- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
sziasztok. erősen gondolkodom egy hasonló projekten annyi különbséggel, hogy én szeretném a lehető legkisebb átmérővel a következő berendezések jelét mondjuk 8-10 méterre vinni:
1. analóg tft
2. mikrofon
3. hoppá 12v tft
4. billentyűzet
ahogy értettem az analóg kábelben saccra 4 erem maradna. miket lehet ezeken küldeni? mikro gondolom elmenne, de a 12v nem. vagy mégis?
a barkács kábel ha jól értem kevés erenként árnyékolt kéne legyen. esetleg ilyen 10m usb kábelek? vagy ott a 4 (?) ér egyben van árnyékolva? mittomén 3 stp-vel nem lehet megoldani? a 3 ''koax'' ér külön kell legyen a többitől?
esetleg 4 stp? azért erőltetném az stp-t, mert relatíve könnyű, rugalmas meg normálisan néz ki csavarva. meg általában könnyebben is csúszik, mint a vga kábel. 4 stp-vel át tudna menni vhol a 12v (átmérőben és zavarás nélkül) a jel meg a bill mellett? köszi előre is. -
karib
addikt
Hirtelen én is azon gondolkodom, hogy kb. 15 m-rel odébb akarom helyezni a gépet. DVI kábelből 5 méteres, D-Sub VGA-ból 10 méterest lehet kapni készen, kábé négyezer nettó körül darabja. A fordító kb. 1-2 ezer forint. Kérdés, hogy mennyit romlik a képminőség - egyelőre egy 17'' CRT van, aztán majd később valami DVI-s TFT lesz valszeg.
Létezik itthon ATEN VGA extender is, 150 méterig UTP kábelen, csak hát az 50 ezerbe vanKülföldi oldalon találtam Belkin VGA jelerősítőt is, az csak 60-70 dollár (15e?), de itthon nem hinném, hogy van (Belkint hálózati cuccokat mondjuk lehet kapni).
Na, majd meglátjuk. Lehet, hogy nekem is barkácsolni kell majd? -
PeliScan
addikt
Hűű, ez nagyon nagy segítségég volt! Még nem néztem meg alaposabban, de biztos van olyan hosszabbítószerűség, ami nekem kell!
Bár már ha belekezdtem, biztos befejezttem a DSUB kábelt, és majd meglássuk h milyen a képminősége.
Köszönöm szépen, mindenképp hasznos lesz vmikor!! -
GP-Sz
senior tag
Üdv PeliScan! Találtam neked DVI-DVI adaptert, ezzel összeköthetsz két rövidebb kábelt.
Bővebben: link (20. oldal DVIAD, apa-apa DVI adapter, asszem ez kell, de nemtom, mer nincs DVI kábelem) Igaz, hogy nagyker, de gondolom lehet velük beszélni.
-
PeliScan
addikt
Elég jól sikerült, már belegyömöszköltem többnyire a csatlakozót a házba, de sajnos van egy érintkezés; a 2es és a 3as koax árnyékolása vhol összeér...
Mekkora baj ez? Feltételnül el kell hárítanom a hibát, vagy ez még belefér? Gondolom, ha valamelyik kettő ''meleg'' ér lenne összekötve, az egyértelmű probléma, de az árnyék nem is szállít információt... ráadásul mindkettő koax-árnyékolás...
Hm?
[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
Huhh.
Kisebb megszakításokkal azóta forrasztgatom ezt a vackot.
Főleg azért problémás, mert a forrasztópáka vmi régi-régi szovjet darab, tehát egy dolog h baromi lassann melexik fel, de sajnos nnincs hegye, hanem csak vmi nagy félkörbe hajlított fém, tehát a precíz és pontos forrasztás nagyon nehézkes.
Az egyik csatival készen vagyok, úgy tűnik, nincs sehol rövidzár, bár ki tudja, reggel zsebteleppel és izzóval leellenőrzöm. Nagyon csúnyán néz ki amúgy... -
salazol
őstag
így van.
A fóliát letéped tövig. Az árnyék szálaiból annyit hagysz meg, amennyi szükséges, összesodrod.
De mivel nagyon kicsi hely van a csatlakozóban, azt javaslom, kb. 10 cm-es darabokat vágj le a riasztóbábelből és azzal hozd ki a csatiból a koaxokhoz a 6 eret. Így csak két riasztókábelnek kell beleférnie a csati házába, azt még meg lehet oldani. Az a 10cm nem75 ohmos vezeték nem ronthat annyit, hogy észrevedd a képen. A csatlakozón kívül toldod hozzá a koaxokhoz a vezetéket forrasztással +szigszalaggal.. Gyönyörűen fog kinézni a szigszalagcsomó, amit fogsz csinálni a toldáshoz, de viszont nem fogsz annyit sz.pni vele. Meg lehet őrülni, mikor éppen végzel a forrasztásokkal, erre letörik tőből a koax belső ere. Az ugyanis szeret eltörni, mert nem sodrott. -
PeliScan
addikt
Most kezdtem el, ám rögtön émi próblémába botlottam.
bár sejtem h mi a megoldás, de azért jobb a biztonság.
Ezek közül gondolom a réz külső ''hálót'' kell ''árnyék'' alatt érteni, ugye? Tehát a belső eret pl az első tűhöz, a sodort apró rézszálak egy részét (enm fér oda az összes) a 6oshoz, tehát az első árnyékjához, a ék-ezüstös fóliával meg nem foglakozni? -
PeliScan
addikt
Jajj, egy életbevágó kérdés!
Okozhat kárt a monitorban egy esetleg hibásan szerelt kábel?!
Tehát, ha véletlenül két tű fölcserélődik, vagy ősszeér az árnyékolással, vagy a koax összeér vmelyik másik érrel, károsodhat a monitorom..?Vagy csak szimplán nem lesz jó a kép, nem lesz szín, ugrálnni fog, stb, de a TFTnek nem lesz baja?
Erre nem is gondoltam, de most elkezdtem nagyon parázni. -
PeliScan
addikt
Nah, vettem 9 méter riasztókábelt, 8 eres + a fóliaárnyékolás, és 27 méter 75ohmos koaxkábelt, hozzá két 15 tűs csatlakozót, és ehhez házakat, mindösszesen kerek 2500 pénzért. Ha működi fog, nagyo megérte építeni, és nem venni. Mindjárt bele is kezdek...
-
PeliScan
addikt
-
salazol
őstag
Közben találtam egy egész jó leírást erről az analóg VGA dologról.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
-
salazol
őstag
Esetleg nézd meg a monitorhoz mellékelt rövid DSUB kábelt, hogy melyik lábak hiányoznak a csatiból, azokat lehet kispórolnod a kábelből. A ferdeszeműek még a lábakat is ki szokták spórolni, ez most jól jön neked.
Amik közül ki lehet hagyni: 4,9,11,12,15. A többi biztos, hogy kell. -
PeliScan
addikt
Köszönöm!
Jó, akkor veszek riasztókábelt, csak gondoltam fogyjon ha már itt áll ez a sok veszeték, de majd elhasználom vmi másra.
Csati és koax is van a Lomexben, a risztókábelre picit beszéltek összevissza, lehet hogy én nem értettem, lehet h ők.
Tehát, akkor ami a lényeg, hogy 8 eres legyen, sodort, és fóliás árnyékolással. Ezekből ne engedjek tehát, ugye?
[Szerkesztve] -
salazol
őstag
Azt a vezetéket nem javaslom, mert nem árnyékolt és nem hajlékony. Javaslom a riasztókábelt, az sodrott erekkel van és fóliás árnyékolással, kapható 2ér+árnyéktól kezdve felfelé gyakorlatilag bármilyen érszámmal (2,4,6,8,10,12,16,24,32)
Hateres (+ árnyék) riasztókábel nem drága. Ha hirtelen nem tudod, hol vegyél, akkor a lomextől nem messze ott vanaz anti-loop, bár nem tudom, nem csak egész tekercset adnak-e.
Lábak:
1. első koax belső ere
2. második koax belső ere
3. harmadik koax belső ere
4. üres
5. többeres kábel árnyékja
6. első koax árnyékja
7. második koax árnyékja
8. harmadik koax árnyékja
9. üres
10. első ér
11. második ér
12. harmadik ér
13. negyedik ér
14. ötödik ér
15. hatodik ér
Közben azt nézegetem, hogy nem inden monitor használja ugyanazokat a lábakat a kártya és a monitor közötti jelzésekre, van, amelyik a 4,11,12 és van amelyik a 12,15 lábakat használja, legbiztosabb, ha 8-eres kábelt veszel és mindenlábat bekötsz, tehát a 4-est és a 9-est is bekötöd. Nem lesz könnyű beforrasztani, nagyon sűrűn vannak a lábak.
[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
Nah, holnap megejtem a műveletet, ha ti is zöld utat adtok, főleg salazol a te támogatásod nyugtatna meg.
Tehát, ami mindenképp kell, két csatlakozó, ezen nincs is mit elrontani. Közé kell 3 koaxkábel, 75ohm, vékony ez eddig oks. Ám a 6 ér...
<> találtam itthon kábelt, vagy 30 métert, pont 6 eres, ez szerintetek jó? megfelel? Ha jól néztem, árnyékolás nincs benne, és 6 rézdrót van benne... megteszi v nem? Imhol a kép:
<> másik kérdés: számolgattam, elég lenne 7-8 méter. Ugyanakkor a költségek szempontjából az a +2 méter nem sokat számít, és ki tudja, később, vmikor elképzelhető hogy jól jön 10m dsub kábel. Ám amit nem tudok, hogy a jel minőségét mennyire befolyásolja hogy 7.5 méteres vagy 10 méteres a kábel? Számít valamit? Észrevehető?
<> a bekötés... (jó lenne ha már itt tartanék, de azért megkérdezem) tehát értelemszerűen, a megfelelű ereket összekötni? vagy van benne vmi furfang, mint pl a cross-kábelban, vagy nemtom..
Köszönöm a válaszokat, segítségeket előre is! -
PeliScan
addikt
Nyah, megérdeklődtem a Lomexba' hogy mibe fájna a DSUB móka, elég rokonszenves végösszeg jött ki.
55ft*30m + 50ft*10m + 2db*50ft = 2250.-
Asszem ez lesz, csak legyen vége a vizsgáimnak! -
PeliScan
addikt
Nem szervesen ide tartozik, de vajh sok múlik azon h DVI vagy DSUB kábel lesz? Mondjuk először vegyük csak a filmnézést; szerintem nem rosszabb DSUB esetén... vagy igen?
Másrészt viszont, ha jól sejtem, a DSUB rosszabban tűri a hosszabb madzagot, tehát kényesebb a zavarokra, mint a DVI, nemde? -
salazol
őstag
Nem vagy rosszindulatú, ezt nem mondtam. Csak nem nézted meg, mi az.
Ami monitorhoz van, az nem monitorhoz van, hanem aszámítógép monitor-kimenetéhez, de a túlsó végére már PAL videójel fogadására alkalmas cuccot kell kötni. A túlsó végére nem köthetsz DSUB csatlakozójú monitort.
A cucc olyan, hogy egybeépítettek egy PC-TV konvertert egy videójel-átjátszóval. Tehát nem tud SVGA jelet továbbítani, hanem SVGA jelet kap, amit átalakít PAL videójellé, majd azt továbbítja.
Nincs harag, ugye? De az tényleg nem az, aminek hitted.
DSUB bemenete van az adónak, de DSUB kimenete nincs a vevőnek. -
PeliScan
addikt
Nicholas, köszönöm, sajna az ára miatt nem jön szóba a cucc. Gondoltam amúgy h a kommersz megoldás sokba lenne, hisz nem túl kerestt termék, és van akinek ez naghyon fontos;az úgyis kifizeti. Nekem annyira azért nem.
Miként hívhatják -ha van egyáltalán- azt a konvertert, ami szimplán a DVI kimenetből bementet csinál, mármint csatalkozó szempontjából. Mert így sajnos még rákeresni sem tudok. -
Bash
őstag
Csak ízelítőül:
http://www.pacificcable.com/More_Pages/DVI_Extension_Cables/Long_Length_DVI_Cables.html
Ha létezik 330 láb hosszú DVI kábel, akkor lenni kell 10 méteresnek is (van ott 33 láb hosszú is, de ezek nem emberi árak).
Ha itt működne a lapozás, akkor lehet, hogy itt is van.
http://www.cablestogo.com/product_list.asp?cat%5Fid=924
Keresek tovább! -
PeliScan
addikt
köszi szépen!
Az oldal nagyon jó, bár ha jól látom a továbbító ''csak'' analóg jellel dolgozik, ami még nem is lenne olyan nagy gond... ám az ára.
Tudom h bonyolúlt egy szerkezet, így nem mondom h drága, mert lehet h a kategóriájában olcsó, de asszem most erre sajna nincs fianszírozási keret; ha jól láttam, ~50k.
(ennyiből veszek egy második gépet, és azt közelebbrakom)
A rádió dologról már lemondtam, nagyon drágának/bonyolúltnak tűnik, igazából minden álmom egy 8m-es DVI kábel, azért 10k alatt kéne... vagy 8m D-sub, 5k alatt kéne... nézegettem az oldalt, de kábeleket nem találtam; csak én vagyok béna vagy nem forgalmaznak? -
Fawkes
őstag
Peli hozzám kell fordulni tudhatnád már
Nos erre a projektre legjobb megoldás Trust féle rádiós jeltovábbító...
Hogy hol kapható persze hogy ezt is tudomhttp://www.multimedia.hu
Nos kb ennyi dióhélyban további szép napot -
neduddki
nagyúr
HI!
Epson 835 wifi kartyaval sajnos lassunak mondhato adatatvitel hibajaba esik bele. Na jo ez az a, es ha jol tevedek 11Mbs-s! A projektor ellenben mazzagon keresztul tokeletesen mukodik.
Nem tom a viking atvitelet, nekem cska wifi-vel van tapasztalatom.:-((((
udv
neduddki -
PeliScan
addikt
Hát, egy TV biztos nem fére be a szobámba, ráadásul azt még meg is kéne venni! A plazmatévé meg igencsak drága multaság...
Bluetooth..?Hát, bár nem ismerem a szabáványt, de elképzelhetetlennek tartom, h képes legyen a már kiszámolt, hatalmas információáradat továbbítására...
-
Yarlath
csendes tag
Hát... nálam dettó ugyanez a helyzet, mármint a cél szempontjából. Én az ággyal szembe a tv-t tettem, és csak a wireless klacit és ereget cipelem magammal. Az eredmény ugyanaz. ..mármint, ha a helyzet nálad is megoldható...
1. Egyébként, ha neked nem nehézkes a tft cipelgeés, akkor ez is lehet jó ''b. terv''
2. Szerintem nem kell sokat várni a bluetooth kompatibilis monitorokra, bár a technika részleteit nem ismerem mélyrehatóan, azért azfeltűnik, hogy hopp! az egerem, a billentyűzetem és a webkamrám is ezen keresztül megy... mikor lesz rajta a tft-m is?! -
PeliScan
addikt
Sok macera..? Egy tft-t pakolászni..?!
Pont ez benne a móka, h ha már le van fektetve a monitorkábel, és mellé a 12Vot szállító is, akkor össz két csavar ki, monitor talpról lekap, felakaszt, két kábelt bedug monitorba, két kábelt összedug amit az előbb kihúzott, után meg élvezkedés.
Ez kb 1-2 perc, szemben a másfél/két/netán három óra gondtalan filmnézéssel szemben..!
-
PeliScan
addikt
Általában az asztalomon van a monitorka, de pl nagyon kényelmes dolog lenne az ágyból filmet nézni... tehát ilyenkor odatennám az ággyal szembe a monitort. Sajnos az asztal és az ágy ''rossz'' szögben van ilyen szempontból, és még belóg picit egy szekrény is, tehát az ágyból nézni az asztalon lévő monitort nem az igazi.
Amúgy igen, a bill és az egér wireless. -
drpele
senior tag
OFF:
Lehet, hogy csak én vagyok ilyen korlátolt, de nem értem
Ha 5-8 m-re van a monitor a géptől hogy használod filmnézésen kívül egyéb dolgokra? Vagy viszed vele együtt a wireless bill.+egér combót is, esetleg ha madzagos azt is hosszabbítod? Mert csak ezt az egy logikus magyarázatot találtam.
ON
Up
[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
Köszönöm, átgondolom. Kb a egy (netán kettő) hét múlva lesz fali felszereléshez alkalmas kiegészítőm, addig nem veszek még semmit, mert hátha ''becsap a ménkű'' időközben, és vki pl meg akar szabadulni a 10m-es DVI kábeljától 5ezerért.
Sajnálnék kiadni a d-subért 7ezret, amikor DVIt biztos van vhol 8-9ezerért 8 méteres, csak nem Mo-n.
-
salazol
őstag
Valamivel olcsóbban ki lehetne jönni, de sokkal csúnyább lenne. Ezt a pénzt én kifizetném a minőségi gyári kábelért, de mindenki másképpen értékeli az értékét, nem tudhatom, anyagilag hogy állsz.
Nem a legszuperebb, de erre a célra már épphogy megfelelő koax 40-50 Ft/m, raisztókábel 6 eres 50Ft/m, Dsubok házzal mondjuk 300/db.
Tehát sokkal olcsóbb, viszont sokkal csúnyább.
A riasztókábel egyébként árnyékolt vezeték sodrott belső erekkel. Olyan. mint a hangkábelek, csak nem fonott vagy szövött az árnyék, hanem fóliás. -
PeliScan
addikt
Hát, legyen egy up, nah.
-
PeliScan
addikt
A D-sub kábel, pl a 10 méteres, olyan 7-8e körül van. pl Miklandban;
MINŐSÉGI MONITOR HOSSZABBÍTÓ KÁBEL 10M 5,700.- Ft br 7,125.- Ft
Szerinted, ez figyelembe véve, megéri építeni házilag? A leírásd alapján kéne;
~30m (3x10) vékony, 75Ohm-os koax-kábel
~10m 6 eres riasztókábel (ezt nem tom pontosan mi...''sima'' vezeték?)
~2 csatlakozó
Mennyi lenne vajon az költség? -
PeliScan
addikt
Köszönöm a hozzászólásokat, a 40e-s kábel bár inmpresszív, de sajna nem az én esetem vmiért.
a másik kábel meg azért elgondolkodtató, mert akkor esetleg lehetne árnyékolás nélkül is készítei itthon...? Vagy ne?
A D-SUB kábel leírását is nagyon köszönöm, ennek neki is állok, ha nem marad más alternatíva. Még megkérdezem Lomexba' h mennyibe kerülnének az alapanyagok összesen, nehogy többe' jöjjek ki mint a kész kábel. -
L3zl13
nagyúr
Nem mondtam, hogy éppen ez jó minőségű, csak azt, hogy létezik.
Biztos van jobb minőségű is aranyáron.
Ez hogy tetszik?
http://www.cobaltcable.com/product/dvi_cable.htm?source=adwords
10m DVI-D - DVI-D 184$ -
salazol
őstag
Viszont Dsub-ot tudsz házilag is hosszút gyártani. A csatik kaphatók a Lomex-ban. Kábelnek az lenne jó, ha legalább 3 vékony-koax ere lenne, de mindenképpen 3 ér külön árnyékolt legyen. A ''gyári'' monitorhosszabbítók legtöbbje vagy egybe árnyékolt, vagy egyáltalán nem árnyékolt. Ilyen hosszon ez már nem az igazi.
Ha a szépség nem szempont, akkor összefoghatsz szigszalaggal több kábelt, pl. 3 db vékony (3-4 mm-es) 75 ohmos koax, ezen megy az RGB, és hozzá egy 6-eres riasztókábel, azon a többi jel. -
L3zl13
nagyúr
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2780494422&category=3697
Tehát létezik hosszabb is. Csak magyarországon valószinűleg nem kapni. -
PeliScan
addikt
Ehh, elnézést mindenkitől, félreolvastam nap hozzászólását, azt hittem s-video csatira gondol, tehát h a videokarátya TV-outjával kösszem össze a tft-t. Persze, analóg benemet van rajta.
Nah, akkor utánanézek a 8m-es D-SUB kábelnak, h mennyi/hol.
salazol:
Köszönöm, már értem... hát igen, az UTP télleg nem alkalmas akkor. Úgy tűnik, a barkácsmegoldás kezd kiesőben lenni...
[Szerkesztve] -
salazol
őstag
Nem jó az UTP, mert 6 érpár külön-külön kell árnyékolva legyen. Tehát 2 ér sodorva, rajta árnyékolás, ebből 6 db. Hozávéve a többi ér, majd az egész még egyszer árnyékolva.
A normál UTP egyáltalán nincs árnyékolva ( a neve is Unshielde twisted pair), az FTP vagy STP kábel van árnyékolva (Shielded twisted pair), de azok is közösen, az összes érpár 1 árnyékolással, nem érpáranként.
Ilyen kábeleket nehéz kapni, pl. a Belden cég gyárt ilyesmiket.
Analóg bemenet nincs a monitoron, ez fura, de lehetséges. A DVI bemenete nem kapcsolható át analóg-DVI üzemmódra? Mert akkor lehetne hosszú analóg kábelt csinálni.
Az én monitoraim sajnos csak Dsub-osok, amit egy pénzesebb ismerősnek telepítettem a múltkor, annál lehetett választani Digital-DVI, Analog-DVI ésDsub bemenetek között. -
PeliScan
addikt
Szobaátrendezés sajna nem játszik, így is alig férek el, mondom, 11nm, sok variáció nincs.
Nah, egy UTP kábel ugye össz 8 érből áll. A link, amit adtál, össz 30 eret mondanak a DVInak, de ebből 1 üres, 5 pedig analóg, ami ugy nem kell nekünk..? Tehát, maradt 24 ér. Ezt 3 UTP kábelből össze lehet hozni, vagy kell még ehhez plusz árnyékolás?
Kérdés, hogy mennyit ront a minőségen a vezeték hossza (8m) és a házi megoldás, pl forrasztás.
(Most a legjobbnak egy DVItoDVI kis konverter lenne... de hiába keresek, nincs, úgy látszik.))
-
PeliScan
addikt
Köszi szépen, h időt szakítottál a gondomra!
A DVI mivel teljesen digitális, szerencsére kihagyhatjuk a koaxot, ugye?
Azt mondod, nagyon bonyolúlt lenne házilag szerelni egy ilyen kábelt?
Viszont akkor egy ilyenre lenne szüxségem.
Ezzel az a baj, h DVI-D.SUB csatlakozó, vagy egy DVI hosszabító kábelre lenne szüxségem (tehát nem mindkettő csati fiú, hanem az egyik fiú, másik lány) de ilyet sajnos nem láttam még... mondjuk ilyen DVI fiú-lány csatlakozót sem, de talán...
-
salazol
őstag
Kiegészítés:
nem négy, hanem 6 csavart érpár árnyékolva (érpáranként), és kettővel több a ''normál'' erek száma is.
http://www.montest.com/technote.html
[Szerkesztve] -
salazol
őstag
Ilyen alapon nem lehetnének elvesztett adatcsomagok a hosszú UTP ágakon, mégis vannak.
A digitális képátvitelre pont az a jellemző, hogy sokkal hibatűrőbb az átvitel, de bizonyos mértéket meghaladó hiba esetén sokkal feltűnőbb a jelenség, mint az analóg veszteség. Ez akkor van így, ha az átviteli közeg tartalmaz bizonyos fokú redundanciát a hibajavításhoz. A DVI átvitelnél nem tudom, hogy van-e hibajavítás, lehet, hogy egyáltalán nincs. Tehát elképzelhető, hogy rossz kábel és ezért kieső adatok esetén hosszabb-rövidebb ideig kimerevedik a kép, vagy eltűnik, aztán magától helyreáll. -
salazol
őstag
Megnéztem a jeleket, hogy milyen kábellel lehetne megoldani.
Kell 4db csavart érpár árnyékolva (érpáranként árnyékolva), valamint még 5 ér, aztán az egész még egyszer árnyékolva. Ebben csak a digitális jelek mennek, de neked az elég. Ha még az analóg jeleket is át kellene vinni, akkor még kellene 3 db nagyon vékony koaxiális vezeték az RGB-nek és még 3 ér a szinkronoknak és a testnek.
Ezek után nem csodálkozom a kábel árán.
[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
neduddki:
és milyen hosszú az a madzag..?
loszerafin:
Több okból sem oks a CRT újbóli hadrendbe állítása... egyrészt, a családi gépé lett a cucc, tehát a többi érv akár mellékes is lehetne.Másrészt azért az a +2'' is számít, nekem nem tűnt fel h a CRT színei szebbek lennének, sőt. Harmadrészt össz 11nm-es a szobám, egy ekkora monitor már jelentős részt elfoglal belőle. Arról nem is beszélve h hogy néz ki, mennyit fogyaszt és h káros az egészségre...
Eközben mégjobb ötletem támad.
Van ugye egy 1.8m-es kábelem, amit a monitorhoz adtak. Veszek egy 5 métereset, és akkor már csak egy DVI-DVI csatlakozó kellne, h összedughassam a két vezetéket, és máris müxik a móka! Már csak az a kérdés, hogy van-e ilyen DVItoDVI csatlakozó..? -
loszerafin
senior tag
Ha jól tudom, megvan még a crt monitorod. Nézz azon filmet az ágyadból, tft meg legyen az asztalodon,
szgép meg a kettő között.
Ehhez már csak egy dualhead-es videokártya kell vagy cmi normális pci-os. Én s3trio 2M-ás kártyával
nézek filmet, egy 15''-os daewoo (18x) monitoron, 100Hz-cen, 640x480-ban. Tuti jó.
Azért egy crt monitor színei jobbak, mint egy tft-é (szvsz) -
neduddki
nagyúr
HI!
Erdekes tema, multkor nagy rihanasban kenytelen voltma egy 1810x-es nec-hez venni egy vmifele dvi-os mazzagot, asztan legnagyobb oromomre elokerult a gyarija, most mongyam aszt hogy akadt kozte kulomdseg????
udv
neduddki
p.s. most migya gyunnek sokan es lehuzzenek hogy ijjen nem lehet, de hat ugye tugyuk az elmelet/gyakorlat neha nem igazan fedi egymast -
PeliScan
addikt
Tehát, ha tudnék szerezni két DVI csatlakozót, nemtom, egy rövid vezetékről levagdosva, vagy netán bótba' akkor egy-két CAT5ös UTPkábellel meg tudnám oldani? Tehát nem lesz veszteséges a madzag..?
Találtam is csatlakozót, 2000 pénzért... de ha nem párban adják, akkor az nem vmi olcsó...
Vagy, vegyek két 5 métereset, és összefarigcsáljam?Csak az már 11e, és ráadásul buhermegoldás.
Vagy legyen 11e és 10m-es kábel, vagy legyen 4e és buhermegoldás...!
[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
-
L3zl13
nagyúr
-
PeliScan
addikt
Hát igen, de a VGA jel (256 szín) és a 32bit között sajna elég nagy a különbség, főleg 1280*1024es felbontáson.
Jó, akkor egy picit eltávolodva a rádiós-projecttől. Mondjuk 5-6 métert meg lehet oldani vezetékkel? Lehet ilyet kapni? Vagy csinálni? Leginkább filmnézéskor használnám, tehát ha mittomén, a nagy távolság miatt ''elveszik'' pár pixel, vagy mittomén (van ilyen egyáltalán DVI esetén, vagy ez is digitális; vagy müxik, vagy nem?) az még nem olyan súlyos. -
bcs
aktív tag
http://www.ramelectronics.net/html/wireless-video.html
esetleg valami ilyesmik? -
L3zl13
nagyúr
3M projektorhoz láttam egyszer ilyesmi cuccost.
Az asszem VGA jelet vitt át. Nem tudom milyen frissítéssel sajnos. -
PeliScan
addikt
Köszönöm a sok hozzászólást...
...eléggé lelomboztatok.
De teljesen igazatok van, naív fejjel nem is gondoltam rá h ekkora az információtömeg, amit át kell juttatni... hamvába holt project...esély sincs rá, h menjen vmi emberi módszerrel, ugye?
-
salazol
őstag
Folytatva a számolgatást, egy WLAN kapcsolat (a legmodernebb) bír nagyon optimális esetben 100Mbit-et egy csatornán. Akkor 11 csatorna kellene az átvitelhez.
Ha normál munkára való gépről lenne szó, akkor intelligens monitorral meg lehetne valósítani, a monitorba lenne építve a megjelenítő hardver és szoftver, a csatorna csak olyasmi információt közvetítene, mint a távoli asztalvagy a VNC. Viszont ezt játékokra, videónézésre alkalmatlan lenne. Hacsak a játékok és avideónézés nem úgy menne, hogy MPEG2 jelet vinne át a csatorna, a dekódolás a monitorban lenne. Viszont nem semmi lenne az a játszó gép, amelyik a játék folyamán folyamatosan valós időben kódolna MPEG2-re.
Ezt az intelligens monitort megvalósították, pár napja olvastam egy cikket, hogy befürödtek vele. -
tomcs
őstag
szamitasaim szerint (1280*1024*24*60) kb 1,8 gigabitet kellene atvinni masodpercenkent, le7oleg egesz pontosan stb. az olyan 200mbyte/s (persze ez rossz becsles, dvi szabvany viszi az 1600*1200at is, tobbet nem tudom) de meg igy is kb 200MB/s. sok. ilyen sebessegu radios cuccot nem hinnem hogy tudnal csinalni / 1altalan megerne csinalni erre
-
PeliScan
addikt
Sziasztok!
Pár napja lettem tft-tulajdonos; azóta sem tudok a vizsgáimmal törődni, annyira lenyűgöz a monitor. Pakolgatom ide-oda, hogy hol lenne a legjobb... sajnos az ágyam relatív messze van az asztaltől, így az ágyból-filmnézés sajna nem megy... hacsak..!
Ugye a régi, elavult D-SUB technológia, tehát az analóg információátadás a monitornak elég bonyolúlt volt; sokféle feszültségű jelek alkották az infófolyamot, amik könnyen interferáltak sokmindennel, a rádiójellé alakításuk (és vissza) nemgyon bonyolúlt lenne, gondolom.
De a DVI tudtommal ''10101110101010101'' formátumban küldi az infót a monitornak, ezt pedig nagyon egyszerűen lehetne rádióhullámon továbbítani... és akkor oda tenném a monitorkát 5-10m-en belül, ahová jólesik.
Konkrétan egy, a VGA kártya DVI kimenetére csatolható relézőegységre gondoltam, és egy vevőegységre a monitor csatiján.
Szerintek megoldható? Vagy nagyon beteg ötlet? Netán vki már megelőzött, és már van is ilyen..?
Előre is köszi a gondolataitokat, üdv > PS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Minden, ami Unreal Engine
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest