- Házimozi haladó szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- iPad topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
turho
addikt
válasz
Somejko #4386 üzenetére
Na, az asztali játékosok többsége az első tetőesésnél befalcol. Kb. hasonló nekem is ami ''rossz'' lett. Sima dvd olvasónál meg illegal track hibaüzenet. Csak az író olvassa vissza úgy-ahogy. Ilyet se veszek többet. Pár hónapja semmi bajom sem volt velük. Semmit se veszek ami ''Ri''-vel kezdődik
sőt olyat se ami női név /Pl. a Rita
/.
-
macska
tag
válasz
Puncipocak #4395 üzenetére
Én Verbatimot vennék, szerintem az ma biztosabb vétel.
-
Puncipocak
tag
A TDK DVD -R 8x (25/henger) van valami tapasztalat róla, nyugodt szívvel vehetem ?
-
macska
tag
Pioneer 108. Ridisc DVD-R 8X MCC. Nálam a NeroSpeddel nézve a vége ''ici-picit'' puklis, igazán elhanyagolható, de a Verbatim viszont tökéletes.
Alapjában véve én 8X sebességgel írom a 8X lemezeket.
1db próbából Ridisc 8X DVD-R (MCC), 12X írás közben lefagyott Pioneer 108 firmware engedi a 12X írást. A Verbatimot megírta 1.18-as firmware-rel 12X-sen a Pioneer 108, de a lemez legvége kb olyan picit lett ''puklis'', mint a Ridisc MCC 8X-san írva.
Olvastam felhasználóktól, hogy van minőségi szórása a Ridisc MCC-nek. A Ridisc Ritek G05-ről váltott MCC-re, nem tudom jobb lett e ezáltal, de szerintem nem ''Verbatim''. -
erdoke
titán
Megjelent egyébként egy 24 írós komplett RiDisc lemezteszt a CDR-Infon:
Bővebben: link -
erdoke
titán
A nálam járt 1 henger Ridisc MCC02 lemez minősége egy kicsivel még jobb is volt mint a Verbatim (amiből már több gurigát is elírtam). A TTG02-es Ridisc viszont gyengébb volt mint az ugyanilyen médiakódú TDK.
A CMC-s Ridiscről még rosszabakat hallottam, úgyhogy már nem vettem ilyet még osztogatni sem. -
macska
tag
Nem használok sem TDK-t, sem Ridisc-et, csak Verbatimot 8X lemez esetén.
A TDK-nak is van, és a Ridisc esetén is megfigyelhető minőségi szórás, azaz ''belefuthatsz'' egy rosszabb sorozatba. (!!)
(Az MCC-s Ridisk is gyengébb mint az MCC-s Verbatim.)
Használj minőségi lemezt, megéri. Ez nálam csak a Verbatim 8X lemez esetén.
[Szerkesztve] -
Mancs82
csendes tag
Egy kis olvasnivaló:
roni67
csendes tag
Ez a tdk alapanyag (TTG02) jellegzetes görbéje. 2,5 giga után a lemez gyakorlatilag nézhetetlen, olvashatatlan. Ugyanígy jártam egy henger nyomtatható 4x tdk-r csomaggal. Mind a kukában kötött ki. Pedig a korábbi tdk lemezek, igaz TY alapanyag, jók voltak. Talán a pluszos tdk lemezeket érdemes használni, azok ha jól tudom ricoh és mbi alapanyagból készülnek, ami azért jó lemezt sejtet.
Nekem a philips +r 8x vált be a legjobban. Ez mbi alapú. De olvastam itt, hogy van már más alapanyagból is. Azokat még nem próbáltam. -
Somejko
aktív tag
Hali
Kezembe került 2db ''Ridisc'' lemez,hááát,elég fosPedig 4x-en írtam...
Manufacturer : TTG02
Code : -
Disc Type : DVD-R
Usage : General
Recording Speed : 4 X - 8 X
Íme: -
roni67
csendes tag
Előző hsz-emet (4378) azzal egészíteném ki, hogy a philips és a ridata simán olvasható, nézhető mindenhol. A verbatim akadozik az asztali lejátszóban. Hiába a kiváló teszt?! Tehát nem árt nagyobb bevásárlás előtt pár db-al tesztelni a játékosokat.
[Szerkesztve] -
roni67
csendes tag
Köszönöm!
Talán most sikerül...
Bővebben: link
turho
addikt
válasz
Olivér 83 #4358 üzenetére
Eddig én is szerettem de most 50 db 8x minuszor ridiscből 35 kukába ment
az első kétharmada durván jó, utána éles letörés. Csak az író olvasta vissza úgy-ahogy , mezei dvd-olvasó vagy asztali player bexart tőle.
A harmadik bontott henger viszont végig hibátlan lett. De akkor se veszek többet. -
roni67
csendes tag
Valamit elszúrtam...
[Szerkesztve] -
roni67
csendes tag
válasz
#00809728 #4375 üzenetére
Megpróbálok ide feltenni három tesztet (remélem látjátok majd)
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/050519/Verbatim_dvd-r_8x_irva_4x.jpg/img]
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/050519/Philips_dvd_r_8x_03_irva_6x.jpg/img]
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/050519/Ridata_dvd-r_4x_irva_2x.jpg/img]
[Szerkesztve] -
betyarr
veterán
#4363?
-
betyarr
veterán
up
-
cromex
aktív tag
ez meg gyári dvd teszt:
cromex
aktív tag
retek atw!
[Szerkesztve] -
betyarr
veterán
valaki tudna ajánlani printable lemezt,amire lehet rendesen nyomtatni és írásra is jól megfelel?milyen árban vannak kábé?
-
hunluigi
senior tag
Még egy szavazat az Arita-nak! NEC íróm még egyet nem rontott. Ja és szlovákiai beszerzéssel igen olcsó
-
Somejko
aktív tag
Ajánlanám ide feltölteni a képeket
Akkor talán mi is láthatnánk... -
cromex
aktív tag
ez elég gyenge ugye?
[Szerkesztve] -
Versus69
csendes tag
nah megjött dvdrohlingról a 100 db -4x-es verba TYG01-em
azaz csak 95 db, ezek ötösével vannak fóliázva( de csak sima átlátszó fólia, nem az a szép színes), és beraktak mellé még 5 darabot ,amik szép színes tokokban vannak, de ezek MCC alapanyagúak...de legalább jól néznek ki
Jobban megnézve mégis van különbség a 2 lemez között. A dvd szélén körbe a TYG01 lemezek tükörsimák, az 5db MCC-s pedig recés... -
törölt tag
SZASZTOK!!
Valaki az Aritára esküszik valaki a ridicre én meg a Verbatimra! -
enzimke
tag
válasz
Olivér 83 #4358 üzenetére
A ritek nem szar!A ridata akkor már inkább mint az arita szerintem.A ridisc 8x meg nem ritek hacsak nem piros ridiscet használsz (Ridisc extreme).
Én azt szeretném megkérdezni hogy fuji -8x 2 féle alapanyaggal van vagy van aki kamuzik?Mert olvastam hogy fujifilm03 amit én láttam annak meg prodisc volt a midje ha létezik mind a kettő akkor melyiket érdemesebb szerintetek?
Erdőke?? -
Olivér 83
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nagyon régen jártam itt. De esküszöm megkergülök tőletek!
Amikor még régen itt jártam akkor még jók voltak a Ritek alapanyagú lemezek. Most nem értem! itt ahogy visszaolvastam pár hozzászólást most már szarok? Én 8*Aritára és 8*Ridiscre szoktam írni pio 108-al és semmi bajom velük.
De most még mindig nem tudom, hogy akkor végülis szarra írok vagy nem? -
törölt tag
válasz
headhunter #4356 üzenetére
Majdnem.Igaz azota az árak lejebb mentek.
Fuji 8*+ az nálam Ty -
headhunter
addikt
válasz
#00809728 #4355 üzenetére
Akkor ezzel egyet értesz? ( 871-es hozzá szólás)
Üdv.: headhunter -
izmosjoe
tag
Sziasztok! Hallotatok már MITA DVD-R lemezről, a néro szerint TYG02 alapanyagú lemez
Valakinek van tapasztalata? -
erdoke
titán
Ugyanez a kombináció, csak 16X sebességgel:
16X visszaolvasási tesztje: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
gg72
veterán
Közel 3 év alatt rengeteg DVD-t megírtam már sokféle íróval, de ilyen jól talán még egyik sem sikerült:
Pioneer DVR-109XLB @ Verbatim 16X - (MCC 03RG20) nyomtatható @ 6X
Avg Max Total
PIE 0.05 8 7654
POE 0.01 180 1122
POF - - 0 -
macska
tag
Az LG olvasási képessége tényleg nem rossz. Ha valamit nem tudok beolvasni a Pioneer 108-cal, akkor odaadom az LG-s kollégánnak.
Egy ilyen ''beolvashatatlan'' lemezt betettem a Yamada 6600-asba, és az asztali lejátszómban is akadt egy pillanatra a kép és a hang, ott kb. ahol a Pioneer 108 olvasási hibával leállt.Ezt követően a kérdéses lemezt odaadtam a kollégámnak (LG), winyóra másolta a VIDEO_TS-t, ezt követően Pioneer 108-al megírtam, és a film kép, hang akadása az adott helyen megszünt, jó lett.( Hozzáteszem, hogy a ''rossz lemezt'' két PC-s DVD olvasó sem tudta másolni winyóra, ugyanott leállt, mint a Pioneer 108. A Pioneer 108-cal megírt lemez már ezen a PC-s olvasókban is gond nélkül olvashatók lettek.)
Egyébiránt én Verbatim 8X DVD-R-re (gyártókód MCC), illetve Traxdata 4X DVD-R-re írok (G04) írok, másra nem igazán.Adattárolásra 8X Fujifilm DVD+R (Taiyo Yuden) lemezt használok.
Mindig a névleges max. sebességgel írom a lemezeket, de a Verbatim 16X DVD+R-t csak 8X-san írtam.
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
Ezt nézzétek :Bővebben: link
-
mr_knight
senior tag
Sziasztok !
Képzeljétek el van nekem egy DVD filmem amit felszerettem volna másolni a gépre PIODATA 108-asal és kp 80%-nál a Decrypter azt mondta hogy Retries ???? Mondom xar a lemez ?? Lefutattam a Nero CD/DVD Test-et és ezt dobta ki ! Bővebben: link Amúgy a lemez RITEK G04 ( lila ) szval szerintem nem egy xar lemez ! Na mindegy mondom magamba, hogy becoptam ezt nagyon.......Végül kitaláltam, hogy a P3-as gépemben van egy LG DVD-ROM ( lg-ről hallottam hogy a rossza lemezek még vissza tudja hozni ) na mondom kipróbálom és láss csodát, simán beolvasta a Decrypter !!!Szval LG nagyon jó életmentő funkciónak !
De 35PERCIG olvasta !!
Szval lassú, de biztos !
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
james008bond #4339 üzenetére
Csak a DVD-ROM-ot olvassa 16X sebességgel, a DVD-Videot akkor is 10X-re korlátozza, ha nincs rajta másolásvédelem. Bővebben: link
-
Somejko
aktív tag
válasz
james008bond #4339 üzenetére
Nemlehet hogy bekavar a nero DriveSpeed?Próbaképp amikor másolsz vagy tesztelsz kattints a ''fast''-ra amíg fel nem süvít.Ha nem használt essem,akkor sorry.
Üdv! -
Male
nagyúr
-
erdoke
titán
válasz
james008bond #4329 üzenetére
Talán erre gondoltál: Bővebben: link
Pioneer 109-cel 16X írva, és ehhez megfelelően 16X visszaolvasva. -
Male
nagyúr
válasz
FlasH-BacK #4331 üzenetére
Eztet most nem érteni. Mit próbáljak meg? A lemezeknek van baja, azt akarom visszavinni, nem az írót (annak elvileg semmi baja, a többi lemezre ír/olvas rendesen). Egyszer már megszívtam a Ridatákkal is: egy sorozat teljesen jó volt, amit legközelebb vettem, az meg mind olvashatatlanra sikerült. Akkor nem volt kedvem szenvedni vele, de most elegem lett, hogy már a TDK is ilyen (esetleg hamisítvány? nem látszik annak). Holnap visszaviszem, kiváncsi vagyok kicseréli e. Másoknál semmi gond ezekkel a TDK lemezekkel?
-
Male
nagyúr
Ma vettem 25db TDK 8X DVD+R lemezt (hengerben).
Adatai:
DVD+R47CBEC25
MBIPG101-R04-01
A topicot átfutottam, eléggé dícsértétek ezt az alapanyagot, nálam viszont elég vacaknak tűnik. Elképzelhető, hogy csak az írómnak nem tetszik? NEC 1300A 1.0C-s firmware-rel (ez a legújabb hozzá tudtommal). Olyannyira nem tetszik neki, hogy a ráírt cuccnak kb a felét nem lehet visszaolvasni (másik olvasó se tudja).
Ha valakinél ezek jól mennek és veszprémi, még 24 megvan belőle, nagyon szívesen megválnék tőlük. (tudom ez nem a piac rovat, de gondolom nem baj, hogy ide írom). -
válasz
Manitou #4321 üzenetére
Hát azt nem tudom,de az biztos,hogy nekem kb 40-50 db Ridiscem van (-8x) és vagy 3 féle MIDje van... Szal az biztos,hogy nem 1ből....
Amúgy 1 apró érdekesség: A mindap kaptam pár DVDt kölcsön, és át kellett volna másolnom, csak a gazdája 1 kicsit ''hanyag'' és hát megviseltek voltak a lemezek... A PIO 109esem jópár lemezt nem tudott teljesen átmásolni (főleg a DVD széle felé), mig a lakótársam LGje meg hiba nélkül tökéletesen beolvasta... Ez normális?) Amúgy végülis Verbatimot rendeltem, és ha +érkezik, akkor én is csinálok majd teszteket
-
guti1
tag
Verbatim 16X - MCC003RG020
erről tud vki vmit? -
Manitou
veterán
-
Manitou
veterán
válasz
Somejko #4314 üzenetére
Hi!
Én is pio 109 tulaj vagyok, még csak Traxdata 8X- és Verba 4X- írtam vele verbát nem komálja. Trax ok.
Ezek közül szerinted melyoiket vegyem? 16X Verbát be merjem vállalni?
RidicS8X milyen? Ha más nem veszek Trax 8X-et az már bevált.
Újraírhatóból volt nállam egy Nashua 2,4X de haver azt mondta nem tudott pár adatot rólla beolvasni a végéről az LG-vel.
Akarnék pár db újraírhatót venni, ami egy LG...nem tom milyen íróba is jól működne ,meg nállam is. Nem tudom melyiket kéne venni.
+ Platinum 8X - 50db/henger (Ricoh) - 100Ft/db
16X DVD R
- Verbatim 16X - 50db/henger
99db-ig - 140Ft/db
100db-tól - 130Ft/db
+ Verbatim 16X - 50db/henger
99db-ig - 140 Ft/db
100db-tól - 130Ft/db
- Verba 8X PhotoPrint - 50db/henger
160 Ft/db
8X DVD R
- TDK 8X - 25db/henger - TTG02
99db-ig - 110Ft/db
100-199db között - 105Ft/db
200db-tól - 100Ft/db
+ TDK 8X - 25db/henger
99db-ig - 110Ft/db
200db-tól - 100Ft/db
- Verbatim 8X - 25db/henger
99db-ig - 115Ft/db
100-199db között - 110Ft/db
200db-tól - 105Ft/db
+ Verbatim 8X - 50db/henger
99db-ig - 115Ft/db
100-199db között - 110Ft/db
200db-tól - 105Ft/db
- Ridisc8X - 50db/henger
99db-ig - 80Ft/db
100db-tól - 75Ft/db
- Ridata 8X - 25db/henger
99db-ig - 90Ft/db
100-199db között - 85Ft/db
200db-tól - 80Ft/db
- Traxdata 8X - 25db/henger
99db-ig - 95Ft/db
100-199db között - 90Ft/db
200db-tól - 90Ft/db
- Philips 8X - 50db/henger - FUJIFILM03
99db-ig - 100Ft/db
100-199db között - 95Ft/db
200db-tól - 90Ft/db
- Arita 8X - 25db/henger
99db-ig - 80Ft/db
100db-tól - 75Ft/db
+ Arita 8X - 25db/henger
99db-ig - 80Ft/db
100db-tól - 75Ft/db
- 8X Ritek - 50db/henger - full nyomtatható
99db-ig - 105Ft/db
100-199db között - 100Ft/db
200db-tól - 105Ft/db
+ Platinum 8X - 25db/henger - nyomtatható
99db-ig - 110Ft/db
200db-tól - 100Ft/db
- Omega 8X - 25db/henger - FUJIFILM03
99db-ig - 70Ft/db
100db-tól - 65Ft/db
4X DVD R
- Arita4X - 25db/henger - RitekG04
99db-ig - 70Ft/db
100db-tól - 65Ft/db
- Fuji 4X - 5db/csomag - CD normál tok - FUJIFILM02
99db-ig - 100Ft/db
100db-tól - 95Ft/db
- Fuji 4X - henger - FUJIFILM02
80Ft/db
- Ridisc 4X - 10db/henger
99db-ig - 75Ft/db
100-199db között - 70Ft/db
200db-tól - 65Ft/db
DVD RW
2.4X Verbatim DVD+RW - normál CD tok
280Ft/db
4x Platinum, Ritek alap, van ''-'' és ''+'', slim cd tok
280Ft/db
+ 4X Traxdata, normál cd tok
280Ft/db
- 2X Traxdata, normál cd tok
280Ft/db -
Somejko
aktív tag
Én,mint pio109-tulaj,azt tom neked mondani hogy írás szempontjából nem válogatós,minden lemezt kitűnően pörköli,de viszont a minuszos lemezeket jobban,egyenletesebben tudja visszaolvasni.Pc-hez inkább DvD-R-est ajánlanék neked,az olcsóbb kategóriából a Ritek média kódúakat.Amit nem ajánlanék:Emtec;Bulkpaq;Budget szerintem nagyon gagyi(princo szintű).Ha meg fontos adatokat akarsz lementeni akkor Verbatim;Taiyo Yuden;Philips;Tdk
Üdv! -
Kiss
csendes tag
Helló!
Pio 109-el mien lemezt érdemes írni?
Meiket szereti legjobban? Ártól függetlenül.
+ os vagy - os lemezeket használjak? Nem akarok asztali lejátszót használni, csak PC.
Légyszi válaszoljon valaki.
[Szerkesztve] -
attiLANte
tag
Sziasztok!
Mióta buktam pár CD-nyi cuccot ''lukas'' alapanyag miatt, mindig megnézem a fontos mentések előtt a nyers lemezeket.
Minap vettem két ''dobozos'' TDK 4* DVD+RW-t rendszer mentéshez, láss csodát: mindkettőn elszórva két-két tűszúrásnyi lyuk van a felületen.
Az egyikre írtam 4GB-nyi anyagot, nyomtam egy lemez-ellenőrzést Nero CD-DVD Speed-del, de a felület vizsgálat nem jelzett hibát.
Akkor most mi van?! Számít, hogy lyukas a hordozó réteg, vagy nem?! És mennyire lehet bízni a Nero-féle lemez-ellenőrzésben?
ui.: bocs, ha nagyon láma/költői volt a kérdés... -
Zoty@
aktív tag
Hali!
Én amit használok és eddig bevált:
-Fuji 4x (tokos) fuji 02
-Philips 8x fuji 03
Íróm: Pioneer 107 (még mindig, semmi gond nincs vele, már egy éve) -
Vangelis
félisten
válasz
headhunter #4309 üzenetére
Nem rossz.
-
headhunter
addikt
A verbatim ezzel a média kóddal, milyen minőségű lemez? MCC.....003 (DVD+R 8x)
Üdv.: headhunter -
PalM
tag
Az íróm NEC ND2500A
-
Vangelis
félisten
A ritek alapu lemezek nem a legrosszabak,nem is legjobbak.
De nagyon sok házi vidomat azon tartom ..és nem félek.
Szerintem azt alapnak mindenki veheti. (LG -k nél nem tudom)
mert Lg irom csak 3 napig volt.........
[Szerkesztve] -
PalM
tag
Én RiDisc 8X DVDk-re szoktam írni és eddig még semmi bajom nem volt velük!
-
roni67
csendes tag
Hát nekem például Philips +8x-os nagyon bejött. Az író (pio108) és az asztali is (noname,Aiwa) ) nagyon komálja. Érdeles módon a Verbatim -8x -al az asztali nem volt kibékülve. Anno, nem mindig a drágább a nyerő. Ha teheted próbálj ki párat mielőtt több 100-at bespájzolsz.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Autós topik
- Házimozi haladó szinten
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ZIDOO médialejátszók
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Azonnali fotós kérdések órája
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest