Új hozzászólás Aktív témák
-
Henrico
tag
Kérem, segítsetek tisztába tenni nálam a dolgokat, mert nem biztos, hogy nulláról indulva 1-2 nap elég, hogy biztos azt vegyem amire szükségem van...
Kábelen jön nálam a net, a tv, aztán ezt a szolgáltatót megvette a Digi.
Koax kábelen jön be a TV-hez a vezeték, a bejövő ágon levő T elosztóról, majd a másik ága megy tovább a beltérihez, amin rajta a net és a telefon.A TV-n a következő adatok láthatók pl. egy csatornánál:
722000KHz, 256 QAM, 6900 KS/sOlyan PCI TV tunert keresnék, amivel foghatnám az adásokat, és esetleg távolról is kezelhető lenne, mert folyamatosan fut egy media szerver .
Tehát más pc-ről is tudnám kezelni és nézni a TV műsort, esetleg androidos telefonról, tabletről is.Ez alapján lehet tudni, hogy milyen vevőt is kell amúgy nekem keresni? DVB-T/T2?
Köszönöm!
-
Bozek
nagyúr
válasz Henrico #17653 üzenetére
Szerintem sokaknak van.
Magyarországon beszerezhető USB-s tuner az AverMedia TD310, míg Kínából az Astrometa (találsz másik eladónál is), aminek topikja is van. Esetleg a MyGica T230.
-
őstag
válasz attilav2 #17650 üzenetére
Ez reménytelen, nem akarják javítani a drivert....
Hi Attila,
Yes, DVBT works fine, so i think hardware is ok, the hardware is common for both DVBT/T2 and DVBC mode,
the difference is the driver.
I'm not sure if it's a bug with DVBC driver. I incline to that it's about the different between these different tuner card,
maybe the "technisat cablestar2 tuner card" is a professional level tuner card which built_in professional tuner chip and demodulation chip.
We also have this professional tuner card for DVBS/S2 like TBS6903,TBS6908, TBS5927, they can do more than these normal tuner card.Thanks
Ha találok fordítót akkor visszaírok nekik egy velőset...
Attól tartok hogy vissza kell küldeni a kártyát a germánokhoz.Nem ajánlom a TBS-t.
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
válasz Atomantiii #17656 üzenetére
Egyszerűen annyira kiábrándító a családom hozzáállása, nem hajlandó sem öcsém sem az a rokon fordítani nekem a reklamációhoz aki megrendelte nekem karácsonyra a kártyát, csak azért mert autista vagyok, hogy én kezdek belefáradni, nekem sosem lesz működőképes PCIe-s dvb-c tunerem, talán ha majd a prohardver szerkesztőség segít benne...
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
korcsi
veterán
válasz attilav2 #17657 üzenetére
Google fordító, és szigorúan tőmondatokra kell hagyatkozni.
A TBS 6805-ös nekem bevált linux alatt.
Próbáld ki linux alatt, ha van kedved, időd. Azt nem tudom virtuális gépen PCIe eszközt át lehet e adni a virtuális gépnek.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
őstag
válasz korcsi #17658 üzenetére
A TBS 6805-ös nekem bevált linux alatt.
Mert win alatt neked is ugyanezek a problémák előjöttek dvb-c n?
A másik ssd-n a gépben linux van, de őszintén szólva elszoktam tőle, régen még életre keltettem alatta a technisat tunert, magamnak kellett megírni a transzponder listát ami alapján a konzolos scannelő program a csatornalistát legenerálta amit megevett a vlc. De jóideje már nem üzemelem be linux alatt a tunert, a tbs nél még a drivert is alá kellene hegeszteni, most depresszióban vagyok nincs kedvem, talán majd valamikor.Ha ilyen trágyadomb módon írták meg a drivert kétlem hogy linux alatt jobb lenne. Nálad linux alatt normálisan működik és win alatt ugyanazokat a hibákat produkálja mint nálam?
-
korcsi
veterán
válasz attilav2 #17659 üzenetére
"Mert win alatt neked is ugyanezek a problémák előjöttek dvb-c n?" Sose próbáltam, nekem linux volt erre a célra a platform.
Openelec-el tesztelgettem usb-s tunert, azzal relatíve könnyen kivitelezhető.
Tvheadend szerver, és wines gépről weben konfigurálható.Vagy ami még eszembe jutott, simán windows alatt vlc-vel manuálisan hangolni a tunert, ellenőrizni a működést (média, felvevő eszköz megnyitása stb.)
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
őstag
Kiizzadtam magamból egy reklamációt, részben a korábbi levelek átszerkesztésével, remélem megértik....
Another user from hungary has already complained about a similar problem, affecting the tbs6281 tuner card, its driver was fixed after the complaint.
The TBS6281 dvb-c driver upgraded from v1.0.0.1 to v1.0.0.7 and released new Qamb driver after recalamation.
See following screenshot from tbsdtv site if can't believe:
(kép a tbs oldaláról)
I respectfully ask you to fix the tbs6221 tuner card's driver. Please fix the tbs6221 dvb-c driver!
Please try fix tbs6221 dvb-c driver, and sent me a beta driver for test purposes.Nézegettem hogy tv tuneres monitort sem nagyon kapni, vagy rosszul keresem, lehet hogy az lesz belőle ha kapok, a tuner meg lehet megy vissza németországba.
Esetleges Skylake-ra váltás miatt gondoltam hogy jó lenne egy pcie tuner a pci helyett de úgy látszik ez nekem nem jön össze.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz attilav2 #17661 üzenetére
Vagy elnézek az itt is ajánlott amiko impulse t2/c stb irányába, a monitor mellett elfér végülis.
USB-s tunert asztali géphez szerintem azért nem jó mert a koax (különösen ha jó minőségű fém csatis) lefelé húzza a sticket így az usb aljzatot is így az előbb utóbb kontaktos lesz, laptopnál nem gond mert ott az aljzatok az asztallal egy síkban vannak, de asztalinál ez egy probléma lehetőség.
Erre a problémára kitaláltam egy sufnituning megoldást hogy a filléres usb tunerhez rendelni kell még egy belső alaplapi usb headert aljzattá alakító kábelt, és onnan hosszabbítóval kivezetni a lengőkábeles aljzatot majd arra a sticket, de ehhez egy bővítőkártya takarólemezt el kell távolítsak mert valahol ki kell vezetni a kábelt... jobban porosodna a gép belseje... ettől függetlenül lehet ezt a megoldást választom meglátjuk.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
azbest
félisten
válasz attilav2 #17662 üzenetére
Az usb kábel hosszabbítása, toldása helyett inkább az antennakábelből lenne érdemes puhább, hajlékonyabb fajtát odatoldani. A hosszú/vacak usb kábelen leesik a feszültség terhelés alatt és sok tunernél ettől romlik a vétel minősége, többször kockásodik a kép. A kábel pedig lehet rögzíteni akár a gépházhoz is, ha van arra alkalmas része. Pl ha kézzel kicsavatható csavar vagy ház lezárásra való lakathely van, oda lehet gyorskötözőzni a kábelt, hogy a gép mozgatásakor feledékenységből ne tépjük ki a tunert a gépből.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz azbest #17663 üzenetére
Lakathely nincs a házon, ez egy olyan chieftec ház aminek az oldallapjában van a zár, kulccsal lezárható.
Találtam ebayen usb3 alaplapi tüskesort lengőaljzattá alakító kábelt, potom pénzért van. Ez tűnik a tuti megoldásnak, plusz némi usb hosszabbító kábel. Nem lesz ez olyan hosszú hogy feszültségesés lépjen fel, szerintem, meg az usb3 jobban meg tudja táplálni kakaóval.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Anno volt egy kálváriám, hogy engem valamiért nem szeret a T230... Az ügy még mindig függőben van, ám szeretném lezárni. Ha máshova - a bejövő jelhez közelebb - rakom a vevőt, akkor rendben van a jel, és jön minden. Viszont ez a hely az udvaron van, oda meg nem tudok normálisan kikábelezni, se hogy koaxot húzzak be, se hogy UTP-t ki...
Esetleg van azóta egy érzékenyebb vevővel ellátott USB-s DVB-C tuner, ami Raspi - TVHeadend kombóval is működőképes? Azért gondolom, hogy gyenge a vevő, mert azon a végponton ahol a T230 semmit nem talál, vígan muzsikál egy TV, jó jelszintekkel..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
azbest
félisten
válasz LógaGéza #17665 üzenetére
Ha tényleg gyenge a jel, akkor esetleg egy gyertya antennaerősítőt kitehetsz az udvarra, a táplálást pedig feladhatod rá benn. A net gondolom nem azon át jön. Neked ugye sima t230 van? Azóta kiderült, hogy megjelent t230c is, ami még nem kiforrott linuxon, mert más az egyik chip rajta. Bár, ha az lenne, akkor valószínűleg egyáltalán nem működött volna fél éve.
A w_scan bugos valószínűleg, azért nem talál csatornát. De a tévéről lenézve teljesen jól be lehet állítani a frekvenciákat valószínűleg. Az, hogy felvesz frekvenciákat azért van, mert a network discovery be van pipálva és lehet a szolgáltató küld hülyeséget.
Win alatt esetleg próbálkozhatsz még vizsgálódással. Múltkor láttam egy jópofa programot, amivel lehet grafikusan vizsgálódni és jelszintet nézni vele [link]
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz azbest #17666 üzenetére
Igen, azt fogom most kipróbálni, hogy bedobok egy erősítőt, csak kicsit erősebbet.
A TVHeadend most úgy van, hogy pár házzal arrébb dolgozom, ugyanaz a TV hálózat, ugyanaz a leágazás, miden ugyanaz, és ott állítottam be, tökéletesen bejött minden csatorna. Majd átvittem ide, ahol hsználni kéne, és máris nincs elég jel...
Hogy tapasztalod, a T230C érzékenyebb?[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
azbest
félisten
válasz LógaGéza #17667 üzenetére
nekem nincsen, csak a srácok mesélték, hogy ők már az újabb fajtából kaptak és okozott egy kis kellemetlenséget, hogy az nem megy még alapból linuxon. Amikor próbáltam az astrometát úgy tűnt, az még jobb jelet kíván. De persze akár két egyforma közt is lehet némi különbség.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz attilav2 #17664 üzenetére
Erre az átalakítóra gondoltam:
http://www.ebay.com/itm/B3-2-Port-USB-3-0-Female-to-20-Pin-Header-Cable-Adapter-Connector-/122004621398?hash=item1c680ac856:gkQAAOSwcUBYRSPp
Ebbe menne egy usb hosszabbító kábel, majd ezt kivezetném egy kivett bővítőhely takarólemez heylén hátul és ezen lógna a stick a koaxxal. Így a normál hátlapi usb aljzat nem lenne egy idő után kontaktos attól hogy a koax lefelé húzza a sticket.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz onedin1 #17458 üzenetére
Üdv Kolléga, van valami frissebb fejlemény ezzel a tunerrel? Sikerült belőni az alacsony frekvenciatartományt?Én is hozzájutottam egy ugyanilyen típushoz és ugyanezt tapasztalom (DIGI ONT adja a DVB-C jelet). Öröm, az ürömben, hogy remekül kiegészítik egymást a MyGica T230C tunerrel, mert az meg csak az alsóbb frekvenciákról képes normális képet adni, igaz, az látja a felsőket is, csak ott szétesik a kép...
-
Piedon
tag
Igazad van, mert netnél (ADSL-nél, illetve xDSL rendszernél ha nem csal az emlékezetem) is van az A és B szabvány, de itt ez teljesen más. A DVB-C-nél A szabvány (ITU J83A) amit Európában használnak 8MHz sávszélességet takar, a B meg az amerikai ami 6MHz sávszélesség, illetve a C amit meg Japánban használnak. Különbözik még a moduláció, a roll-off faktor, stb. Nem azt mondom, hogy ezért nem jó neki a vétel, csak érdekel, hogy miért arra volt beállítva.
-
kovacsit
tag
Sziasztok,
A következőre keresek megoldást:
QNAP NAS (WiFi-n, esetleg kábelen elérve)
Onkyo Házimozi (HDMI)
Epson Projector (HDMI)
DIGI (DVB-C)Olyan eszközt keresek ami kiváltja a mostani STB-t, mer ez jelenleg nem látja a NAS DLNA megosztását.
Tehát a NAS-os lévő médiatartalmat szeretném lejátszani (nem közvetlen a TV-n - az működik) a projektoron kivetítve, és a hangot az Onkyon keresztül hallani.Ehhez gondoltam valamilyen okosabb (Android?) STB kellene, ami nem csillagászati árú, Tud lejátszani DLNA-n a NASról, de ez az eszköz lenne a DIGI előfizetés rögzítő eszköze is, illetve ezen nézném az élő adást a projektoron keresztül is (tehát DVB-C tuneres)
Ha van valakinek bevált típusról ismerete, kérem ne tartsa magában!! Akár használt eszköz is jöhet...
Köszi:
Plz telefonon keress... !! Telefonszám az extra adatoknál...
-
stanley00
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdést. Adott egy DIGI-s kábeles előfizetés. CI kártya a TV-ben amivel nézhető a DIGI FILM. Ugyebár ez titkosított. Van egy merevlemezes asztali DVB-C tuneres felvevőm is ami szintén rendelkezik CI kártya fogadására alkalmas bemenettel. Ha oda teszem a DIGI Smart CAM-et akkor azon keresztül is nézhető vagy rögzíthető a DIGI FILM adása. Az asztali felvevő belső merevlemezéről lehet másolni külső eszközre is a rögzített dolgokat vagy egyenesen külső, USB porton csatlakoztatott merevlemezre rőgzíteni. Eddig minden OK. A problémám az, hogy ha a belsô merevlemezre rögzítek CI modulos DIGI FILM-es adást akkor nem engedi külsô eszközre másolni vagy ha direkt külsô eszközre rögzítek akkor viszont a számítógépen már nem lehet kezdeni vele semmit (ergo lejátszhatatlan, nézhetetlen, kezelhetetlen) gondolom a titkosítás miatt. Szóval az lenne a nagy kérdés,hogy az így rögzített dolgokról le lehet-e venni a védelmet, van-e bármi mód arra, hogy a számítógépen is használható legyen és a továbbiakban CI modul használata nélkül is nézhetô legyen bármilyen eszközön.
Köszi!
-
stanley00
tag
válasz envagyok #17683 üzenetére
m_kovacs köszi a választ.
Köszi neked is. Hát ezt szomorúan hallom. Igazából néha csak a hang kéne a felvételrôl. Akkor akik a hárombetûs mozicsatornán rögzített felvételekrôl rakják rá a magyar hangot itthon szinkron nélkül megjelent filmekre azok mivel rögzítik. Egyébként ts formátumban rögzít.
-
Bozek
nagyúr
válasz stanley00 #17684 üzenetére
Csak a hangra elég szerintem az analóg átvitel is. Továbbá számítógéppel, kártyaolvasóval esetleg megoldható, bár a Digi esetében nem tudom, hogy hogyan van. Az biztos, hogy a MindigTV-s kódolt csatornákat simán felvettem anno PC-vel és vissza tudtam nézni más eszközzel.
-
korcsi
veterán
-
Bozek
nagyúr
válasz stanley00 #17688 üzenetére
Félreértettél. A asztali felvevőt (vagy a boxot) kötöd egy analóg tuner segítségével a PC-re. Ott már analógban fel tudod venni az adást. RCA van a felvevőn, azzal megoldható.
Analóg adásban nincs kódolás, legalábbis nem CI modulos, szóval az nem okoz problémát.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz korcsi #17687 üzenetére
Vagy a tévé is a dekódoltat használja, de a tévé egyedi kulcsával újra elkódolja, hogy más készüléken ne lehessen visszajátszani.
Amelyik az eredeti szolgáltatós titkosítós streamet menti, ott lehet hogy később saját készüléken sem lehet visszajátszani.
Meg persze van olyan is, hogy a dekódoltat rögzíti, csak nem szabványos formátumban és ezért nem tudja más fajta készülék lejátszani (legfeljebb javítás után).[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Véget ért a kálváriám, szépen megy minden, kiderült, hogy az egyik erősítő, amiről azt mondtak hogy biztos jó, az mégsem volt az, kivéve a rendszerből egyből helyreállt minden...
Most kereshetek erősítőt... Egy ilyen jó lehet?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
azbest
félisten
válasz LógaGéza #17692 üzenetére
Ha kivéve minden jó, akkor minek betenni erősítőt?
Ha táplálás nélkül volt betéve az erősítő, akkor nem csoda, ha nem volt jó. Valamint, ha egyébként is erős a jel, akkor a túlerősítés is okozhat rossz vételt.
Jónak jó, csak nem biztos hogy oda való a te célodra. Persze, ha egy 100 szobás kollégéiumban laksz és oda kell a hálózat bemenetére erősítés, akkor nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz azbest #17693 üzenetére
Egy Hirschmann 20dB-es erősítő volt betéve, kapott tápot, melegedett is mint a fene
Van két analóg tévé még a földszinten, azokon elég szemcsés a kép. A bejövő jel 6 felé van elosztva, oda azért már nem ártana egy erősítő (hogy utánna még hány felé, azt inkább nem akarom tudni... ). TVHeadend szerint -43dB-es a bejövő jel, szerintem azon se ártana még kicsit dobni...Közbe néztem, hogy mivel internet is koaxon jön, ez már tud visszirányt is, akkor nem is kéne elosztanom... Mondjuk a modemen nem ártana megnéznem, hogy mekkora a jelszint...
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
farkas-j
őstag
Korábban már írtam, hogy vettem egy Amiko Impulse DVBT/Cable WiFi boxot. Frissítettem rajta firmware-t, és ekkor láttam, hogy a kártya opció kibővült némi extrával. Meg lehet osztani hálózaton a Comax kártyát. Öcsém elhozta az ugyanilyen boxát és kipróbáltuk. Némi kísérletezés után tökéletesen működött! Gyakorlatilag 1 kártyával lehetett mindkét eszközön a kódolt csatornákat nézni. Egyébként a felhasználói felülete szerint 7 eszköznek lehetne megosztani a kártyát a hálózatban. Ha lesz időm, akkor a jövőhéten lepróbálom, hogy Interneten keresztül is működik e a kártyamegosztás. Izgalmas kísérletnek ígérkezik.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz farkas-j #17696 üzenetére
Azert csak ovatosan, években mérik a sikert.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Studi
veterán
Sziasztok,
Keresnék Digi digitális adás régi TV-n való nézéséhez DVB-C tunert, itthon elérhető, minél olcsóbb megoldás érdekelne. Mit javasolnátok?
Köszi!
R -
Bozek
nagyúr
Itthon elérhető vagy olcsó kell? Sajnos ez a kettő egyszerre nem teljesíthető.
Magyarországon elérhető - 15790 Ft
Olcsó - 4810 FtDöntsd el, hogy sürgős vagy sem. Az utóbbinál mondjuk elég nagy szórást adtak meg a várható érkezésnél. De eBay-en találsz ilyent több eladótól is.
-
farkas-j
őstag
Például itt nézz körül. Nekem az Amiko Impulse T2/C WiFi nagyon bevált. HD adások vételére és megjelenítésére is alkalmas. Ráadásul szükség esetén földi vételre is jó.
Bozek: Régi TV-hez keresett vevőt, amiket te linkeltél az PC-hez való.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Kupon kunyeráló
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest