-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
Teko001 #41730 üzenetére
46 usd-nél voltt 22 az adó. Ez alapján nem.
Azt írták, hogy az aktuális bid értékétől függ, de nemigen vettem észre változást az ár emelkedésekor. 86 usd-vel ment el a termék. Ha maradt az Import charges mértéke 22 usd, akkor kicsivel olcsóbb, mint az itthoni 27% áfa + vám.szerk: ja, úgy vettem észre, hogy leginkább amcsi eladók esetében van ilyen
-
aleister
veterán
Urak, az "Import charges"-t egész pontosan hogy kell értelmezni? Magával a jelentésével tisztában vagyok. A kérdés az, hogy ha ez feltüntetésre kerül, akkor azzal kell számolni, hogy biztos, hogy vámkezelés alá fog kerülni a rendelt termék?
Rengeteget rendeltem eddig ebay-ről, de eddig nem találkoztam ilyennel.
-
mepet
addikt
válasz
krikka #41693 üzenetére
Én tőle szoktam bicskát venni: moosecreekgear
Összevonja a szállítást simán, ha több licitet is megnyersz, ha valamit megnyersz, de a másik aukció csak egy hét múlva ér véget, sírás nélkül megvárja. Egy szóval igen rugalmas eladó, de persze mivel US seller, így nem fog csalni az árak feltüntetését illetően, ha vámhatár felett rendelsz, így jártál!(#41700) maestro87:
Nekem volt OTP-nél visa electron és a sima (nem dombor) mastercard is (most hagytam el, és igényeltem egy ugyanilyet). Mindkettő tökéletes nem csak paypalhez, hanem minden netes fizetéshez. (Ebben az a vicc, hogy anno a bankban úgy akartak rábeszélni a dombornyomott kártyára (20szoros díjért), hogy azt mondták: "a neten csak ilyennel lehet fizetni", persze ez hazugság.) -
pelenka35
őstag
Sziasztok
Rendeltem egy telefont Hong-kong-ból vámot kell rá fizetnem és a vámosok számlát követelik rajtam ,de az nincs , mit kell tenni ilyenkor ?
93$ készülék .Köszönöm
-
overland
aktív tag
sziasztok, valakinek van esetleg tapasztala, hogy Ausztiában is kinyitnak és vámolnak minden apró akár 100$-os csomagot?
-
Degeczi
nagyúr
Megkaptam végre a cuccot Kínából, de amit nem értek a vámolási papíron:
- a teljes összeg, $121 helyett csak a telefon $117-es árát vették alapul, a szállítási költséget kihagyva tehát (pedig úgy tudom, az azzal növelt értéket vámolják)
- ugyanakkor nem csak a 27% áfát, de 2.5% vámot is tartalmaz - holott azt elvileg csak 150 EUR fölött kellene fizetni, ez pedig még dollárban is alatta maradt...Persze csak pár száz Ft-ról van szó, de akkor sem értem, ezért nem mindegy: más rendelet alapján dolgoznának a vámosok, vagy csak elnéztek vmit?
-
válasz
peter889 #41486 üzenetére
"Hogyan lehet egy 2004-es árfolyamot a mostani tranzakcióknál használni?" Így szól az Uniós Vám jogszabály alapján készült ÁFA törvény, ennyi.
A 22 eurót úgy vedd figyelembe, hogy 6000 Ft és kész. Csak ennél nem változik évente az árfolyam, a 22 felett minden évre újat adnak meg.
Azért 6300 Ft mostani értékű árú átjöhet simán, de ha mégis olyan nap van, hogy meg akarják "vámolni" akkor a 300 Ft miatt lehet áfát fizetni az egészre, volt aki már így járt. -
-
Most ezzel mi van? Ezt már én is néhányszor idéztem. Ez a link a posta vámkezelési eljárási valamije. Nem látok eltérést.
Köszi a kiegészítést.
Amiből idéztem az meg az aktuális, hivatalos információ:
http://www.nav.gov.hu/data/cms307729/4008_2013_2013.11.11.pdfAzért fontos ezeket a Forint összegeket figyelni, mert amikor megakarom venni a dolláros árút, az aktuális árfolyamon átszámolom oké ez csak 149 Euró, aztán jön a pofára esés mert kell fizetnem mivel 46000 Ft az értéke.
-
Kerio
őstag
-
Csak beírom már az ez évre vonatkozó értékhatárokat, mert december 31-ig ezzel számol a Vám:
Az ÁFA törvény 94. § (1) bekezdés c) pont és ÁFA törvény 256. § (1) bekezdés 22 EUR 6000 HUF.
Közösségi Vámkódex 12. cikk (2) bekezdés - Házasságkötés alkalmából behozott árucikkek: Értékhatár 1000 EUR, 296000 HUF
Közösségi Vámkódex 13. cikk (2) bekezdés - Elhanyagolható értékű küldemények (behozatal) Értékhatár 150 EUR, 44000 HUF
Közösségi Vámkódex 26. cikk (1) bekezdés - Magánszemély által magánszemélynek küldött küldemények Értékhatár 45 EUR, 13000 HUF
Közösségi Vámkódex 114. cikk - Elhanyagolható értékű küldemények (kivitel) 10 EUR, 3000 HUFA vámeljárás során a forint érték lesz az alap az áfa és a vám kiszabásához.
Egy kis érdekesség:
Az utasforgalmi törvény szerint 2014-re érvényes értékhatárok: nem légi utasnál 300 euró, 89 ezer, légi utasnál 430 euró, 127 ezer, 15. évét be nem töltött utasnál pedig 150 euró, 44 ezer forint lesz a vámmentesség értékhatára.
Hajrá nagymamik, utazásra fel!Az áfatörvény szerint a külföldi utas adómentességének értékhatára 175 euró, 52 ezer forint.
-
válasz
albinolynx #41457 üzenetére
Jó ember hol írtad hogy HongKong-i? Mert a szöveg első olvasatra amerikai angolnak tűnik.
"Mi köze az usa-nak egy hong-kong-ból érkező céltávcsőhöz?" Nemzetközi egyezményt írtak alá a fegyver jellegű szállításokról, a fegyvercsempészés megelőzése érdekében és HongKong ráadásul ügye különleges státuszú, (Kína, de mégsem kínai,- és nem szoktak az USA-val nagyon packázni) a fegyver alatt a tartozékok is bele tartoznak, de jut eszembe mi is aláírtuk azt az egyezményt előfordulhat hogy a vámosokon kívül más is érdeklődni fog a küldemény megérkezése után. -
válasz
albinolynx #41451 üzenetére
"Legálisan vásárolható, tartható és használható légpuskára kerül majd."
Nálunk igen, de az USA Vámhivatal nem biztos, hogy kiengedi, ezért írják, hogy pontosíts az USA hatóság oldalán, hogy Magyarország nincs-e a katonai cuccok kiviteli tilalmi listán. Szerintem, ha felhívod az USA nagykövetséget, útba fognak igazítani. -
Bizony ez a gond egyik része. Akkor még a postások dolgoznak vele, ezután készítik elő vámoláshoz, akkor lesz a státusz vám elé állítva és ezután kerül át a vámosokhoz, ahol megmondják mit tegyenek vele. Kimenet ugye kettő lehet, a munkát folytatják a postások, előkészítik a vámeljárást vagy vámkezelve. Vámeljárás esetén elkészítik az okmányokat, vissza a vámhoz, a vámos jóváhagyja és majd jön a határozatos küldemény.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Siriusb #41397 üzenetére
És ez (ami csak feltételezés részedről, mert nyilván nem ott dolgozol) hol kell érdekeljen?
A lényeg, h ez így elfogadhatatlan, működésképtelen!
Egyébként ha valóban teljesen alulméretezettek lennének, folyamatosan hosszabbodnia kellene a vámkezelés időtartamának, és egyre több raktárhelyiséget kellene bérelniük - hiszen ha nem bírnak egy feladattal, a hátralék egyre csak növekszik...Akik a csomagokat rendezik, azok valószínűleg valóban dolgoznak rendesen: ezt támasztja alá, h tényleges vámkezelés nélkül továbbra is gyorsan megérkeznek a küldemények, erről szólnak a jó tapasztalatok.
A vámeljárás azonban egyszerűen katasztrófa... és muszáj erről is beszélni, különben irreálisan optimista kép alakulhat ki abban, aki ide betekintés után adna le rendelést.
-
válasz
zoli03 #41393 üzenetére
Amit nem vámolnak az persze gyorsan át megy. De ezek könyvelt küldemények, ezért előre kell venniük. A ragszám nélkülieket is vámeljárás alá kell vonni és ott azért van ám csúszás.
Karácsony előtt az RTL Híradóban volt egy bejátszás amikor arról beszélt a postai illetékes, hogy mi várható a külföldi karácsonyi csomagok kézbesítésével kapcsolatban, a háttérben lehetett látni, hogy hogyan tárolják küldeményeket, hogyan dolgoznak. Hát elég nagy káosznak tűnt, finoman fogalmazva. -
Degeczi
nagyúr
válasz
zoli03 #41391 üzenetére
Mert itt nem csináltak semmit!
Nem volt gyanús, és egyszerűen továbblökték.Amikor azonban fönnakad és már dolgozni is kellene, akár 10 napnál is több kell, h legyenek kedvesek végre adatokat bekérni a címzettől, majd ha azt azonnal megkapták (és a státusz át is váltott "vámhatározat kiadva"-ra), egy héttel később még mindig se híre, se hamva...
Ingyenes szolgáltatásként is botrányos lenne ilyesmi, hát még keményen fizetősként...
-
zoli03
őstag
Most is egy pozitív tapasztalat:
2014.03.06
10:19
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2014.03.06
10:37
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2014.03.06
11:55
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure -
Március 1-től a Magyar Posta átszervezte néhány helyen a munkarendet. Az éjszakai műszakokat megszüntette a küldemény feldolgozó részlegeken. A kapacitás felezve, a fránya küldemények nem feleződtek, így dupla időbe telik a feldolgozás.
Gyakorlatilag ideérhet Kínából 2-3 nap alatt a küldemény, de a vámolás, majd a kézbesítés Magyarországon hozzá ad még 7-14 napot. Ha meg hosszabb a kínai logisztikai idő, akkor bizony sokat késik a csomag. -
flegga92
senior tag
Na ma megérkezett egy szingapúri csomagom. 15.-rendeltem, 24. indult el kintről, 4. megékezett másnap vámolták, ma pedig kézbesítették. Nem volt nagy érték, de méretre nagy volt, mégsem tököltek vele. Az mpl es kiszállítónak pedig plusz pont, hogy most kivételesen felhívott, majd pedig megkértem, hogy ha tudja hozza át a munkahelyemre, ha megoldható és mondta, hogy útba ejti. Így is lett, fél óra múlva hozta a csomagom. Bárcsak minden Postás ilyen lenne...
-
havri1
félisten
Megérkezett a csomagom
Nyomkövetés most írja, hogy vám elé állítva..nem késik sokat -
sevenseas
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, bementem az erdőbe.
Év elején vettem egy okos órát Angliából.
Hamar rájöttem, hogy nem kell ez nekem, ezért meghirdettem az eBayen.
Megvette egy amerikai fazon, aki azt mondja nem működik neki a SIM kártyájával.
Megegyeztünk, hogy visszaküldi, én meg visszaadom a pénzét.
Igen ám, de ha most feladta és elkapják a VÁM-on, fizethetem az ÁFÁ-t, meg a VÁM-ot.
Mit lehet tenni, hogy ezt megússzam? -
bzoley
veterán
válasz
havri1 #41289 üzenetére
Látod, fölösleges aggódni. Tegnap volt róla szó, mára frissültek a dolgok
2014-03-04 13:25, Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2014-03-04 13:23, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-02-24 14:43, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad -
kiro4444
tag
Megőrülök vazz. Ezt írta:
The phone we sent does not with the RMA list.Ebben az esetben ismét kell majd áfát fizetni, és egy hónap mire a kezembe kapom. Ha RMA-val küldi, akkor a vámon meg sem állítják nem? Mivel szervizen is lehetett.
-
bl4ze
veterán
válasz
GumisPeter #41308 üzenetére
Nekem a 0212 Sweden Post 0301-én érkezett be, 0303án kiengedte a vám - ma várom kézbesítést.
-
kiro4444
tag
Kéne segítség urak.
A biztonságom érdekében nyitottam case-t. Arra felé hajlok (mivel az eladó 100%-os, és segítőkész(remélem nem fogok csalódni)), hogy kérek tőle egy másik készüléket nem pedig refundot. De mi történik akkor, ha mondjuk tiszta lúzer vagyok, és pár nap után az is szarakodni kezd? Kérhetek utána ismét refundot? Vagy, hogy van ez? Próbáltam utána nézni, de ilyen esetre nem találtam semmit.
És a már kifizetett Áfát ugye nem kell majd ismét kifizetni? Igaz, hogy másik IMEI számú telefon jön, de az eladó is RMA papírral fogja feladni, mintha szervizen lett volna? Az IMEI-t csak nem ellenőrzik....És elvileg a vámot sem kell végigvárnia gondolom.... -
Poo
senior tag
Sziasztok,
Ebayen szeretnék venni egy telefont ami 300$ környékén van,számíthatok rá hogy áfát kell fizessek, mert vámot ha jól tudom csak 700$ felett kötelező fizetni igaz?Ezzel jönne a csomag Economy Int'l Shipping.
Segítségetek előre is köszi. -
Bence123
csendes tag
Érdekes, ma megérkezett már egy régóta várt csomagom(kína), de teljesen kihagyták a vámeljárás alól:
2014.02.26 12:02 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014.02.28 09:08 Kézbesítés regisztrálva / Delivery registeredBár érték nem volt rá írva semmi, de nem hiszem, hogy emiatt történt volna... mindenesetre nem zavart
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Degeczi #40989 üzenetére
Nyamvadt posta, 10 napja változatlanul ezt mutatja:
2014.02.12 14:09 Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.02.18 09:04 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014.02.18 09:08 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customserre ma reggel itt az adatbekérő levél (a csomagnak jobban örültem volna...) - minek is frissítenének a státuszon
-
zoli03
őstag
válasz
mirci18 #41128 üzenetére
Engem igazából egyáltalán nem érdekel, hogy 0,8$ a termék+0,2$ a szállítás, vagy 1$ a termék és free shippinges. Ha van valamennyi esze az embernek, tudhatja, hogy nincs ingyen szállítás, hanem valahol máshol fizeti meg, szerintem semmi gond nincs azzal, hogy ingyenesnek tüntetik fel.
Értem én, hogy te milyen postázási rendszert akarsz. De nekem például a mostani sokkal jobban megfelel, mint amilyet te akarsz. Amiket rendeltem termékeket mostanában, 1 hónapon belül megjöttek (a legutóbbi két héten belül), nekem így olcsó, alap postával tökéletesen is megfelel. Szerintem az emberek nagy is részének tökéletes így, mert akkor nem lenne teli az eBay kb 99%-os, több tíz vagy százezer értékékelésű eladókkal.
Azt meg elhiheted, hogy ők úgy csinálják, hogy a lehető legtöbb nyereségük legyen, nem hülyék. Ha a drágább posta miatti kevesebb refund miatt jobban járnának, akkor úgy küldenék a csomagot.Ahogy mások is írták, az az arány elég rossz, ott valami más gond is lehet.
Biztos vagyok benne, hogy meg fogják oldani a megfelelő működést akkor is, ha több lesz a csomag. Amúgy meg lényegtelen, ha közben itthon a vám meg kegyetlen módon belassul (mint például mostanában).
-
TaaT
nagyúr
Nekem kint a Nanjing-i reptéren tologatták egy hónapig a csomagomat, de végül mégis csak megérkezett mai nap folyamán.
2014.01.16 17:17 Küldemény felvéve
2014.02.19 15:44 Célországba elküldve
2014.02.19 23:37 Célországba elküldve
2014.02.22 23:17 Célországba megérkezett
2014.02.22 23:22 Küldemény vám elé állítva
2014.02.25 09:14 Bejövő küldemény vámkezelve
2014.02.27 08:08 Kézbesítés regisztrálva -
fardem
tag
Ha a csomag nem jön meg 30 napon belül a fizetés után, és természetesen tracking nélküli, akkor case indítás!
Te úgysem tudod, hogy hol jár, vámkezelik-e vagy visszament a feladóhoz stb.
Case-t nyitni, aztán lehet az eladóval egyezkedni. Ha meg trackinges és látod merre jár, akkor még megérkezhet épségben. Nekem is 3 hét alatt jött meg usaból a cucc. nem volt vámkezelve, mert nem volt érték. -
Siriusb
veterán
válasz
mirci18 #41095 üzenetére
Miért kell egyből case-t nyitni? Egyáltalán nem biztos, hogy az eladó hibája miatt nem érkezett meg, bőven beleszólnak ebbe a vámosok és a posta is. A tapasztalat az - s nem csak az enyém -, hogy általában simán visszadják a pénzt, csak esetleg kell egy kört futni. Szerintem némi jóindulatot mutathatnál az eladók felé. Sajnos vannak olyan eladók is, akik szemétkednek, s lehet fel sem adták a terméket, de az 2-3 üzenet után kiderül.
-
havri1
félisten
Egy pillanat.
A vámkezelésre vár, és az adatbekérés közt telt el a sok idő.
A címzett honnan tudná, hogy be kell küldenie valamit? Mit, Hova? Milyen formában?
Én úgy tartom logikusnak, hogy a vámkezelést végző küld egy levelet, amiben ezek le vannak írva.
De nem másfél hónap múlva.. -
válasz
hmrbl65 #41048 üzenetére
Na hagyjál már.
2013.12.19 12:02 Küldemény információ: Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2013.12.19 13:09 Küldemény információ: Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
Ha ezt látom, akkor már nincs értelme a csodára várni, küldöm a papírokat és a két ünnep közt a kezemben van.
A 2014.02.12 15:05 Küldemény információ: Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure.
Mire vártál addig?
Én egyébként a Közigazgatási eljárás törvényre hivatkoztam, ha valaki nem tart be egy törvényt az nem az én hibám. -
Degeczi
nagyúr
válasz
hmrbl65 #41048 üzenetére
Hát ez tényleg brutális, ezt nem lenne szabad ennyiben hagyni!
Ez viszont sajnos tényleg azt támasztja alá, h egy hosszabb ideje vámon ragadás már rosszat jelent, vizsgálatra kiemelést - azon pedig telefon vagy táblagép garantáltan fönnakad, hiszen elsősorban pont ezekre utaznak...
-
Balupapa
senior tag
2014.02.22
00:40Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2014.02.24
14:14Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedureez azt jelenti hogy átjött a vámon?
-
szabokornel
csendes tag
Közbe frissült a küldemény státusza... Fasza.
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2014.02.24
14:47
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2014.02.25
08:15
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance -
válasz
Degeczi #41026 üzenetére
Nem utal arra, az utóbbi hetekben kapott 2000-3000 Ft értékű, ÁFA és vámmentes küldeményeim (5 db) 7-13 nap köz dekkolt náluk. Míg egy Áfás küldemény átfutott ! 5 nap ! alatt. Kiszámíthatatlan, de ha kérnek valamit azt azért 3-4 nap múlva bekérik, legalábbis a Postai vámkezelés alatt szöveg látható a ennyi idő múlva a Posta nyomkövetésnél, akkor már lehet is küldeni nekik az okmányokat és némileg gyorsul a folyamat. Ezt mindig követi az "Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől" 1-2 nap múlva, de a levél csak 4. vagy 5. napon érkezik.
-
Degeczi
nagyúr
Köszi - bár ez sem sok jóval kecsegtet, hiszen arra utal, h ami 2-3 napon belül átjut, annak gyorsított eljárásban lehetett része, ami azonban már több, mint 1 hete ebben a "vám elé állítva" státuszban ragadt, ott vizsgálat történik, és akkor jó eséllyel adatbekérés is lesz, csak idő kérdése (hiszen a kínai eladó tizenpár $-nál többet nem szokott ráírni egy küldeményre, azt azonban senki nem veszi be egy telefon esetén)
-
válasz
Degeczi #41023 üzenetére
Csak finomítottak a szabályokon az Uniós előírásokkal való pontos egyezés miatt.
Az alapelvek nem változtak. Bár ha szó szerint vesszük amit írtak, akkor gyorsulnia kellett volna az lejárásnak mivel, hiába könyvelt a küldemény, ha 22 € alatti akkor már vihetik is a címzettnek. Szeintem ezt értelmezik még és ez lassan megySzabad forgalomba bocsátásra vonatkozó szabályok
7. § Az EGK végrehajtási rendelet 235. cikkében foglaltak sérelme nélkül, az EGK végrehajtási rendelet 230. cikk d) pontja
alapján nem kell vám elé állítani, valamint nem kell vámáru-nyilatkozatot adni a vámmentességek közösségi rendszerének létrehozásáról szóló, 2009. november 16-i 1186/2009/EK tanácsi rendeletben (a továbbiakban: vámmentességi rendelet) meghatározott alábbi áruk behozatalakor:
a) a vámmentességi rendelet 24. cikkében foglalt termékek kivételével a vámmentességi rendelet II. cím V. fejezetében szabályozott, elhanyagolható értékű küldemények közül azokról, amelynek értéke nem haladja meg a 22 eurónak megfelelő – az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: áfa törvény) 256. § (1) bekezdése szerinti árfolyam szerint számított – forintösszeget,
b) az áfa törvény 94. § (1) bekezdés a) pontjában foglalt termékek mennyiségi határa feletti rész és a vámmentességi rendelet 27. cikkében foglalt termékek kivételével a vámmentességi rendelet II. cím VI. fejezetében szabályozott, 45 euró – a közösségi vámjog végrehajtásáról szóló 2003. évi CXXVI. törvény (a továbbiakban: Vtv.) 21. §-a szerinti árfolyam szerint számított – forintösszegnek megfelelő értékű, magánszemély által magánszemélynek küldött küldeményről.
8. § (1) A vámellenőrzés végrehajtása érdekében a 7. §-ban említett küldeményekről az egyetemes postai szolgáltató a küldemény megérkezését követően haladéktalanul köteles adatot szolgáltatni a behozatali vámhivatal által meghatározott adattartalommal.
(2) Az adatszolgáltatás alapján a vámhivatal kockázatelemzést végez, és kijelöli a vámellenőrzés céljából fizikailag bemutatandó küldeményeket.Szóval nem mindet, a többi gyorsított "vámeljárás alá kerül.
Gond az, hogy csak napi 1 járat viszi be a posta szétosztó központba a vámolt küldeményeket és elsősorban az elsőbbségi, majd a könyvelt és végül az egyéb küldeményeket. Régebben több járat volt.
-
válasz
szabokornel #41008 üzenetére
Ne dőlj be nekik, ha majd kérnek valamit, akkor küldj. Egyébként a vámeljárás ideje 22 munkanap a törvényi szabályozás alapján, 30 napon belül csinálniuk kell valamit.
Ez nem új "MINDEN EGYES NEM EU-BÓL ÉRKEZETT CSOMAGOT VÁMKEZELNEK", idáig is minden csomagot vámkezeltek 2004 előtt és 2004 után is, csak van amelyeknél kell készíteni vámhatározatot és fizetni is kell (22 € feletti) és van amiknél nem kell vámhatározat, de legalább azt le kell könyvelni, hogy Küldemény vám elé állítva és Bejövő küldemény vámkezelve azért úgy havi 100-200 ezer küldeménynél az is idő.
A lassulás oka, hogy kevesebben dolgoznak mind a Postai részről, mind a Vám részéről. -
Degeczi
nagyúr
válasz
szabokornel #41019 üzenetére
Rákerestem, és ebben a közlönyben van a januárban életbe lépett vámrendelkezések leírása (54/2013), ezzel az összefoglalóval - de ember legyen a talpán, aki ebből kihámozza ténylegesen hogyan változott a gyakorlat (nyilván csak az tudja, aki a területen dolgozik)
alig egy hete nekem is jött olyan csomagom (DX-es, méret alapján nagy, de ha átvilágították, láthatóan kis értékű), ahol már 2 nappal követte a "vám elé állítva" állapotot a "vámkezelve"
de önmagában ez sem jelent semmit, mert ha arról lenne szó, h a gyaníthatóan értékhatár fölötti csomagokat félreteszik, akkor már rég meg kellett volna érkeznie az erről szóló adatbekérési felszólításnak
ez olyan, mintha félretennék és utána magasról tennének rá: vagy majd érdeklődik az a nyomorult címzett, vagy ha egyszer érkezésük lesz rá a következő hetek során, talán kötegelve kiküldik majd a fölgyülemlett értesítéseket, fene tudja...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
szabokornel #41019 üzenetére
én is egy pandawilles telefont várok ami határ fölötti (direkt azért Singapure Post-al rendelve, h kisebb eséllyel akadjon fönn), remélem csak blöff, mert durva lenne ha tényleg minden csomagot megvizsgálnának
de sajnos nem kizárt - és sokan írunk itt régóta vámon ragadt (nekem még csak pont egy hete - de korábban 2-3 nap alatt átjutottak) küldeményről, ami alátámaszthatja
-
Degeczi
nagyúr
válasz
szabokornel #41008 üzenetére
Attól tartok, ezért állhat az enyém is... (egyelőre szintén értesítés nélkül: minek is az, jöjjön rá magától a címzett)
Ha ez valóban így van, akkor könnyen lehet, h (pl. az olaszokhoz hasonlóan, ahol állítólag 1 hónapot is simán meghaladhatja a vámolás) Magyarország is fölkerül majd rengeteg eladónál a tiltólistára, mert ez annyira lelassítja a folyamatot, h túl sok csomagra jelentenek majd be panaszt
-
szabokornel
csendes tag
Sziasztok!
Elég sokszor rendeltem már külföldről, 95%-ban nem vették ki a cuccaimat a vámon és tudom mennyi ideig tart egy-egy állapot.Most legutóbb rendeltem egy telót a pandawill.com-ról, azonban febr 12.-e óta "vám elé van állítva", így hát telefonáltam...
Felhívtam a 0640464646-ot ahol is azt mondták, hogy azért áll egy helybe egy csomag mert január középétől most már MINDEN EGYES NEM EU-BÓL ÉRKEZETT CSOMAGOT VÁMKEZELNEK. Erről kapnom kellett volna postai úton egy papírt, hogy mondjam meg mivan benne stb. Ezt nem kaptam meg, szóval kicsit elbizonytolonadtam. Írtam nekik emailt, hogy akkor most mivan.
Ti hallottatok erről, amit fent említettem, hogy 2014. jan közepétől minden egyes csomagot külön-külön átvizsgálnak?
-
válasz
#58219008 #40983 üzenetére
A csomagra írt adatok alapján nem lehet vámeljárást lefolytatni. A téma összefoglalóban minden információ le van írva, a Printscreen azért nem elég. Minden fizetésről lehet nyomtatni igazolást (PayPal visszaigazolás, bankszámla uttalás, bankkártya terhelés) és azt kérik. Nem önbevalló a dolog. Ha már okmány bekérés, akkor nincs értelme trükközésben gondolkozni, ki kell fizetni az ÁFÁ-t, a szerencse forgandó. A Posta 1500 Ft-ot kér.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
farkasok0322 #40891 üzenetére
Ezek szerint ne türelmetlenkedjek, mert még csak holnap reggel lesz egy hete, hogy "vám elé állítva" státuszba került egy cuccom... pedig már bíztam benne, h a héten megkaphatom
(röhej, h Kínából hamarabb ideért: 6 nap alatt megjött Magyarországra)Korábban nem voltak ennyire tetvek
-
Joker88
őstag
hogyan tudom az beállítani,hogy csak az EU-n belülről mutasson találatokat a kereső ?
20.000 Ft felett lenne a rendelés, a vám miatt akarok EU-n belül maradni. -
törölt tag
Hello
Rendeltem egy telefont és már az adatbekérésnél tart a dolog. Azt nem értem hogy ha a csomagra ráírták az összeget (vámmentes, de adóköteles), akkor miért kérik be tőlem, ha pedig nem írták rá, akkor rámbízzák mennyit "vallok be"? Merthogy elég csak printscreenezni...
Mennyi a vámkezelés díja? -
Phvhun
őstag
Na vámolják a cuccomat, ez a helyzet most:
2014.02.21 14:00 / Küldemény információ: Postai vámkezelés alatt
Ilyenkor meg kell várnom a levelet amit kiküldenek, vagy ez már az a szakasz, amikor fel hívhatnám őket afelől érdeklődni, hogy átvehetem-e valahol? Megspórolva 1-2 nap várakozást.
-
raziel01
veterán
Ruhát rendelt már valaki Kínából vagy USA-ból?
Mi a tapasztalat vám szempontjából? Ruhákra ugranak a vámosok?
Barátnőm akar nagyon rendelni kínából és lehet olyan lesz ami 8-9 ezer Ft körül van. Ott vannak a méretek cm-ben úgyhogy talán azzal nem lesz gond. -
Butcher82
senior tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Többször rendeltem már ebay-ről (vagyis ismerős segített) "Free Shippneggel" airmail-el Kínából. Na már most ezek mind kis összegek voltak. Most szeretnék rendelni egy telefon kijelzőt kb 30.000 Ft. Ha ezt is airmail-el kérem hogy fogják vámolni?
-
farkasok0322
csendes tag
Normális az, hogy a posta "sz*rok bele, szól a zene" módjára egy tetves csomagot nem képes levámolni egy hétig?
Dátum Információk
2014.02.10
14:49 Küldemény információ: Célországba elküldve / Item sent abroad2014.02.14
11:13 Küldemény információ: Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2014.02.14
11:20 Küldemény információ: Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs -
Jakuu
őstag
2014.02.03
08:32
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2014.02.20
07:19
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedureMit mondjak, nem voltak gyorsak. De hogy itt valami nem stimmelt az tuti.
-
Jakuu
őstag
Tehat a kinai osszeeskuves elmelet egy nagy kamu, hogy azert lassultak le a VAM-nal, mert minden csomagot kinyitnak.
Ellenben en meg mindig ezt latom a trackingnal.2014.02.03
08:32Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customsSzoval most johetnek a tanacsok, hogy mit csinaljak? A postaimport@posta.hu -s levelet mar egy hete megcsinaltam, amire kaptam is egy levelet , ami szvsz automatizalt volt, hogy ertesitenek, amint van valami fejlemeny blablabla es meg mindig a vamnal van ugy a csomag, hogy nem kertek be se adatot semmit, csak egyszeruen all az egesz procedura.
-
kiro4444
tag
Drága segítőkész fórumtársak!
Ez után mi következik? Küldik végre? Vagy milyen üzenetet fogok még kapni?
2014.02.18
14:03
Küldemény információ:
Elektronikus vámkezelési dokumentum kész / Electronic customs declaration ready
2014.02.18
14:04
Küldemény információ:
Vámhatározat kiadva / Issue of customs decisionEz most azt jelenti, hogy a beküldött dokumentumok rendben vannak?
-
válasz
GumisPeter #40824 üzenetére
Itt is nézd meg:
http://www.17track.net/index_en.shtml
A keresés után Expand-ra kattintani.
Már többször írtuk. A Pekingi Reptéren van Svéd posta kirendeltség, ott adják fel és a svéd posta szállítmányozási valakije hozza Európába.
A legutóbbi 4 SE-s küldeményemnél 19, 25, 28, 29 nap volt a fizetéstől a kézhez vételig az idő.
A 28 naposnál a hold új év miatt később adták fel, a tényleges szállítás 8 nap volt a vámolással együtt!
A héten, jövő héten megkapod. -
Phvhun
őstag
Üdv,
Nem tudom mennyire leszek off, mivel nem ebay-ről van szó, hanem sima külföldi vásárlásról.
Rendeltem USÁból egy órát $95-ért, USPS First Class levélként, és most a magyar posta csomagkövetés szerint itt tart:
2014.02.16 22:00 Küldemény információ: Küldemény vám elé állítva
(ez kb 10 perccel azután volt hogy megérkezett ide Magyarországra)Mit tudok ezzel kezdeni? Már el lehet érte menni valahová, vagy még várnom kell pár napot?
Valahonnét előbányásztam egy telefonszámot ahol információt lehet kérni ilyen esetben (00-36-1-333-777), csak most ezzel reggelig várnom kell, hátha tud valaki most mondani valami okosat.
-
válasz
Bence123 #40765 üzenetére
Normális cég, eddig mindent rendben megkaptam. (5 vásárlás) Most is jön egy telefon, csak hold új év miatt kiesett 1 hét.
Szoktak adni ajándékot a vásárlás értékétől függően és van vásárlói védelem és amerikai, angol és hong kongi lerakat. Így az Angliából vásároltakra nincs áfa és vám, persze drágább, de érdemes kalkulálni vele. Nyomkövetéssel küldik a csomagokat. Minőségi problémám sem volt. Nem gagyi.A Ships From-ra kattintva feladja, hogy hol van és onnan szállítanak. Én nem jártam úgy, hogy amelyiket választottam onnan azt írták volna hogy nincs készleten.
-
válasz
kiro4444 #40728 üzenetére
Ha kibontják akkor 3 fős bizottság kell több példányos jegyzőkönyv, mert hát ha eltűnik valami a csomagból.....
Az utóbbi csomagokon nincs nyoma a felbontásoknak és nincs is rajta a felnyitási nyomda. Azt elhiszem, hogy kevesen vannak és nem győzik a munkát.
Nem változott semmi a külföldről érkező küldemények vámeljárási szabályaiban, úgy 2004 óta. -
kiro4444
tag
Mondott új rendeletet, de én nem nagyon értek ehhez. A RAG szám alapján ő is csak annyit lát, amennyit mi a Posta oldalán.
3-án ideért az országba, 14-én láttam, hogy bekérik a papírokat, el is küldtem mailt. Innentől kezdve még 4-5nap a vám, és utána 1-2 nap a szállítás.
De legjobb lenne, ha más is áldozna erre a kérdésre 2 perc telefont, és akkor hátha tisztábban látnánk.
Persze lehet csak én vagyok ilyen, hogy utálok várni.... -
adalbert1
veterán
Sziasztok, mivel van 3k+ vámos hozzászólás, így elég nehéz kiigazodni közöttük, ezért inkább kérdeznék:
a 22 €-ba beleszámolják a postaköltséget is? Illetve ha több termék jönne 1 csomagban, mind 22 € alatt van, de összeadva már felette, akkor számíthatok vámra? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
randras #40680 üzenetére
Persze, már akkora akciók vannak, én pl 100 terméket ingyen tölthetek fel. Nem a listázásból élnek, hanem eladások után.
PL: Total amount: 192.00 USD
Fee amount: -7.79 USD
Net amount: 184.21 USD8 dolcsi csak, hogy megkapd a pénzed. PayPal mint tudjuk eBay leányvállalata.
veze: szerinted hány vámos van közöttünk?
Csak tippelni szoktunk.
-
veze
őstag
Ez a csomag vámolás ez hogy megy a gyakorlatban? minden csomagot kézbevesznek megnézik honnan jött kinek megy aztan átvilagitjak és megy tovabba kézbesitésre vagy vámolasra ha vámköteles.,
Vagy egy szalagon megy már eleve a ránézésre ( méret suly stb) valószínűleg nem vámköteles csomag aztan egy átvilágtó figyeli a szalagot és ha valami mégis gyanus akkor azt leemeli, a többi meg megy a gyüjtöbe kézbesítésre?
Mert ugye ha egyesével megy minden darab külön az azért elég sok idöt vehet igénybe -
A vámoláshoz szükséges információk 2014-re:
http://www.nav.gov.hu/data/cms307729/4008_2013_2013.11.11.pdfA lényeg, hogy a vám értékhatárokat 296,07 HUF/EUR alapján számítják 150 €-ig. A dollárt MNB árfolyamon konvertálják euro-ra, úgy 209 Ft. Aki mostanában kapott vámhatározatot az írja már meg a pontos öszeget.
Kivétel: a 22€-t még mindig 6000 Ft-al veszik figyelembe az ÁFA törvény miatt (252,19 HUF/EUR) -
bl4ze
veterán
válasz
enginev3.0 #40669 üzenetére
neked mellkas méret kell ami "armpit to armpit"
márkás ruhát ne vegyél Török-Kína-HongKong részről, mert hamis lesz - és lehet meg sem kapod, mert a vám NAV lefoglalja hamis márkajelzés miatt ! -
"de tracking number híján" Semmit sem tehetsz. Vársz türelmesen.
Ha alatta van az értéke a 22-nek, akkor nem fogsz levelet kapni a Posta vámtól. Ha mégis vámeljárás alá kerül, akkor írni fognak.
De csak 2 termékről van szó, azt miért fogták volna meg, ha a 4 átjött? Már máskor írtam, 24 órás a munkarend, tehát 3 műszak van a vámolásnál. Van amelyik gyorsabban dolgozik, van amelyik elég lassan. A Posta is érthető okokból, összevár egy autónyi küldeményt és csak azután szállítja be a kézbesítő központba. Ott is előfordulhat logisztikai késlekedés. A két csomagod kézbesítése közt akár 10 nap különbség is lehet. -
roller0786
csendes tag
Ha vkinek segít! Ezt a magyar posta küldte a vámolásos levéllel. De hol a kép?
-
SUPREME7
őstag
150 euróig "csak" 27% áfa + 1500ft a navnak a fáradtságos munkájukért. 150euró felett azt hiszem meg van szabva milyen termékekre, mekkora vámot kell fizetni, de kb 2-3%
Egészem pontosan:
* kereskedelmi vámtarifa: jogszabály alapján egyes áruk, árucsoportok külön kategóriát képeznek, a
vám mértéke kategóriánként változó 0-12%-ig terjedhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AM 5 lapok
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest