Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Anno ezt úgy oldották meg, hogy "háromszor állj, vagy lövök!"
Eleve először ütök, aztán majd a kezében lesz a kés...
A "nálad lévő" székkel, még párat ráhúzol ...Tudod:
"
Ellenőrök lepik el az egyik tanyát illegális szeszfőzde után kutatva. Az öreg gazda mondja nekik, hogy bárhova bemehetnek, csak a gépszín háta mögötti fészerhez ne. Erre nagy arrogánsan előhúzza a pénzügyőr a szolgálati igazolványát.
- Látja ezt az igazolványt, bátyám?! Én ezzel minden mezőgazdasági létesítmény, akármelyik részlegébe bemehetek, úgyhogy nem maga fogja megmondani nekem, hogy mit csináljak!
- Rendben van, maga tudja.
A pénzügyőr eltűnik néhány másodpercre, majd kisvártatva üvöltözve sprintel visszafelé, mögötte a svájci díjnyertes tenyészbika. Láthatóan az életéért fut, és a bika minden egyes méteren teret nyer. Az öreg azonnal eldobja a kezéből a vödröt, rohan a kerítéshez és teli torokból kiáltja neki:
- AZ IGAZOLVÁNYT! MUTASSA NEKI AZ IGAZOLVÁNYT!!!" -
Sziasztok,
Próbálok hamarosan új résszel jönni de zajlik az élet
Addig ajánlom mindenkinek az alábbi olvasmányt
-
" ahol előkerült pár illegális dolog (kés, drog stb.)"
És sajnos ilyenkor jön a szakma árnyoldala, és a jogszabályi háttér (amit valahol meg is értek, meg nem is). Íme összefoglalva, kitalált történetként, túltolva:
-Előzetesen fel kell szólítanod a cselekmény befejezésére (kiröhög, majd kétszer-háromszor hasba szúr).
-A fokozatosság elvének, valamint az arányosság figyelembevételével mérlegeteled, hogy a nálad lévő támadáselhárító eszközökből melyiket alkalmazod (ez idő alatt még kapsz vagy 3-4 késszúrást tetszőleges helyre.
-Felszólítod a személyt, hogy támadáselhárító eszközt fogsz alkalmazni (ekkor már a földön fekszel, jutalmad, hogy vagy 2-szer beléd rúg)
-A vérveszteség miatt öntudatlanul a kiérkező mentőkre ráfújod a nálad lévő paprikaspray-t (véletlenül vettél saját pénzből, mert az egy darab rádió, mez az egy darab checkpoint olvasó nem felel meg a célra). Ezzel kimeríted a hivatalos személy elleni bűncselekvény fogalmát).
-Természetesen a patológián ne felejts el rendőrt hívni, mert 8 napon túl gyógyuló testi sértést követtek el.
-Ha mindezt "gond" nélkül túlvészelted, a ravatalozón írd meg a jelentést, majd rögzítsd az eseménynaplóba...Személy szerint nem lennél vagyonőr. Semmi pénzért. Érteném én, hogy szép szakma, de a tanfolyamból látva sajnos egyre jobban lejebb fog csúszni...
Félreértés ne essék, én a "vagyonvédelmi piramisban" az alattad lévő sorban dolgozok (írtam előző posztodban), és sajnos a tapasztalat az, hogy a technológia fejlődésével azt hiszik az emberek, hogy 100%-ig kiváltható az élőerős védelem, így a piramosból csak 1 szintet használnak). A lakossági vagyonvédelmi eszközöket forgalmazó cégek mind ezt közlik, hogy megvéd a 15e forintos kamera, meg megvéd a 25e forintos riasztó teljesen. Telefonon mindent IS látsz (csak ha mondjuk elmész termálfürdőzni, és nincs nálad telefon egy napig,, vagy elmész a hegyekbe túrázni, és nincs térerőd semmit nem érsz vele, de legalább a cégek is látják ezt, hogy ha a lakosságot megvédik, akkor a céget is). Egy nagyobb objektumnál (pláza, telephely, szipiszupihipermarket) nem szabadna az élőerős védelmet a semmibe venni.
Én azt tudom Neked javasolni (ha még nem tetted meg), hogy tolj rá egy Biztonságszervező képzést (én is gondolkodok rajta, de nem a vagyonőr miatt), vagy egy FBŐ-t. Sokkal megbecsültebb szakma sajnosBalázs
-
-
Azért az a kés dolog nem megnyugtató, nehogy egyszer használják is ellened...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Szép napot mindenkinek!Sokan írtatok véleményt és osztottátok meg velem, amit Ti éltek és tapasztaltok.Nem tudom,...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest