Hirdetés
- Az ARM részvényeinek eladásában csúcsosodott ki az NVIDIA felvásárlási kísérlete
- Jobb tömörítő algoritmussal kínálja meg a DirectStorage API-t a Microsoft
- Mi történik, ha minden PCIe slot tele van?
- Nagy mennyiségben gyártja HBM3 memóriáját a kínai CXMT
- Felkészült az LPDDR6-ra az SK Hynix és a Samsung
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Utolérte a komponenshiány az OLED-es Steam Decket
- Kiderült kivonul-e a végfelhasználói piacról az SK Hynix
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Aethelstone
üzenetére
Ha egyszer a beépített fájlkezelő sz*rt sem ér

-
-
válasz
jimmy399
üzenetére
>Még Lunát használok, ha jól emlékszem 12.04-es ubuntu alapú.
Ahogy írtam, egy évig ubuntu 12.04 és egy évig luna ment(megy) a gépemen. Tehát két éve üzemel kb napi 10-12 órát a masina úgy, hogy csak az fstab van módosítva.>az fstab-bal kell beírni pár dolgot, meg cron.daily-be is talán a trim-et.
Nem meg, hanem vagy. Ha az fstab-ba beírod a discard,noatime, opciókat, akkor semmi dolgod a cron-nal.
szerk.
Sőt! Abba se hal bele az SSD 4-5 éven belül ha nem buzerálod se az fstab-ot, se a cron-t, hanem kb hetente, ahogy eszedbe jut, terminálba kiadod a sudo fstrim -v / parancsot. -
válasz
jimmy399
üzenetére
>ahogy egyes leírásokat olvasgattam eléggé "hegeszteni" kell, hogy az ssd-nek is jó legyen hozzá.
Mivan?

2 szót kell beírni az fstab-ba.
Az ubuntu 14.04 alapú rendszereknél meg már semmit.>elküldi az örök bitmezőkre a rendszer az SSD-t
Hol olvastad ezt?
Itt két éve megy SSD-n, mint egyetlen rendszer (~1 évig ubuntu 12.04 és 1 évig elementary os luna) és a flash bitek köszönik szépen, jól vannak. -
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
>2 év után még rc- t is érdekes kiadni, de mennyi idő lesz még a stable változat kiadása? Hová polírozgatják még?
A Luna tavaly augusztusban jelent meg és utána kezdtek el dolgozni az Isis-en (13.10 alap). De valójában csak az idén, 14.04 megjelenése után kapcsolhattak igazán rá.
Én október 28 óta használom a Lunát, mint egyetlen OS-t és még soha nem volt dolgom ennyire stabil és megbízható rendszerrel. Bármelyik windowst megeszi reggelire

-
-
-
-
-
válasz
Aethelstone
üzenetére
Aksiban nálam se változott semmi. Lehet azért, mert desktop gépem van?

-
-
-
válasz
gery2123
üzenetére
Nem ez lesz, mert nincs ilyen tárolóm felvéve

Unity-ben például nagyon szeretem a mindenki által átkozott globális menüt
A bal oldali indítópult is nagyon a helyén van.
Jó ez a plank, de nem az igazi. Ha pl. balra rakom (mint a unity-nél), az ablakok minimize/restore animációi továbbra is lefelé/lentről mennek. Elvárnám, hogy igazodjon a dok pozíciójához
-
Én szeretem a Unity-t, egy szűk esztendőt húztam le a 12.04-gyel. De most az elementary olyan hihetetlenül stabilan és megbízhatóan teszi a dolgát, hogy nem merek hozzányúlni

Na jó, ez nem igaz. Hozzá merek nyúlni, csak ha felpróbálok egy másik disztrót és nem jön be, akkor szopóroller van. Temérdek beállítást, módosítást csináltam az elmúlt fél évben ezen a elementary-n, és nagy részére nem emlékszem honnan van
Például a Natilus 3.4.2-őt használom a Pantheon fájlkezelő helyett, de a rák tudja honnan/hogyan raktam fel. -
válasz
Aethelstone
üzenetére

Remélem rágyúrnak a srácok és nem fognak hónapokat(éveket) késni az Isis-szel!
-
-
-
-
-
-
-
-
Egy-két napos időtartamra nálam is volt Debian, Linux Mint (többféle is), Chakra, Archbang, OpenSuse, *buntu hegyek, stb.
Na és most egy kis okosság

Elementary Tweaks
A meglehetősen zárt felhasználói felületet lehet kicsit személyre szabni.
sudo apt-add-repository ppa:versable/elementary-update
sudo apt-get update
sudo apt-get install elementary-tweaksPár téma az OS-hez:
sudo apt-get install elementary-blue-theme elementary-champagne-theme elementary-colors-theme elementary-dark-theme elementary-harvey-theme elementary-lion-theme elementary-milk-theme elementary-plastico-theme elementary-whit-e-themeIkonok:
sudo apt-get install elementary-elfaenza-icons elementary-emod-icons elementary-enumix-utouch-icons elementary-nitrux-icons elementary-taprevival-iconsPlank (dock) témák:
sudo apt-get install elementary-plank-themesHáttérképek:
sudo apt-get install elementary-wallpaper-collectionHa valaki a felső sávot (ezt hogy a fenébe hívják?) szeretné babrálni:
sudo apt-get install wingpanel-slimSaját, egyedi témát pedig a szokásos helyre kell másolni (~/.themes) és a tweak programmal lehet aktiválni.
Ahogy a képen is látszik, én a Gnome-Cupertino-unity-t használom ablakdekorációra, a többi alap elementary. -
-
Éljen!

Bő öt hónapja használom, majd jövők böfögni okosságokat
Egy megjegyzést. Igaz, hogy az OS 0,2-nek mutatja magát, de valójában 1.0-ról van szó. Elírták a verziószámot.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB Zalman S2 TG DeepCool 400W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Addig jó nekem a Luna is.

Például a Natilus 3.4.2-őt használom a Pantheon fájlkezelő helyett, de a rák tudja honnan/hogyan raktam fel.