Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sentinel
aktív tag
Hello,
hol tudok utána nézni ezeknek a furcsa jelölések mit jelentenek egy batch fileban?
%%~dpntxH
find "TTL=" || goto vege - > itt a || és a && jelölések és egyéb ilyen parancsok?Google-val próbáltam keresni, de semmi...
-
sentinel
aktív tag
Csináltam egy boot cd-t amin vannak boot image-ek. Köztük dos és win98 boot image. Be is bootolnak, csak nem látják a merevlemezeket és fogalmam sincs miért

AUTOEXEC.BAT-ban ez van:
@echo off
MSCDEX.EXE /D:MSCD01 /L: R
CONFIG.SYS-ben ez:
DEVICE=HIMEM.SYS /testmem: off
FILES=30
BUFFERS=20
DEVICE=cd1.SYS /D:MSCD01
LASTDRIVE=Z
Tudna valaki tanácsot adni miért nem látja egyik bootimage se akármelyik merevlemezt?
[Szerkesztve] -
sentinel
aktív tag
4 floppy-t mentettem le image-be, ebből 2 jó, viszont a többivel az a bajom, hogy mikor kiírtam cd-re, akkor az egyik az elején restartol, a másik meg kiakad. Pedig egy az egyben lemenettem a boot floppyt, ugyanúgy mint a többit.
Mi lehet a gond? Lehet hogy akarna írni a floppyra és ettől akad ki? Ramdrive-ot kellene kipróbálnom? -
sentinel
aktív tag
Köszi megnézem.
Ha már itt vagy kérdeznék egy olyat, hogy van egy windows-os exe progi, ami létrehoz egy bootlható floppy-t.
Ezt a floppyt szeretném másolni. Ha simán átcopyzom a fileokat, akkor ugye nem lesz jó, mert nem fog bebootloni.
Ezt a floppyt akartam lemásolni és a totalcommander pluginnal, becsomagoltam .img file-ba, de szomorúan vettem észre, hogy nem bootol be. Gondolom a boot szektro hiányzik. Ezt hol lehet látni? Vagy csak a progi látja én nem? -
sentinel
aktív tag
Sziasztok,
adott egy floppy image és ezt szeretném DOS bootolhatóvá tenni. Milyen progival tudnám megcsinálni ezt? -
sentinel
aktív tag
Hello,
milyen cleartext-est mondasz?
Más:
van egy dvd-s automatikus XP telepítőm, ami elején dos-al bootol be, ahol meg lehet adni a hostnevet, password-ot stb... és ez indítja el az Xp telepítését unattend-al.
Az volna a kérdésem, hogy miket kellene módosítanom az autoexec.bat-ba és config.sys-be, hogy USB-s DVD meghatóról is be tudjak az elején bootolni, meg persze maradjon is meg a lehetőség az IDE-s eszközről is?
Jelenleg ez van az autoexec.bat-ban:
@ECHO OFF
SET PROMPT=$P$G
SET PATH=Q:\
SET TEMP=Q:\
SET TMP=Q:\
A:\DOS\MSCDEX.EXE /D:MSCD01 /L: R
A:\DOS\XMSDSK.EXE 1024 Q: /Y /T
A:\DOS\SMARTDRV.EXE
A:\UTIL\DOSKEY.COM
A:\UTIL\XKEYB.EXE UK
A:\UTIL\CTMOUSE.EXE
COPY A:\COMMAND.COM Q:\ > nul
COPY A:\UTIL\*.* Q:\ > nul
SET COMSPEC=Q:\COMMAND.COM
Q:\
Q:\ACI.BAT
A config.sysben:
FILES=30
BUFFERS=20
DEVICE=A:\DOS\CDROM.SYS /D:MSCD01
LASTDRIVE=Z
DOS=HIGH,UMB
DEVICE=A:\DOS\HIMEM.SYS /TESTMEM: OFF /V
DEVICE=A:\DOS\EMM386.EXE /V X=D000-D8FF H=128 NOEMS NOTR
Köszi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
sentinel
aktív tag
Hello,
ebbe a parancsba (ami egy batch fileban van) kellene bevinnem a kiemelt részt egy válatozóból.
net use x: \\%computername%\c$ password /user:administrator /PERSISTENT:no
Tehát magát a password-öt én adom meg az elején és ezt kellene egy másik (fenti)batchfile-ba átvinnem vmi paranccsal.
Melyik paranccsal tudom?
Köszi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Eladó: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/512 FHD
- 2x32gb szerver ram bontatlanok .
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)