Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• QuarK

senior tag

nem tudom ti hogy vagytok vele, nyilvan mar sokszor sokfelekeppen ki lett ez vesezve, de nekem most pattantak el az idegszalaim, de vegkepp.

sokan sokfelekeppen magyarazzak, angol billentyuzethez szoktak; vagy a kornyezetben, ahol dolgoznak, kerulni kell az ekezeteket; vagy nem voltak mindig teljesen megjelenithetok; sok-sok programsor megirasa utan erre allt a kezuk, stb.

nem is ez a lenyeg, hanem hogy legtobbjuk altalaban helyesen ir - ha itt most olyan ertelemben nezzuk, hogy az ekezeteket leszamitva a szabalyokat betartja, es nem azt mondja, hogy egyenlore egyelore helyett, nem azt irja, hogy eggyutt, es sorolhatnam - es altalaban stilisztikailag is rendben van az egesz.

es akkor jon az, hogy egyesek elkezdik hangoztatni, hogy de a magyar nyelv igy ekes, ekezettel; es az ekezetek nelkul megcsufoljak / meggyalazzak... megkerdojezelik a nemzeti identitasukat is, jonnek a teoriaikkal, hogy ''biztos mert azt hiszi, hogy igy gyorsabb''... valahol igazat is adnek en annak, hogy ez igy telnyleg nem a legkivanatosabb allapot, nade, hogy en ezert ne lennek magyar? es akkor durranok el vegkepp, amikor olyan kezd el nekem pofazni (mert pofazik, mondhatnam azt is, hogy ugat, mert semmivel sem tamasztja ala, amit mond, es csak frocsogteti a nyalat), aki szerintem helyett sztem-et ir, hogy helyett h-t, egyebkentbol 1ebkent lesz, az idiota emos roviditeseirol ne is beszeljek (furcsi, sapi, nari)...

de most tul a szemelyeskedesen, tenyleg ekkora nagy bun, ha valaki ''igymaradt'', es lehagyja az ekezeteket? oltsek zsakruhat, es szorjak hamut a fejemre? csak magamat vedem, amikor azt mondom, inkabb ekezetek nelkul, de helyesen; mint ekezettel, de omlesztve, es hibat hibara halmozva.

ize, hat koszonom a figyelmet, torolheto is akar, kieresztettem a gozt.

Új hozzászólás Aktív témák