Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
te írtad, hogy három dvb-c nélküli tévé... az csak analóg lehet és úgy tűnik oda is elért az analóg lekapcsolás. A másik kettő ezek szerint dvb-c -re van hangolva. Nem az sd szünt meg, hanem az analóg. Ha analóg előfizetésed volt, akkor adnak ingyen egy boxot. A többit magadnak kell beszerezni.
Szolgáltatói box nem volt eddig nálad? Mert ha iptv előfizetésed van, akkor egy dvbc boxot sem adnak ingyen, az csak a régi analóg előfizetőknek jár. Iptv boxból ötöt nem is fognak adni még pénzért sem.
Ha pedig kódolatlan dvb-c ment két tévén és most csak egyiken megy, akkor a kábelezést nézd meg, mert valami szétment nálad az elosztásnál.
A 20 ezres előfizetés gondolom nem a tévére vonatkozik, hanem valami netes, telefonos, tévés csomag.
Van egyébként külön telekomos topic is, lehet ott más részleteket is tudnak [link]. Viszont érdemes úgy fogalmazni, hogy kiderüljön milyen tévére fizetsz elő és milyen módon volt vétel az 5 tévével (analóg / dvb-c / iptv és van-e szolgáltatói box és az iptv vagy dvb-c).
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Hol? és mit kellene venni <---> majdnem 20e Ft-os előfizetés
Nem venni, hanem kibaszottul gyorsan szolgáltatót váltani, ha van rá lehetőség...
És a konyhai TV az most is behozza az összes free csatornát. <---> Az a kérdés, hogy mi történhetett , hogy megszűnt az SD-n az összes adás, a közszolgálatit kivéve.
Ez ugye ellentmondás. Szóval, a tévék környékén kell megnézni valamit... Az egyértelmű, hogy az analóg megszűnt a Telekomnál. DVB-C-ket kell behangolni.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
oncsi
őstag
válasz azbest #17151 üzenetére
Azért nem tudom konkrétan a választ, mert nem én kötöttem be annak idején, hanem küldtek szerelőt.
Nem volt IPTV, csak DVB-C. Most bezzeg a telefonban a hölgy az IPTV-t hajtogatja, hogy a technika, meg a fejlődés.
Megkérdezem a topikban amit ajánlottál.
És valóban, nem csak a TV előfizetés annyi, hanem a Net, és a telefon is. De a telefon nincs is használva, a Net meg egy lassú, és sokszor megbízhatatlan.
Csak 1 box volt használva, egy SD Plazma tévéhez. Az újabb LCD, meg az újabb plazma tud DVB-C-t, de az egyiken elment a DVB-C adás teljesen (??). Nem elállítódott, hanem csak a közszolgálatik jönnek. Az SD-k az tiszta sor. De azon is jött a minden csatorna, csak SD-n. Tegnapig. Ma már csak azon is a köz szolgálatik.
Gondoltam bemegyek egy szakboltba, és veszek két felvevős DVB-C "tunert" meg valami DVB-C vevöket az SD-tvkhez. Az egész nem kerülne 40e Ft-ba, és volna mindenen megint adás. Mig a Telekomnál erre szinte semmi esély. De persze megkérdezem előbb.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
azbest
félisten
ha csak nézni akarod a kódolatlan dvb-c adást, ahhoz lehet már 8-10 eft körül is kapni valami alap boxot, az mpeg2 sd adáshoz még elmegy, míg azt is ki nem vezetik.
ha szolgáltatós box-on jó az adás, ami az előfizetett kódolt adásokat is veszi, akkor próbáld átvinni a másik tévéhez esetleg, hogy a jel lejut-e hozzá.
Ha azon a környéken már senkinek sincsen analóg előfizetése, akkor megeshet, hogy minden kódolt. (az az összefüggés, hogy az analóg előfizetéseket váltották kódolatlan dvbcre)
A szolgáltató weblapján vannak listák hogy hol van dvb-c.[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
Ebay-en láttam egy kék usb dvb-t tunert (RTL2832U+R820T2). Használható ez linux alól? Illetve ez tudja-e a T2-t ?
-
Unsign
tag
Sziasztok!
Dvb-c stb-t keresek kódolatlan vételhez és jó lenne ha hd mkv fájlokkal is elboldogulna az eszköz.
Alcor 3500 és Amiko impulse egyelőre latoterben. Van más ajánlott vagy döntsek a kettő között?[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Terratec S7-el van tapasztalata valakinek?
Win alatt dvbviewerrel kék halál van (win10 64bit legújabb driver a gyártó oldaláról)
Linux alatt megy, de csak az sd adások. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Tud valaki Gigabyte U7000 (Dibcom 7700 chip) tunerhez Windows 10 64-bites driver-t? Intel procihoz.
Találtam A64-es driver-t, ami az AMD-s gépemen jó is, de a Corei3-on nem megy.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Márton
nagyúr
Sziasztok
most hogy vettem dvb-c tunert, szüleim a mindigtv-t szeretnék nézni,
annak is az m4 sport hd csatiját, így kell egy dvb-t tuner is
Ha már veszek, tudnátok ajánlani olyat, ami médialejátszóként elboldogul a 1080/24p és 60p fájlokkal is és kadenciahelyesen jeleníti meg a hdmi-n? (tehát 24 ill 60 Hz-en)köszi
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz wassermann #17161 üzenetére
És az dvb-t-s?
Teljesen más megoldást keresek, ami rém egyszerű, bolondbiztos.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
csendes
őstag
válasz Márton #17162 üzenetére
Ahhoz még kell egy USB-s DVB-T tuner.
Ha érzékeny vagy a 24Hz/60Hz minőségre, akkor jobban jársz egy olcsó (vagy használt) csak kódolatlan csatornákhoz való DVB-T STB-vel az m4-hez és egy normális médialejátszóval külön.
A "Pi" inkább olyanoknak való, akik hobbyból szeretnek ilyesmivel foglalkozni, bolondbiztosnak nem nevezném, bár kétségtelenül egyre jobb.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
-
Márton
nagyúr
továbbra is várom a tippeket (pi sajna kiesik)
nincs 10-20 között sem kadenciahelyes, dvbt-s lejátszó?
Sajnos a 7-8ezresek ha el is indítják a 60p-t, akadozva viszik,
teszteltem többet.[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
envagyok
veterán
válasz Márton #17165 üzenetére
Hidd el, hogy egy pi2 plusz táp plusz ház plusz egy dvb-t vagy c vevő a legjobb megoldás.
A pi-vel tuti nem lesz problémád a kadenciahelyes lejátszással.
DVB-t vevőt párezer forintért vehetsz már ali-n.
Az egész újan is megáll kb. 20-ból.
Ha több pénzed van akkor wetek play, de semmivel sem jobb mint a pi.
Vagy s805-ös mxq box openeleccel plusz usb dvb-t vevővel. Megvan a pi árából, de doboz, táp, táv van benne. Annyira az sem jó lejátstó mint a pi. -
Márton
nagyúr
válasz wassermann #17170 üzenetére
speckók alapján jó lehet
csak nem szeretek próbanyúl lenniEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Laca0
addikt
válasz azbest #17168 üzenetére
Szia!
Nem "néztem be", így van elnevezve a driver: A64.
És valami furcsa oknál fogva az AM3-as AMD-s gépemen megy, és nem megy egyik i3-as notin sem (közben egy másikkal is kipróbáltam).
Mindegyiken win10 64bit van. Az AMD-s home, a 2 noti Prof verzió.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
azbest
félisten
segítene, ha linkelnéd a drivert.
Win 10 alatt az szokott bekavarni, hogy a win automatikusan lecseréli a drivert egy olyanra, amit a windows updaten talál. A bibi, hogy ez általában csak a tunerek régebbi revizióit kezelik és emiatt vagy rosszul vagy sehogy sem működnek. Például a realtek chipsetes tunereknél is figyelni kell erre. Az it9135-ből elvileg a legfrissebb van fenn win updaten, de ennek ellenére is lehet, hogy a manuális telepítésű tud jól műküdni.
(#17175) wassermann
nem, ilyen nincs. Az x86-64 az amd megoldását vette át teljes mértékben. Az intel Itanium IA-64 megbukott, mivel nem kompatibilis visszafele.
Ráadásul egy 2008-ban kifutott tunerről beszélünk.[ Szerkesztve ]
-
wassermann
Topikgazda
-
azbest
félisten
válasz wassermann #17177 üzenetére
én igen csak bajban lennék 32 biten, mert 8GB sem volt már elegendő a munkámhoz újabban A 32bites lapozós kiterjesztéses megoldás pedig desktopon nem támogatott.
A konkrét esettel kapcsolatban érdemes leellenőrizni a driverek verzióit, mert nagyon sunyi módon szokta automatikusan átcserélni a win a sajátjára. Általában telepítés után pár másodperccel meg is történik. A 32/64 bitet is érdemes ellenőrizni, hogy tényleg 64-es -e a működő gépen az oprendszer. Ezt csak azért írom, mert néhány tunerhez csak 32 bites driverek vannak már újabb win-ekre. Bár ebben az esetben szerintem nem erről lehet szól.
[ Szerkesztve ]
-
beldeczki
aktív tag
Üdv!
Nemrég óta van egy c tunerem. USB-s, gépre dugva minden oké. Most jönne maga a kérdésem. Melyik lenne a legegyszerűbb módja annak, hogy a tuner által fogott csatornákat helyi hálóra kitoljam és azt fogni lehessen bármelyik eszközről hálózaton belül (lehetőleg EPG-vel)?
-
hati
addikt
-
Sanyi.il
aktív tag
8. kerületben esetleg van aki szobaantennával fogja sikeresen az adást? Albérletről lenne szó, így kültéri antennát passzolnám (dvb-t)
A mindigtv honlapja szerint piros mezős utca, és elég a szobaantenna.
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
Topikgazda
válasz Sanyi.il #17186 üzenetére
- Ezt esetleg az tudja neked megmondani biztosan, aki előtted ott lakott... de:
.... veszel pl. a Határ-úti MediaMarkt-ban egyí beltéri erősítős-antennát és megpróbálod. Ha nem megy, szépen visszacsomagolva másnap visszaviszed (!) . Elmondod, hogy valószínűleg a terméknek semmi baja, de nálad nem megy, levásárolhatod és visszaadják a pénzt...
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.il
aktív tag
válasz wassermann #17187 üzenetére
Így lesz Köszi!
-
beldeczki
aktív tag
Ugye a Mediaportal 1-et telepítetted nem a kettőt?
2 volt fent elsőnek, de miután írtad feltettem az 1-et. Adás megy, műsorújság sehol ugyanúgy (kivannak jelölve listában).
Viszont simán DVBViewer behozza szóval nem tudom mi nem jó.
Itt a log fájl (töröltem, majd két csatornát kliensen néztem, így a logban is csak ez szerepel, bár az epg stop-on kívül mást nem tudtam kivenni belőle): link
-
Márton
nagyúr
Ok, lejjebb vittem az igényeimet:
nem kell kadenciahelyes 24p és 60p lejátszás usb-ről, csak:- dvb-t tuner (mindigtv M4 HD)
- és beépített wifi, hogy ipad air2-ről lehessen rá képet, videót küldeniIlyenre van tippetek, lehetőleg itthoni forrással?
-
hati
addikt
válasz beldeczki #17189 üzenetére
Sajnos a logban pont nincs EPG infó. Kérlek, hogy
- lépj ki a kliensből,
- indítsd el setuptv-t.
- menj a manual control menübe
- kattints a refresh dvb epg gombra
- várj 15 percet, majd ismét küldd el a tvservice logját.[ Szerkesztve ]
-
wassermann
Topikgazda
-
Márton
nagyúr
válasz wassermann #17192 üzenetére
köszi, de se Pi, se notebook nem jöhet szóba.
10-20e között már találni dvb-t vevőt wifivel.
csak nem tudom melyiket lenne érdemes..
nem kell hiper-szuper cucc, épp ezért mondtam le a 24p és 60p-ről.
2016-ban egy wifis kapcsolat olyan extra igény?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz wassermann #17194 üzenetére
7-8 ezer amivel dvb-t nézhető
ilyet keresek most csak wifiset.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
-
hati
addikt
válasz beldeczki #17199 üzenetére
Szerintem maradjon.
Ha majd második klienst akarsz hozzá "csatlakoztatni", akkor azon ne az alapértelmezett egyszerű telepítést válaszd majd, hanem csak a kliens telepítést és add meg neki a szerver nevét.
A Mediaportal nem csak TV nézésre való, hanem videó nézésre, zene hallgatásra, kép nézegetésre, de majd felfedezed. Átlag 3 havonta jön ki belőle új verzió.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest