- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fali konzol lapos tévékhez
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Alapok lerakása by Bubó:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zitrone88
aktív tag
Szerintem (de nem igazán tapasztalat, mert én csak egy apartmanban főztem szarvasival, mikor nyaraltunk), a szarvasiba nem kell megtömködni a kávét, mint ahogy egy kotyogósban sem, kb ugyanúgy főzném. Púposra rakod annyira, hogy az oldalát megkocogtatva szépen elfeküdjön benne a kávé (ha mégsem, ujjaddal lekotrod, szintbehúzod), és tömörödjön, ettől a kocogtatástól, amennyire lehet, de nem jobban (tehát direktbe nem nyomnám le semmivel).
Én amivel próbálkoznék, hogy eleve forró vizet teszek a főzőbe, hamarabb lejöjjön, csapvíz helyett szűrtet használnék, vagy állottabb csapvizet (kimenjen belőle a klór), esetleg így hidegvizzel becsöpögtetném a kávét, ha már a kocogtatáson túl vagy, csak ez már tényleg kísérletezős, mert a kotyogósban oda folyna, ahonnan aztán folyik, mikor lefő, a szarvasiban meg vagy mindenhova-bárhova, vagy a küblibe, amibe a lefőtt kávé folyik... De már csak a kíváncsiság miatt kipróbálnám
A presszógépek tudják nagy nyomáson átnyomni a vizet a tamperelt, finomra őrölt kávén. Amit a boltban kapsz, az kotyogósra, tehát durvábbra van darálva, a bóti félautomata és automata kávéfőzők, szarvasi jellegűek, stb, azok nagyjából ezzel a szemcsemérettel bánnak el, és azt sem tömörítve. Ha a Sparosból a Brazilt próbáltad, és azt égettnek érezted, az lehetett attól, hogy nehezen folyt le, így a forróvíz sokat időzött a kávén, megégette. Ezen segíthet, hogy max kocogtatod, és forróvízzel indítod, hogy hamarabb lejöjjön. Lehet, hogy kevésbé lesz testes, és a kanál is ép marad, ha belerakod De elméletben ízletesebb lehet (de mondom, még nem próbáltam, hogy jobb). De az is lehet, hogy az ízlésednek már ez a sparos brazil is pörköltebb, mint kéne, de akkor írd le légyszi, hogy eddig mit ittál, mert én is a kevésbé pörköltet szeretem
El lehet molyolni ezekkel a dolgokkal, sok csalódás, pénzköltés, kevés sikerHa válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest