maga hogy neki mi a legjobb. -
-
törölt tag
Csak azért gondoltam, mert próbáltam nemrég egy I5-2500k HD6770-es gépet, nem igazán sikerült kifogni rajta. A processzora szinte semmit sem csinált, ebből gondolom, hogy a GPU dolgozott rendesen. ION-on pedig igencsak oda kell figyelnem, mert pl. ha egy ISO-t nem mountolom valamivel, hanem XBMC-vel direktben tolom, bizony még a DVD is szaggat. Amit pedig sehogyan sem tudtam folyamatosan lejátszani, azt a nagyobb gép röhögve vitte. Szóval nem tudom eldönteni, hogy az AT3 kompletten ennyit tud, vagy egy jó VGA dobna-e rajta.
-
Vladi
nagyúr
válasz Enszuke #13712 üzenetére
A gyakorlat azt mutatja, hogy a gpu inkább az eszköz. Nézd meg az én gépemet. 3 éve használom, eddig 1 filmet nem tudtam kiváló minőségben megnézni. Pedig hol van egy brazostól...
Ami miatt cserélem az a hang és fogyasztás. Asztali lesz belőle.
(#13717) Peak:
Bevallom férfiasan én a mai napig nem tudom, mi ez a 24 mánia. Pedig hd videozók gyakran.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest