Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
-
DasBoot
aktív tag
-
azbest
félisten
válasz wassermann #17852 üzenetére
Hehe, valóban. A webarchive szerint 2008-ban még nem szerepelt benne, de 2012-ben már STB
És a kártyák szöveg is akkor módosult eszközökre [link], 2016-ban mutálódott el satöbbire -
-
Bozek
nagyúr
válasz StevieWonder #17855 üzenetére
Sose használtam a gyári programját egyik eszköznek sem, azoknak mindig vannak hiányosságai. Nálam a DVBViewer van fenn a gépen, szerintem megéri érte kifizetni 20 dollárt. De van ingyenes alternatíva is, a ProgDVB.
Más: Van 6-os verzió a DVBViewer-ből, elvileg már lehet hozzáadni online TV-t és rádiót is.
-
válasz StevieWonder #17855 üzenetére
136000 kHz-en, symbol rate 6000, QAM256 paraméterekkel kerested? (Tudom, hogy 135500kHz, de hátha nem tudja a tizedes fekvenciát beállítani, és ezért nem sikerül)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Fitzgerald
veterán
Hali!
Nem tudom hol tegyem még fel a kérdést, a két kamerás topikban már megkérdeztem, de nem jött egy válasz sem.
Szeretném egy távoli gép USB-s webkameráját használni a saját gépemen itthon úgy, mintha a saját gépemre lenne dugva a kamera. Tehát lássa a Skype, lássák a böngészős flash felületek ezt a kamerát. Létezik erre valamilyen ingyenes megoldás? Trial verziós programokat találtam sokat, rohadt drágák, és ahhoz képest rohadtul nem intuitívek, én mint hozzá nem értő valaki még a port forwarding beállítása után sem tudtam kapcsolódni ehhez a távoli webkamerához... -
envagyok
veterán
válasz Fitzgerald #17858 üzenetére
http://usbip.sourceforge.net/
-
Fitzgerald
veterán
válasz envagyok #17859 üzenetére
Köszi, de ez még annyira sem intuitív, mint a fizetős megoldások. Az odáig oké, hogy felrakom ezt a virtuális usb bus drivert, de hogy utána hogyan és milyen alkalmazással osztom meg szerver oldalon a kamerát, és mivel/hogyan kapcsolódok hozzá kliens oldalról, nem találok semmit....
-
Bozek
nagyúr
válasz Fitzgerald #17860 üzenetére
És ennek mi köze van amúgy a TV tunerekhez?
-
Bozek
nagyúr
válasz Fitzgerald #17862 üzenetére
Értem. Attól még nem ide tartozik... Ha itt se kapsz választ, felteszed majd valamelyik számítógépes játék topikjában?
-
Fitzgerald
veterán
Ha még egyszer leírom mért itt tettem fel a kérdést, még egyszer sorba állsz majd arroganciáért? Egyébként de, valamennyire kapcsolódik a topik témájához is, mert a tuner/capture kártyákat is szokás ugyanarra használni, mint amire én használom az USB-s webkamerákat. De rugózz még egy kicsit rajta, ha jólesik.
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
Sziasztok! Lenne egy noob kérdésem, amire sajnos a gugliban sem találtam érdemi választ. Létezik olyan átalakító/bővítő kártya, ami normál PCI slotot képes "felbővíteni" teljesértékű PCI-e slottá, hogy képes legyen ilyen csatolójú videókártáykat is fogadni?
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
azbest
félisten
Teljes értékűvé? A 133 MBájt / sec átvitelű PCI buszon sávonként 500-1000 MBájt/sec sebességet? Mondjuk 16x-esre, 8-16Gbájt / secesre?
Régebben árultak pci slotos kártyákat is, lehet aprón találsz még 8-10 éveseket. De azok is sokszor belső átalakítót tartalmaztak, amihez spéci driver kellett. Sokat panaszkodtak miatta, hogy fagytak velük a játékok.
Videózni használj mondjuk libreelecet pendriveről futtatva. Az nem eszi meg az erőforrásokt, mint egy mostani oprendszer azon a gépen.
Játszani meg vegyél xbox 360-at vagy playtation 3at.
Azzal a géppel inkább valamilyen táblajátékot ajánlanék.
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
válasz azbest #17867 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Igen, én is hasonlóra jutottam, csak azért kikértem szakavatottabbak véleményét is.
Azért is gondoltam, hogy lehet valami ilyesmi megoldás, mert a neten rákeresve adott ki azért találatot a PCI to PCIe témában, pl. ezt is: [PCI-TO-PCIe-Bridge-Card]Nyilván tisztában vagyok vele, hogy nem lehetséges egy fejlettlenebb technológiájú, kisebb átviteli sebességű PCI slotból fullos PCIe sottot upgradelni, nem is erre gondoltam. Én inkább a régebbi, első generációs PCe csatolójú VGA kártyákat gondoltam hátha bele lehet tenni valahogy, amiknek még olyan óriási sávszélesség azért nem kell. Természetesen nem mostani csúcs kártyákra gondoltam, de még csak 5-6 évesekre sem, inkább a 10-12 évesekre.
Amúgy eszemben sincs a géppel semmi újabb generációs 3D-s játékkal játszani, ahhoz megvan a szükséges vas. Ezt a kis PC-t inkább csak amolyan retro kis masinának akarnám megcsinálni. Mondjuk ha egy Quake 2 elfutna rajta nem softveres módban, az már frankó lenne. Ahhoz meg azért nem kell egy atomerőmű. Én annó játszottam Quake 2-vel Pentium 166MMX-es gépen. 256 Mbyte SD-RAM-al, meg egy 3dfx Voodoo Banshee kártyával. Azért ez a gép ahhoz képest klasszisokkal jobb, csak az integrált video része a gyengus, ezen szeretnék kicsit javítani.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
azbest
félisten
azoknál a 20 éves kártyáknál az integrált intel is klasszisokkal jobb.
neweggen a listában talán csak a radeon hd 5450 vagy 7350 az, ami talán jobb mint az integrált. A többi ősrégi kukaszökevénnyel nem vagy előrébb. [link]. A pci már egy évtizede is csak az elvetemülteknél fordult elő például, mint másod monitor vezérlő kártya.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Hello!
Akinek TECHNISTAR K2 ISIO készüléke van, jelentkezzen kérem szépen, hogy tudjunk egy kicsit értekezni.
Nagyon jó készülék, nagyon jól már kiismertem (én is szívesen segítek, ha van kérdés), de mégis van pár számomra értelmezhetetlen működési folyamata, amire jó lenne már választ találni.
Beállítási hiba-e, sw bug-e, vagy ennek így kell működnie, stb.
Ha jól tudom a TARR-nál is vannak ilyen STB-ok.Köszi.
-
farkas-j
őstag
válasz nfsu17 #17871 üzenetére
Nekem van ilyen TARR-os boxom, bár nem mélyedtem el a működésében. Sima TV nézésre használjuk. Ha tudok segítek. Ez egy elég drága box, ennek ellenére sajnos nem tud kártyamegosztást, és Internetre streamelést.
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
nfsu17
veterán
válasz farkas-j #17872 üzenetére
Köszi.
Megpróbálom röviden leírni, lehet nem fog sikerülni.
1. van a menüben a műsorfüzet. Ez lenne az EPG. (ugye?) Németben SFI.
Itt be lehet állítani a frissítést be/ki.
Na most ha be van kapcsolva, akkor ugye úgy gondolom, hogy ezt magától megcsinálja, abban az időben, amire mi beállítjuk, mivel az alatta lévő sorban ezt lehet beállítani (az időt). Alapból úgy rémlik, hogy hajnali kettő vagy 3 van beállítva. Na most én úgy vettem észre, hogy adott időben a készülék bekapcsol, negyed óráig csinál valamit, majd kikapcsol. Ennek ellenére az EPG-t nem tölti le. Hogy honnan tudom? Ha rámegyek egy csatornára és gyorsan megnyomom az SFI (EPG) gombot, akkor látom, ahogy a csík megy jobbra, azaz töltődnek le a további napok. Nálam aznap+6 napra (előre) tud letölteni. DE csak akkor, ha az adott csatornára ráállok. Magától nem tölti le. Mondjuk éjjel.2. Hiába állítom be itt a műsorfüzetben, hogy KI van kapcsolva a frissítés, meg a softwarefrissítés is KI van kapcsolva, a készülék bekapcsol adott időpontban. Plusz ami fura, hogy beállítok a műsorfüzetben, mondjuk 15:15 órát és a softwarefrissítés menüpontban az időpont ott is átvált erre. És fordítva. Beállítok reggel 8:18-at a swfrissítésben és a műsorfüzetben ugyan ezt az időpontot látom, egyszerűen átveszi. Igazából mindegy is lenne, mivel ki vannak kapcsolva, de mégis bekapcsol a kütyü adott időpontban. Ez nekem bug-nak tűnik. Ha ki van kapcsolva mind2, akkor ne kapcsoljon be.
3. papír szerint tud olyat a készülék, hogy beállítok egy szórészletet (pl. túlélők) és magától beállít minden olyan filmet/sorozatot epg alapján, amiben ez a szó szerepel. Ezt tudja is, de csak úgy, ha mindig én magam rámegyek erre a szóra a menüben és akkor kilistázza ezeket a műsorokat. De ha 1 hétig nem vagyok itthon, akkor egyszerűen nem csinál semmit. Eleve nem is tudná, mivel ugye az epg sem frissül magától, csak akkor, ha én bekapcsolom és adott csatornára rámegyek.
A sw: 2.57.0.6 (ez újabb, mint ami a technisat oldalán van, a 0.5 végű)
Keresőnek: technisat k2 isio felvétel epg
-
farkas-j
őstag
válasz nfsu17 #17873 üzenetére
Megmondom őszintén ilyen mélységig nem másztam bele a készülék szolgáltatásaiba és az EPG-jébe. Azt tudom, hogy a teljes EPG-t kábelszolgáltatóknál a szolgáltató által dedikált mux tartalmazza. A TARR-nál pl. akkor frissül villámgyorsan a teljes csatornakínálat EPG-je, ha a 250MHz-es muxban lévő csatornák valamelyikére lépek. Itt is az MTV-1HD-ra. Ez a Mindig TV-nél az MTV1-et tartalmazó mux-nál történik.
Az általad írd frissítési időket sosem néztem és állítottam, ezért nincs vele tapasztalatom. Amit a 3-as pontban írtál azt nem is tudtam és nem is próbáltam még. Az enyémen a szoftververzió: 2.57.0.5Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
sunpower
tag
Sziasztok!
Új rendszerként telepítettem fel a win 10-et és van egy Terratec H7 külső USB-s tunerem, de sehogy sem bírom működésre bírni.
Eddig win7 64 bit alatt tökéletesen működött több évig.
Win 10-hez van hozzá driver, de azt mondja róla hogy ismeretlen eszköz.Aki esetleg tudna segíteni, vagy jártasabb a témában azt nagyon megköszönném!
Üdv.
Tamás -
Bozek
nagyúr
válasz sunpower #17875 üzenetére
Ha Ismeretlen eszköz, akkor nem jó a driver, vagy nem jól lett feltelepítve. Próbáltad kézzel felrakni hozzá az illesztőprogramot? Innen szedted le?
Amúgy a MediaPortal fórumában találtam olyan információkat, hogy többféle TerraTec H7 van, és nem mindegyikhez jó a driver... Bár ott BSOD volt, nem pedig Ismeretlen eszköz.
-
sunpower
tag
Bármi lehet.
Igen, onnan szedtem le, amit linkeltél. Elindul a telepítő, le is fut, és azt írja hogy oké minden. De az eszközkezelőben ismeretlen eszközként van.
Kézzel hogy tudom feltenni a drivert? Egy szál .exe az egész én azt indítottam el. Máshogy csináljam?Nekem a sima, nem a rev.4-es verzió van (ahhoz ha jól láttam nincs is 10-es driver).
Még megpróbálom azt, hogy kimondottan USB 2-es portra kötöm, hátha. (Giga AB350 Gaming 3 alaplap, úgyhogy hátlapi kivezetés kell hozzá.) Azért ötlött fel bennem ez, mert a régi lapomon (és a win7-en) ha átdugtam egy USB 3-as portba, akkor nem működött. Lehet hogy hülyeség, de kínomban már nem tudok mit kitalálni.
Sajnálnám elhajítani, mert nem 3 Ft volt.
Köszi a segítséget előre is!
Üdv.
Tamás -
mAtech
aktív tag
válasz mAtech #17765 üzenetére
Családban volt egy Alcor-os távirányító, ami ugyanúgy néz ki, mint a mi Bluepanther tunerünké. Tesztelésre kölcsönkértük. Jelentem minden funkció ment vele, ergo kompatibilis.
Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
Piedon
tag
Valaki próbálta már az xbox one tunerjét linux alatt? Nekem most már felismeri a raspberry pi és megy is rajta a dvb-t műsor, csak néha vacakol a drivere, bár szerintem tápellátási hiba lesz, csak most itthon nincs aktív usb hub. Arra lettem volna kíváncsi, hogy másnál is ez-e a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Piedon
tag
válasz azbest #17880 üzenetére
Felső kép.
Azóta már megy a dvb-t és a dvb-c is rajta. Tulajdonképp egy dibcom700 usb vezérlő, tda18250, és mn88472 (mint a kínai fehér csodatunerben) van benne. Ha rákeresel az xbox one tuner linux kifejezésre akkor a tvheadend fórumában van egy topik róla, onnan szedtem az információkat, meg a driverforrást hozzá. Ami érdekes, hogy míg a mygica t230 azt mondja, hogy -20dBm, ezt -47dBm-et mond helyenként (frekifüggő), viszont emiatt a jel/zaj viszony csak 30dB és szerintem emiatt néha kockásodik. Továbbá nagyon háklis a raspberry pi Usb tápfeszültségére.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Piedon #17881 üzenetére
Igen, én is belefutottam abba a fórumba. Némelyik tényleg nagyon tápfesz függő (pl it9135 vétele romlik, ha leesett a fesz). Mondjuk a kijelzés az nem feltételen igaz a vétellel kapcsolatban. De persze, érzékenységben lehet különbség.
Az újabb kernel is bekavart pár dolognak. Hibát jelez astrometa fw betöltésre a dmesg logban, de aztán vagy megy vagy nem megy. A t230 meg pár nap után újraindítást kér, mert elveszti a vételt... nem sima
Egyébként azért figyeltem fel az xbox one tunerre, mert amazon uk-n van 6.95 font tuner + 5.61 font szállítás. A 39 euro feletti ingyen szállítás az a német amaozonon van, de ott 11 euro környékén van darabja a tunernek.
-
Piedon
tag
válasz azbest #17882 üzenetére
Ennél a tunernél alacsony fesznél i2c hibákat dob.
Én az ebayen szemezgettem vele, de aztán úgy alakult, hogy sikerült venni használtan még az ebayes árnál is olcsóbban. Nekem most 4.9.35-ös kernel van rpi-n, ezzel néha a mygica meghülyül és újra kell indítani a gépet. Gondolkodom, hogy valahogy egy orangepi-re vagy egy s905-re kellene valahogy megcsinálni a drivert, mert nem tetszik a rpi-nek a minden tegyünk egy usb portra megoldása, de azokon meg még 3.4-es kernel van (az s905-nél nem biztos).[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz szabi__memo #17884 üzenetére
szerintem nincs astrometa fw, panasonic lesz az Annyi hogy az xbox-osban az első fajta astometával egyező chip van ezek szerint (mn88472). Az astrometában egy ugyanolyan képességű de egyel eltérő számozású (mn88473) van már az újabb sorozatokban. Biztos elfogyott. A librelec/openelec firmware repositoriban szokott lenni a legfrisebb használható fw hozzájuk.
(#17883) Piedon
amlogicon a kszaq féle librelec lehet jó hozzá, ha úgyis multimédiára kell, abban a friss crazycatféle media tree van. Így az újabb tunereket is kezeli a régebbi kernellel. Úgy tűnik mostanában ő szokta gondozni leginkább a dvb részét a kernelnek, a hivatalosba is be szokott kerülni.ja és lehet crazycat-nél is vannak fw fájlok, még akár frissebbek is mint a közkézen járók. [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
papasoft80
tag
Sziasztok!
Létezik olyan HW-SW összeállítás, mellyel lehet kódolatlan DVB-C HD adásokat időzítetten PC-re azonos minőségben rögzíteni? -
korcsi
veterán
válasz papasoft80 #17889 üzenetére
Amit használok: linux, tbs 6205, tvheadend, klienseken kodi.
De igény és feltételek szerint millió lehetőség van.
Az azonos minőség mindig adott lesz.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Bozek
nagyúr
válasz papasoft80 #17889 üzenetére
Melyik szolgáltató? Milyen operációs rendszer?
Windows alá ott a DVBViewer. Igaz, a program fizetős, de szerintem megéri az árát. Ha felteszed a Recording Service-t is (a program megvásárlásával alapból jár), akkor akár távolról is tudod kezelni a felvételeket, időzítőket és streamelni is tudod az adást otthonról. A Recording Service-t mondjuk már nem frissítik, a Media Server lépett a helyébe, ezért viszont pluszban fizetni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz korcsi #17890 üzenetére
Meg vagy elégedve a TBS6205-tel? Néztem én is és erősen gondolkodok rajta, de pár fórumon olvastam problémákat vele kapcsolatban, hogy nagyon melegszik és néha (talán emiatt) nem működik rendesen. Nálad hibátlanul megy minden? Én is hasonló felállásban használnám. Jelenleg egy MyGica T230 van, esetleg ebből vennék még párat. Árban olcsóbb lenne, mint a TBS, de rengeteg plusz kábel, USB stickek, stb. A TBS jóval kulturáltabb lenne.
-
korcsi
veterán
Tbs 6205-höz ma felraktam a open source drivert, eddig úgy néz ki, ezzel is minden rendben.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Gobok
tag
Üdv,most vettünk cryptobox 650HDC-t és 650HDC_MCAS_V1.09.17769_07-01-2017.rar fw van rajta valószinüleg.
Viszont youtube sehol előző fw-hez elvileg van.
Tudna ebben segiteni, valaki???
Ami még gond hogy valami épkézlábabb EPG-t rá lehet tenni? -
zumike
tag
Üdv,
libreelec-re mi az ami mostanában javasolt? Olcsó, dvb-c-s kellene.[ Szerkesztve ]
-
Vasgabi
csendes tag
1
[ Szerkesztve ]
Vasgabi
-
Vasgabi
csendes tag
válasz lorenzen #4589 üzenetére
DVB Viewer Transponder list
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGI[DVB]
0=22
1=114500,5,6000,|07.14: DIGI Budapest
2=121500,5,6000,|07.14: DIGI Budapest
3=128500,5,6000,|07.14: DIGI Budapest
4=135500,5,6000,|07.14: DJGI Budapest
5=354000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
6=362000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
7=370000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
8=378000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
9=386000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
10=394000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
11=402000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
12=410000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
13=722000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
14=730000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
15=738000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
16=746000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
17=754000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
18=762000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
19=770000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
20=778000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
21=786000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
22=794000,5,6900,|07.14: DIGI Debrecen[ Szerkesztve ]
Vasgabi
-
őstag
Hello
Lakásfelújitásnál kértek tőlem segítséget, vezetékelésben. A Digi, ha UTP-vel ad netet a lakásban, akkor a tv-t koax kábelen hozza? Azt lehet osztóval több helyre kivezetni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- Milyen házat vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.