Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez a kódolt adókat is megjeleníti. Egy hónap ajándék hozzáférés jár hozzá.
Ugyan úgy "feltölthető", mint a CI+ kártyás megvalósítás.Vélhetően csak a saját programjával használható. A vásárlók értékelése szerint nem egyszerű az élet vele.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
izee
őstag
válasz Hieronymus #18949 üzenetére
Rendben, köszi.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
wassermann
Topikgazda
Február elején újból kell hangolni a DVB-T csatornákat, mert változnak a frekvenciák(a fővárosban csak helycserék lesznek a MUX-ok között).
Bővebben: [link]
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Szerintetek megoldható egy AMIKO HD 8265+ esetén az, hogy ne a belső merevlemezre vegyen fel hanem pl. egy NAS-ra? -
Diák66
őstag
válasz wassermann #18953 üzenetére
Meg kb. a legtöbb helyen is, csak frekvencia csere lesz, átvariálták a MUX-okat.
-
-
Gabis
őstag
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani olyan USB-s DVB-C tuner stick-et, ami enigma 2-es image alatt is működik?
Köszi! -
veterán
ajánljatok nekem usb dvb-c tunert
menjen linux alatt, működjön jól. az xbox tuner már közel volt a jóhoz, de sehogy sem tudtam előtte úgy jelszintet állítani, hogy minden frekvencián eltűnjenek a continuity errorok, ráadásul néha egész jó a helyzet, néha meg ugyanazon a csatornán szinte nézhetetlen. a tvheadendet szívesen megtartanám, az bevált.hanyas vagy, te disznó?
-
Speederer
senior tag
válasz qnadam #18962 üzenetére
Mygica T230-at használok 2 darabot is, egész jók. Jobbak, mint az xbox-os.
Van belőle egy C-s verziósom is (T230C), de azt a raspbian alatt egyelőre nem tudtam működésre bírni, bár még lehetett volna erőltetni kicsit. Ha esetleg "rendes" linux-od van, vagy jobban képbe vagy itt a firmware-ekkel/driver-ekkel, akkor lehet hogy ez is van olyan jó, mint a sima, vagy talán jobb is.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
veterán
válasz Speederer #18963 üzenetére
köszi! mit jelent az, hogy egész jó? linuxtvwiki szerint raspbian 9 óta megy a C is, de nyilván én nem próbáltam. nálam sima (bár most épp virtuális) linuxon menne.
(#18964) Bozek: van a tuner előtt egy állítható csillapító, az sokat javított a helyzeten, de tökéletes sose lett. a kábelek-csatlakozók-osztók újak és jók, két tévén a jelszint 90 fölött, minőség 100.
hanyas vagy, te disznó?
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok de megpróbálom.Egyszerű a dolog / nekem nem annyira / monitoron szeretnék Digi TV-s adást nézni mert ez van kábelen bevezetve hozzánk.
Ez az eszköz alkalmas lenne rá?
Alcor HDT 4400 Set-Top-Box DVB-T/T2Válaszokat előre is köszönöm
Üdv ZolaA bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
V60
aktív tag
válasz Nethooligan #18969 üzenetére
Köszi. Ez lenne a megfelelő?
Alcor HDC-3500
digitális kábeltévé vevő (DVB-C)A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
Nethooligan
tag
A DVB-C vevő oké, már csak azt nézd meg, hogy milyen kimenet van rajta (gondolom HDMI) és van-e olyan bemenet a monitoron. Ahogy nézem ez a HDC-3500 nem egy csúcs, például videó kimenet: 576i/576p/720p/1080i. 1080p-t nem tud.
Esetleg kereshetsz számítógéphez (gondolom az van, ha már monitor, bár lehet teljesen különálló monitor is) USB-s DVB-C vevőt.
-
V60
aktív tag
válasz Nethooligan #18971 üzenetére
Köszönöm. Egy ilyen monitorra szeretném teljesen külön mindentől / Pc, stb.. / rákötni. PEAQ PMO Slim S270 27" FullHD IPS LED Monitor
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
akerbis
aktív tag
Sziasztok! Nekem most egy DVBT - MPEG4 tuneres TV-m van. Eddig csak az ingyenes adókat néztem a MinDig TV-től, de most akarok előfizetni kódolt csomagra. A készülékem CA modulos. A kérdésem az lenne, hogy ha a TV-m nem tudja az újabb formátumot, akkor szükségem lesz Set Top Box-ra hozzá? Előre is köszönöm a felvilágosítást
IT Phone :) Gábor
-
azbest
félisten
válasz akerbis #18975 üzenetére
ha valóban nem tudja a dvb-t2 és/vagy hevc módot, akkor igen. De a szolgáltatótól majd ingyen kapnak az előfizetők boxot. Szóval addig is a számodra legolcsóbb megoldás megteheti, amíg az átállás meg nem történik. Van egyébként mindig tv topic is [link]
Meg hivatalos átállásos oldaluk [link]Még nem az új fajta boxokat adják, szóval ha boxszal vesezed tőlük az előfizetést most, akkor is cserélni kell majd a későbbi boxra (ami majd ingyenes, szolgáltató tulajdonában maradó box lesz).
[ Szerkesztve ]
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok,
nagymamámnak lenne szüksége egy beltéri antennára földi sugárzású ingyenes csatornák vételére. Kb 4-5000-ig melyik modell az ajánlott? Vagy esetleg ez alatt van-e vállalható modell?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
-
válasz sutyesz96 #18981 üzenetére
Az egyszerű szoba antenna, botantenna. A botantenna nagyjából azonos a dróttal.
Kissé szebb megoldás, ha veszel koax kábelt és egy csatlakozót hozzá. Megnézed mely frekvenciákat használ a mindigtv. Megkeresed a neten, hogy a használt frekvenciák "közepére" hogyan kell lecsupaszítani a kábelt.
És kész a teszt (szoba) antenna.A csatorna keresést is érdemes kézire állítani, mert keresni kell a jobb vételi pozíciót. Egyszerűbb, mintha megvárod a teljes keresést minden körben.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Doky586
nagyúr
válasz sutyesz96 #18981 üzenetére
Természetesen megveheted először a szobaantennát is 10eFt-ért, bedugod, nincs se kép se hang se semmi, és csak ez után dobod a kukába... (a vételképességük kb azonos)
Én csak ezen 10eFt kidobásától óvtalak volna meg ezen próbával, de ha neked az kényelmesebb..[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz sutyesz96 #18984 üzenetére
Egy kis adalék ahhoz, hogy milyen jó dolog a szobaantenna: [link]
Első körben tényleg csak annyit tegyél, hogy egy darab bármilyen rézdrótot bedugsz a koax középső lyukába. Próbáld így megkeresni a frekitáblázat erősebb teljesítményű MUX-át.
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
sutyesz96
őstag
válasz Watt25 #18985 üzenetére
Van itt egy ilyen válasz:
DVB-T vételhez is jó minőségű antenna jel kell az tévhit, hogy egy darab dróttal is jól fog jönni az adás bár adótorony közelében lehetséges, de még oda is érdemes egy kis teljesítményű szobai antennát betenni mert stabilabb lesz a vétel.
-
pjen
félisten
válasz sutyesz96 #18986 üzenetére
Nem azért írják a darab drótot,mert jó lesz a vétel.Csak ha egy darab dróttal bejön pár adó már érdemes szoba antennával kísérletezni.Nem biztos,hogy jó lesz.Ha a dróttal nem jön semmi akkor minimum padlás,de inkább tető antenna.Tényleg mért nem keresel rá a mindígTv térképére.Kiindulásnak hasznos lehet.
-
"...ha egy darab dróttal bejön pár adó már érdemes szoba antennával kísérletezni."
A dolog nem így működik.
Ha a mux/transporder vivőfrekvenciájára nem tud rátalálni a tuner vagy nem tudja az kiolvasni az adatfolyam tartalomjegyzékét, akkor egyetlen adó sem jeleníthető meg. Ha sikerül akkor a vivőfrekvencián lévő összes csatorna megjeleníthető. Kritikus esetben kockásodik vagy szétesik a kép és akadozik a hang. Ekkor az antenna mozgatásával javulhat a vétel.A gyári szobaantenna akár rosszabb is lehet. Adó közelében az erősítős kivitel nem biztos, hogy javít a helyzeten. A semmit amúgy sem lehet erősíteni. a jel mellett a zaj is erősödik. Városokban a reflexió szokott a nagyobb gond lenni. Azon az irányérzékeny antenna segít. Illetve a jobb szobaantennák levágják a DVB-T tartományán kívüli frekvenciákat.
Ezzel csökkentik a zavarásokat.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
pjen
félisten
válasz Hieronymus #18988 üzenetére
Igazán hálás vagyok,úgy kellett mint egy falat kenyér.csak nem ez volt a lényebg.
-
sutyesz96
őstag
válasz Hieronymus #18988 üzenetére
Ezt lefordítja valaki nekem plz? Köszi!
-
Watt25
veterán
CableStar Combo HD CI, TSReader és Windows 10. Ezt a hármast együtt sikerült valakinek már működésre bírni?
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
veterán
a linux + xbox tuner kockásodása (néha egész rendben van, néha folyton széthullik a kép, mindezt egy csillapító után is) után gondoltam egy nagyot, és beizzítottam az astrometa/auzeuner tunert windows alatt. ekkor még nem sejtettem, hogy
a rendőrség fizetett ügynökeilyen küzdelmes lesz.
nulladik lépés, próbáljuk ki linux alatt, hátha az idők során fejlődött a driver. nem fejlődött (meg egyébként is nálam wines gépen egy virtuális ubuntu volt csak a tvh-nak fenntartva)
első lépés: telepítsük fel a drivert. astrometa honlap, 2019-es driver letölt, telepít. nextpvr nem talál csatornákat, saját programjával kipróbál, működik. másoknak meg de... próba dvbviewer demóval, az csak a T tunert látja... a honlap alaposabb szemrevételezése után kiderül, hogy van a T és C driver. külső alkalmazással csak a C fog menni, a 2019-esből csak az T-t csinálták meg, a korábbiaknak meg már lejárt az aláírása... A 19-es teljesen megegyezik a 17-essel, csak új aláírással (persze ez kínai viszonylatban még jónak is számít, van akik egyáltalán nem írnak alá semmit). ZaiKo leírása alapján 17-es C felerőszakol, nextpvr működik.
második lépés: konfiguráljuk fel a nextpvr-t. a cél elsősorban az, hogy neten keresztül kodival tudjak tévét nézni, így szépen megnéztem a beállításokat, feltettem a kodi addont, pin beállít, portforward, ééééés... nem megy. keresgélés, a nextpvr config.xml-jében kell egy sort átírni: <AllowRemoteStreaming>true</AllowRemoteStreaming>. megtörtént, megy a stream, nem kockásodik, stabil, boldogság.
vagyis csak részben, a boldogsághoz még el tudnék viselni pár extrát, ami a tvh-nak nem jelentett gondot: a webfelület (hiába van beállítva) nem kér jelszót, simán tudok névtelenként felvételt indítani stb. a webfelületről nem lehet már elindult felvételt törölni, kodiból viszont korábban felvett videót nem sikerül, felvétel idejét módosítani sehonnan se. a http streamekhez sincs se token, se jelszó. az epg weben áttekinthetetlen, és csak adott nap éjfélig lát előre. valamint nem kezeli a szolgáltatótól érkező csatornasorrendet, így az adókat frekvencia szerint teszi sorba.
de ugye legyünk nyitottak, nem szabad egy programhoz ragaszkodni: argus tv nem települ fel, mediaportal szintén (vagy felment, csak nem indult? nem emlékszem), mythtv-t nekem kellene winre fordítani, és bda tunert nem kezelne, dvbviewer media server drága és nincs demó belőle, és asszem ennyi volt, amihez van kodi addon.hanyas vagy, te disznó?
-
wassermann
Topikgazda
Jáááááj! :-( rég néztem hagyományos TV-t ( DVB-T). ma látom, hogy a TV Headend-en baj van az M1-el, a Duna HD-vel és még két "királyi" csatornával... el kell döntenem magamban, egyáltalán vacakolok-e még ezzel :-(
-
veterán
válasz wassermann #18995 üzenetére
symbol rate?szerk: bocs, az kábelen van.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
dchard
veterán
válasz qnadam #18996 üzenetére
Szimbólum sebesség minden létező távközlési technológiában van, ami alapvetően a modulációs rendtől és a csatorna sávszélességétől függ. A DVB-T és T2 is több féle konfigurációt tesz lehetővé. Az más kérdés, hogy a legtöbb tuner automatikus keresés mellett meg tudja állapítani a helyes szimbólum sebességet, tehát nem szükséges a kézi beállítással bajlódni. Ezzel együtt nekem is volt olyan régi tunerem, ami különösen nem túl erős jelszint mellett nem mindig találta el a helyes szimbólum sebességet.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
veterán
válasz dchard #18997 üzenetére
igen, van hajlamom a slendrián fogalmazásra szóval digi kábelen szokott gond lenni, hogy a királyiak symbol rate-je nem 6900, hanem 6000. anyósék egyik lg tv-je emiatt rendszeresen nem találja meg azokat, közben meg a csumpi astrometa stick boldogan elvan 6900-ra állítva is.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
őstag
válasz wassermann #18995 üzenetére
Nekem hiába nem változott a frekvencia és a csatorna helye, újra fel kellett vennem őket. Gondolom a DVB-T2 átállás miatt mókoltak valamit a muxon.
-
wassermann
Topikgazda
Köszi dolgozom már rajta, tényleg ez az út, de baromi régen csináltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Trollok komolyan
- Windows 11
- eBay
- Objektívek topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest