Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
[w]
őstag
válasz
Varga Csaba #18 üzenetére
bocs, hogy én (is) válaszolok, de azért leírom a véleményem :D
sem a Sandisk, sem a Kingston nem noname kategória, ez tuti. sőt...
és az, hogy egy Sandisk elhasal 10 perces használattól, az már elég gáz. :(
én csak azt nem értem, hogy mitől száll el egy ilyen kártya? nemrég volt valami teszt, ahol a falhoz szögezték a kártyákat és némelyik még azt is túlélte. ezek után számomra is furcsa, hogy destruktív használat nélkül is csak úgy tönkremenjenek.
nekem cimborám (közvetlenül nagykerből) hozta a kártyát és garis csere előtt még megpróbálja ő is lementeni, aztán ha sikerül ha nem, hoz egy újat :D -
Varga Csaba
aktív tag
Kedves Flashy!
Szerinted melyik kártya a noname?
1. Vettem 12eft-ért Sandisk 128MB SD kártyát:
Kb. 10 percig használtam (még ki se mentem az Auchanból) aztán kakukk,
hiába vittem vissza a boltba a várárlás után kb 50 perccel nem cserélték, hanem szerviz. Kb 1,5 hét mulva visszakaptam a kártyát, használtam kb. 2 hétig, megint beszart!! Ekkor már én küldtem a Hama-nak vissza, kb. 1,5 hét mulva kaptam postafordultával egy új kártyát vissza. Most megint 3 hetes használat után küldöm a hamanak és várom hogy visszakapjam javitva vagy cserélve. Ja közben már a HP635-t is kicserélték egy zsír újra!!!
12 Eft-om pihen egy olyan dologban amit nem tudok rendesen használni, OK még 4 év 10 hónapig bármikor visszaküldhetem javításra a kártyát, de ez kevéssé vigasztal.Illetve eddig kb 4000 Ft-ba van a kártya ''kényeskedése''.
2.
A bátyám kb. 1 éve használ egy ugyanekkora kingston-t és neki semmi baja.
Az anno 12600 volt az A*vaban, én most vettem ugyanott ugyanilyet 5600 Ft-ért
Szerinted a kingston noname? mert az ára szerint igen, de azzal mégsincs ennyi gond, igaz arra csak 1 év a gari...
Miről ismerszik meg a noname kártya?
Bye
[Szerkesztve] -
[w]
őstag
persze, ez teljesen jogos, csak ugye hátha... a lepényhal meg utoljára, ahogy mondják.
azért ha valakinek általában nincsen rossz tapasztalata a noname cuccokkal, az nem fog kapásból márkásat venni. arról nem is beszélve, hogy a márkás sem minden esetben jobb, mint a ''gagyi''. ha most a sandisk főkártyám szállt volna el, biztosan a falat kaparnám és legközelebb 100%, hogy noname-et vennék. asszem. -
Flashy
veterán
hát minden topikban próbálunk a noname memóriakártyák kérdésében állást foglalni, mégpedig hogy fényképezőbe ne vegyen senki, max mp3lejátszóba (ahol nem baj ha elveszik az adat). akkor ezt most megint megemlítjük. biztos lesz aki fikázni fog hogy de neki noname van és megy, hát ez van. a noname kártyák nagyobb arányban romlanak, kb mint vinyónál a Maxtor.
-
[w]
őstag
válasz
Varga Csaba #13 üzenetére
szerencsére nem HP, mert arról tudok, hogy van egy ilyen rigolyája.
és szerencsére a kártya sem Sandisk, mert ha azt vágja gallyra akkor k*rvára kiakadtam volna, ez csak egy vacak noname (asszem Superdisk vagymi).
azért persze tartaléknak nem volt rossz.
ilyenkor az jobban fáj, hogy a képek, amik rajta vannak valószínűleg elvándoroltak az örök bitmezőkre... :((( gondold el, ket órát mászni éjjel vak sötétben, hegynek fel, aztán hajnalban órákat várni azért a pár perces napfelkeltéért, elkattingatni 150 képet, aztán fakereszt... hát kicsit bosszantó. -
Varga Csaba
aktív tag
Üdv!
Véletlenül nem HP635-ös gép volt?
Annak sajna szokása az sd kártyák kiakasztása,főleg a sandisket ''szereti'' :(
Üdv
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
A céges kártyaolvasó megette, de a MM-os automata nem. Szóval komoly a baj. Biztos valami gyártási hiba, mert úgy látom nem egyedi.
Értem a ''belefér-nem fér bele''dilemmádat. Volt erről egy anekdota még a floppys Win95 korszakában. Szőke néni telepíti a Win95-öt. A gép kiírja, hogy ''Kérem, helyezze be a harmadik telepítőlemezt!'' -Mire a néni: ''Hát már a második is alig fért bele...'' -
[w]
őstag
és bratyódnál a kártyaolvasó még megette? mert az a helyzet, hogy nálunk már az sem, tehát itt vagyok gondban a lementésnél.
ok-ok, használjak CF-et, de azzal meg az a bajom, hogy nehezen tudom beletuszkolni az SD karesznek kialakított helyre. :D nem állítom, hogy nem megy bele, csak hát izé... :DDD -
simonzé
addikt
Bratyómnak is tönkrement egy 256-os Sd kártyája, ráadásul nem is noname, hanem egy Sandisk. Csak kártyaolvasóval tudta lementeni a képeket róla, mert a gép fel sem fogja, hogy benne van a kártya. (Nem csak egy fényképezővel próbálta.)
Maradok a jó öreg CF kártyáknál, azok még (KOPP-KOPP-KOPP) nem csaptak be. :) -
[w]
őstag
tegnap megnéztem ezt a progit, amit ajánlottatok és döbbenet. egy formázott kártyáról nagyon faja módon visszahozza a képeket! :) még akkor is, ha már készültek rá új képek és azok is törölve lettek.
ellenben ennél a problémás kártyánál az a baj, hogy mind a külső olvasót, mind a fényképezőt kifagyasztja, tehát még formázni sem tudom. legalábbis hagyományos módon nem. :(
van még valami további ötlet? -
[w]
őstag
fejlemény: ismerős megnézte egy kártyaolvasóval és ugyanazt a tünetet produkálta, mint a géppel, vagyis csatlakoztatás után/során kiakasztotta...
ezek után van még remény a felélesztésre és adatok kinyerésére vagy hagyjam a fenébe és kezdjem gariztatni? -
[w]
őstag
én is abban reménykedem, hogy valóban csak a filrerendszer sérült, de a képek megvannak még vhol...
viszotn ebben az esetben külső kártyaolvasó el tudja érni? mert ha ugye nem ismeri fel, mint új meghajtót (áltlában cserélhető lemez), akkor nincs is rá esély. vagy még így is van? -
[w]
őstag
válasz
strike-force #2 üzenetére
ez remek, de ehhez már gépre kötött olvasó kell ugye?
ennek a szoftvernek a jogállása milyen? freeware? :D -
-
[w]
őstag
van egy tartalék noname 256-os SD-kártyám, ami tegnap megadta magát. :(((
a gép lemerülése, majd akksicsere után már nem ''bootolt'', mondhatni kifagyasztotta a fényképezőt.
hogyan, mi módon, mivel lehet megmenteni a rajta található képeket? :F
a segítőkész válaszokat előre is thx!
vazz, egy MOD javítsa már értelemszerűen a döglög-öt döglött-re...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest