Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vident

csendes tag

Sziasztok!

Nemrégiben vettem egy miniDV kamerát, ugyanis az volt az álmom, hogy a felvett anyagot egyrészt meg tudjam szerkeszteni gépen, másrészt, hogy minőségveszteség nélkül megmaradjon az utókornak.
    Természetesen több probléma is felvetődött.
    Nem vagyok teljesen megelégedve a gépre átvett minőséggel, ugyanis főleg a mozgásoknál észlelhető horizontális csikozottság a felvételen. (Analóg kameránál is ez volt, de ott természetes, hogy nem bírja az adatot megfelelően feldolgozni, hisz nem digitális)
    Persze még mindig jobb, mint a régi analóg kamerámról átvett cucc, de én azt vártam volna, hogy a digitális az digitális, és 1 az 1ben beveszi az anyagot a firewire-en keresztül.
    Szóval miért van, hogy mégsem 100%-os az átvétel? Bezzeg digitális fényképezőgép MOV file-jában például nincs semmi ilyen, hisz egyszerre 1 file-t vesz át, de én ugyanezt szeretném a miniDV kamerámmal is!!!
    Gépem mondjuk nem túl jó (Cel 900, 196MB Ram, Asus32MB videokártya), firewire kártyám is az egyik legolcsóbb, de szerintem elvárható lenne, hogy rendesen vegye át. Képkockát mondjuk nem dob ki egyet sem.
    Kell egy rendes digitalizáló kártya, vagy egy izmos gép, vagy mi?!

Másik problémámat egy másik hozzászólásban, aki tud valami okosat, vagy egyéb tapasztalatot, annak előre is köszönöm!

Vident

Új hozzászólás Aktív témák