Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PikkPukk

csendes tag

válasz kugyu21 #2344 üzenetére

Magának a tunernek nem sok köze van ahhoz, hogy akadásmentesen le tudd játszani a DVB-T-n fogható adásokat. Elsősorban a vett adás felbontásától, kódolásától, bitrate-jétől függ (H264 HD-hez sokkal erősebb gép kell, mint az MPEG2 SD adásokhoz kellett). De ezt már talán sokszor elmondtuk...
    Talán csak annyi, hogy a tunerek és az USB lassúsága (nem tökéletes/folyamatos átvitele) miatt erősebb gép kell az akadásmentes lejátszáshoz (tévénézéshez), mint hogy ha winyóról játszanád le ugyanazt a filmet.
    Nekem AMD X2 3800+ (2Ghz) proci van, a winyóra felvett full HD műsor lejátszása kb. 60% körüli CPU-t használ (VGA rásegítés nélkül). Közvetlenül a TV adást nézve - gyorsabb mozgásoknál - néha megakad, bár ez most lehet a gyenge jel miatt is.
    Ja, és egy megfelelő H264 támogatású VGA kártya jelentősen gyorsít a dekódoláson. Ilyenek az ATI HD sorozatú kártyái (bár van 1-2 kivétel) és az újabb GeForce (9xxx ?) kártyák is. Persze a hardveres (VGA) dekódolást a dekóder szoftvernek is támogatnia kell (pl. a Leadtek PVR2 lejátszójához adott ArcSoft dekóder támogatja).

Szóval nem egyszerű az eset, utána kell nézni egy kicsit...

Summa, summárum: majdnem mindegy, hogy melyik DVB-T tunert veszed (bár azért legyen valami márkás darab), sokkal lényegesebb a software támogatás.
    Akadnak még nem "gyári" (alternativ) lejátszók is: pl. ProgDVB (fizetős sajna), DreamDVB (ezt nem próbáltam még). Nekem Leadtek DVB-T USB vevőm van, amihez a Winfast PVR2 lejátszót használom. Ez sem egy csúcs progi (sok bosszantó apró hibával), de azért még használható.

Új hozzászólás Aktív témák